Skoči na vsebino

Aktualni dogodki!

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

vi pa vasa politika :D

take zadeve me bl skrbijo kot twito in koronca...

3a24ed1591a49e3d2de1.jpeg
WWW.GOOGLE.COM

V nekaterih citrusih odkrili presežene mejne vrednosti pesticidov

in... itd...

1289807.jpg
WWW.DNEVNIK.SI

Umiki živil s sezamom, ki vsebuje rakotvorno snov etilenoksid, se v Evropi in...

• Všeč 1
  • Žalosten 1
Napisano

Ne vem, če sem v pravi temi ali forumu,bom pa napisal v avtomobilskem žargonu; zamenjava Rolls Roys-a za Ferrarija,ker se je prvi pokvaril- crknil po 28 letih uporabe,čeprav je bil redno servisiran so ga izdala leta vsakodnevne uporabe! 😂😂😂

IMG_20210102_201003~2.jpg

IMG_20210102_170555~2.jpg

Napisano

No, ko že misliš, da si videl vse... to je poskus državnega udara.

188198b20cb6f04683a7_62504401.jpg?v=fb1d
WWW.24UR.COM

Ameriški kongres je začel potrjevanje izidov predsedniških volitev, na katerih je slavil Biden, ko so ameriško prestolnico zasedli Trumpovi...

In temu je maršal čestital in ga priznal kot predsednika. No ja, isti tiči skup letajo.

33112_1.png

Napisano (urejeno)

Ta Tramp mi je vedno bil antipatičen ,pred,med in po volitvah je pa poden od podna! Sploh ne razumem,da so eni udarjeni na njega,da naredijo kaj takega! Sem že parkrat bil v ZDA pa sem spoznal nekaj prijaznih in vljudnih ljudi,so pa malo nerazgledani geopolitično ampa vseeno dobri ljudje nasploh.👍Tako,da tole je res višek od Trumpa ! 😤

Ena fotka iz boljših časov!:prstgor:

DSC_0172.JPG

DSC_0178.JPG

Popravljeno od Bini
Napisano

Danes smo se pa v službi lepo složno, levi in desni  zgražali nad plačami policistov. Prvič, da smo bili enotni. Končno ena dobra tema. 🤗

• Všeč 1
  • Haha 1

Napisano
pred 48 minutami je Shrek napisal:

Zdaj pa še učitelji...

Prosim ne:) že zdaj se grizem v jezik,ko so policijske plače na tapeti 😒

Napisano

Ampak ste pa pograbli kost in jo zdaj glodate. Take plače imajo zdaj, ko je cel kup dodatkov zarad korone, pa decembrskih poplačil nadur in podobno. A resno verjamete, da ima referentka v pisarni vsak mesec 2600 bruto plače in hišnik ter snežilka 1800 bruto?

Naj dajo plačo brez teh dodatkov recimo iz januarja ali februarja lani za primerjavo. Mislim, dajmo bit pošteni, ker tole so dali v javnost le zato, da obrnejo folk proti policajem, ker so se drznili stavkat. Stara šola tipa "skregaj in vladaj".

• Všeč 2
  • Začuden 1

33112_1.png

Napisano
pred 14 minutami je Boss napisal:

Ampak ste pa pograbli kost in jo zdaj glodate. Take plače imajo zdaj, ko je cel kup dodatkov zarad korone, pa decembrskih poplačil nadur in podobno. A resno verjamete, da ima referentka v pisarni vsak mesec 2600 bruto plače in hišnik ter snežilka 1800 bruto?

Naj dajo plačo brez teh dodatkov recimo iz januarja ali februarja lani za primerjavo. Mislim, dajmo bit pošteni, ker tole so dali v javnost le zato, da obrnejo folk proti policajem, ker so se drznili stavkat. Stara šola tipa "skregaj in vladaj".

Točno to.... Tudi jaz imam zadnjih par mesecev tako plačo,da bi me marsikdo najraje odrl. Da pa je tu malo morje nadur , dodatkov... Tega pa noben ne vidi... Če pa je tako fajn, potem pa naj dajo ljudje prošnjo v policijo.

Napisano

No no no... 

Toliko dodatkov spet ni bilo. 

Ves javni sektor bi moral pokazat plače. Učitelji pa sploh. Učitelji so večji lubadarji kot policisti. Po 5-6 ur delajo na dan pa fraj so ohoho... 

Jaz nisem toliko dodatkov dobil za delo med korono... 9€ na dan, in to je to... 

Napisano
pred 10 minutami je Shrek napisal:

No no no... 

