Skoči na vsebino

Koga volit

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Ma, folk se ze jajca po cesti.

Se prejsn teden, zjutraj je bilo treba na levem pasu vozt okrog 140 da nisi kolone zadrzeval, danes se je folk vozu ze 120-130max

• Všeč 1
  • Haha 3
Napisano
pred 17 minutami je Matick napisal:

Se prejsn teden, zjutraj je bilo treba na levem pasu vozt okrog 140 da nisi kolone zadrzeval, danes se je folk vozu ze 120-130max

Verjetno varčujejo z energijo, da bodo lahko še naslednje 4 leta PLESALI :)))

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 18 minutami je Bini napisal:

Ps, podobno tvoji izjavi.... 🥴

Podobno a ne enako... 3€ je preveč, ker bo udarilo v inflacijo in pol bo marsikoga zabolel tako kurac kot češplja. Ko vidiš, akako se folk drenja na pumpah in kako jim naenkrat tistih 6€ pomeni biti ali ne biti. Ma resno, že nekaj let se delam norca v tisti temi o gorivu pa očitno še kar ni jasno kako plehko je tako obnašanje. 

Če hočeš prihranit ne letiš, ko gluha svinja na pumpo in čakaš ure v gneči, da mogoče prihraniš nekaj Evrov. Če želiš prihranit, pač kakšnega izleta ne narediš, ker nikjer ne piše, da ti je to eksistencialni biti ali ne biti. Tako prihraniš največ. Mi je smešno, dve leti so nas doma držali zdaj bo pa problem en vikend ostat doma oziroma še to ni treba. Pa sej se da prav lepe izlete delat v okolici.

Aja, sej res... to vam razlaga nekdo, ki kupuje avto, ki bo porabil 10l/100km... sorry, ni blo namerno.

• Všeč 1
  • Haha 1

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 3 urami je Slivka napisal:

Kaj pa, če ima vendarle kdaj prav?

Prvak SDS Janez Janša je vlado Roberta Goloba, zlasti pa ministra Matjaža Hana, odločno opozoril, naj ne daje lažnih predvolilnih obljub, da bo tudi po volitvah veljala podražitev “le” za 11 oziroma 12 centov. Napovedal je, da se bo gorivo podražilo za 20 centov, danes pa smo priča podražitvi za 17 centov.

NOVA24TV.SI

Skoraj prav in tukaj so vladajoči zavajali, se strinjam. V petek se je za cene že praktično vedelo in ne bi smeli za 1/3 falit spremembe cene dizla. Ali namenoma ali zaradi nesposobnosti???

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 32 minutami je Matick napisal:

Res je. Danes sem tudi sam vozil bolj po omejitvah. In sta me prehitela od Ko so Lj  verjeli ali ne, dva voznika.

Pa še tadva nista šla ne vem kako hitro.

Se mi je prav čudno zdelo, da je vse tako mirno na avtocesti.😄

Napisano
pred 11 minutami je Janez007 napisal:

Skoraj prav in tukaj so vladajoči zavajali, se strinjam. V petek se je za cene že praktično vedelo in ne bi smeli za 1/3 falit spremembe cene dizla. Ali namenoma ali zaradi nesposobnosti???

Ampak gleda se obdobje do nedelje. V petek niso mogli vedet, koliko se bo še cena spreminjala, ker za ceno dizla se gleda mediteransko borzo, kjer so nihanja precej bolj nenavadna in kaotična. Ravno zaradi tega so zdaj prešli na tedensko usklajevanje cen, ker so skoki preveliki in preveč vplivajo na nihanje cen gor dol.

Je pa res, da če ne bi bilo regulacije bi Petrol in ostali že davno dvignili in bi bila razlika v spremembi cene manjša. Pa sej to veš, a ne?

