Skoči na vsebino

Stara tehnika (Hi-Fi, računalniki, elektronika,...)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 24 minutami je Boss napisal:

A pa nisi bil čist prepričan, da bi kupil novo? 😜

Sedaj nimaš več 3500, samo še 1000, 1200 :D 

Napisano
Pred eno uro je Mraušk Mčk napisal:

27 let stara mikrovalovka.

Teža brlizu 25 kil, skupna priključna moč 3,5 KW!!!

Tipka za štart crknila. Ugotovil, da stara plastika razpada - nosilec tipke deluje kot vzmet in seveda se je po toliko letih zlomil. 

Še dobro da imamo doma še iz modelarskih časov stekleno tkanino. Zadeva sedaj sela BP

20251109_021912r.jpg

Takih mikrovalovk danes ne delajo več...sem že pisal v temi o beli tehniki okoli naše Bosch-eve...če nebi takrat bilo brezplačne akcije za 5 let garancije bi bila že takoj po enem letu na deponiji.

Napisano
pred 40 minutami je Boss napisal:

A pa nisi bil čist prepričan, da bi kupil novo? 😜

10 let nazaj sem imel tako idejo.  Po besnem iskanju ekvivalenta začuden ugotovi, da sedaj prodajajo samo še ene igračke za otroke. Še 5 kil nimajo. Pa 3,5KW skupne nazivne moči zagotovo ne.

Sploh mikrovalovke so sedaj narejene po principu: po uporabi odvrzi. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano
dne 8. 11. 2025 ob 20:22 je skritikrt napisal:

Sedaj moram še ujeti kak par Nubox-WS103...en nov par že imam,ker sem najprej ciljal na 5.1.2 ,a sedaj bom šel na 5.1.4..je baje "čisto nekaj drugega",ker tridimenzionalno pokriješ cel prostor...

Če pa ne bo ratalo,bo šlo še dodatnih 800€ za 4kom. Nubert nuBoxxBF-10🙄

Ratalo-moji so 😃...včeraj jih je tip dal na eBay....sem moral najprej prositi,da ponudi pošiljanje v SLO...ažuren-včeraj odgovoril,da se bo pozanimal...danes ponudil za 15€ ptt😍...ne bo treba zapraviti 800€...

Samo,da še pridejo🙄

EBAY.US

Diese Norbert Boxen können sowohl als Rear Lautsprecher als auch als gute HiFi Lautsprecher genutzt werden. Sie...

Napisano

Danes predelal še ostale zvočniške priključnice "nižjega ranga pomembnosti"-za t.i.multi-room (bodoča kopalnica in kuhinja).

Prej se bilo izvedeno z nikljanimi priključnicami in kabel-čeveljčki,sedaj pa sem dokupil pozlačene priključnice-res dobre kvalitete (identične ima tudi npr. Monrio)-nemagnetne iz bakra,in seveda tudi kabel-čeveljčke in vijake,kateri pa niso pozlačeni...pač pri denarju se vse ustavi...ma,bo OK. Seveda nič lotanja-samo crimp tehnika.

Se na slikah lepo vidi prej-po tem.

IMG_20251123_175838.jpg

IMG_20251123_175845.jpg

IMG_20251123_192933.jpg

Napisano

Končno prišli...Nubert nuBox WS-103...rabljeni na eBayu za 185€ z ptt vred😃

Pri desnem na sliki je malenkost poškodba levo spodaj...res minimalno-na pol metra že težko opaziš...in malo vdrta zaščitna mrežica visokotonca...za funkcijo nima veze,tako,da bo OK.

Sledi gumastih nogic oz. lepila le teh,so pa šle z krpo in izopropanolom lepo dol.👌

Sem seveda takoj "odprl",razmontiral visokotonec od nosilne plošče z mrežico...Knipex Cobra,in samo zasukaš z priključnicami vred,k je "na bajonet",nakar je mrežica šla komot stran od plošče.

Sem čisto enostavno eno kuhinjsko krpo večkrat prepognil na cca 2cm za podlago,in od zadaj mrežico z pomočjo ročaja izvijača vdrtino "zmasiral" navzven v prvotno stanje. Je šlo presenetljivo natančno🧐-ni razlike oz. sledi vdrtosti...čeprav je mrežica iz dokaj trde mrežaste pločevine...mi je kar odleglo.😅

Danes pa priključil in testiral...najprej sweep 20Hz-20kHz vsak kanal posebaj,nato pa gaaas....kar nekaj z youtube...glede na bruto-volumen 3,47L igrajo res presenetljivo...Nubert pač. sem dal zelo na meji obremenljivosti,in tudi v bassu igrajo kar spoštljivo.

Glede na to,da bodo zmeraj rezani že pri 200Hz,ker bodo za Dolby Atmos stropne kanale,"polna kapa"😃👌

In še za tiste,ki jih to zanima-slike. Na žalost pa nisem mogel zajeti slike kretnice,ker je znotraj privijačena v ohišju (ni na terminalu),in ne želim razcufati izolacije,ker jo pol težko zrineš nazaj kot je bilo...je pa sigurno "adijo pamet"...in kot pri Nubertu tradicija-ima seveda varovalke za kretnico,za visokotonca in tudi za nizko/srednjetonca.

Na terminalu pa stikala za bass (montirano na zidu ali prostostoječe) in visoke (neutral oz.linearno ali briliantno).

Zanimiv je bassovec-za to klaso absolutno nenormalen,masiven in težek z košem iz tlačne ALU-litine,popolnoma ventiliran centrirni "pajek",ventiliranje pogonske tuljave (se vidijo luknje),magnetni sistem tudi absolutno nenormalen za to velikostno klaso zvočnikov...vse narejeno za velike hode.

