Koga volit
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Tudi sam še čakam, da bom menjal gume zarad profila Mogoče bo pa na nissano to zdej prvič. Js mam za šestko podobne izkušnje, in spredaj bulam 2.6 ker drugače se vidi, da guma pritiska ob tla še po bočnici, med tem ko zadaj na 2.4 še sploh ne pritiska cel profil. Enormna razlika v teži spredaj zadaj pač.
-
Je pa tud nekaj zelo pomembo in to je sama lastna masa avtomobila. Verjetno res pri avtu s 1300kg ne more bti enako kot če jih ima 1800kg. Sej to se že vidi pri obremenjenem avtu kolk naj bi bil višji tlak. Mazda 6 je sploh ekstremna in sicer pri neobremenjenem je tlak 2,3 bara zadaj, pri obremenjenem pa kar 3,2 bara. To je skoraj en bar razlike in če ne drugega bi moral zvonček zazvonit, da če je taka razlika, da je osnovni tlak prenizek. Sam sem pri Mazdi pač opazil, da pri tlaku navedenem na nalepki se gume ne obrabljajo pravilno (vedno je možno pa da bi kakšen drug model gum pa te težave ne bi imel). Šele pri 4 desetinke bara višjem je bila obraba enakomerna in tudi občutek v ovinkih zaznavno boljši. Je pa seveda malenkostno trpelo udobje, verjetno pa tud kakšna desetinka litra goriva ali celo dve manjša poraba. V glavnem, od moje prve Mazde naprej sem vedno polnil več kot je bilo na nalepki in zato mi je uspelo obdržat gume tudi več kot 75.000km in največkrat jih sploh nisem menjal zaradi preplitkega profila ampak zaradi starosti.
-
Zakaj voziš po omejitvah tudi tam, kjer so zelo verjetno postavljene nerazumno prenizke? Ves čas se pritožujemo, da so stvari postale preveč komplicirane, preveč je predpisov, preveč pravil, preveč je vse regulirano. Ko odločevalci postavijo bolj enostavna pravila (ne postavijo prometnih znakov za omejitev na vsakih 100 m, predpišejo obvezno cepljenje za vse, itd.) se spet pritožujemo, da so v mnogih primerih pravila nerazumna. Kaj bi mi sploh radi? Istočasno enostavna pravila, ki bi idealno reševala vse situacije. Vemo kako je z zakonodajo. Bolj ko gre v podrobnosti, vedno več novih vprašanj odpira, vedno več je lukenj, ki jih znamo balkanci izkoristiti v svoj prid. 😟 😀 Za učinkovito izvajanje in nadzor ukrepov morajo biti ti jasni, enostavni. Ne pašejo pa na vse primere in so za mnoge lahko krivični.
-
Ceplejni so tudi otroci zakonsko, nisem anticepilec. Se tudi cepim za klope oz. proti meningoencifalitisu. Korono sem imel pred prvim možnim cepljem. Bila je lažja kot prehlad. Zakaj bi se cepil in tvegal stranske učinke?
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.