Skoči na vsebino

Petrol Ultimax

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

• Odgovori 224
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Naložene slike

Napisano

imam najnovej? SW notri, tko da ne vem v ?em je problem :ne vem:

33112_1.png

Napisano

Zanimivo. Jah ni?, pejdi naslednji? na petrol pa bomo videli. ?eprav MOL vsi nekaj hvalijo. Razen, ?e ma? res 'sre?o' pri tankanju..

Napisano

Sre?a bi znala bit tud faktor ja ... hehe

Ma sej zdele sem ?e sam seb te?en, k zgleda kot da bi hotu vse druge naftne firme o?rnit, sam ?e kdo ne verjame mu lahko tudi demonstriram. :whatever:

33112_1.png

Napisano

To je vse posledica hitrega razvoja, kjer je vse narejeno na pol. JAz bi znoru. Avto za 30 k? cuka kaj je to JBMM?!?!?

Po mojem bi moralo bit uzakonjeno, da se model lahko zamenja na X let motor pa na Y. Potem bi bile zadeve doterane.

?e malo, pa se nam bodo v avtih pojavljali Blue Screeni.... Safe mode ?e mamo....

kam to pelje....

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Napisano

Sre?a bi znala bit tud faktor ja ... hehe

Ma sej zdele sem ?e sam seb te?en, k zgleda kot da bi hotu vse druge naftne firme o?rnit, sam ?e kdo ne verjame mu lahko tudi demonstriram. :whatever:

Boss, evo, za tebe:

http://www.mazda-si.net/index.php?showtopic=6352

Mal reklame :P;)

Resno; jst bi ?ou "na garancijo" :glare:

lp,

D

Lp,

D

Napisano

Evo, ?e niti 50km/h nisem naredil z ultimaxom in porabo ka?e 9,1 l, kar seveda ?e ni realno povpre?je ampak vseeno bolje kot 9,6l z omv 100. :hohoho: v?asih imam ob?utek kot da za?teka izra?un povpre?ne na najvi?ji mo?ni ravni :hohoho:

Napisano

Evo, ?e niti 50km/h nisem naredil z ultimaxom in porabo ka?e 9,1 l, kar seveda ?e ni realno povpre?je ampak vseeno bolje kot 9,6l z omv 100. :hohoho: v?asih imam ob?utek kot da za?teka izra?un povpre?ne na najvi?ji mo?ni ravni :hohoho:

Pa kaj vi delate z avti da imate tako porabo, govorim o bencinu ?

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Ma ne vem kaj avti delajo da tolk ?rejo. Do vikenda je bila poraba ?ez 9.0 (predvsem mestna vo?nja) v soboto sem ga ti??al tja do 225 km/h, ok, je bila poraba 9,6 (bila je notri 100tka), sedaj je pa pod 9litrov. Najbolj ga kot ka?e uni?i mestna vo?nja, v LJ je katastrofa. Relacija se dobro ?ez pride, sem z nadpovpre?no vo?jo pri?el na dobrih 7 litrov. No sej bi vgradil plin, ko bo ?e nekaj konkurence in bo cena na 500 eur padla :), zanimivo da tako niha poraba.

Napisano

Ma ne vem kaj avti delajo da tolk ?rejo. Do vikenda je bila poraba ?ez 9.0 (predvsem mestna vo?nja) v soboto sem ga ti??al tja do 225 km/h, ok, je bila poraba 9,6 (bila je notri 100tka), sedaj je pa pod 9litrov. Najbolj ga kot ka?e uni?i mestna vo?nja, v LJ je katastrofa. Relacija se dobro ?ez pride, sem z nadpovpre?no vo?jo pri?el na dobrih 7 litrov. No sej bi vgradil plin, ko bo ?e nekaj konkurence in bo cena na 500 eur padla :), zanimivo da tako niha poraba.

Evo moje: http://www.spritmonitor.de/en/detail/350701.html

Mestna voznja se definitivno pozna. Jaz imam precej voznje po mestu, kar se zelo pozna na porabi (ce se zgodi da cel tank ne grem na avtocesto, ampak samo do 120km/h od rondoja proti domzalam, je lahko povprecna hitrost tudi 25km/h).

Zadnje 3 tanke se poraba manjsa, ne vem pa ce je to samo Ultimax. Verjetno je malo privajanja na avto, pa mozno da tudi prehod iz OMV 100/98 na 95 oktanov.

Je pa zanimivo, da je bila najmanjsa poraba sedaj s hrvaskim bencinom! (8.9l, 4 osebe, poln prtljaznik, klima do konca). Prakticno identicna pot tja s slovenskim bencinom in manj klime (potovanje zjutraj) pa je bila poraba 9.28l!

Napisano

Teramo jih ,kaj le... :D

Sam res ,na avtocesti ?re bencinar ko zme?an..

Skor ku jest per :cheers:

Ko sem se vra?al z morja ,s Pelj?ca prej?nji mesec ,sem se odlo?il vozit po AC 150 na uro.

To?no , po gps-ju..

Pri 150, oziroma 160 po ?tevcu, ima motor 4000 obratov in najve?ji navor.

