jures Napisano petek ob 17:01 Prijavi Napisano petek ob 17:01 pred 28 minutami je samSimon napisal: Da se marsikaj pri d.o.o. na firmo vzet oziroma v stroške dat. Nekateri tudi zelo dobro poskrbijo, da konec leta ni prikazanega dobička, da se ognejo 25% davka na le tega. Potem pa še malo pišejo potne naloge za ''službene poti'' in si lepo za gorivo šopajo prispevke. Avto sploh ne rabi bit na firmo, samo pot mora biti službena. Tako se da na papirju tudi na minimalcu lepo živet. Tako je. Pri firmi se vsak drugace obnasa ker ni njegov dnar neposredno. Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Matick Napisano petek ob 17:18 Prijavi Napisano petek ob 17:18 pred 3 urami je jures napisal: Saj pravim ampak niso majhni od 500. Bil sem nominiranec na zacetku. Prispevki se naslednje leto dvignejo glede na promet....moras res met mal prometa da ostanejo minimalni. Drugace po letnem obracunu dobis nove prispevke glede na lanski rezultat. Been there Je pa bilo vcasih min prispevek tam okoli 100€ sam da doba tece. Tega ni vec Je pa bilo vcasih min prispevek tam okoli 100€ sam da doba tece. Tega ni vec Ekola Minimalni sp prispevki 2023 so znašali 463,87 evra, maksimalni pa 2.705,97,34 evra. Letos pa bodo znatno višji. Kot že omenjeno je bil nedavno s strani Sursa objavljen podatek o povprečni plači 2023. Ta je 2.220,95 evra.2. mar. 2024 Čakej, a normiranc tudi po prometu plača prispevke? Ker pol ce je tko, nisem glih razumel računovodje k mi je to razlagov, samo itak, če si freelancer si takoj čez mejo za normiranca Citiraj
jures Napisano petek ob 17:30 Prijavi Napisano petek ob 17:30 (urejeno) pred 15 minutami je Matick napisal: Čakej, a normiranc tudi po prometu plača prispevke? Ker pol ce je tko, nisem glih razumel računovodje k mi je to razlagov, samo itak, če si freelancer si takoj čez mejo za normiranca Seveda, vse je glede na promet. Ne vem kaj ma freelancer veze??? Gleda se samo dosezeno mejo prometa v dveh letih Ki so jo sedaj znizali.....60k v dveh koledarskih letih Da smo si na jasnem nominiranec je popolnoma enak kot navaden sp. Samo knjigovodstvo je poenostavljeno Popravljeno petek ob 17:34 od jures 1 Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Matick Napisano petek ob 18:36 Prijavi Napisano petek ob 18:36 Pred eno uro je jures napisal: Seveda, vse je glede na promet. Ne vem kaj ma freelancer veze??? Gleda se samo dosezeno mejo prometa v dveh letih Ki so jo sedaj znizali.....60k v dveh koledarskih letih Da smo si na jasnem nominiranec je popolnoma enak kot navaden sp. Samo knjigovodstvo je poenostavljeno Ja razumem, edino bi te popravu, 60k letno je. Komentar za freelancer je, da skoraj vsak ze pride cez mejo Citiraj
jures Napisano petek ob 18:42 Prijavi Napisano petek ob 18:42 pred 2 minutama je Matick napisal: Ja razumem, edino bi te popravu, 60k letno je. Komentar za freelancer je, da skoraj vsak ze pride cez mejo Ja res je odvisno od zav osnove, polno ali delno 1 Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
skritikrt Napisano nedelja ob 22:25 Prijavi Napisano nedelja ob 22:25 Attention Required! | Cloudflare NOVA24TV.SI Me zanima,kako bodo poročali levi mediji🙄 1 Citiraj
godlike Napisano včeraj ob 09:56 Prijavi Napisano včeraj ob 09:56 (urejeno) A so desni kaj naredli, ko so bili na oblasti, da se migracije prekine/zaustavi? Če lahko imajo avstrijci mejne kontrole, zakaj jih mi nimamo oz. nismo imeli pod desnico? Pa se je vedlo, da južni sosedje vse skozi spučajo. Ja, članek je grozn, ampak ni pa za kupovanje plus točk desnice in blatenje levice. Žalostno, da se to problematiko tako izkorišča za politične plus točke. Popravljeno včeraj ob 10:31 od godlike 3 Citiraj
