Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)

Zanima me, ali ima kdo podobne izkušnje oz. kako hitro se mu slika kamere aktivira na zaslonu, po tem ko avto prižge in spelje vzratno? 

Popravljeno od Janez007
  • Janez007 je spremenil naslov v Zakasnjen prikaz slike kamere na Mazdi
Napisano

Meni traja kakšne pol minute, da avto pade z obratov, ki jih nabije, ko je mrzel. Takrat tudi vse ostalo deluje takoj. Če bi pa želel prej prestavljati radio, navigacijo ali pa kamero, bi mi pa vse zaštekalo tako kot tebi. Odkar imam M3, vedno počakam te pol minute po zagonu, pa četudi bi voda gorela. 

Napisano
pred 5 minutami je Janez007 napisal:

Živjo, 

doma parkiran avto (Mazda 3 letnik 2018 in Mazda 6 letnik 2016) običajno speljujem nazaj, pri tem pa ugotavljam, da se večinoma slika kamere na zaslonu po zagonu avta pojavi v nekaj sekundah, včasih pa zaslon ostane črn dalj časa, tako, da mi kamera skoraj ne koristi, saj se slika aktivira prepozno (avto lahko medtem že obrnem, recimo 10 sekund). Nisem še natančneje analiziral težave oziroma našel pravila, zakaj je tako. Mi verjetno ni niti treba, saj imamo na tem forumu polno strokovnjakov 😁

Zanima me, ali ima kdo podobne izkušnje oz. kako hitro se mu slika kamere aktivira na zaslonu? 

Sem pozabil kako je bilo pri moji 3ki,bom danes pogledal. Kolikor pa mislim, da ni trajalo tako dolgo CC.do 5 sek nekje. 🤔Črna slika mi je ostala samo enkrat in to zato, ker je bila ful umazana. 🥴

Napisano (urejeno)

Sem pravkar preveril na moji rdečki. Ko štartam motor in dam takoj zatem  v rikverc, se po eni-dveh  sekundah že prikaže slika. Četudi se vse v ozadju nalaga( zemljevidi, glasba...) 

Popravljeno od Alex

Napisano (urejeno)
dne 16. 10. 2021 ob 16:55 je scania napisal:

Pri meni je enako kot pri Alex-u. @Janez007 v opisu imaš model avtomobila xedos 6, a to še imaš?

Xedos 6 je bil zame eden najlepših in najbolj kakovostnih mojih Mazd. :)

Popravljeno od Janez007
Napisano

Men se takoj pokaže ko dam rikverc.

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah ter voznik premium kolesa na premium pnevmatikah.

Napisano
pred 29 minutami je Janez007 napisal:

Xedos 6 je bil zame eden najlepših in najbolj kakovostnih mojih Mazd. :) Nimam ga več že kakšnih 25 let. Pri novih Mazdah v garanciji po tekočem traku menjajo tako osnovne stvari, da me kar skrbi (gede kakovosti).

Tole s kamero sem doživel nekajkrat, je pa res, da zelo hitro speljem.

Sem preveril na 3ki, da v 1-2 sek.sliko. 👍

Napisano

Vidim, da ste se potrudili. Najlepša hvala. :)

Bom poskusil pogruntat, v katerih primerih se to zgodi. Ali morda ko prehitro speljem in se računalnik še ne inicializira, ...

Napisano (urejeno)
pred 43 minutami je Janez007 napisal:

Xedos 6 je bil zame eden najlepših in najbolj kakovostnih mojih Mazd. :) Nimam ga več že kakšnih 25 let. Pri novih Mazdah v garanciji po tekočem traku menjajo tako osnovne stvari, da me kar skrbi (gede kakovosti).

Tole s kamero sem doživel nekajkrat, je pa res, da zelo hitro speljem.

Se strinjam xedos 6 je res čudovit in kakovosten avto. V Termah mb so imeli v najlepših časih 32 sluzbenih mazd in to so bile xedos 6 323f (1994-2002) mazda 626 mazda 323 mazda 5 mazda 6 mazda 3, kupljene so bile na Hugos in kasneje na šerbineku. Top avti, kvaliteta takšna kot mora bit, oče je bil vodja avtoparka in to se je delalo samo redni servisi. Od takrat meni ljubezen do mazd.

