Skoči na vsebino

Jamralnik v2

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Poznam ta obcutek....

Le ?e nekaj dni in takrat se bo situacija obrnila, hohoho

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Le ?e nekaj dni in takrat se bo situacija obrnila, hohoho

?el bo? na dopust in te bodo drugi dan klicali, da sta dva sodelavca zbolela in da mora? priti nazaj... a kdo pozna take fore?

33112_1.png

Napisano

?as dopustov in imam nadome??anje ?tevilnih odsotnih. :zvizga:

In bolni?k tudi. Malo nas skrbi, da bo ?ef toliko ?asa na bolni?ki, da se bo polenil.  :lol: Ampak OK, ve?inoma smo tako kolegialni, da ne jemljemo dopusta vsepovprek in se zelo malo rabimo menjati.

Napisano

?el bo? na dopust in te bodo drugi dan klicali, da sta dva sodelavca zbolela in da mora? priti nazaj... a kdo pozna take fore?

V ?ivljenju me ?e niso kon?ali na dopust . Samo 1x me je sodelavec (ker kao ni vedel , da sem na dopustu , ?eprav jasno pi?e to na mesecnemu razporedu , do katerega ima vsak zaposleni dostop), pa se to ni nikoli ve? ponovilo (wonder why...)....

Pa? ne dvignes telefona ali pa re?e? , da si nekje v pm....

Ce imajo pa francozi kaj poslihtano so to cloveski odnosi. Ce si najavil dopust si ga najavil in ti pripada. Sef je odgovoren da poisce kritje in predajo, pa tudi ce projekt krvavi.

Mene je vmes ze klical in vprasal, ce ni cas da si vzamem tudi malo frej (od marca po Maroku) ker me zeza ceska....

Tako bi morali biti tudi pri nas, to ti zakonsko pripada, in v bistvu si (smo) sam kriv ce te sef ali sodelavec preprica drugace. Ok nekaj drugo je ce kdo rojeva ali pa druge cloveske okoliscine nepovezane s sluzbo.

To?no tako je tudi pri nas. Saj med bolni?ko se tudi ne kli?e.

Napisano

Kot sol na rano ?el v?eraj slu?beno na obalo ; povsod kamperji,prikolice,tujci ki gredo na dopust..

Pri?ge? Radio; "u?ivajte na dopustu,bla,bla.... Gne?a na mejnih prehodih.... ".

Da o dru?benih omre?jih nebi...

Napisano

Kot sol na rano ?el v?eraj slu?beno na obalo ; povsod kamperji,prikolice,tujci ki gredo na dopust..

Pri?ge? Radio; "u?ivajte na dopustu,bla,bla.... Gne?a na mejnih prehodih.... ".

Da o dru?benih omre?jih nebi...

Pa poglej to iz drugega kota. Mi bomo nazaj na ?ihtu, ko bo? ti ?el na dopust...

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano

Pa poglej to iz drugega kota. Mi bomo nazaj na ?ihtu, ko bo? ti ?el na dopust...

Ja,tistih par dni v septenbru...

Napisano

Ja,tistih par dni v septenbru...

Hja dopust je dopust. Vsak ga pa? uporabi po svojih ?eljah.

Saj druga?e je 2 tedna dopusta v enem kosu obezno po zakonu ne? Ali se motim?

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

Napisano

Hja dopust je dopust. Vsak ga pa? uporabi po svojih ?eljah.

Saj druga?e je 2 tedna dopusta v enem kosu obezno po zakonu ne? Ali se motim?

A iz strani delodajalca? Pojma nimam; pri nas je tako,da lahko koristis tako,da niso trije vikendi zapored; torej Ja,14dni. S tem, da gledajo, da ?e za?ne? s ponedeljkom, te (?e se le da) ne pi?ejo nedeljo na siht,da se pa? v miru spakiras in potem ko zaklju?i? z nedeljo, ponavadi v ponedeljek za?ne? kak?no uro kasneje....

In,ja , v 13ih letih mi telefon ?e ni zazvonil med dopustom.

Napisano

Po zakonu je 14 dni skupaj v enem kosu! ?e ti delodajalec tegs ne omogo?i, pokli?e? uszrezne in?pektorje in z veseljem se bodo odzvali in pritisnili kar lepo kazen delodajalcu. Tega se delodajalci bojijo.In pa 30 min. malice je obvezno in gledajo, ?e ima? uro za se ?igosat seveda, ali so vsi to mo?nost izkoristili. Tudi tu je kazen.

Napisano

Po zakonu je 14 dni skupaj v enem kosu! ?e ti delodajalec tegs ne omogo?i, pokli?e? uszrezne in?pektorje in z veseljem se bodo odzvali in pritisnili kar lepo kazen delodajalcu. Tega se delodajalci bojijo.In pa 30 min. malice je obvezno in gledajo, ?e ima? uro za se ?igosat seveda, ali so vsi to mo?nost izkoristili. Tudi tu je kazen.

Ok,kaj pa ?e delavec ne zeli izkoristiti dopusta? Jaz sem 1x samoiniciativno imel 1teden dopusta in potem konec meseca ?e 1teden dopusta.... ?

Meni se je parkrat zgodilo ,da nisem izkoristil celega dopusta (ker sem pa? ?e tako bil dovolj frei in ker imam kar nekaj dopusta).

Napisano

Propade

Jp, s koncem junija ?e se ne motim.

Ampak kar ho?em povedati/vprasati; nikjer ne pi?e da ga nekdo MORA izkoristiti,ne?

