Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdravljeni Mazda Mojstri,

NUJNO :) Izklopni ležaj mi pušča, zabava ni kaj :) Ker bo že vse razdrto bom seveda menjal komplet sklopke in tudi vztrajnik.

Se pogovarjam z g. Pelkom, a vem, da je pogosto zelo zaseden.

Imamo kakšno kvalitetno alternativo od Ljubljane do Jesenic kar se tiče mehanika in menjave sklopke, ki zahteva nekaj več ur zvijanja :)

Hvala za predloge v naprej.

Gregor M.

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Tole sem moral rešiti urgentno in sem Mazdo odpelajl v BTC, delam čez cesto, vsaj priročno je. Žal se s Pelkotom nisva dobila preko telefona.

Strošek menjave in materiala (komplet sklopka, vztrajnik in potisni) je bil 930,00 EUR.

Ta vikend sem sam delal menjavo olja in opazil kar 2 neprivita vijaka. Precej divje. Prav tako se je okoli nosilva akumulatorja pojavil kabel, ki ga dosedaj tam ni bilo, na spodnji zašliti motorja pa so prav tako manjkali kar 3 vijaki. 

Sedaj mi je jasno zakaj avto ne naredi 500k km :) Mehaniki poskrbijo za to. 

20250509_182448.jpg

20250509_182602.jpg

• Začuden 5
  • Žalosten 2
Napisano

O fak, pa sej niso diht. Napiši jim pritožbo, me zanima kako se bodo odzvali.

33112_1.png

Napisano

A zdaj tudi v BTCju?

Do zdaj sem samo za Interclass vedel, da so taki "strokovnjaki". Pa še Majesa imajo na Interclassu, da jih zagovarja s takimi pravljicami, da je prav žaljivo...

Napisano
pred 7 urami je Slivka napisal:

A zdaj tudi v BTCju?

Do zdaj sem samo za Interclass vedel, da so taki "strokovnjaki". Pa še Majesa imajo na Interclassu, da jih zagovarja s takimi pravljicami, da je prav žaljivo...

Ja, bo treba na Forda it v KP.... 😁🫣😉

Napisano

Da so pri Fordu taki strokovnjaki, ni nič novega, nisem si pa mislil, da gre Mazda tudi v to smer, ker do zdaj so pri Mazdi vedno ubrali neko svojo pot. Spomni se "downsizinga". Edino Mazda se ga ni šla, vsi drugi so pa sestavljali litrske trivaljnike s 75 kW... In tako naprej, kar koli so si v avtomobilizmu zamislili, vsi so šli v to smer ko čreda, edino Mazda je šla vedno svojo pot. Zdaj pa je očitno tudi Mazda popustila. Najprej so začeli s SUVi, zdaj s "strokovnjaki" na servisih, da moraš potem sam za njimi popravljati. Kaj bo naslednja reč?

• Všeč 2
  • Žalosten 1
Napisano
pred 13 minutami je Slivka napisal:

Da so pri Fordu taki strokovnjaki, ni nič novega,

Pri vseh firmah.

Za to vozim Forda daleč na servis. Pri Hyundai-u sem pa že čez 2 servisa naredil križ.

Napisano

Torej je to dejansko praksa. Pa, da smo na jasnem jaz nisem avtomehanik, me pa veseli vse kar se tiče avtomobilov in v zadnjih letih tudi šraufanje :) Tako, da počasi širim znanje. V razširjeni žlahti imamo tudi odličnega Honda mehanika, ki upam, da si bo vzel kdaj časa in me še kaj naučil :)

Kar piše SLivka se strinjam. Človek težko dobi normalen avto ali pa klasičnega enoprostorca... Po Mazdi 5 bi si želel ostati na Mazdi a trenutno edini, ki pride v pošte je Mazda 6 karavan od celotne palete vozil. Jaz si zaposejm: Ko sam ja, ko sam jam da ti sudim :)

Kar se pa moje Mazda 5 tiče pa je cilj 500k km :) Največji sovražnik na tej poti pa bo verjetno rja.