Popravljeno od scania
Napisano
pred 3 minutami je Janez007 napisal:

Vidim, da ste se potrudili. Najlepša hvala. :)

Bom poskusil pogruntat, v katerih primerih se to zgodi. Ali morda ko prehitro speljem in se računalnik še ne inicializira, ...

Jaz sem poizkusil parkrat in vedno je enako. Na prikaz slike kamere in hitrost prikaza  nimajo vpliva ostale stvari. Vedno se prikaže takoj, ko dam v rikverc. Ostalo se pa nalaga še pozneje. 

Nekaj ne štima pri tvojem avtu, če praviš, da tudi deset sekund ni slike. 🤔

pred 5 minutami je scania napisal:

Se strinjam xedos 6 je res čudovit in kakovosten avto. V Termah mb so imeli v najlepših časih 32 sluzbenih mazd in to so bile xedos 6 323f (1994-2002) mazda 626 mazda 323 mazda 5 mazda 6 mazda 3, kupljene so bile na Hugos in kasneje na šerbineku. Top avti, kvaliteta takšna kot mora bit, oče je bil vodja avtoparka in to se je delalo samo redni servisi. Od takrat meni ljubezen do mazd.

Za, to pa moram dati 👍👍

Napisano
pred 10 minutami je scania napisal:

Lepa zgodba 👍

pred 7 minutami je Alex napisal:

Jaz sem poizkusil parkrat in vedno je enako. Na prikaz slike kamere in hitrost prikaza  nimajo vpliva ostale stvari. Vedno se prikaže takoj, ko dam v rikverc. Ostalo se pa nalaga še pozneje. 

Nekaj ne štima pri tvojem avtu, če praviš, da tudi deset sekund ni slike. 🤔

Za, to pa moram dati 👍👍

👍

pred 23 minutami je Bini napisal:

Sem preveril na 3ki, da v 1-2 sek.sliko. 👍

👍

pred 4 urami je Jaka32 napisal:

Meni traja kakšne pol minute, da avto pade z obratov, ki jih nabije, ko je mrzel. Takrat tudi vse ostalo deluje takoj. Če bi pa želel prej prestavljati radio, navigacijo ali pa kamero, bi mi pa vse zaštekalo tako kot tebi. Odkar imam M3, vedno počakam te pol minute po zagonu, pa četudi bi voda gorela. 

👍

pred 52 minutami je TiEn napisal:

Men se takoj pokaže ko dam rikverc.

👍

Napisano

Nič skrbet, tudi mazdi se včasih ne da, kot tudi nam ne ;)

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah ter voznik premium kolesa na premium pnevmatikah.

Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Sem pred pol ure končno prišel do M6 in se je v 2 poskusih vzratna kamera pokazala v 1 do 2 sekundah, tako da mi ni jasno, kaj se je zgodilo prej ...

Važno,da sedaj dela kot je treba👍 in naj traaaaaaja.....😊😃😆

Napisano

Meni se je v letu in pol zgodilo ene dvakrat, črna slika.

Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Za solato je bučno. V skrajni sili olivno, če bučnega ni.   Konec heca. Mleko kupujem pri kmetu, nosim še toplega. Med tudi kupujem od točno določenih čebelarjev. Krompir mi vozi en, ki je z dedkom delal v firmu in mu lahko zaupam, da ni škropljen...... Če je poreklo slovensko, večino kupim to in ni problem odšteti par % več. .... ... .. .
    • Sicer se na kmetijsvo najbolj ne spoznam ampak tako dobro v veliki večini kot je to sedaj še kmeti niso živeli.....  Ps, poznam pa razmere zelo dobro. 
    • Notice Concerning New Subordinated Loan Financing and Early Repayment of Existing Subordinated Loan [PDF format]Preberi celoten članek
    • Kofe se kaj pije.... 
    • Ti si enkrat že sam priznal, da si kreten al nekaj takega. Zdaj, al samo potrjuješ, da si res al ti pa v tej vročini toliko noge smrdijo, da ti je že v glavo udarilo...   Na protestih je bilo nekaj spodobnih traktorjev, ki novi stanejo 150.000€. Vsi ostali traktorji so bili krepko pod to ceno. Stvar je samo, kam obrneš objektiv: a tja, kjer je pet dragih traktorjev al tja, kjer je petdeset starih Fergusonov, Zetorjev, Štoretov, IMTjev in podobnih, ki niso vredni niti 15.000€...   En vlačilec s polpriklopnikom je mimogrede 150.000€. Pa jih praviloma menjajo vsakih 5 let, medtem ko traktorji po kmetijah delajo po 15 let. Pa se nihče ne vtakne v to, kakšne tovornjake vozijo avtoprevozniki...    Avtobusi imajo cene okoli 350.000 €. Tudi tu se nihče ne obregne, od kod prevoznikom denar za take stroje... Kmetje naj pa obdelujejo kmetijo s konji...   Industrijski fiber laserski rezalnik ima ceno, da ga ni traktorja za tako ceno - okoli 450.000€. Pa se nihče ne vtakne, kakšni bogataši so šloserji, ki delajo železne konstrukcije...   Kmetje so v glavnem protestirali zaradi birokracije, ki je postala tako zapletena, da si mimogrede v prekršku, ne da bi sploh vedel, da kršiš. Karkoli narediš, lahko inšpektor najde, da si naredil narobe... In veliko določil je popolnoma nesmiselnih in ne prinašajo prav nobene koristi ničemur razen uvoznikom in tujim kmetovalcem, predvsem tistim izven EU... Kar se financ tiče, so protestirali proti spremembi davka, ki je močneje obdavčil kmetije na območjih z omejenimi možnostmi za kmetovanje - na strmih pobočjih in gorskih terenih. Kmetje so zahtevali, da subvencije za take kmetije ostanejo neobdavčene, saj ne predstavljajo dobička, ampak zgolj pokrivajo višje stroške dela v težkih pogojih. Predvsem živinorejci so protestirali proti norostim pri upravljanju s populacijo volkov in medvedov, ki jim redno koljejo živino. Protestirali so tudi proti prestrogemu omejevanju na območju Natura 2000. Samo primer: lubadar je napadel smreke, pa niso smeli požagati 25 smrek, ker je območje Natura 2000. Pet let pozneje se je cel gozd smrek sušil, ker jih je uničil lubadar. Birokrati s tem nimajo škode, kmetje pa. In na koncu je za okolje več škode kot bi jo naredili kmetje, če bi pravočasno požagali tistih nekaj smrek in omejili žarišče lubadarja... Problem je tudi nizka odkupna cena. Medtem, ko se je hrana v trgovinah podražila, so odkupne cene, ki jih prejemajo kmetje, ostale nizke - ob dejstvu, da so se dvignile cene nafte, ostalih surovin in orodja, ki ga kmetje pri svojem delu potrebujejo...    Torej, če zaključim: vse je odvisno, kam obrneš objektiv. Če novinar pokaže drage traktorje, boš ti kričal, da so kmetje lordi, ki se preseravajo na polno in sedijo na kupih zlata. Če pa drug novinar vpraša kmeta, zakaj sploh protestira, boš pa takega novinarja že vnaprej skritiziral in diskreditiral. Za take ljudi obstaja izraz "Confirmation Bias" oziroma, če probamo povedat tako, po kmečko, imaš pristranski potrditveni mehanizem...       In v bistvu velika večina na tem forumu prispeva k težki situaciji kmetov in kmete teptajo in se niti ne zavedajo tega. Zdaj pa čisto odkrito, če kdo upa: koliko vas je tu, ki vam ni problem odšteti 14,90€ za liter motornega olja, samo, da je kvalitetno - hkrati pa kupujete jedilno olje po 1,49€, ker ostalo je predrago, sploh pri slovenskih kmetih, ki prodajajo liter po 10 €, čeprav slovenski kmeti večinoma ponujajo hladno stiskano (nerafinirano) sončnično olje (ki ima močnejši okus po semenih in zato da solati boljši okus)...
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.