Skoči na vsebino

Gume

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
dne 16. 6. 2025 ob 19:27 je Alex napisal:

A imaš vedno navado, da šlataš gume? 

Sploh ne, sam je tako močno oddajala vonj po novi gumi, da sem hotel sprobat, če je kej mastna pol sem pa na osnovi otipavanja ugotovil, da je samo vroča in voljna zapeljat še en krog.

• Všeč 1
  • Haha 3

33112_1.png

Napisano

Evo, prva meritev gum  je tu. Takoj po vožnji iz Lj. (nemška hitrost), cx30, Conti 7, zrak 34°C. Naslednjič izmerim temperaturo na  GY (na 6-ki)za približno primerjavo. Merjeno z digitalnim termometrom v brazdah v profilu gume. 

IMG_20250626_165123.jpg

Napisano

Jaz jih še kr šlatam pa moram rečt, da vroč asfalt ne vpliva tolk na dvihg temperature kot pa vožnja po AC. Sem dvignil za 0,1 bar tlak pa imam občutek, da nisu tolk vroče. Spredaj je avto težji kot zadaj in zato bolj mečka gumo in kot kaže ravno to greje gume saj so spredaj bolj vroče kot zadaj. Bremze so namreč komaj tople tako, da to ne vpliva.

33112_1.png

Napisano
pred 5 minutami je Boss napisal:

Jaz jih še kr šlatam pa moram rečt, da vroč asfalt ne vpliva tolk na dvihg temperature kot pa vožnja po AC. Sem dvignil za 0,1 bar tlak pa imam občutek, da nisu tolk vroče. Spredaj je avto težji kot zadaj in zato bolj mečka gumo in kot kaže ravno to greje gume saj so spredaj bolj vroče kot zadaj. Bremze so namreč komaj tople tako, da to ne vpliva.

Sedaj, ko sem  jih ročno pretipal in jim  izmeril temperaturo, imam nekako bolj občutek, kako so tople pri tej temperaturi. V bistvu sem z roko imel občutek, da so še bolj hladne. 

Napisano

Moje fabrske bridgestonke na rav4 - tovarniske pa kar nocejo se niti znucat niti zgubit oprijema .....

Saj bojo gume ki sem jih kupil ratale ze stare....

45.000 km (samo na letni), vecinoma Ac, vleka prikolice, vleka motorja, vroce ceste, vsaj 50% poti po 8-10 ur na dan konstantnega rolanja po cesti. Profil se 6mm...do indikatorja se 4mm. Popolnoma enakomerna obraba spredaj, zadaj, levo, desno.

Res dobra fabrska guma, ki te spravlja v dilemo, a se cetrto poletno sezono ali ne...ampak ocitno so vsaj za sigurnih 60.000km

Me zanima kaj bo jest na premium CX znamki rekel z enakimi...

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano
pred 5 minutami je jures napisal:

Moje fabrske bridgestonke na rav4 - tovarniske pa kar nocejo se niti znucat niti zgubit oprijema .....

Saj bojo gume ki sem jih kupil ratale ze stare....

45.000 km (samo na letni), vecinoma Ac, vleka prikolice, vleka motorja, vroce ceste, vsaj 50% poti po 8-10 ur na dan konstantnega rolanja po cesti. Profil se 6mm...do indikatorja se 4mm. Popolnoma enakomerna obraba spredaj, zadaj, levo, desno.

Res dobra fabrska guma, ki te spravlja v dilemo, a se cetrto poletno sezono ali ne...ampak ocitno so vsaj za sigurnih 60.000km

Me zanima kaj bo jest na premium CX znamki rekel z enakimi...

Ti mas tudi Alenzo? Jaz sem zaenkrat kar zadovoljen… Cca. 45K km prevoženih… samo vmes so bile gor zimske Continentalke…

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 39 minutami je Jest napisal:

Ti mas tudi Alenzo? Jaz sem zaenkrat kar zadovoljen… Cca. 45K km prevoženih… samo vmes so bile gor zimske Continentalke…

Ja sva ze ugotovila da mava enake alenza 001

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Jah, to da gume večino kilometrov naredijo po avtocesti, močno vpliva na prevoženo razdaljo. Če bi jih "krivil po Slivkinih ovinkih" vsak dan, ne bi pol toliko zdržale.