Toliko dodatkov spet ni bilo. 

Ves javni sektor bi moral pokazat plače. Učitelji pa sploh. Učitelji so večji lubadarji kot policisti. Po 5-6 ur delajo na dan pa fraj so ohoho... 

Jaz nisem toliko dodatkov dobil za delo med korono... 9€ na dan, in to je to... 

Hm... Oba moja starša sta šolnika;23let sem živel z njima.... Verjemi, poznam zadeve in ni vse zlato kar se sveti. 

Napisano
Pred eno uro je Nejc1986 napisal:

Hm... Oba moja starša sta šolnika;23let sem živel z njima.... Verjemi, poznam zadeve in ni vse zlato kar se sveti. 

Res je. Moja žena je šla iz šolstva ven, ker je bilo en kup dela popoldne in to neplačanega(sestavljanje šolskih, pa preverjanja, pa popravljanja, pa priprave...) 

Poleti pa ne si misliti, da so učitelji dva meseca doma. Ponavadi je bilo tega dopusta kake tri tedne skupaj. Ostalo pa dežuranja, pa popravni.Ko je videla plače teh policajev ni mogla verjeti, kako visoke so. 

Napisano

Vsak svoje zagovarja. 

Pozam zadeve. Učitelji v veliki večini preveč plačani z dodatnimi bonitetami. 

Večinoma so pavšalisti v kampih in več kot mesec dni na dopustu poleti. Vikende in praznike fraj... Efektive ni veliko... Delo si kao domov nosijo... Prvo in drugo leto že mogoče, pol se pa vse ponavlja... 

Večina, ne vsi, ampak večina si ne zasluži toliko, kot dobi. 

Napisano

Zena je vzgojiteljica. 1450 bruto - na trr cca. 1000.

Sedaj Shrek ne metat vseh v isti kos. Od kolega je cela zlahta v soli (mami uciteljica, sestra uciteljica, zena uciteljica). In ni ravno tako kot pises. Je pa res da njegova mami (ki je tik pred penzijo) ima ze toliko gradiva toliko vse pripravljeno da ima precej precej manj dela kot njegova zena. Tako da recimo mami ima popoldne v 1 uri vse pripravljeno za naslednji dan, zena (ki je mimogrede res zavzeta - si zelis take uciteljice) pa porabi kar precej casa za vsak dan.

Seveda pa imas ucitelji, ki se jim nic ne  da in pac odfurajo tisto kar je mus in toj to.

P.S. In se to ... ta kolegica hoce za otroke res najboljse in jim pripravlja gradiva, dodatne naloge, pripomocke .... mislite da to kupi sola? Nop, ne kupi. Sama vse nabavi. No sedaj je malo napredovala in je to palca cca. 1300 eur neto.

• Všeč 2
  • Žalosten 1
Napisano
pred 29 minutami je Bossek napisal:

Zena je vzgojiteljica. 1450 bruto - na trr cca. 1000.

Sedaj Shrek ne metat vseh v isti kos. Od kolega je cela zlahta v soli (mami uciteljica, sestra uciteljica, zena uciteljica). In ni ravno tako kot pises. Je pa res da njegova mami (ki je tik pred penzijo) ima ze toliko gradiva toliko vse pripravljeno da ima precej precej manj dela kot njegova zena. Tako da recimo mami ima popoldne v 1 uri vse pripravljeno za naslednji dan, zena (ki je mimogrede res zavzeta - si zelis take uciteljice) pa porabi kar precej casa za vsak dan.

Seveda pa imas ucitelji, ki se jim nic ne  da in pac odfurajo tisto kar je mus in toj to.

P.S. In se to ... ta kolegica hoce za otroke res najboljse in jim pripravlja gradiva, dodatne naloge, pripomocke .... mislite da to kupi sola? Nop, ne kupi. Sama vse nabavi. No sedaj je malo napredovala in je to palca cca. 1300 eur neto.

Točno tako. Imaš učitelje, ki se trudijo in porabijo ful ene energije in prostega časa za učence (razredniki) in imaš učitelje, ki "hodijo" v službo in čakajo, da bodo dogurali do penzije. Ni nobene stimulacije za dobre in priljubljene učitelje tako, da kar precej učiteljev zapušča šolstvo.Po poteh moje žene jih je kar nekaj zapustilo šolstvo. (metematiki najdejo službo v zavarovalnicah, bankah,slavisti kot prevajalci...itd). Poklici, ki bi morali biti res dobro plačani, to niso. Po drugi strani pa en policist z končano srednjo šolo dobi večjo plačo kot učitelj. Resda mogoče z dodatki a vseeno. Narobe svet, ki se vleče iz prejšnjega sistema privilegirancev. 