33112_1.png

Napisano
Pravkar je Boss napisal:

Ampak gleda se obdobje do nedelje. V petek niso mogli vedet, koliko se bo še cena spreminjala, ker za ceno dizla se gleda mediteransko borzo, kjer so nihanja precej bolj nenavadna in kaotična. Ravno zaradi tega so zdaj prešli na tedensko usklajevanje cen, ker so skoki preveliki in preveč vplivajo na nihanje cen gor dol.

Je pa res, da če ne bi bilo regulacije bi Petrol in ostali že davno dvignili in bi bila razlika v spremembi cene manjša. Pa sej to veš, a ne?

Kakor koli, trenutno vladajoči so dobro vsrali vse skupaj.😉

• Haha 1
  • Zmeden 1

Napisano
Pravkar je Alex napisal:

In kaj so točno usrali? A to, da nimaš gorivo pri dveh evrih? Ne res me zanima, kako bi ti situacijo bolje razrešil. AMpak prosim z resnimi rešitvami in ne s tistimi, kiso jih plozali na predvolilnih srečanjih. 

Edino kar so dejansko zajebali, da niso na AC-jih par dni prej odstranili regulacijo. Ampak tudi to ne bi pomagalo, ker se je Petrol "potrudil", da je razfukal vsako prizadevanje in je dvignil ceno le za nekaj centov, kar ni odvrnilo tujcev od bencinskega turizma. Mol je namreč dvignil za 25-30 centov po deregulaciji.

Se pravi, da so namensko še dodatno vabili tujce naj navalijo na bencinske servise, da jih čimbolj spraznijo in da naredijo krizo v državi. 

Ampak kot sem napisal, tele sage še ni konec... in msilim, da bomo zelo hitro videli menjavo uprave Petrola.

33112_1.png

Napisano
pred 23 minutami je Alex napisal:

Gremo plesat naprej v golobjem dreku 😁

N7rRRL1.jpg

Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Kako so pa potem vedeli, da bo razlika 12 centov? Se pravi so ugibali? Kdaj ima tudi JJ prav, kot ima sedaj prav glede nezakonitosti predčasnih. Za to slednje ni treba biti preveč pameten, je v zakonu menda jasno napisano. Bila pa bi ta nezakonitost zanj OK, če bi zmagal, v to sem tudi 100% prepričan. 

Napisano

In kaj so točno usrali? A to, da nimaš gorivo pri dveh evrih? Ne res me zanima, kako bi ti situacijo bolje razrešil. AMpak prosim z resnimi rešitvami in ne s tistimi, kiso jih plozali na predvolilnih srečanjih. 

Edino kar so dejansko zajebali, da niso na AC-jih par dni prej odstranili regulacijo. Ampak tudi to ne bi pomagalo, ker se je Petrol "potrudil", da je razfukal vsako prizadevanje in je dvignil ceno le za nekaj centov, kar ni odvrnilo tujcev od bencinskega turizma. Mol je namreč dvignil za 25-30 centov po deregulaciji.

Se pravi, da so namensko še dodatno vabili tujce naj navalijo na bencinske servise, da jih čimbolj spraznijo in da naredijo krizo v državi. 

Ampak kot sem napisal, tele sage še ni konec... in msilim, da bomo zelo hitro videli menjavo uprave Petrola.

Zakaj so jo sploh uvedli? Ti si pameten Boss, ker meni se je zdela ena večjih neumnosti te vlade, verjetno iz maščevanja, kar je pa še najbolj narobe in me spominja na prejšnjo vlado.

Napisano
pred 37 minutami je Janez007 napisal:

Kako so pa potem vedeli, da bo razlika 12 centov?

To je bila ocena za bencin, ki ima manj nihanj pa mislim, da se ga ne gleda na mediteranski borzi. Ampak še vedno ne vem kaj mi hočeš povedat - a da bi pa nekdo drug lahko obljubil in izvedel drugačen scenarij, če bi bil na vladi? JJ je rekel, da bo 20 centov in je tud skoraj tolk kiksnu. Kar je logično, saj v petek so bile le ocene in zato se vedno čaka na ponedeljek, kjer je končna vrednost prava.

