Skoči na vsebino

Chat is back ...

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kitajci so najvišji most na svetu začeli delati v začetku leta 2022, po dobrih treh letih pa je že otvoritev ... Dolžina mostu je slabe 3 kilometre... narejen pa je na višini 625 metrov nad kanjonom   Strošek gradnje pa naj bil okoli 250 mio. €... 

WWW.RTVSLO.SI

Kitajska je v nedeljo za promet odprla najvišji most na svetu. Viseči most nad sotesko Hvadžjang v provinci Gujdžou na jugu države se dviga kar 625 metrov visoko nad dnom doline.

WWW.24UR.COM

Kitajci so po dobrih treh letih gradnje na jugu države za promet slavnostno odprli najvišji most na svetu, ki povezuje skoraj kilometer in pol oddaljeni točki kanjona. Čas potovanja se bo z dveh ur skrajšal na...

SIOL.NET

Kitajska je v nedeljo za promet odprla najvišji most na svetu. Viseči most nad sotesko Huajiang v provinci Guidžov na jugu države se dviga kar 625 metrov visoko nad dnom doline, poročanje kitajskih državnih...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Kitajci so pa itak upiljeni: polni denarja, Evropa jim je šenkala vse znanje, imajo vso proizvodnjo zase in za 2/3 sveta, imajo rudna bogastva, nimajo pedrov in lezbijk, nimajo Grete in podobnih, nimaš pravice niti prdnit, če ti Partija ne dovoli, ... ... ... 

Se sploh ne čudim njihovim projektom. So sposobni narediti v enem letu to, kar pri nas nismo sposobni v dveh letih samo sprojektirat...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Kitajci delajo mostove na kitajskem 2x dražje kot drugod. Tako so firme polne denarja (prikrita državna pomoč) in z lahkoto žgejo dumping ter tako uničujejo trg izven kitajske.

• Všeč 2
  • Ljubim 1
Napisano

Kitajci niso prav nič krivi če so jim zahodni kapitalisti dali vse na izvoli. Poševnookci so samo izkoristili, kar jim je bilo podarjeno. In neumni bi bili, če tega nebi naredili. Ne razumem zakaj bi se jih gledalo grdo zaradi tega:blink:.

In vse skupaj samo zato, da je imel nek zahodni kapitalist par metrov daljšo jahto:vskalo:. Bilo i prošlo. V svetu kamor so ga ti požrešneži pripeljali, sin od tega kapitalista zagotovo ne bo mogel imeti daljše. Razen če si sposodi od Kitajcev. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Mogoče je pa vzrok v temu, da kitajci vse preveč izgledajo kot bi bili azijski židje. Zato pač je tud tak odpor proti njim, sploh zato, ker ne enim ne drugim ni pod častjo nekoga nategnit oziroma okrasti... še celo več, oboji nateg tujca smatrajo kot zelo herojsko dejanje. No s takim načinom pač nekih simpatij ostalih glih ne moreš požeti.

33112_1.png

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Danes v službi odkril, da obstajajo tudi matice z LED lučko, ki začne svetit, če je preobremenjeno...

202510220828.JPG

serviser.gif

Napisano
pred 23 minutami je jures napisal:

In od kje drzava dobi denar? Vir je lahko samo 1.....

Kitajci že leta umetno znižujejo vrednost svoje valute, da so lahko "bolj" konkurenčni.

Tudi mi smo na isti način banke hranli. Od kod pa je tam denar prišel?

Samo pri nas je EU zakonodaja in so se prodat mogle. Tak pa ni EU zakonodaje nas kitajsko.

Napisano

Kdo pa je rekel da ni?

Ampak kot velesila ima tolko denarja, da lahko določenim naložbam krije negativo.

Saj to dobi noter od redkih kovin, do cot iz Temuja.

In takšno poslovanje oz. vmešanje držav je v EU prepovedano. Tam pa to gre skozi.

Napisano
pred 10 urami je Mraušk Mčk napisal:

Pejd ti v kakšno Harolds v Londonu, k je že julija vse božično. :vskalo:

Pojdi ti v "božičkovo deželo" imajo 365 dni tako, razen ko je prestopno leto.... :blink: 😉

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Sem premišljeval, kam bi dal tole sliko, na katero sem naletel med komentarji, ko sem nekaj iskal.

Najprej sem jo mislil dati pod "To je pa kr smeh", ampak zadeva niti malo ni smešna... Mogoče še najbolj paše sem...