skritikrt Napisano včeraj ob 11:12 Prijavi Napisano včeraj ob 11:12 pred 54 minutami je godlike napisal: A so desni kaj naredli, ko so bili na oblasti, da se migracije prekine/zaustavi? Če lahko imajo avstrijci mejne kontrole, zakaj jih mi nimamo oz. nismo imeli pod desnico? Pa se je vedlo, da južni sosedje vse skozi spučajo. Ja, članek je grozn, ampak ni pa za kupovanje plus točk desnice in blatenje levice. Žalostno, da se to problematiko tako izkorišča za politične plus točke. Kakšno "potrebno večino" so pa imeli? Kdo je postavil ograjo na južni meji?Kolikokrat so hoteli poslati vojsko na mejo? Kdo je to preprečil? Čisto tako kot pišeš lih ni bilo. Skoz in neprestano od prvega dne "vladanja" so dobivali polena pod noge. Tako v parlamentu,na pravosodju,kot v medijih...nič prvih sto dni "usmiljenja" itd... Si hitro pozabil,kako je bilo. 1 Citiraj
godlike Napisano včeraj ob 11:17 Prijavi Napisano včeraj ob 11:17 (urejeno) pred 5 minutami je skritikrt napisal: Čisto tako kot pišeš lih ni bilo. Skoz in neprestano od prvega dne "vladanja" so dobivali polena pod noge. Tako v parlamentu,na pravosodju,kot v medijih...nič prvih sto dni "usmiljenja" itd... Si hitro pozabil,kako je bilo. Oni? Po navadi je kontra. 😉 Pomisli, kak so Pahorja minirali, ko je hotel sprejeti varčevalne ukrepe, potem pa hop na oblast in zaradi kasnitve so sprejeli 3x hujše. Res ne vem kdo je pozabil kako je bilo. Bilo je izredno zabavno, ko v malih občinah trpeli, ker nikamor niso smeli, v osrednjeslovenski, pa so imeli vse na voljo. Bolj fer bi težko bilo, ane? Pa ko smo morali teste plačevati. Pa kljub temu, da sem korono prebolel večkrat in je bila manj huda kot marsikaj drugega. Pa nimam se ne za levega, ne za desnega. Objektivno spremljam. Popravljeno včeraj ob 11:20 od godlike 1 1 1 Citiraj
skritikrt Napisano včeraj ob 12:13 Prijavi Napisano včeraj ob 12:13 pred 51 minutami je godlike napisal: Oni? Po navadi je kontra. 😉 Pomisli, kak so Pahorja minirali, ko je hotel sprejeti varčevalne ukrepe, potem pa hop na oblast in zaradi kasnitve so sprejeli 3x hujše. Res ne vem kdo je pozabil kako je bilo. Bilo je izredno zabavno, ko v malih občinah trpeli, ker nikamor niso smeli, v osrednjeslovenski, pa so imeli vse na voljo. Bolj fer bi težko bilo, ane? Pa ko smo morali teste plačevati. Pa kljub temu, da sem korono prebolel večkrat in je bila manj huda kot marsikaj drugega. Pa nimam se ne za levega, ne za desnega. Objektivno spremljam. Kar se korone tiče sva na isti valovni dolžini-glej temo o koroni,kaj sem pisal... Kar pa se migrantov tiče pa se ve,kdo je vse bremzal. To kar pišeš nima nič veze z migracijami. Citiraj
godlike Napisano včeraj ob 12:24 Prijavi Napisano včeraj ob 12:24 Valda. Pač napisal sem cvetke desnih. Imajo jih tudi levi. Boma vidla kaj bojo zrihtali v naslednjem mandatu. Ker se vrnejo vsak drugi mandat. 1 1 1 Citiraj
skritikrt Napisano včeraj ob 12:29 Prijavi Napisano včeraj ob 12:29 pred 4 minutami je godlike napisal: Valda. Pač napisal sem cvetke desnih. Imajo jih tudi levi. Boma vidla kaj bojo zrihtali v naslednjem mandatu. Ker se vrnejo vsak drugi mandat. Jaz sem za😃👍...samo bi še enega Elona rabili,da bi temeljito počistil🤔 1 1 Citiraj
Mraušk Mčk Napisano včeraj ob 12:55 Prijavi Napisano včeraj ob 12:55 pred 20 minutami je skritikrt napisal: Jaz sem za😃👍...samo bi še enega Elona rabili,da bi temeljito počistil🤔 Elon rabi predvsem počistit podstrešje. Da daješ za referenco ljudi z dokazanimi motnjami v mentalnem zdravju, bi tudi ti lahko malo razmislil. 4 1 Citiraj The only aproved cure for too much fun is three much fun!