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 16 minutami je Boss napisal:

To je bila ocena za bencin, ki ima manj nihanj pa mislim, da se ga ne gleda na mediteranski borzi. Ampak še vedno ne vem kaj mi hočeš povedat - a da bi pa nekdo drug lahko obljubil in izvedel drugačen scenarij, če bi bil na vladi? JJ je rekel, da bo 20 centov in je tud skoraj tolk kiksnu. Kar je logično, saj v petek so bile le ocene in zato se vedno čaka na ponedeljek, kjer je končna vrednost prava.

Govorim, da sta si v marsičem zelo podobna.

Med nama pa je po mojem razlika, da eden od naju eno opcijo v vseh zoprnih situacijah zagovarja, kar pa ne velja za drugo. Sam se trudim biti objektiven, ne navijaški, koliko mi uspeva, pa sam težko rečem.

Če prav razumem, se posebej določa cena po posameznih naftnih derivatih in v petek ob 20h je že vse znano:
Uredba o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov (PISRS)

image.png

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 28 minutami je Janez007 napisal:

Zakaj so jo sploh uvedli? Ti si pameten Boss, ker meni se je zdela ena večjih neumnosti te vlade, verjetno iz maščevanja, kar je pa še najbolj narobe in me spominja na prejšnjo vlado.

A to misliš regulacijo na AC-jih? Če si to mislil, bi človek rekel, da je sicer res nelogično, je bil pa takrat verjetno glavni vzrok v tem, da so tujci vozili z avtodomi, prikolicami dol z AC in iskali lokalne pumpe. Recimo na tisti večji na Tržaški v Lj sem parkrat prišel pa je blo kar nekaj prikoličarjev s tujimi tablicami, da so zgledali kot tisti cigoti, ki potujejo po raznoraznih državah z avtodomi in prikolicami.

Ja že tako je bila gneča pol pa še turisti, ki zavijajo dol na lokalne ceste sred poletja in delajo gnečo še v mestih. Ja, tud šleperji so počenjali enako.

Pa ne mi zdaj govorit, da tud naši turisti, ko morajo tankat v tujini ne grejo raj dol z AC pa poiščejo lokalne pumpe. To je danes simpl narest z vsemi mogočimi app-i. 

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 7 minutami je Boss napisal:

A to misliš regulacijo na AC-jih? Če si to mislil, bi človek rekel, da je sicer res nelogično, je bil pa takrat verjetno glavni vzrok v tem, da so tujci vozili z avtodomi, prikolicami dol z AC in iskali lokalne pumpe. Recimo na tisti večji na Tržaški v Lj sem parkrat prišel pa je blo kar nekaj prikoličarjev s tujimi tablicami, da so zgledali kot tisti cigoti, ki potujejo po raznoraznih državah z avtodomi in prikolicami.

Ja že tako je bila gneča pol pa še turisti, ki zavijajo dol na lokalne ceste sred poletja in delajo gnečo še v mestih. Ja, tud šleperji so počenjali enako.

Pa ne mi zdaj govorit, da tud naši turisti, ko morajo tankat v tujini ne grejo raj dol z AC pa poiščejo lokalne pumpe. To je danes simpl narest z vsemi mogočimi app-i. 

A danes pa tujci ne iščejo več cenejših pump? Zakaj pa potem sploh zahajajo po bencin čez mejo v Slovenijo? Boss, ti bi bil dober PR (med mnogo možnih vedno skrbno izbereš samo določene argumente). :) 

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 1 uro je godlike napisal:

Kaj te vem. Manj serje kot jastreb, ker je manjši. 🫣

Zato pa smrdi tulk bolj hudič golobji🤣

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 2 minutama je Janez007 napisal:

Med nama pa je po mojem razlika, da eden od naju eno opcijo v vseh zoprnih situacijah zagovarja, kar pa ne velja za drugo. Sam se trudim biti objektiven, ne navijaški, koliko mi uspeva, pa sam težko rečem.