Še nekaj podatkov:

Obremenljivost-80/120W

Impedanca 4Ohm

Občutljivost 83dB (1W/1m) oz. 86dB (2,83V/1m)

Frekvenčni potek- montirano na zidu: 95–27.000Hz  ±3dB 
                                                               80–30.000Hz  -6dB 
                                       -prostostoječi: 119–27.000Hz  ±3dB 
                                                                 94–30.000Hz  -6dB

Mere: 23x14x10,8/12,3cm 

Teža:2,9kg

Dost klobase

😅

IMG_20251128_171103.jpg

IMG_20251128_170857.jpg

IMG_20251128_171004.jpg

IMG_20251128_171127.jpg

IMG_20251128_171232.jpg

IMG_20251128_221659.jpg

IMG_20251128_221911.jpg

IMG_20251128_221951.jpg

IMG_20251128_224151.jpg

IMG_20251128_224209.jpg

IMG_20251128_224820.jpg

Napisano

To vidiš, dobr da si posnel, da lahko vsi slišmo kako dobr teli zvočniki igrajo.... 🤣😂🤣

33112_1.png

Napisano
pred 6 minutami je Boss napisal:

To vidiš, dobr da si posnel, da lahko vsi slišmo kako dobr teli zvočniki igrajo.... 🤣😂🤣

To je na meji obremenljivosti...bas že pošteno "fercera" (visoki pa ne😲),ker sem pribil visoke in nizke!

Mi je šlo,da preizkusim na meji in da ugotovim če dela kot je treba.

Za to sem posnel od blizu,kake hode dela basovec. To so realno take glasnosti v tajkšni majhni sobi (3x4m),da več kot cca.5-10 min. ne zdržiš pislušati...moraš pa še upostevati sneemanje z telefonom,kjer se glasnost nastavlja avtomatsko...torej gladnosti ni šanse oceniti samo po posnetku.

Pri normalni uporabi tudi pri višjih glasnostih pa igrajo,da ne moreš verjeti...

Sem za foro dal gor klapo Intrade (včeraj sva bila z ženo v Cankarju na koncertu)...in je žena rekla,da jih naj kar tukaj pustim priklopljene

To,kar se sliši je z telefona glasnost "do daske" z youtube na spušalke-izhod na vhod na cinch-e in 2x100w Onkyo skoraj do daske.

Za take "malčke",da to "požrejo"...vsa čast.

Lahko objavim "normalni" posnetek,kjer bo lepo zvenelo,a to ne pove ničesar oz. je irelevantno,ker zvena tako ne moreš ocenjevali...tudi subjektivno ne.

Tu mi je šlo le za obremenljivost oz. kaj zvočnik zmore "požreti" še brez,da bi se z varovalkami začel izklapljati.

Napisano (urejeno)

Zid je razpokan, k tolk nabivaš.

Popravljeno od Tilen5

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• To je na meji obremenljivosti...bas že pošteno "fercera" (visoki pa ne😲),ker sem pribil visoke in nizke! Mi je šlo,da preizkusim na meji in da ugotovim če dela kot je treba. Za to sem posnel od blizu,kake hode dela basovec. To so realno take glasnosti v tajkšni majhni sobi (3x4m),da več kot cca.5-10 min. ne zdržiš pislušati...moraš pa še upostevati sneemanje z telefonom,kjer se glasnost nastavlja avtomatsko...torej gladnosti ni šanse oceniti samo po posnetku. Pri normalni uporabi tudi pri višjih glasnostih pa igrajo,da ne moreš verjeti... Sem za foro dal gor klapo Intrade (včeraj sva bila z ženo v Cankarju na koncertu)...in je žena rekla,da jih naj kar tukaj pustim priklopljene   To,kar se sliši je z telefona glasnost "do daske" z youtube na spušalke-izhod na vhod na cinch-e in 2x100w Onkyo skoraj do daske. Za take "malčke",da to "požrejo"...vsa čast.   Lahko objavim "normalni" posnetek,kjer bo lepo zvenelo,a to ne pove ničesar oz. je irelevantno,ker zvena tako ne moreš ocenjevali...tudi subjektivno ne. Tu mi je šlo le za obremenljivost oz. kaj zvočnik zmore "požreti" še brez,da bi se z varovalkami začel izklapljati.
    • To že, ampak najbolj pomembno je, da ni serpentin, pred katerim moraš bremzat in potem pospeševat. Tista partizanka je skoraj idealna cesta, da hrib ne bi smel preveč imet vpliva na porabo. Veliko manj ugodni so recimo Gorjanci, če ostanemo nekje na tem območju.   ICE motorji imajo najboljši izkoristek pod obremenitvijo in najslabšega pri enakomerni vožnji s skoraj nič gasa. Pred leti so recimo lastniki cvajtakterjev počenjali tako, da se je na polno zagnal do 110km/h pol pa spustil gas in "jadrali", do 80/km/h pa ponavljal zadevo. Pri cvajtakterjih je to namreč super, ker motor skoraj nič ne zavira avto in lahko tudi po ravninini brez gasa kar daleč prijadraš. Porabe so bile neverjetno dobra za tiste čase.
    • jap zelo pomemben podatek. Jaz mam 650Wh baterijo notri in uspem naredit med 120-140km. To pomeni, da kr lepo zraven švicam in se dost ne šlepam razen v klance.
    • To vidiš, dobr da si posnel, da lahko vsi slišmo kako dobr teli zvočniki igrajo.... 🤣😂🤣
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.