Skoči na vsebino

Chat is back ...

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 21 urami je Boss napisal:

Lepo praznovanje dneva boja proti okupatorju. Tudi tistim, ki sovražite ta praznik... frej mate pa vseeno.😂

Veš...je razlika med narodnoosvobodilnim bojem in "revolucijo"....ker revolucionarji so po vojni pobili in poklali več slovencev kot vsi okupatorji med vojno skupaj.

V bistvu se NOB gremo še danes.

Napisano
pred 52 minutami je skritikrt napisal:

V bistvu se NOB gremo še danes.

to se greste sam še nekateri, ki bi želeli spremenit zgodovino. Če bi vsi Slovenci enotno stopili proti Nemškim, Italijanskim in Madžarskim okupatorjem leta 1941 se danes sploh ne bi o nobeni NOB pogovarjali in vse generacije bi si lahko čestitale za pogum in domoljubno držo ter borbo proti okupatorju. Tako pa so eni kvizlingi, petokolonaši, izdajalci pač se oportunistično odločili, da je bolje lizat okupatorjeve škornje - ja pač so nekateri zaradi takega oportunizma pač plačali ultimativno kazen. Je blo to upravičeno ali ne? Danes gledamo drugače, leta 1945 pa je bila klima čisto drugačna pa ne samo pri nas, ampak po celi Evropi pa konec koncev tud po celi vzhodni Aziji in vsepovsod, kjer je vojna odnesla svoj davek. Skupno pri vsem tem pa je, da izdajalci in sodelavci okupatorja so najebali vsepovsod. Razlika pa le v tem, da drugod so čistko naredili veliko bolj temeljito kot v bivši Jugi.

33112_1.png

Napisano
pred 24 minutami je Boss napisal:

to se greste sam še nekateri, ki bi želeli spremenit zgodovino. Če bi vsi Slovenci enotno stopili proti Nemškim, Italijanskim in Madžarskim okupatorjem leta 1941 se danes sploh ne bi o nobeni NOB pogovarjali in vse generacije bi si lahko čestitale za pogum in domoljubno držo ter borbo proti okupatorju. Tako pa so eni kvizlingi, petokolonaši, izdajalci pač se oportunistično odločili, da je bolje lizat okupatorjeve škornje - ja pač so nekateri zaradi takega oportunizma pač plačali ultimativno kazen. Je blo to upravičeno ali ne? Danes gledamo drugače, leta 1945 pa je bila klima čisto drugačna pa ne samo pri nas, ampak po celi Evropi pa konec koncev tud po celi vzhodni Aziji in vsepovsod, kjer je vojna odnesla svoj davek. Skupno pri vsem tem pa je, da izdajalci in sodelavci okupatorja so najebali vsepovsod. Razlika pa le v tem, da drugod so čistko naredili veliko bolj temeljito kot v bivši Jugi.

Čisto tako enostavno,kot ti pišeš ni. Vsak je svojo juho kuhal,in tudi revolucionarji so se pečali z okupatorjem...pa naj skrivajo kolikor hočejo.

Meni gre bolj za slovenstvo in to,kar se je dogajalo po vojni...da bi svoj narod klali-to še fašisti niso delali...ma,da bi samo klali,pa so v imenu revolucije delali še kaj hujšega.

Pa ajd-kar je bilo je bilo....a da ne pustiš normalnega pokopa-tukaj se skriva tista pokvarjena srž,za katero bo levi pol potreboval še zelo dolgo,da se ga bo znal otresti.

Napisano

Predvsem Jože Možina je referenca ja... a pol naj ti jaz Božota Repeta dam al pa Zmaga Jelinčiča? Kr neki res :whatever:

Pišeš pa tako, kot da nedolžni domobrančki niso nikomur skrivili lasu. Na sv. Urhu recimo je bilo samo letovišče al kaj. 

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Boss napisal:

Predvsem Jože Možina je referenca ja... a pol naj ti jaz Božota Repeta dam al pa Zmaga Jelinčiča? Kr neki res :whatever:

Pišeš pa tako, kot da nedolžni domobrančki niso nikomur skrivili lasu. Na sv. Urhu recimo je bilo samo letovišče al kaj. 

Ne gre za to...gre za to,da zločinski komunistični rezim prizna svoje zločine nad slovenstvom,ali pa vsaj pusti normalen,nasi stopnji civiliziranosti primeren pokop vsem,ne samo nekaterim žrtvam vojne.

Prvo se zaradi omejenosti v glavah ne bo nikoli zgodilo. Glej še enkrat svoj komentar:

pred 4 urami je skritikrt napisal:

Lepo praznovanje dneva boja proti okupatorju. Tudi tistim, ki sovražite ta praznik... frej mate pa vseeno.😂

Torej zaradi takih zabitih...vedno znova in znova moraš rovariti po ranah in prcati,ker misliš,kako prav imaš...a v bistvu imaš le majhno samopodobo...administrator pa tak....mene bi bilo sram.

Drugo pa...normalen pokop vseh žrtev-bi bil že zdavnaj čas,če nočemo še dalje gledati propad naše nacije...ker tako se med sabo prepiramo,drugi nas pa molzejo.

Popravljeno od skritikrt
Napisano
Pred eno uro je skritikrt napisal:

Prvo se zaradi omejenosti v glavah ne bo nikoli zgodilo. Glej še enkrat svoj komentar:

Torej zaradi takih zabitih...vedno znova in znova moraš rovariti po ranah in prcati,ker misliš,kako prav imaš...a v bistvu imaš le majhno samopodobo...administrator pa tak....mene bi bilo sram.

Odlično, ko zmanjka argumentov gremo pa na osebni nivo žaljenja... ni kej, nisem presenečen.:bravo:

Povojne poboje, ki s tem praznikom nimajo kaj dosti veze, si pa kar sam privlekel v debato. 85 let je od tega pa še vedno ne vem zakaj odločitev o uporu proti okupatorju povezuješ s poboji po vojni? In ne ni me sram, da sem ponosen na to, da je prišlo do upora proti okupatorjem in če bi se še enkrat zgodilo to, upam, da bi se večina Slovencev odločila enako in uprla zavojevalcem in ne bi sodelovala v kolaboraciji.

33112_1.png

Napisano
pred 20 minutami je Boss napisal:

ne vem zakaj odločitev o uporu proti okupatorju povezuješ s poboji po vojni?

pred 5 urami je skritikrt napisal:

Veš...je razlika med narodnoosvobodilnim bojem in "revolucijo"

Kaj,a ne znaš brati?

Napisano

@Boss poglej si tisti intervju Možine...pa pol govori o kolaboracijah.

Jaz sem tudi ponosen na NOB. Je pa tudi to res,da danes biti pameten je nekaj drugega,kot pa takrat.

Npr. mojega dedka (v črešnjevcih pri Gor.Radgoni) so prišli nemci iskat (in mnoge druge na tem območju),in so jih poslali v boje na rusko fronto...če si se upiral,so pobili vse v hiši...

Dedek je komaj preživel...2x po zaslugi istega češkega oficirja,ki se je boril na ruski strani....ko so jih zajeli,so se morali boriti za ruse...in spet "jovo na novo"..."kanonenfuter"...

Ti pa pol...da ne napišem kaj žaljivega....pojma nimaš. Zate je vse črno/belo.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.