Skoči na vsebino

Kupim: Mazda 6, bencin, od 2010 naprej (najraje 3. generacija)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdravljeni,

z upanjem na malo več sreče pri iskanju željenega avtomobila se obračam na tale forum. Sem že pregledal spletne oglase in nisem imel obilo uspeha ob iskanju avtomobila, ki bi ustrezal mojim kriterijem. Zato se obračam na Vas - v kolikor kdo prodaja ali pozna koga ki prodaja takšen avtomobil bom vesel kakršne koli usmeritve! :)

Moji kriteriji pa so naslednji:

• Model: Mazda6
  • Tip: karavan/limunzina
  • Letnik: od 2010 naprej (najraje 3. generacija)
  • Prevoženi: do 250.000 kilometrov
  • Gorivo: bencin
  • Menjalnik: ročni / avtomatik (primarno iščem ročni menjalnik, vendar sem pripravljen tudi preiti na avtomatika v kolikor ni druge možnosti)

Za informacije se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem!
Napisano

Žal je zelo malo bencinark. Trenutno samo 1 pade znotraj tvojih kriterijev ( sicer nisi omenil cene, ampak predvidevam da tiste nad 30k ne pridejo v upoštev).

avto.net

Napisano

Ene 3-5 na leto se pojavi takih po tvojih kriterijih, gredo pa običajno v nekaj dneh, če je kolikor toliko realna tržna cena. Malo vztrajnosti pa bo. Sedajle (od srede julija in do srede avgusta) in decembra je najbolj mrtva sezona.

Napisano
pred 20 minutami je toto89 napisal:

Na FB je tale G192

To baje @ignacij pozna, ziher ti lahko iz prve roke pove stanje.

Drugače pa priporočam naprej od 2013, sepravi zadnjo gen, G165+rocni ali G192+AT, glej da je bila redno servisirana in si zmagal.

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je toto89 napisal:

Na FB je tale G192

Ta je lump. 😀 Pred 3 meseci sva bila zmenjena za 13.000, potem pa je rekel, da si je premislil, da je sploh ne bo prodajal .... naj ga kdo pokliče in tukaj napiše, če ga spet prodaja... 

Popravljeno od Janez007
  • Začuden 1
  • Zmeden 1
Napisano

Hvala za vse podane informacije do sedaj! Je res, sem opazil da je RES malo bencinark, tudi po tujih tržiščih (se najde še nekaj 2. generacije, vendar od 3. generacije naprej navadno zelo malo). Ceno sem tudi pomotoma izpustil - načeloma imam trenutno budget do nekje 10.000, sem pa pripravljen tudi iztisniti kakšnih 1.000-2.000 več, če se le najde iskano. :)

Nekako tako se tudi jaz osredotočam, na od 3. generacije naprej (najraje). Bom vztajal pri trenutni taktiki večkrat dnevnega spremljanja oglasov na avto.netu ter FB Marketplace-u, upajmo da se le kaj najde, da se tudi sam pridružim lastnikom Mazde :D 

• Všeč 1
  • Ljubim 1
Napisano
pred 12 minutami je APoplas napisal:

Hvala za vse podane informacije do sedaj! Je res, sem opazil da je RES malo bencinark, tudi po tujih tržiščih (se najde še nekaj 2. generacije, vendar od 3. generacije naprej navadno zelo malo). Ceno sem tudi pomotoma izpustil - načeloma imam trenutno budget do nekje 10.000, sem pa pripravljen tudi iztisniti kakšnih 1.000-2.000 več, če se le najde iskano. :)

Nekako tako se tudi jaz osredotočam, na od 3. generacije naprej (najraje). Bom vztajal pri trenutni taktiki večkrat dnevnega spremljanja oglasov na avto.netu ter FB Marketplace-u, upajmo da se le kaj najde, da se tudi sam pridružim lastnikom Mazde :D 

Mogoče v vednost tole:

https://www.mazda-si.net/topic/17347-nakup-mazde-6/page/17/#comment-506500

Napisano
6 minutes ago, Bini said:

Kaj drugega pa nebi gledal... 🤔😉

Hahah, pravzaprav gledam tudi druge stvari, mi je pa nekako ta model najbolj padel v oči. 

Generalno pa gledam japonce, torej fokus na Mazda, Honda in Toyota (ter se nekatere druge znamke, vendar mi te nekako najbolj blizu), je pa tudi pri preostalih dveh ponudba bencinarjev dokaj omejena. V sklopu Mazde pa še gledam tudi Mazdo 3 (vendar v tem primeru samo limunzinsko verzijo), nekaj sem pa razmišljal tudi o CX-3 oz. CX-5, vendar še nisem najbolj odločen, če bi ju vključil v iskanje :)

Napisano

Tole... To ni, kar piše, da je. Revolution mislim da ima usnje. Vsaj moja ga ima. 

Napisano

Kilometre se lahko zbije za 100K navzdol, če bo bolje😁

• Všeč 1
  • Haha 7

N7rRRL1.jpg

Napisano
1 hour ago, FuManchu said:

Kilometre se lahko zbije za 100K navzdol, če bo bolje😁

Sem že imel v mislih da predlagam :P Če smo že pri tem, potem se za karkoli nad 150.000 niti ne splača zbijat, da je toliko lepše za pogledati na števec :D 

Napisano (urejeno)

Samo to redko kdo razume.