Glej, situacija, ki jo ni zakrivila ne Slovenija in ne Holobova vlada je krojila predvolilne debate in vsi so iskali napake v koaliciji. Iskali so tiste velike, ampak jih ni bilo, pa so bile pol dovolj že tiste majhne.

In torej karkoli bi naredila vlada bi bilo enako:

- scenarij a, ko držijo nižje cene, zmanjšujejo ali celo ukinjajo dodatne pripsevke na gorivo so prinesli bencinski turizem, ki je poleg domačih runkeljnov še dodatno praznil črpalke in delal nejevoljo ljudem, kot smo bili priča. 

- scenarij b, ki bi preprečil tujcem da tankajo pri nas pa bi danes pomenil ceno nekje v višini Italijanske in Avstrijske cene, kar bi opozicija šele raztrgala.

Kar koli bi naredili bi bil pogrom in ja, seveda pred volitvami tega pa res nočeš, da bi neka situacija na katero v tujini nimaš vpliva, krojila domače volitve. Ja zato je bil narejen tudi kakšen populističen ukrep, ne da bi volitve dobili ampak, da jih ne bi izgubili.

Pa sej verjetno ne misliš, da če bi bila situacija obrnjena, da bi bilo pa kako drugače.

pred 5 minutami je Janez007 napisal:

A danes pa tujci ne iščejo več cenejših pump? Zakaj pa potem sploh zahajajo po bencin čez mejo v Slovenijo? Boss, ti bi bil dober PR (med mnogo možnih vedno skrbno izbereš samo določene argumente). :) 

Ok, pol pa ti povej, kaj je bil glavni vzrok. Jaz sem to pridno izkoriščal in sem tankal na obvoznici in ne v mestu, kar je bilo bolj priročno in elegantno.

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 15 minutami je Boss napisal:

Glej, situacija, ki jo ni zakrivila ne Slovenija in ne Holobova vlada je krojila predvolilne debate in vsi so iskali napake v koaliciji. Iskali so tiste velike, ampak jih ni bilo, pa so bile pol dovolj že tiste majhne.

In torej karkoli bi naredila vlada bi bilo enako:

- scenarij a, ko držijo nižje cene, zmanjšujejo ali celo ukinjajo dodatne pripsevke na gorivo so prinesli bencinski turizem, ki je poleg domačih runkeljnov še dodatno praznil črpalke in delal nejevoljo ljudem, kot smo bili priča. 

- scenarij b, ki bi preprečil tujcem da tankajo pri nas pa bi danes pomenil ceno nekje v višini Italijanske in Avstrijske cene, kar bi opozicija šele raztrgala.

Kar koli bi naredili bi bil pogrom in ja, seveda pred volitvami tega pa res nočeš, da bi neka situacija na katero v tujini nimaš vpliva, krojila domače volitve. Ja zato je bil narejen tudi kakšen populističen ukrep, ne da bi volitve dobili ampak, da jih ne bi izgubili.

Pa sej verjetno ne misliš, da če bi bila situacija obrnjena, da bi bilo pa kako drugače.

Ok, pol pa ti povej, kaj je bil glavni vzrok. Jaz sem to pridno izkoriščal in sem tankal na obvoznici in ne v mestu, kar je bilo bolj priročno in elegantno.

Maščevanje Petrolu (se spomniš, kako se prejšnja vlada maščevala STA). Pa kot sem dopolnil zgoraj, torkova cena je bila v petek ob 20h zelo zelo verjetno že znana, največ kakšen cent gor ali dol (v petek ni prišlo do bistvenih sprememb cen in se zato 10 dnevno povprečje ni moglo bistveno spremeniti).