In z tempomatom...

Popu??al sem le pred tuneli, kjer je omejitev 100 ,potem pa tempomat resume,

in ?ibamo dalje...

Moram re?i, da sem se resno ustra?il ,da mi bo zmanjkal benza ?e do Zadra.. :hudicek:

S tem, da sem ga na za?etku AC polno nalil..

Res sem imel na strehi surf, no.. ampak useen..

Z dizlom sem isto pot delal ,700 km v eno smer , skor tja in nazaj z enim tankom,

bencinarju je pa komej dost dva tanka za eno stran.. :hohoho:

Aja ,comp je pokazal povpre?no preko 10 litrov na koncu autobana, potem je zdrsnil na dobrih 9 do doma.

14762217.jpg

Ex......... M6 136 diesel , l.02

Present.. M6 2.0 benz + gas no more , l.08

Forever.. MX5 1.6 , l.99

Napisano

Vpra?anje kaj je bolS. Al da ga konkretno stisne? pa rabi? ne vem 10 sekund do 150 pa trenutna poraba ne vem 20l, al pa da ga po?asi cjazi? pa traja 30 sekund pa bo poraba recimo 12l?

Podobno kot v aviaciji. ?e je konkretno padanje, se mora? ?imprej ven zvle?t...da ?im manj vi?ine zgubi?...No mogo?e, bi se dalo kako vzporednico potegnt :)

Napisano

Vpra?anje kaj je bolS. Al da ga konkretno stisne? pa rabi? ne vem 10 sekund do 150 pa trenutna poraba ne vem 20l, al pa da ga po?asi cjazi? pa traja 30 sekund pa bo poraba recimo 12l?

V bistvu ni vpra?anje, saj je jasno, da konkretno pospe?evanje zni?uje porabo. Seveda ne gre tukaj za pretiravanje ampak je najbolj? da nekje s 3/4 plina pospe?mo do ?eljene hitrosti potem pa ?imbolj enakomerno naprej v najvi?ji prestavi, kjer se motor ?e ne matra.

Po?asna pospe?evanja v stilu upokojencev so smrt za ugodno povpre?je ;).

Hja vprasanje - ker potem je bols se dol saltat v 5 pri 100 in potegnt, ce pa samo tempo vzges gre pa zelo pocasi od 2000 jurja v sesti. zival se mu? pote vsekakor bolje obrate in gas.

Jure, kak?no smo mel povpre?je porabe LPG-ja po Italiji?

33112_1.png

Napisano

2.5 ima po prospektu 6.3l/11.1l, kombinirana 8.1l. Tako da je v okvirih. Je pa res te?ko vozit po?asi oz. brez pospe?evanja - ker je ob?utek res fenomenalen. Na?eloma nad 50km/h ne ve? ali ima? v 3., 4., 5. ali 6. prestavi:)

Napisano

Kolkr lahk jst povem, tempomat pospe?uje (pospe?evanje do nastavljene hitrosti) s cca 60% mo?i v 5 prestavi; vsaj na M6 CD 136 tud preverjeno z Ajvarjevim VCM logerjem B)

Lp,

D

Napisano

Kolkr lahk jst povem, tempomat pospe?uje (pospe?evanje do nastavljene hitrosti) s cca 60% mo?i v 5 prestavi; vsaj na M6 CD 136 tud preverjeno z Ajvarjevim VCM logerjem B)

Pri Alfi pa je ful razli?no od stila vo?nje o?itno.... kdaj pospe?uje na 100% kdaj samo na cca 60%... gledano po turbo boost-u....:ne vem:

Feel free....

Napisano

David, to ti kdaj kej elektronka ?trajka! :blush::harhar:

N? ne ?trajka...samo tolk dodelana elektronika je.... :P

Feel free....

Napisano

isto kot RX-8,

ljudje ne znajo cenit tehnicno dobre avte :)

glavno, da golf 2 je se vedno drazji od npr. kakega 10 let mlajsega avta :bravo:

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

isto kot RX-8,

ljudje ne znajo cenit tehnicno dobre avte :)

glavno, da golf 2 je se vedno drazji od npr. kakega 10 let mlajsega avta :bravo:

..tako je, ?al je to meni ?alostno. :whatever:

Napisano

Jah dejstvo je da Alfe ne gre? nove kupit, ampak po?aka? 1 leto in je to to...

Jaz recimo nebi nikoli dal 37000? za alfo (tolk je moja nova).... tako pa sem jo letnik 2007 kupu za slabih 19000?.... pa to ?e pred kvazi gospodarsko krizo... :bravo:

?e bi po?akal ?e kak mesec bi jo dobil ?e kak?na 2000? manj...

ampak... super je... :D

Feel free....

Napisano

David saj tako je na?eloma pri vseh avtih, res pa da alfa ogromno zgubi, kot si sam napisal. OK najbolj zanimivo mi je npr. tudi kak?na eksotika kot je BMW M3, vem za primer ko je bil nov cca. 80t EUR, sedaj je 2 leti stari in se ga ne da prodati za 45t EUR.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.