Napisano
dne 26. 6. 2025 ob 19:40 je jures napisal:

Ja sva ze ugotovila da mava enake alenza 001

Jaz jih bom menjal predcasno ... :( ... Danes zapel en robnik... pa je zadnja leva guma samo naredila PFFFFF ... :( ...

image.png

Tole se pomoje ne bo dalo popravit... in bo treba nove... verjetno bom vzel kar vse stiri nove... Samo se iscem, kaj se da dobit, da je na zalogi ... 235/50R20 100W ... Conti nima v tej dimenziji tega hitrostnega razreda... vsaj ne najdem ... Iscem nekaj, kar je na zalogi... Conti, Goodyear, Michelin,... 

Sem nasel sicer tudi  Brisgestone Alenza 001 ... samo je cena kar visoka... nekje med 250 in 300€ za kos ... Goodyear Eagle F1i, Michelin so dobrih 220€/kos ...  Mogoce razmišljam tudi o celoletnih Michelin Crossclimate ,,, ki so podobna cena ... 

• Všeč 1
  • Žalosten 2

lp

Thomas

image.png

Napisano

Stari granitni, da je tako naredlo?

Jaz bi dal zimsko gor, pa se vozil, dokler nove "željene" ne pridejo.

Napisano

Tudi to bi bila varianta... da bi dal zadaj obe zimski za par dni... Samo danes ali jutri dobiti vulkanizerja, da bi premontiral je tudi misija nemogoce ... Ce je pa ponedeljek, pa da bi nasel kje kaj na zalogi... pa je vseeno, ce potem dam takoj nove gor ... Edino eno bo treba dol snet pa peljat do vulkanizerja najprej... Da ni treba se avtovleke ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 48 minutami je Jest napisal:

Tole se pomoje ne bo dalo popravit... in bo treba nove...

Nope, noben pošten vulkanizer ti tega ne bo hotel popravljat. Ko je luknja v bočnici je game over za gumo.

Kaj pa če rihtaš preko MES-a?

Aja pa tole verjetno rabiš XL bočnice. Gumax ma za 210€ Bridgestona.

Gume na dom imajo kar nekaj dobrih znamk za manj kot 200€ pa zalogo.

33112_1.png

Napisano
pred 2 minutama je godlike napisal:

Če nimaš na felnah, je kar težje ja.

Jap ja, to je še en od razlogov, da imam dvojne feltne. Enkrat sem enostavno rešil problem, da mi je brat od doma prpeljal zimaka pa smo bili mobilni v roku pol ure. Pol pa ni panike počakat, da ti druge gume dobavijo.

33112_1.png

Napisano
pred 1 minuto je Boss napisal:

Nope, noben pošten vulkanizer ti tega ne bo hotel popravljat. Ko je luknja v bočnici je game over za gumo.

Kaj pa če rihtaš preko MES-a?

Aja pa tole verjetno rabiš XL bočnice. Gumax ma za 210€ Bridgestona.

Gume na dom imajo kar nekaj dobrih znamk za manj kot 200€ pa zalogo.

Preko MES-a ga lahko samo odšlepajo kam ... Premontaža pa bo težje ... ker nobena delavnica če vikend ne dela ...

XL pomoje ne rabim... v homologaciji so 235/50R20 100W ... 

image.png

Razni GumaX, Gumenadom ali podobni ponavadi nimajo osebnega prevzema... in dvomim, da imajo skladisce recimo v Ljubljani ali okolici :D 

Sedaj gledam recimo Goodyear Efficientgrip Performance SUV 235/50 R20 104W za 221€ po gumi... ce jih ima res na zalogi 

https://www.gume-pnevmatike.com/product/GOODYEAR-EFGRIP--SUV--MA-235-50R20-104W-(g)/pid/1147203?did=20

https://www.goodyear.eu/sl_si/consumer/tires/efficientgrip_performance_suv/235-50-20-104-W-588821.html

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 8 minutami je Jest napisal:

Ufff, pri tako masivnem SUV-u :nevem: Ne vem, avto ma prazen preko 2 toni. Pa še 600kg ga lahko naložiš. :nevem:

33112_1.png

Napisano
pred 59 minutami je Jest napisal:

Preko MES-a ga lahko samo odšlepajo kam ... Premontaža pa bo težje ... ker nobena delavnica če vikend ne dela ...

image.png

Razni GumaX, Gumenadom ali podobni ponavadi nimajo osebnega prevzema... in dvomim, da imajo skladisce recimo v Ljubljani ali okolici :D 

Sedaj gledam recimo Goodyear Efficientgrip Performance SUV 235/50 R20 104W za 221€ po gumi... ce jih ima res na zalogi 

https://www.gume-pnevmatike.com/product/GOODYEAR-EFGRIP--SUV--MA-235-50R20-104W-(g)/pid/1147203?did=20

https://www.goodyear.eu/sl_si/consumer/tires/efficientgrip_performance_suv/235-50-20-104-W-588821.html

Sej homolomo ne piše XL nikol pomoje na osebnih avtih?

Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Ufff, pri tako masivnem SUV-u :nevem: Ne vem, avto ma prazen preko 2 toni. Pa še 600kg ga lahko naložiš. :nevem:

Pa ni tok no...moja hybrid rav4 je 1600kg. Res da so dal kar nekaj aluminija...

pred 2 urama je Jest napisal:

Jaz jih bom menjal predcasno ... :( ... Danes zapel en robnik... pa je zadnja leva guma samo naredila PFFFFF ... :( ...

image.png

Tole se pomoje ne bo dalo popravit... in bo treba nove... verjetno bom vzel kar vse stiri nove... Samo se iscem, kaj se da dobit, da je na zalogi ... 235/50R20 100W ... Conti nima v tej dimenziji tega hitrostnega razreda... vsaj ne najdem ... Iscem nekaj, kar je na zalogi... Conti, Goodyear, Michelin,... 

Sem nasel sicer tudi  Brisgestone Alenza 001 ... samo je cena kar visoka... nekje med 250 in 300€ za kos ... Goodyear Eagle F1i, Michelin so dobrih 220€/kos ...  Mogoce razmišljam tudi o celoletnih Michelin Crossclimate ,,, ki so podobna cena ... 

Ja jeba no....dimenzijo mas pa tudi zelo clovesko...

Jaz mam vedno rezervno v avtu, ce je nima jo dodam, pa se mi smejijo ker jo zdaj v prtljazniku vozim odkar mam lpg. Sam guma je guma.

Ce bi nasel enake bridgestonke bi po mojem lahko dal samo dve novi po osi spredaj pa dve starejsi zadaj

Napisano

Tle majo kar dober lager. Sem jih ravno za prikolico vzel lahko tud sam prevzames v avtostop tockah

GUMENADOM.SI

GumeNaDom / 235 / 50 / R20 - 1

Napisano
pred 26 minutami je jures napisal:

Pa ni tok no...moja hybrid rav4 je 1600kg. Res da so dal kar nekaj aluminija...

Če se prav spomnim, ima 2100 kg… Tvoja Toyota ni plug-in hibrid in ima manjšo baterijo… CX-60 ima baterijo okoli 18 kWh

pred 23 minutami je jures napisal:

Tle majo kar dober lager. Sem jih ravno za prikolico vzel lahko tud sam prevzames v avtostop tockah

GUMENADOM.SI

GumeNaDom / 235 / 50 / R20 - 1

Poklicem v ponedeljek… moti me, ker piše kao na zalogi, potem pa rok dobave 1-2 dni

image.png

lp

Thomas

image.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Če se prav spomnim, ima 2100 kg… Tvoja Toyota ni plug-in hibrid in ima manjšo baterijo… CX-60 ima baterijo okoli 18 kWh Poklicem v ponedeljek… moti me, ker piše kao na zalogi, potem pa rok dobave 1-2 dni    
    • Tle majo kar dober lager. Sem jih ravno za prikolico vzel lahko tud sam prevzames v avtostop tockah GumeNaDom / 235 / 50 / R20 - 1 GUMENADOM.SI GumeNaDom / 235 / 50 / R20 - 1  
    • Pa ni tok no...moja hybrid rav4 je 1600kg. Res da so dal kar nekaj aluminija... Ja jeba no....dimenzijo mas pa tudi zelo clovesko...   Jaz mam vedno rezervno v avtu, ce je nima jo dodam, pa se mi smejijo ker jo zdaj v prtljazniku vozim odkar mam lpg. Sam guma je guma.   Ce bi nasel enake bridgestonke bi po mojem lahko dal samo dve novi po osi spredaj pa dve starejsi zadaj
    • Lepa barva. 😀
    • Ena v bar-u Kelti v Vipavi
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.