Popravljeno od Janez007
Napisano (urejeno)
dne 22. 3. 2026 ob 19:09 je FuManchu napisal:

A si gnide obkrožil? Sej vemo da si🤣

dne 22. 3. 2026 ob 20:29 je FuManchu napisal:

A vohate? 

dne 22. 3. 2026 ob 21:20 je FuManchu napisal:

Plešete v holobjem dreku in ga ne vohate? 🤣

Čista leva svoboda.

dne 23. 3. 2026 ob 13:19 je FuManchu napisal:

Holob bo moral prvo zdej požreti eno škatlo brihtolov in potem mogoče mu Zoki in Kučko sestavita tisto koalicijo. 

pred 2 urama je FuManchu napisal:

Gremo plesat naprej v golobjem dreku 😁

pred 17 minutami je FuManchu napisal:

Zato je pa Slovenija tam kjer je, ker je teh šest sporočil prikaz maksimalne inteligence določenega procenta desnih volilcev oz bolje rečeno - pomanjkanje le te. Pa sem prepričan, da po teh šestih sporočilih morajo njegovi možgani kar konkretno počivati, da se spet sestavijo nazaj. Ne bom trdil, da so vsi taki, je pa situacija kar žalostna.

Dajmo mu priložnost, da nam dokaže nasprotno :) 

Popravljeno od g.Wankel

The ability to speak does not make you intelligent.

Napisano
pred 2 minutama je Janez007 napisal:

Golobovo maščevanje Petrolu, kar ne pomeni, da sem na strani Petrola.

V to ne verjamem popolnoma ker te ful skrbi za njih, da ne bojo revčki propadli oziroma imeli manjše dobičke. 😜

OK, mal v hecu... men je bilo vedno zanimivo, da končna cifra podražitve je bila objavljena v ponedeljek dopoldne, ko so še imeli sejo in so se odločal a bodo posegali v trošarine. Dvomim, da so se sestajali v nedeljo.

Pa sej konec koncev to sploh ni tolk pomembno, ker že tako ali tako so jih ribal, ker so že sredi tedna razlagali, da bo šlo za precej visoko podražitev. In očitek je bil, da so s tem povzročili paniko. Kakšna bi šele bila, če bi to povedali šele v ponedeljek. Tudi če bi v petek to povedali bi bil v soboto in nedeljo stampedo na pumpe. Že tko je bil kaos v državi, ker nekdo ni vozil goriva na pumpe, kaj bi šele bilo, če bi folk pred vikendom zvedel kolk bo šlo dejansko gor.

Čudi me samo to, da še WC papirja niso kupoval zraven.

33112_1.png

Napisano
Pravkar je Boss napisal:

V to ne verjamem popolnoma ker te ful skrbi za njih, da ne bojo revčki propadli oziroma imeli manjše dobičke. 😜

OK, mal v hecu... men je bilo vedno zanimivo, da končna cifra podražitve je bila objavljena v ponedeljek dopoldne, ko so še imeli sejo in so se odločal a bodo posegali v trošarine. Dvomim, da so se sestajali v nedeljo.

Pa sej konec koncev to sploh ni tolk pomembno, ker že tako ali tako so jih ribal, ker so že sredi tedna razlagali, da bo šlo za precej visoko podražitev. In očitek je bil, da so s tem povzročili paniko. Kakšna bi šele bila, če bi to povedali šele v ponedeljek. Tudi če bi v petek to povedali bi bil v soboto in nedeljo stampedo na pumpe. Že tko je bil kaos v državi, ker nekdo ni vozil goriva na pumpe, kaj bi šele bilo, če bi folk pred vikendom zvedel kolk bo šlo dejansko gor.

Čudi me samo to, da še WC papirja niso kupoval zraven.

Trošarine so že 14 dni prej dali na EU minimum, 33 centov, če se ne motim. Tako da prostora ni bilo več, a niso celo CO2 dajatev začasno umaknili? Itak bomo vse te predvolilne bombončke plačali na drug način.

Napisano

Mah, a v Italiji pa so lahko 30c dražje na avtocesti, pa 50c če ti oni točijo.

Pa vse klapa. Eni gremo dol,  drugi ne.

pred 59 minutami je FuManchu napisal:

Ma ne mi rečt, da si vohal.

Me pa za nima kje si dobil ga dobil jastrebjega. Golobjega razumem, ker je v vsakem mestu.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.