Zajeta slika.JPG

serviser.gif

Napisano
pred 3 urami je Tilen5 napisal:

Big Boobs GIF

A seveda ti si še na mleku.... :cheers:

pred 4 urami je Mraušk Mčk napisal:

Vsem tukaj na forumu ob prazniku vse najboljše.

🍷🍷

Kontra... 🍾🍷

Napisano

Možakarji, jaz sem ga pa zaj€#@l, pa me zanima, kako hudo sem ga zaj....

Po pomoti in ker nisem bil pozoren, sem namesto Vitrexa kupil antifriz in ga tudi nalil v FuksWagna in BTjca. Kako se bo to obnašalo, ko bo prišlo na šipo? Bo šipa mastna al bo vseeno čistilo umazanijo dol?

serviser.gif

Napisano
pred 6 urami je Slivka napisal:

Možakarji, jaz sem ga pa zaj€#@l, pa me zanima, kako hudo sem ga zaj....

Po pomoti in ker nisem bil pozoren, sem namesto Vitrexa kupil antifriz in ga tudi nalil v FuksWagna in BTjca. Kako se bo to obnašalo, ko bo prišlo na šipo? Bo šipa mastna al bo vseeno čistilo umazanijo dol?

Mastno bo, če si veliko dolil! 

Napisano

Jaz bi zlil ven... :nevem: Tole bo mastilo šipo, če boš uporabljal.

Moj predlog, da ne razdiraš. Vzemi gumjasto cevko, napolni z vodo, en konec v posodo do konca dol, drugega pa pod spodnji nivo te posode pa bo na natego spraznilo posodo. Spet napolni posodo in ponovi postopek praznenja. Potem pa vitrex notri pa bo vse cool.

33112_1.png

Napisano

Sprednja guma dol. Odstranis kolotek in ven potegnes motorcek in se bo cel "vitrex" zlil ven. Motorcek je notri samo preko tesnila.

Napisano

Pa to je 10x tolk dela kot s cevko. 

Razen, če si mora kazen naložit za napako pa mora kot pokoro nekoliko dodatno trpet. Če ja, pol pa ta ideja... držiš, špricanje na šipo da sprazni vse, pa še eno rundo s čisto vodo. Upaš, da ne pregreješ motorček, ker če crkne je to dodatna finančna pokora. Pol oreng še šipe spucaš z alkoholom, da se razmastijo. Daš notri vitrex in si ready to go.

33112_1.png

Napisano

A je#@t ga, bom pa to ven scuzal. 

Je bilo tam na pultu na MOLu naloženo eno zraven drugega tri vrste Vitrexa in očitno en antifriz zraven in ni hudič jaz pograbim ravno antifriz. Čeprav zna biti, da niti tisti prodajalec tam ni vedel, ker na računu je "sredstvo za pranje vetrobranskega stekla"...

In zdaj moram štiri posode praznit in na novo polnit...

• Všeč 1
  • Haha 1
  • Začuden 1
  • Žalosten 1
  • Ni všeč 1

serviser.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Včeraj je vsaka zimska guma super peljala.  Ta suhi 20 cm sneg je bil super za vožnjo po klancih.... 🤗 ESP se ugasne samo v primeru pri mali hitrosti v klanec, ko hočeš, da se privlečeš na klanec s kopanjem! Pri vožnji čez ovinke z večjo hitrostjo nikar tega ne počnite! 
    • Eno vprašanje .Glih mimo grede.  Gre se za all starke. Visoke superge. Po pol leta se je spredaj na njih odlepil podplat in je sedaj luknja. To ni posledica obrabe ampak po moje napaka pri lepljenju. Ali bi bilo smiselno uveljavljati garancijo? Kako gre ponavadi to skozi?  
    • Junija sem imel redni servis na cx 30. In se mi te dni pojavi znak na armaturki za redni servis. 🧐 In pogledam kilometre in ugotovim, da sem v dobrih šestih mesecih naklepal 20000 kilometrov. Se pravi , redni servis, menjava svečk, zopet redno servis.  Kar bogato. 🤗
    • Pri nas na obali je bila včeraj zvečer prava norišnica po cestah (v zaledju).  V Dekanih ,kjer sem takrat, so v dobrih petnajstih minutah ceste postale prave dsalnice. Pihalo je kot pri norcih, temperatura -3, mokre ceste in  pravi snežni metež je bil. Dobesedno. In seveda so se takoj na prvem klancu trije avti verižno zaleteli. (letne gume press). Jaz sem šel po stranskih uličicah brez problema. Dobre zimske gume, press.💪
    • Manj jih košta izdelava in poskrbijo glih sam tolk, da imajo pokrit segment.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.