Nagisa Man Napisano včeraj ob 11:48 Prijavi Napisano včeraj ob 11:48 Živjo! Sem čisto nov član, prvič kupujem Mazdo in se že zanimam, kam jo bom peljal in kako bom spravil na delovno obratovanje nov avto. Tako, da me zanima, kaj vam je bilo rečeno ob prevzemu vaše Mazde, kako se lotit Brake-in-a da bo delovanje motorja v bodoče čim boljše. Drugo vprašanje pa se nanaša na prvi servis (menjava olja), kaj so vam dejali in kateri servis mi priporočate v Ljubljani z okolico. Hvala vam za odgovore že v naprej! Citiraj
sportman333 Napisano včeraj ob 12:20 Prijavi Napisano včeraj ob 12:20 Če je motor kot oglašuje Mazda, takoj brez utekanja, no limit🤣....saj naj bi bila to japonska kvaliteta...zakaj bi šparal konje.... (kolega je to 25 let nazaj testiral na p206 s16 in ni bilo posledic valjda je mazda malo boljša kot peugeot, upam😉🤓)... 1 Citiraj
Nagisa Man Napisano včeraj ob 12:43 Avtor Prijavi Napisano včeraj ob 12:43 Glede na to, da sem vrsto let delal v oglaševanju, ne vem če bi slepo zaupal. Ene 1000km imam v planu naredit kombinirane vožnje, potem pa mam še kakih 200km da najdem do takrat servis Citiraj
godlike Napisano včeraj ob 12:52 Prijavi Napisano včeraj ob 12:52 (urejeno) Alfa je imela po knjigi 2000km utekanja. Edini avto, kjer sem celo po 2000km olje menjal. Focus 1500km. i20n 1500km. Pri i20n je pisalo, da ga naj ne bi vozil pod 2000 obratov in nad 4500. Če je avtocesta, potem naj menjavaš med 6 in 5 predstavo, da se tudi menjalnik uteče. Zavore. Kakih 100km se izogibat brutalnim zaviranjem. Da se uležejo. Drugih pozornosti nimam. Ford delam intervale med 13 in 18k km. Ko pade indikator olja na okoli 5%. Tovarniški interval je 20k km. Po 90k km, je bil moker jermen oljne črplake, kot nov. i20n ima skrajšan interval na 10k km, delam ga na 7.5k km. Alfa je imela interval na 30k km, delal sem na 15k km, pa je bilo preveč. Prežgano olje, zamašeno sito v glavi.... Vrnimo se k Mazdi. Kupil sem 3.5 leta staro z zvitimi diski spredaj. Čeprav sem jo mantretiral, novih diskov nisem uspel zvit. Tako da res uleži zavore. Popravljeno pred 21 minutami od godlike 1 Citiraj
Bini Napisano pred 23 urami Prijavi Napisano pred 23 urami pred 5 urami je Nagisa Man napisal: Živjo! Sem čisto nov član, prvič kupujem Mazdo in se že zanimam, kam jo bom peljal in kako bom spravil na delovno obratovanje nov avto. Tako, da me zanima, kaj vam je bilo rečeno ob prevzemu vaše Mazde, kako se lotit Brake-in-a da bo delovanje motorja v bodoče čim boljše. Drugo vprašanje pa se nanaša na prvi servis (menjava olja), kaj so vam dejali in kateri servis mi priporočate v Ljubljani z okolico. Hvala vam za odgovore že v naprej! Dva, tri jurje se vozi umirjeno kot penzjonis in bo vse ok. Prvi servis se pa dela kot ti piše v knjigi.... 2 Citiraj
Nagisa Man Napisano pred 4 urami Avtor Prijavi Napisano pred 4 urami Super hvala za odgovore! Plan imam imeti brake-in vožnje, kot piše v priročniku, vožnja Ljubljana, Trbiž, Predel, Tolmin, Idrija, Škofja Loka, Ljubljana in naslednjo po avtocesti do Maribora, le da na nekaterih izvozih grem ven in nato nazaj na AC. Moj namen je, da čim prej dosežem kilometrino za menjavo olja in filtra. In da se avto čim prej uleže v delovno cono. 23 hours ago, godlike said: Pri i20n je pisalo, da ga naj ne bi vozil pod 2000 obratov in nad 4500. Če je avtocesta, potem naj menjavaš med 6 in 5 predstavo, da se tudi menjalnik uteče. Zavore. Kakih 100km se izogibat brutalnim zaviranjem. Da se uležejo. Vrnimo se k Mazdi. Kupil sem 3.5 leta staro z zvitimi diski spredaj. Čeprav sem jo mantretiral novih diskov nisem uspel zvit. Tako da res uleži zavore. Top komentar! 18 hours ago, Bini said: Dva, tri jurje se vozi umirjeno kot penzjonis in bo vse ok. Prvi servis se pa dela kot ti piše v knjigi.... Ne mislim skurit sklopke v prvo Hvala vsem, zakon ste! 2 1 Citiraj
Janez007 Napisano pred 2 urama Prijavi Napisano pred 2 urama Vidim, da ljudem manjka resnih izzivov. Kolega ima Mazdo 3 2018 1,5 bencin s 350.000 km in do sedaj glede mašine samo redni servisi na 20.000 km. 1 Citiraj
Nagisa Man Napisano pred 1 uro Avtor Prijavi Napisano pred 1 uro Moj prvi avto, seveda bo izziv, sploh če ga hočem met za dolgo Citiraj
Janez007 Napisano pred 1 uro Prijavi Napisano pred 1 uro pred 12 minutami je Nagisa Man napisal: Moj prvi avto, seveda bo izziv, sploh če ga hočem met za dolgo Ocenjujem, da ne bo problem motor, problem bo plastika, elektronika, ... 10-15 let ... 2 Citiraj
Bini Napisano pred 1 uro Prijavi Napisano pred 1 uro pred 16 minutami je Nagisa Man napisal: Moj prvi avto, seveda bo izziv, sploh če ga hočem met za dolgo Lepo, da skrbiš tako za svoj avto.... 👍 Penzjonisti pa mimogrede ne kurijo sklopke ampak frišni šoferji.... 1 Citiraj
Janez007 Napisano pred 39 minutami Prijavi Napisano pred 39 minutami pred 38 minutami je Bini napisal: Lepo, da skrbiš tako za svoj avto.... 👍 Penzjonisti pa mimogrede ne kurijo sklopke ampak frišni šoferji.... No ja, poznam vsaj 2 ... Citiraj
Alex Napisano pred 25 minutami Prijavi Napisano pred 25 minutami Eni penzionisti kurimo gume.😅 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.