Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 3 urami je g.Wankel napisal:

Sej si lahko fan nečesa, kar nimaš v lasti. Tako da % prodaje in % navdušencev ne bo enak :)

Ja,saj...jaz sem tudi navdušen nad....🤔npr. Koenigsegg-om...al pa 300kg zlata😃👍 

Ful so dobre te ankete🙄-sami strokovnjaki (toliko,da se ne bo kdo predolgo lovil,pa pol spet 3 ure,da razložim,kaj sem mislil)...

Napisano

Lep primer...prbijanja al kaj bi temu rekel...na eni strani "oh in sploh" po drugi strani pa treznitev...

Tokrat "obe strani"

WWW.AVTOMOBILIZEM.COM

Večina avtomobilskih proizvajalcev stavi na baterije z elektrolitom v trdnem stanju (solid-state batteries). Te naj bi...

QuantumScape😃👍 

Napisano (urejeno)
pred 17 urami je Jest napisal:

Noja…. “derejo” se bolj tisti zagrizeni nasprotniki, kot da jim kdo drzi pistolo na sence in jih sili v to, da morajo nabavit EV… ;)

Nikoli in nikdar ni nihče držal pištole na senco fijakarjem, da morajo svojo konjsko vprego zamenjati z vozilom na notranje izgorevanje. 

Dandanes, v "zreli demokraciji", EU (in to samo EU pa nihče drug na svetu) z diktatom o ukinitvi ICE čez desetletje dobesedno počne to:  drzi pistolo na sence 

Popravljeno od Mraušk Mčk
  • Všeč 2
  • Ljubim 2

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano (urejeno)

Pa počasi nas za vrat stiskajo...še malo,pa še malo...nebi jaz bil na tem forumu,če tega nebi delali🤔...bo že držalo,da je vsaka slaba stvar tudi za nekaj dobra🙄...in sem tako pristal na 2,5L atmosfercu...mi je že dolgo smrdelo,kam gre vsa tehnika...šest turbojev,na "dva štamprla" kubature,CVT-ji z umetnimi "prestavami"......

Sem imel še srečo,da sploh obstaja ena firma kot je Mazda😃👍

Sedaj pa "še en žebelj v krsto" brezogljični blaznosti...če koga zanima,kako je to pri avtobusih...elektrika mislim...

Za tisti avtobus v franciji,smo že videli...pol minute in je bil "ognjemet"...sedaj pa neverjeten,a izgleda legitimen posnetek avtobusa,k ga "razčefuka" v manj kot treh sekundah😳...pa si zamisli,koliko časa rabiš,da tak avtobus evakuiraš potnikov...starejsih,odraslih ali pa otrokov...ni važno...in ta "banana efekt" nam silijo...po moje samo vprašanje časa,kdaj bo veliko človeških žrtev.

Popravljeno od skritikrt
Napisano

Saj veš kako gre tale "igrica" - bolj ko drezamo v osir in sprašujemo glede neprijetnih resnic, bolj nas bodo obkladali s teoretiki zarot, haterji in podobnimi "prijetnimi" označbami. Prav vidi se tudi pri nas, kako korporacije držijo medije v lastnem lastništvu, da jih lahko ustavijo, če bi kaj hotelo priti na plano.

Že pri nas smo videli s tistim gorenjem šleperja, kjer se je vžgal naložen EV. Iskalo se je ve mogoče obvoze, besedne akrobacije, lovljenje na najbolj nemogoče bilke, da ja ne bi bil vzrok za požar samovžig baterije. Pa kako so bili srečni, ko se je ugotovilo, da v garaži Kongresnega trga se ni vžgal serijski EV ampak "zgolj" električni vlakec Urban.

Način je enak kot smo ga videli pri koroni, kot ga vidimo pri vzrokih za spremembe v klimi - če je najmanjša možnost, da se da ven izmazat jo bodo uporabili.

In ko 1x vidiš vse to, kako dejansko je človek nepomemben v vsem tem in da edino važno so koorporacije, podjetja, bogatenje ozkega kroga elite pač vsak pri zdravi pameti vleče zavoro.

Pa da ne bo kdo od fanboyev tole narobe razumel - elektrifikacija je sigurno prihodnost, ampak se mora zgoditi evolucijsko brez preskakovanja faz oziroma stopnic. Ker če se preskakuje naravni proces je bilo vedno sranje in nikoli ni bilo sranje, če so ljudje sami opazili, da novosti štimajo in da so res ustrezne in boljše. Takrat pa ne rabiš nikogar silit v nekaj, ker bo sam šel tja brez prisile.

• Všeč 3
  • Ljubim 1

33112_1.png

Napisano
17 minutes ago, Boss said:

Saj veš kako gre tale "igrica" - bolj ko drezamo v osir in sprašujemo glede neprijetnih resnic, bolj nas bodo obkladali s teoretiki zarot, haterji in podobnimi "prijetnimi" označbami. Prav vidi se tudi pri nas, kako korporacije držijo medije v lastnem lastništvu, da jih lahko ustavijo, če bi kaj hotelo priti na plano.