g.Wankel Napisano včeraj ob 13:55 Prijavi Napisano včeraj ob 13:55 pred 59 minutami je Mraušk Mčk napisal: Elon rabi predvsem počistit podstrešje. Da daješ za referenco ljudi z dokazanimi motnjami v mentalnem zdravju, bi tudi ti lahko malo razmislil. Ok no, pol rabimo pa Trumpa 😂😂😂 4 Citiraj
Mraušk Mčk Napisano včeraj ob 14:23 Prijavi Napisano včeraj ob 14:23 Kar za v arest so jih obsodili. Če gledamo kaj počno akterji takozvanega zelenega prehoda ko zavajajo z ničnimi izpusti, bi jih moral pa kar precej iti sedet. V zadevi dieselgate dva vodilna iz Volkswagna obsojena na zapor, dva na pogojno kazen WWW.RTVSLO.SI Deželno sodišče v Braunschweigu je štiri nekdanje menedžerje nemškega avtomobilskega velikana Volkswagen obsodilo zaradi... 2 Citiraj The only aproved cure for too much fun is three much fun!
skritikrt Napisano včeraj ob 15:02 Prijavi Napisano včeraj ob 15:02 pred 1 uro je Mraušk Mčk napisal: Elon rabi predvsem počistit podstrešje. Da daješ za referenco ljudi z dokazanimi motnjami v mentalnem zdravju, bi tudi ti lahko malo razmislil. Mene ne moti nikogaršnje "podstrešje",dokler dela,kar je treba. A si kaj apremljal,kaj vse so pri DOGE našli😲 Pa pri nas ni nič drugače...je v bistvu še bolj lopovsko....koliko je že rekel Margetić,da so levi pred in po razpadu juge pokradli...koliko je že rekel?🤔...da bi lako dve leti in pol al koliko lahko bili oproščeni vseh davkov.😲 Seveda so naredili vse,da nebi prišla "trojka",k bi morali vse dokumente o transakcijah obelodaniti... Folk pa našuntali,proti Janši....ovce... In karavana in kraja gre naprej.... Je treba spet link prilimati,k vidim,da folk hitro pade na medijske limanice,k ima spomin zlate ribice😂 2 Citiraj
godlike Napisano včeraj ob 16:47 Prijavi Napisano včeraj ob 16:47 pred 1 uro je skritikrt napisal: Seveda so naredili vse,da nebi prišla "trojka",k bi morali vse dokumente o transakcijah obelodaniti... Folk pa našuntali,proti Janši....ovce... In karavana in kraja gre naprej.... Hmmmm, fenomenlna izjava. Bom ti še 1x svojo kopiral. pred 5 urami je godlike napisal: Pomisli, kak so Pahorja minirali, ko je hotel sprejeti varčevalne ukrepe, potem pa hop na oblast in zaradi kasnitve so sprejeli 3x hujše. Citiraj
Alex Napisano včeraj ob 17:20 Prijavi Napisano včeraj ob 17:20 pred 4 urami je skritikrt napisal: Jaz sem za😃👍...samo bi še enega Elona rabili,da bi temeljito počistil🤔 Ha, ha, pravega zadetka si našel. Ta model nima vseh kart preštetih. 😄 3 Citiraj
skritikrt Napisano včeraj ob 17:54 Prijavi Napisano včeraj ob 17:54 pred 18 minutami je Alex napisal: Ha, ha, pravega zadetka si našel. Ta model nima vseh kart preštetih. 😄 Jep...lih tapravi😃👍...ima cvenka k dreka,nihče mu nič ne more,in boli ga pimpek. Če se mu zdi,da je nekaj proti njegovim prepričanjem,bo vse naredil,da to prepreči. Koga drugega...bolj "normalnega" bi takoj "kupili",al pa...tako kot Ivana Krambergerja. Njemu tudi niso nič mogli,k je bil prepošten,z več kot preveč cvenka,in ga je isto *bolel pimpek" za tiste na oblasti,je skoz pljuval po lenih,pokvarjenih komunistih in Kučanu...in ni šlo drugače kot da ga lokalni pijanček pribit k kanta na daleč zadene z lovsko puško....ja pa ja... Citiraj
Alex Napisano včeraj ob 18:16 Prijavi Napisano včeraj ob 18:16 pred 19 minutami je skritikrt napisal: Jep...lih tapravi😃👍...ima cvenka k dreka,nihče mu nič ne more,in boli ga pimpek. Če se mu zdi,da je nekaj proti njegovim prepričanjem,bo vse naredil,da to prepreči. Koga drugega...bolj "normalnega" bi takoj "kupili",al pa...tako kot Ivana Krambergerja. Njemu tudi niso nič mogli,k je bil prepošten,z več kot preveč cvenka,in ga je isto *bolel pimpek" za tiste na oblasti,je skoz pljuval po lenih,pokvarjenih komunistih in Kučanu...in ni šlo drugače kot da ga lokalni pijanček pribit k kanta na daleč zadene z lovsko puško....ja pa ja... Samo, problem je, da ta model ni čist. Tak hitro naredi veliko neumnost, ki je všečna le njemu. Malo pozno je ugotovil, da mu politika škodi. 😄 2 Citiraj