Napisano

Prvič, sestra je učiteljica in plače učiteljev niso bajne, več o tem ne bom, ker podrobnosti ne vem...;

Drugič, policija, tukaj pa zelo dobro poznam podrobnosti in bom malo pojasnil te bruto plače. Za lažje razumevanje bom za primer vzel dežurnega policista s 13let delovnega staža, ki je uvrščen v 29 plačilni razred (začetni razred je 27) za plačo v mesecu juliju 2020 (brez bolniških, dopustov, ništa, izmensko delo dnevne nočne cel mesec):

- Osnovna plača: bruto 1613 €, neto: 1014 €

- Dodatki:

- stalnost 20€

- izmensko delo 34€ za 104 ure izmenskega dela (to je delo po 15 uri)

- nočno delo 110 € za 58 nočnih ur (to so ure med 22.00 in 06.00 uro)

- nedeljsko delo 105 € za 24 nedeljskih ur

- 8 % dodatka za povečan obseg dela to je na račun kadrovske podhranjenosti)

- Skupno: bruto 2200 €, neto 1376 €

To je redna plača vsak mesec. Tiste plače ki so jih objavili mediji pa vsebujejo še 65 % dodatek na 90% osnovnih ur, to je na uč približno 400€ neto mesečno.

Upoštevajte, da policist, ki začne danes delati dobi še cca. 250€ manj, torej okoli 1100€ za petke in svetke.

Kar sem napisal je preverjeno s prve roke, sedaj pa sami presodite kdo zavaja in kakšne so plače policistov.

• Všeč 1
  • Hvala 1
Napisano
pred 45 minutami je ignacij napisal:

Prvič, sestra je učiteljica in plače učiteljev niso bajne, več o tem ne bom, ker podrobnosti ne vem...;

Drugič, policija, tukaj pa zelo dobro poznam podrobnosti in bom malo pojasnil te bruto plače. Za lažje razumevanje bom za primer vzel dežurnega policista s 13let delovnega staža, ki je uvrščen v 29 plačilni razred (začetni razred je 27) za plačo v mesecu juliju 2020 (brez bolniških, dopustov, ništa, izmensko delo dnevne nočne cel mesec):

- Dodatki:

- stalnost 20€

To je redna plača vsak mesec. Tiste plače ki so jih objavili mediji pa vsebujejo še 65 % dodatek na 90% osnovnih ur, to je na uč približno 400€ neto mesečno.

Upoštevajte, da policist, ki začne danes delati dobi še cca. 250€ manj, torej okoli 1100€ za petke in svetke.

Kar sem napisal je preverjeno s prve roke, sedaj pa sami presodite kdo zavaja in kakšne so plače policistov.

Ta dežurni policist kakšno izobrazbo ima? 

Napisano

Sem napisal, za učitelje, da večina, ne vsi. Ker so učitelji, ki od učencev iščejo znanje, so pa idioti, ki iščejo neznanje... 

So plačani preveč nekateri, so. 

Napisano
pred 2 urama je ignacij napisal:

- Dodatki:

- stalnost 20€

Plus malica in prevoz, potem pa izgleda kot da so boga za jajca prijeli

Napisano

@@Nejc1986, ne na pamet.

Malica je 3,99 €, prevoz pa je obracunana mesecna vozovnica, ce pa javni prevoz ni omogocen pa je povrnjeno 0,08€ na km.

No sedaj pa lahko racunas. 

Mi je pa zanimivo kako se folk vziga kok je fajn v policiji, ko so pa razpisi za prosta delovna mesta pa nikjer nobenega junaka.

Napisano
pred 8 minutami je ignacij napisal:

@@Nejc1986, ne na pamet.

Malica je 3,99 €, prevoz pa je obracunana mesecna vozovnica, ce pa javni prevoz ni omogocen pa je povrnjeno 0,08€ na km.

No sedaj pa lahko racunas. 

Mi je pa zanimivo kako se folk vziga kok je fajn v policiji, ko so pa razpisi za prosta delovna mesta pa nikjer nobenega junaka.

V bistvu, kjer ni stalnega urnika se folk sploh ne prijavlja, tudi če je na borzi. 

Ko smo v prejšnji firmi rabili strojne tehnike za delo na cnc strojih, so samo prišli, videli in odšli. Ker je potekalo delo v treh izmenah in tudi za vikende. 

• Všeč 1
  • Žalosten 1

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.