Skoči na vsebino

Orodje (poceni vs. drago, “noname” vs. brand name)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 20 minutami je skritikrt napisal:

Spyderco Paramilitary 2

Spyderco se kr ponareja.

Na koncu sme pristal na Benchmade Mini Bugout 533.

Napisano
pred 1 minuto je godlike napisal:

Spyderco se kr ponareja.

Na koncu sme pristal na Benchmade Mini Bugout 533.

Res je...po moje en najbolj kopiranih nožev...z razlogom.

Po moje-kar je pod 200€ je že sumljiva cena oz. roba.

Če veš,kaj gledati,te ne morejo "nategniti"...samo je problem,če ne poznaš originala.

Npr. da ne veš kako je okvir skeletoniran,kako "grabi" nazobčanje za prste itd....

Če ne kupuješ "v živo" pa itak ne moreš vedeti.

Še najlažje pa je po teži. Ko oba daš v roko,takoj pogruntaš,...kopija je zmeraj težja....

V mojih očeh...jaz pa ne rabim niti gledati...samo potipam "ostrost" nazobcanja,in takoj pogruntam,ker je rezilo standardnega Paramilitari 2 narejeno iz prašnega jekla CPM S30V,ki je izjemno trdo,in zelo težko "otopi"...in tisto nazobljenje tako noro,a vseeno ne preostro grabi za blazinico prsta,da na otip takoj pogruntaš,če je drugačno jeklo...ne rabim gledati...na slepo takoj pogruntam.

To je taka kvaliteta v materialu,da si marsikdo ne more niti predstavljati o čem govorim...moraš sam poizkusiti v rokah...

Aja @godlike-dobr nož si kupil👍...a imaš S90V verzijo?

Napisano

S30V.

Med prvimi "mini" prodan v Evropi. Takrat je tudi bil samo oranžen.

Ta me spremlja v hribe in na dopust. Pogoje je bil ekstremna lahkost in ostrina.

V avtih pa sta Victorinox Swiss army knife. Enoročno odpiranje, 11cm rezilo.

Napisano
Pred eno uro je NevLado napisal:

Ej sori, a mi lahko razložite zakaj so te noži 200 eur?

https://www.amazon.de/-/en/Benchmade-533-Mini-Bugout-Orange/dp/B084KKRF68

Že samo če omenim jeklo (S30V)...to je zelo drago jeklo,ki ga izdelujejo z t.i. sintranjem v vakuumu itd...izjemno zahtevna in draga proizvodnja.

Omogoca pa kombinacijo visoke vsebnosti ogljika,karbidov itd...vse v takih kolicinak,katerih z klasičnim kovanjem ni mogoče doseči....NI MOGOČE!

EN.M.WIKIPEDIA.ORG

Ne bom tukaj omenjal kvalitete ostalih materialov in proizvodnje...veliko ročnega dela itd...

Ko boš enkrat tak nož imel v rokah,ti bo takoj jasno...še posebaj pa,ko ga boš mnoga leta uporabljal,nosil itd...

Mimogrede-lepo ceno si našel👍

• Všeč 1
  • Hvala 1
Napisano
pred 2 urama je NevLado napisal:

Ej sori, a mi lahko razložite zakaj so te noži 200 eur?

https://www.amazon.de/-/en/Benchmade-533-Mini-Bugout-Orange/dp/B084KKRF68

Pred Brexitom, so ga prvi dobli angleži.

145€ je bil tukaj:

HEINNIE.COM

The Maskara features a stainless steel blade with a nail nick and a thumb stud attached which is...

Ni mi žal, da sem ga kupil. Švicara sta cenovno nižje. Tudi režeta slabše, čeprav boljše od večina nožev, ki jih imajo ljudje v rokah.

Imata pa kar nekaj orodja, žagico itd.... kljub temu se je z njim v pol leta 2x sodelavec porezal, ko je sendviče delal.

Kot je @skritikrt povedal, ko primeš v roke, veš da ni navadni nož. Če to ceniš in si pripravljen toliko dat za to, pa je osebna odločitev.

Napisano (urejeno)

Ne vem kam bi dal, mogoce v jamralnik...

V Obiju sem kupil elektricno lojtro da mi susi brisace. Timerja nikakor ne znam nastaviti. Ima kdo to zadevo doma?

Jasno mi je da so P1-P7 dnevi v tednu.

Ima tudi stevilke 1-7, za katere mislim da so tudi dnevi.

Za vse dni sem nastavil crtico na 1. uro zjutraj do 3.ure. Probal tudi vse druge crtice izbrat, pa pustit te tri neizbrane. Pa je hudic se vedno topel cez dan ko to delam.

20250529-210242.jpg

20250529-211012.jpg

Popravljeno od Jaka32
Napisano
pred 1 minuto je Jaka32 napisal:

Ne vem kam bi dal, mogoce v jamralnik...

V Obiju sem kupil elektricno lojtro da mi susi brisace. Timerja nikakor ne znam nastaviti. Ima kdo to zadevo doma?

Navodila ne pomagajo?

Napisano
pred 14 urami je skritikrt napisal:

Zanimiva prigodica na sprehodu z psom.