Napisano

Ufff, kolk bi bil ta neumen, da ga ne izkoristi....

Ja meni se je to zgodilo lani,ko sem bil kar nekaj ?asa na nepricakovani bolni?ki proti koncu leta. Ampak ja,se strinjam... Dopust zmaga. In dopust je potreben , da lahko potem dobro delamo.

Napisano

Jp, s koncem junija ?e se ne motim.

Ampak kar ho?em povedati/vprasati; nikjer ne pi?e da ga nekdo MORA izkoristiti,ne?

10 zaporednih delovnih dni MORA vsak delavec izkoristiti 1x letno. Izjeme so, ?e si ve? kot 1 leto na bolni?ki, pri ?enskah je ?e porodni?ka, mogo?e ?e kaj drugega obstaja...

32888_1.png

Napisano

10 zaporednih delovnih dni MORA vsak delavec izkoristiti 1x letno. Izjeme so, ?e si ve? kot 1 leto na bolni?ki, pri ?enskah je ?e porodni?ka, mogo?e ?e kaj drugega obstaja...

Si ziher da mora? Ali mu je delodajalec zgolj dol?an to omogo?iti?

Napisano

Itak ga vsak normalni iskoristi. Jaz ga 8 let nisem koristil ve? kot 10-14 dni pa sem mislil kak sem fajn delavec(pa pla?al ga tudi niso,?lahta!). Pol pa takoj ?ok v9. letu ko sem ga pokoristil 30 dni. Problemi kdo me bo sedaj nadome??al pa take pa to,pa je lepo ?lo in sedaj ga vsako leto pokoristim do konca brez problema! Samo ?al mi je malo za tistim od prej! Malo se hecam.... Lp

Napisano

Si ziher da mora? Ali mu je delodajalec zgolj dol?an to omogo?iti?

Mora. Pri nas je bilo tako prej?nja leta, da si podpisal ene ?tiri papirje, da se odpoveduje? kori??enju vse v enem kosu... letos tudi to odpade.Koristiti ga mora?,pa ?etudi si 14 dni zaprt v vla?ni in temni sobi in ne po?ne? prakti?no ni? pametnega.

Mislim, da ga ni, da ne bi koristil dopusta. Razen kakih ?udakov, ki mislijo, da se bo firma sesedla, ?e ne bo njih 14 dni tam.

Napisano

Potem je pa menda se povezano z regresom... ce ne koristis dopusta, ti menda tudi regres ne pripada ;)  :lol:  :jezicek:

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

No...Ampak meni je recimo odgovarjalo koristiti 1teden na za?etku poletja in 1teden konec avgusta...

Me ?udi , da to ni dovoljeno..

Napisano

Mene zelo cudi da drzava predpise koliko mors naenkrat koristit, ker bi mogl bit cist vseeno ce ponucas par dni na mesec, al pa vse naenkrat.

Napisano

Mene zelo cudi da drzava predpise koliko mors naenkrat koristit, ker bi mogl bit cist vseeno ce ponucas par dni na mesec, al pa vse naenkrat.

Jp, to se meni zdi nefer do delavca.

Napisano

Teh 14 dni skupaj je kao zato, ker je toliko potrebno po zdravstvenih merilih da se delavec odpo?ije in relaksira itd...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Aha, jaz razumem brisalce drugače kot ti. Brisalci ne smejo biti na avtomatiko nastavljeni, da se ne vklopijo sami od sebe, ko ne želiš. Recimo šipa je nekoliko od pikic umazana od svinjarije s ceste pa brisalec avtomatsko potegne čez šipo in ti v trenutku razmaže vso svinjarijo, da ne vidiš nič. Ja se mi je že zgodilo to in ne govorim na pamet. In to v najbolj neprimernem trenutku. Kljub hitri reakciji in špricanju na šipo sem bil cca 3-4 sekunde skoraj popolnoma slep na AC pa še bremzalo se je nekaj za povrh, ker je en butec skočil na prehitevalni pas.   Od takrat so brisalci vedno na OFF. Vklopim jih le takrat, ko sam želim in je to varno naredit. Se pravi v zgornjem primeru, da najprej pošpricam šipo. Seveda jih pa dam na avtomatiko v mestu, ko pada dež in takrat je to dobra rešitev. Na AC pa je auto način spet izključen, ker mam X-rain gor in ne rabijo brisalci sploh delovat, kar v primeru avtomatike jih za brez veze priklaplja.   Zadnja zadeva zakaj ni dobro, da so skos na auto, so pa tele zimske razmere in morebitno zmrzovanje brisalcev na šipi, da ne rečem, da prižgeš zjutraj avto brisalec ti pa začne drsat po ledu na šipi. Anoying za popizdit pa še skuriš lahko motorček in uničiš metlice.
    • Sej vidiš, da sm najprej žensko komentiral pol pa avto 😅
    • In zakaj bi iskal nastavitve med vožnjo? Nastaviš na avtomatiko... večinoma deluje čisto OK ... Če pa kdaj ne začne brisati, pa lahko ročno prižgeš preko ročke... Ni tako grozno  ... V časih fičkotov in katrc je bila itak samo taka ročka... samo on of, pa aktiviranje brizganja vode... pa še to so imelik nekateri avti pumpico poleg pedala za sklopko
    • WTF... resno? Pa to je smrtno nevarno, da moraš na zaslonu iskat kako brisalce nastaviš. Že tako so navadno takrat take neprijetne vremenske razmere, voznik pa po zaslonu išče nastavitve za brisalce. Madness and stupidity.
    • Al Bundy se ne strinja?😜
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.