Skoči na vsebino

Filmi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

THE LOFT iz 2014 leta si poglejte, napet triler.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

• 4 tedne kasneje...
  • 2 tedna kasneje...
Napisano

Brskam po googlu pa ne najdem pravega odgovora pa se tukaj mogoče najde nekdo, da mi pojasni. Vglavnem mulc mi je razbil star TV in sem se posodobil ter vzel 4k TV.

Resolucija TV je 3840 × 2160, razmerje 16:9.

No posnel sem 4k film v resoluciji 3840 × 2160 in zagnal mašino. Debelo sem gledal, ker je imel film odrezan spodnji in zgornji rob, čeprav se resolucija ujema s TV. Brskam po internetu in pravijo, da so filmi posneti v formatu 21:9, zdej mi pa ni čist jasna ta zadeva. Torej če prov razumem mojstr spravi film iz 21:9 v 16:9 in so zato odrezani robovi ampak resolucija ostane ista?

Istočasno pa mi ni jasno kako eni filmi ločljivosti 1920 x 1080 zasedejo ekran v popolnosti, film 3840 x 2160 pa ga ne zasede, kljub temu da sta oba 16:9 format?

p.s. Vem, da nimam pojma, pa naj mi nekdo plastično razloži kje je trik in katero ločljivost filmov naj gledam, da bo slika najboljša in bo zasedla cel ekran.

Napisano

21:9 je ultrawide format in če imaš film dejansko v tem formatu, ga boš videl tako kot ga vidiš na tvojem TV-ju, ki je 16:9. Zgoraj in spodaj je pač črn rob. Če bi imel tudi TV v tem formatu pa bi videl celotnega brez črnih robov.

Ker je večina HD oddajanja še vedno v formatu 16:9 je tudi TV-jev največ tega formata, ker ta vsebina bi na 21:9 TV-ju dobila črn rob desno in levo, kar je ravno tako moteče.

V glavnem, da ne zakompliciram preveč. Če je film v formatu 21:9 in je označen s 4K to pomeni, da je resolucija 3840x1600 (zato maš spodi 280 vertikalnih pikslov črn rob in ravno tolk zgori). Čeprav je navadno ultrawide resolucija nekoliko nižja 3440x1440 ampak v vsakem primeru je to 21:9 format.

Če bi rad gledal film čez cel zaslon, maš navadno na TV-ju nastavitev, ki ustrezno poveča sliko ampak boš izgubil nekaj filma na desni in na levi strani.

• Všeč 3
  • Hvala 1

33112_1.png

• 2 tedna kasneje...
Napisano (urejeno)

Tenet....koncno en film, ki ga bo treba se 2x gledat, tako kot interstellar, Inception ali pa Memento...

Popravljeno od marko91
  • Všeč 1
  • Zmeden 1
  • 1 mesec kasneje...
Napisano
dne 16. 12. 2020 ob 20:03 je Z M A J napisal:

THE LOFT iz 2014 leta si poglejte, napet triler.

Hud film k pes. Ravno gledam.

Napisano
dne 1. 2. 2021 ob 21:11 je marko91 napisal:

Tenet....koncno en film, ki ga bo treba se 2x gledat, tako kot interstellar, Inception ali pa Memento...

Zakaj 2x ?

Napisano
pred 17 minutami je Bini napisal:

Zakaj 2x ?

Da ne pozabiš, kaj si gledal. 😊

Napisano
2 hours ago, Bini said:

Tudi,če bi ga....😃

Potem ne komentiraj ce ne ves zakaj se gre

Vceraj sem ga hotel tretjic, pa me je Juventus zaj.... :)

vecino dogodkov v filmu mi je uspelo povezati, ampak kljucni moment tam pri zeleznih vratih na mostu pa je Nolan neki zakompliciral.....

Res mojstrovina

Napisano

Ni film, je pa nanizanka... A gleda kdo Chicago fire ali pa Chicago police? Nikoli spremljal nanizank, ampak tole dvoje mi je pa top. 

Napisano
3 minutes ago, Nejc1986 said:

Ni film, je pa nanizanka... A gleda kdo Chicago fire ali pa Chicago police? Nikoli spremljal nanizank, ampak tole dvoje mi je pa top. 

To pa nasa gleda, po moje so dobri tipi v uniformah, ker takrat sem frej

Napisano
pred 2 minutama je marko91 napisal:

To pa nasa gleda, po moje so dobri tipi v uniformah, ker takrat sem frej

Bejbe tud niso slabe, tk da kumot gledaš tud ti zraven. Čeprav zdaj ne igra več Lindsay (poguglej sophia Bush :)) 

Napisano
20 hours ago, Nejc1986 said:

Bejbe tud niso slabe, tk da kumot gledaš tud ti zraven. Čeprav zdaj ne igra več Lindsay (poguglej sophia Bush :)) 

Nimam casa, žal. Se film gor dat....na partius letos se nisem bil....

Napisano

Partis neki ne dela...baje je neki gorel.

pred 21 urami je Nejc1986 napisal:

Sem gledu ja, ko je blo po tv. Je še?

Napisano
pred 11 minutami je Gregster napisal:

Partis neki ne dela...baje je neki gorel.

Sem gledu ja, ko je blo po tv. Je še?

Mislim da je C. Fire na brio,ampak sem sze gledal to sezono. Tako da bolj spremljam Chicago p.d. Na fox crime ob21h

• 2 tedna kasneje...
Napisano
pred 32 minutami je Nejc1986 napisal:

Na tv1000 lihkar začetek kul filma: Panic room. 

Mi je bil všeč,gledal pred nekaj časa.:prstgor:

Napisano
pred 8 urami je Nejc1986 napisal:

Na tv1000 lihkar začetek kul filma: Panic room. 

Gledal.. super film. 

Napisano
pred 5 urami je Alex napisal:

Gledal.. super film. 

Sem tudi jaz gledal..👍😁😉:rispekt:

Napisano

Jp, meni je všeč ta film. Spominja me na telefonsko gocorilnico s Colin farellom (vem... Zihr nisem prav napisal). 

Napisano
pred 22 minutami je Gregster napisal:
WWW.PARTIS.SI

Očitno bo kmalu nazaj.

A to ne še vedno aktualno? 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.