Sem ravnokar bil na sprehodu,in zaslišim eno civkanje in frfotanje...prav čudno....

In zagledam na enem drevesju (malo višje grmovje) viseti kosa😲🥺.

In gledam in gledam,in ugotovim,da v bistvu visi na eni tanki vrvici.

Je bil kar pošteno visoko,grmovje pa neprimerno za varno plezanje...

In sežem v žep in z svojim Spyderco Paramilitary 2 lih za glih dosežem mesto,kjer je ta veja rasla iz debla...z par rezi vejo odrežem,da se je z ptičkom vred pomaknila nižje.Tako sem še lih,za glih dosegel z roko,in vejo snel z tega grmovja...

Pri tleh nad travo sem po tem z enim spretnim rezom prerezal vrvico,in je Kos padel na mehko travo,in takoj odskakljal v gosto grmovje počivati.

Vprašanje kako dolgo je tako "na glavo" visel🤔 

Če bi tkole visel golob mu ziher ne bi pomagal. :hudicek:

Drugač pa, pohvalno za reševalno akcijo.

33112_1.png

Napisano

Hja, navodila obrni ;) Drugače pa ne poznam zadeve...

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Če bi tkole visel golob mu ziher ne bi pomagal. :hudicek:

Tistemu z nutrijo sigurno,da ne😆

Pred eno uro je Boss napisal:

Drugač pa, pohvalno za reševalno akcijo.

Samoumevno...imamo radi živali...zivali pa očitno tudi nas😃 

Konkretno kosi se pri nas odlično počutijo.

Res je...golobov in vrabcev raje ne vidim,a kosi so mi pri srcu.

Se je pred kratkim en priselil k nam...prejšnja leta je en skoz gnezdil na trti,k je na enem mestu bila zelo košato listnata,in se je skril med listje trte...

Letos pa si je en kos izbral gnezdišče na špirovcu terase vrtne ute. Lih fajn,k na vrtu kakega deževnika najde,vode ima na pretek...če drugače ne,malce pri psu "pajsne"😄...sedaj je še bolj na varnem,in nič več na dežju....pes pa ve,in pazi nanj,ko sosedov maček preži na kosa...sem zadnjič pekel na žaru...je bilo prav hecno,ko se je na zcetku  kadilo,je kos debelo gledal,a ni odletel iz gnezda...in zagledam sosedovega muca,ko se skriva med travo in opreza...pes ga je pa opazil,in seveda takoj "znorel"...priden kuža...pazi na našega kosa😃

Screenshot_2025-05-29-23-59-36-176_com.google.android.apps.messaging.jpg

Screenshot_2025-05-29-23-59-45-301_com.google.android.apps.messaging.jpg

Screenshot_2025-05-29-23-59-52-832_com.google.android.apps.messaging.jpg

IMG_20250417_073931.jpg

IMG_20250417_073913.jpg

IMG_20250526_143718.jpg

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Se pravi, če sem te prav razumel. Ti voziš 130/uro, če sploh voziš toliko in se lahko pospraviš na prehitevalni pas, ker itak ne sme nihče hitreje vozit. Tam si ti gazda. Lepo. Zaradi takih nastajajo kolone od Ljubljane do Kopra. Ker vsak misli, da je kralj prehitevalnega oasu, ker vozi 130/ uro. In, da se razumemo. Sam ne divjam, nikoli  v življenju nisem imel karambola niti nesreče, niti avta nisem opraskal.  Vse, kar sem imel škode na avtu si mi naredili drugi. Tudi taki modeli, ki so imeli dioptrijo od dna od boce od pive, ki ni videl, kje sploh vozi. Pa se je komaj premikal. In ne, ni vozil prehitro. Komaj se je premikal. In ne, ne rabiš se sekirat zame. Ne boš ti plačal kazni za prehitro vožnjo, če jo dobim. Še enkrat pravim, bolj do nevarni cincarji, ki vozijo nevarno, kot dinamični vozniki, ki vozijo varno in v vsakem trenutki vedo, kaj počno. 😉
    • Yes, od Brezovice do Logatca po prehitevalnem, brez smernikov in vsaj 150 povprecje....za mano pa provida, mi je nastel x prekrškov....sem na koncu ok skozi pršu....od takrat uporabljam smernike in ne vozim samo po levi🤣🤓
    • In tehnično gledano je tudi to prekršek 😄 Če so pa že koga kaznoval za to pa ne vem.
    • Kar se tiče porabe je res, da porabijo nekaj več, a to odtehta suverena vožnja tako na suhem kot v dežju. Še posebaj v dežju so vrhunske in navkljub  širini 245 nisem nikoli zaznal, da bi "spustile" So pa v dežju tudi Conti vrhunske. Proti Bridgestonkam so kot vesoljska ladja proti biciklu. 
    • Sam to pa res... bolj k se vozim s temi novimi Eagle-cami bolj se mi dopadejo. Sploh zdej k sem malo dopolnil tlak. Edina slabost, če se temu lahko tako reče - poraba bo nekoliko višja, 0.1 do 0.2 ocenjujem, da bo več.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.