Boss Napisano včeraj ob 19:01 Prijavi Napisano včeraj ob 19:01 Pred eno uro je skritikrt napisal: tako kot Ivana Krambergerja. Njemu tudi niso nič mogli,k je bil prepošten,z več kot preveč cvenka,in ga je isto *bolel pimpek" za tiste na oblasti,je skoz pljuval po lenih,pokvarjenih komunistih in Kučanu... A tko so pri NovaTV napisali? Kramberger je veliko bolj cenil Kučana, kot pa Janšo in Bavčarja. Kučanu je na koncu več ali manj očital zgolj to, da je naredil premalo, da bi se življenje Slovencev bolj izboljšalo. Najbolj je pa zadel to, da je javno izjavil, da so najbolj problematični spreobrnjeni komunisti. Tisti, ki so najprej bili v partiji nato pa so zamenjali barve in zdaj blatijo tisto kar so prej zastopali in s tem je mislil na točno določene osebe kot je JJ in podobni. Tako, da vseeno predlagam, da če si že ven zvlekel Krambergerja, da ga omenjaš v nekem drugem kontekstu. Ker tole ni čist nič kredibilno. Citiraj
Boss Napisano včeraj ob 19:26 Prijavi Napisano včeraj ob 19:26 pred 4 urami je skritikrt napisal: Seveda so naredili vse,da nebi prišla "trojka",k bi morali vse dokumente o transakcijah obelodaniti... Folk pa našuntali,proti Janši....ovce... In karavana in kraja gre naprej.... mmhmm, razumem janša je brezmadežni poštenjak brez primere. In ja levi so vse pokradli, desni pa so pošteni do nezavesti. Delovanje trojke pa si poglej na primeru Grčije. Poglej v kakšnem finančnem stanju so ... v zadnjih 10 letih se jim je povečal BDP na prebivalca daleč najmanj in sicer zgolj za dobrih 6k€. Ne želi si trojke, ker boš travo jedel. Citiraj
Janez007 Napisano pred 22 urami Prijavi Napisano pred 22 urami Zanimiv zapis, ki dobro opiše problem. 2 Citiraj
skritikrt Napisano pred 21 urami Prijavi Napisano pred 21 urami pred 3 urami je Boss napisal: A tko so pri NovaTV napisali? Kramberger je veliko bolj cenil Kučana, kot pa Janšo in Bavčarja. Kučanu je na koncu več ali manj očital zgolj to, da je naredil premalo, da bi se življenje Slovencev bolj izboljšalo. Najbolj je pa zadel to, da je javno izjavil, da so najbolj problematični spreobrnjeni komunisti. Tisti, ki so najprej bili v partiji nato pa so zamenjali barve in zdaj blatijo tisto kar so prej zastopali in s tem je mislil na točno določene osebe kot je JJ in podobni. Tako, da vseeno predlagam, da če si že ven zvlekel Krambergerja, da ga omenjaš v nekem drugem kontekstu. Ker tole ni čist nič kredibilno. Aha...a to kar ti pišeš pa vse drži...kot da ai ga osebno poznal...kar verjami sam sebi. Kako pa ti veš koga točno je on mislil...a imaš kristalno kroglo... pred 2 urama je Boss napisal: levi so vse pokradli Res je-zadel si. Če imaš jajca si poglej tisti intervju z Margetićem...res je dolg,a zelo zanimiv...a kraja jugoslovanskega in slovenskega naroda sega nazaj še v čase,ko je bil Tito še živ. Če je,pa je Janša "kradel", ko je bil na oblasti...kako dolgo pa ni bil? Tega niti približno ne moreš primerjati...kar pa seveda ne pomeni,da zate ne bo zmeraj vir inpiracij...drži?...vem,vem...je priročen,ker levi pa ne smejo biti... Toliko o nepristrankosti in kredibilnosti z tvoje strani. Aja...mimogrede-Ivana (sta bila sošolca z mojim očetom v OŠ) sem osebno poznal...celo v svojem VW-Bugattiju me je peljal domov,ko sem bil še dijak😃 Citiraj
Alex Napisano pred 6 urami Prijavi Napisano pred 6 urami Rogla je že ne vem katerič, danes zopet padel in tako končal to njegovo kalvarijo od gira. Verjetno so se pri bori odločili, da kar je preveč je pa res preveč. 1 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.