Napisano (urejeno)
dne 11. 5. 2025 ob 23:40 je Slivka napisal:

A zdaj tudi v BTCju?

Kako mislis sedaj? Jaz sem o BTCju pisal ze 10 let nazaj, ko je se vas bog in batina majes tam delal. Vedno sem dobil nekaj polomljeno, popraskano, manjkali so vijaki itd. Da ne govorim kako je bila notranjost umazana. Sploh strop k je na mazdi 6 GH bez barve so se jasno videli odtisi dlani.
Enkrat sem tja tudi peljal na vpoklic kjer so menjali sanke voznikovega sedeza. Vsi senzorji in kabli k so pod sedezom so tovarnisko u nulo speljani in fiksirani na sedez. Ko so menjali sanke niso niti enega kabla dali nazaj na svoje mesto in, ko si se premikal s sedezom si zapenjal v konektorje. Posledicno sm fasal lucko za airbag.
In potem mi majster pravi da imam se en vpoklic kjer morajo menjati sprozilec airbaga pri sovozniku in glede na to da mora komplet armaturko razkopat in odstraniti radio itd. sem mu samo prijazno rekel, da hvala lepa. Ker sprozilca sam nesmem zamenjati tega vpoklica tudi nisem opravil. Cirkus. Aja pa, ko sem prisel po avto sem ga dobil s cist praznim akumulatorjem in ga niti prizgati nisem mogel. Mi "vodja" pravi, da je akumulator tudi za zamenjat in da je svoh. Ko sem mu rekel, da je akumulator nov in da je bil en mesec nazaj zamenjan me je pa samo gledal. Valda 2-3 dni kar je bil avto pri njih so vrjetno "sraufal" cel cajt z odprtimi vrati in so notranje lucke skos gorele in je prislo do izpraznitve...

Popravljeno od Scr3am

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Kako mislis sedaj? Jaz sem o BTCju pisal ze 10 let nazaj, ko je se vas bog in batina majes tam delal. Vedno sem dobil nekaj polomljeno, popraskano, manjkali so vijaki itd. Da ne govorim kako je bila notranjost umazana. Sploh strop k je na mazdi 6 GH bez barve so se jasno videli odtisi dlani. Enkrat sem tja tudi peljal na vpoklic kjer so menjali sanke voznikovega sedeza. Vsi senzorji in kabli k so pod sedezom so tovarnisko u nulo speljani in fiksirani na sedez. Ko so menjali sanke niso niti enega kabla dali nazaj na svoje mesto in, ko si se premikal s sedezom si zapenjal v konektorje. Posledicno sm fasal lucko za airbag. In potem mi majster pravi da imam se en vpoklic kjer morajo menjati sprozilec airbaga pri sovozniku in glede na to da mora komplet armaturko razkopat in odstraniti radio itd. sem mu samo prijazno rekel, da hvala lepa. Ker sprozilca sam nesmem zamenjati tega vpoklica tudi nisem opravil. Cirkus. Aja pa, ko sem prisel po avto sem ga dobil s cist praznim akumulatorjem in ga niti prizgati nisem mogel. Mi "vodja" pravi, da je akumulator tudi za zamenjat in da je svoh. Ko sem mu rekel, da je akumulator nov in da je bil en mesec nazaj zamenjan me je pa samo gledal. Valda 2-3 dni kar je bil avto pri njih so vrjetno "sraufal" cel cajt z odprtimi vrati in so notranje lucke skos gorele in je prislo do izpraznitve...
    • Takim je pa sploh treba vzet.
    • Moja dva gresta v Španijo vsako zimo, tko da vsak zimsko dodatek prav pride 😀
    • Mogoce je povezano s tem da furam 15 novozelandcev
    • Če ne bi bila iz Avstralije bi verjetno bila ozadje od Windowsov.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.