Je ista zgodba kot pri barvanju viskija. Ker večina povezuje temno barva s kvaliteto, se vliva noter isti drek kot v coca colo.

Popravljeno od godlike
Napisano
pred 9 urami je Janez007 napisal:

Usnje ima Revolution TOP, "navadna" Revolution pa blago.

Jaz imam Revolution, pa imam usnje. 

Napisano
pred 39 minutami je Shrek napisal:

Jaz imam Revolution, pa imam usnje. 

To je bilo takrat, kasneje pa ne. 

Napisano

Jaz imam 2018 (modelno leto 2017) revolution in je enaka not, nima usnja, se spomnim da je imela takrat usnje revolution top.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Kolikor sem ga sam uporabljal izven ceste, nisem nikoli imel problema glede višine. Greš komot po vseh kolovozih, na smučanju greš povsod z njim. Ni pa to pravi "jeep", ki bi bil namenjen za vožnjo po hudih brezpotjih.  Če se veliko voziš po takšnih poteh potem si zagotovo zgrešil model in znamko.
    • Kar se tiče prezračevanja ( rež za pihanje) se delno strinjam. Recimo pri 6- ki je veliko bolj rešeno. Da bi bil kompresor klime prešibak nimam občutka. Klima lepo, hitro ohladi kabino. Podobno hitro kot pri 6- ki. Reže pri volanu se da lepo nastaviti in sicer tako, da ti ne piha direktno v roke, ampak bolj v zrak. Itak je bolje v vsakem primeru, da imaš poleti hladilne reže usmerjene gor, saj hladen zrak pade dol. To,da si moker po hrbtu je verjetno bolj posledica tega, da se veliko znojiš. To blago je namreč, vsak zame, veliko boljša varianta kot usnje, ki sem ga imel v prvi 6- ki. Volumen zraka " majhen"?? Ne razumem, kaj si hotel s tem napisati. Pač, kabina je toliko velika kot je. To ,da je " hermetično " zaprta je dober znak, saj je vožnja , tudi pri visokih avtocestnih hitrostih izredno tiha. Veliko bolj kot pri 6- ki, ki je dva razreda višji model kot cx 30. To,vda se sliši udarcev na makadamu v kabino je res. To gre tudi na račun , pri večini, večjih nizko presečnih  koles 18". Je pa zato vožnja po urejenih cestah in avtocestah toliko bolj suverena, brez nagibanja karoserije. Meglenk načeloma ne rabiš. Če imaš matrične led luči to delo opravijo z odliko.  Tako z vožnjo v megli kot v ovinkih, kjer ovinek tudi osvetlijo. Ja, tukaj se splača dokupiti matrične luči. Streha ni nič posebnega, ni ne glasna ne tiha ob dežju. Tako nekako se sliši tudi v 6- ki. Ja, cx 30 ni popolna a za ta denar je vrhunska. Tako vožnja kot sam motor . Če bi hotel ,da bi se vozil kot recimo v audiju 6, ki velja po nekih merilih za najudobnejši in najbolj tih avto vemo, koliko moraš seči v žep za to.🤗
    • Ne mislim zdaj da bi se skoz vozil z meglenkami vžganimi, ampak ko zasučeš volan, da samodejno malo posveti. Pa da ne bo kdo mislil, da sem nek ultra razočaran lastnik, daleč od tega, vendar je CX-30 bolj kot ne Pavement Princess ne pa SUV. Že kombinacija osne razdalje in kota spredaj ter nizko postavljena plastika zaradi aerodinamike zna včasih bit problemstična na nekaterih trasah kjer se gibljem, njena "offroad" sposobnost je celo malo manjša od Cliota IV zaradi zgoraj omenjenih stvari, čeprav je nižji. Pozabil sem omeniti, da čeprav imam manjše roke, mi je volan vseeno malo preveč tanek, kar povzroča boleče zakrčene roke pri večurni vožnji po avtocesti, vsaj zame.
    • Očitno je med osnovno pa max opremo kot noč pa dan razlika ... brez pripomb.  Ja drži, ni idealno glede prezračevanja. Pri max opremi in usnjenih sedežih manjka tudi ventilacija le teh. Vseeno pa je zadeva bistveno bolje dana skupaj kot marsikateri golf. Po 100.000km je še vedno kot nova. Poraba če paziš 5.5, če pa voziš ac po omejitvah pa cca 6,5l/100. Za atmosferca odlično.
    • Ju,hu,hu😃👍...komaj čakal😄....en najlegendarnejših albumov....od Phil Collinsa pa sploh...na novo obdelal v Dolby Atmos legenda tonskih tehnikov Stephen Wilson...bo moralo biti norooo za slišat🤔   Moram pohvaliti založbo Nika.d.o.o,ki je omenjeni BluRay-album v predprodaji ponudila za neverjetno ceno 20,97€...z ptt 25,58€...za ta drobiž se nisem hotel "jebat" po Ljubljani...se mi enostavno ne da🙄... Zapakirano pa prav nenormalno...v valovitem kartonu in 2x v balončkastem ovitku...vzorno👌👍😍 Nikjer tega albuma ne dobiš za tak cvenk😲...v arhivu pa seveda mora biti😄        
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.