Že pri nas smo videli s tistim gorenjem šleperja, kjer se je vžgal naložen EV. Iskalo se je ve mogoče obvoze, besedne akrobacije, lovljenje na najbolj nemogoče bilke, da ja ne bi bil vzrok za požar samovžig baterije. Pa kako so bili srečni, ko se je ugotovilo, da v garaži Kongresnega trga se ni vžgal serijski EV ampak "zgolj" električni vlakec Urban.

Način je enak kot smo ga videli pri koroni, kot ga vidimo pri vzrokih za spremembe v klimi - če je najmanjša možnost, da se da ven izmazat jo bodo uporabili.

In ko 1x vidiš vse to, kako dejansko je človek nepomemben v vsem tem in da edino važno so koorporacije, podjetja, bogatenje ozkega kroga elite pač vsak pri zdravi pameti vleče zavoro.

Pa da ne bo kdo od fanboyev tole narobe razumel - elektrifikacija je sigurno prihodnost, ampak se mora zgoditi evolucijsko brez preskakovanja faz oziroma stopnic. Ker če se preskakuje naravni proces je bilo vedno sranje in nikoli ni bilo sranje, če so ljudje sami opazili, da novosti štimajo in da so res ustrezne in boljše. Takrat pa ne rabiš nikogar silit v nekaj, ker bo sam šel tja brez prisile.

Se strinjam, ampak spomnimo se samo samovžigov pametnih telefonov in vseh zgodb okoli tega. Čez čas je to potihnilo in enako bo pri EV.

Napisano

Seveda, tehnologija napreduje in prav je tako, ampak tu je bisvena razlika. Siljenja v uporabo pametnih telefonov al pa rečmo kar mobilnih telefonov nikoli ni bilo. Sam si se odločil a ga boš imel, nihče te ni strašil, da bodo ukinili klasični telefonski priključek. Če si hotel biti "old fashion" si lahko bil brez razmišljanja. In ko so mobilci ratali prave multiopravilne naprave in je telefoniranje samo ena izmed milijonov različnih funkcionalnosti so ljudje sami se odrekli fiksne telefonije in presedlali na mobilno in danes tipkajo na njih od najmlajših do najstarejših.

In pa seveda ta razvoj je prinesel tudi ustrezno varne baterije, ker si noben proizvajalec ne sme privoščiti, da bodo pa njemu gorele baterije. Pri EV-jih je pa trenutno tako, da več ali manj gorijo vsem in da nihče ni glih boljši ali pa slabši. Imajo pa na svoji strani tudi vso politično zaslombo, da se o tem poskuša čim manj govorit. Jaz osebno sem prepričan, da bo nekje v naslednjih 10 letih bila narejena tudi ustrezna baterija, ki bo tudi v EV-jih naredila zasuk v naših glavah in bomo lahko to skrb pri nakupu dali stran. Ampak ta čas bo šele prišel.

33112_1.png

Napisano

Ne vem, če obstaja večja bedarija od električnega avta. Reševali bi svet z njimi... Ja pajade. Isto kot nateg z toplotnimi črpalkami 🤣🤔

• Všeč 2
  • Zmeden 1

N7rRRL1.jpg

Napisano

Ameriško start up podjetje je naredilo baterijo, s katero je Tesla, v katero so jo gradili, naredila 1200 km z enim polnjenjem. Pa že vžgala, se ni. 😊

AVTO-MAGAZIN.METROPOLITAN.SI

Dva poglavitna razloga, da se več ljudi ne odloča za nakup novega avtomobila sta: cena in doseg. Zdaj...

Napisano
pred 17 urami je Boss napisal:

ljudje sami se odrekli fiksne telefonije in presedlali na mobilno

Sam se nisem nikoli odrekel fiksne telefonije - je bistvenega pomena za uporabo mobilne. S pomočjo fiksne se najlažje najde kje za vraga je ostal mobilnik.

Pa še ena o predvidevanjih:

WWW.RTVSLO.SI

Minilo bo še kar veliko let, preden bodo na cestah električna vozila izpodrinila vozila z motorji z notranjim zgorevanjem.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano
pred 5 urami je Mraušk Mčk napisal:

S pomočjo fiksne se najlažje najde kje za vraga je ostal mobilnik.

Hint: enak efekt naredi drug mobilec, tako da se fiksne res lahko odpoveš.

Mam zjeban fiksni telefonski aparat in še vedno aktiven priključek, ki je del paketa interneta in TV pa se mi zdi brezveze kupit drug aparat, ker dejansko razen bebastih anketarjev tega priključka nihče ne uporablja več.

33112_1.png

Napisano
pred 5 urami je Mraušk Mčk napisal:

Pa še ena o predvidevanjih:

WWW.RTVSLO.SI

Minilo bo še kar veliko let, preden bodo na cestah električna vozila izpodrinila vozila z motorji z notranjim zgorevanjem.

Haha, najbolj mi je všeč tale s tovornjaki na elektriko. Za ekvivalent trenutnim bi morale baterije tehtat okoli 8-10 ton. Se pravi cca 7kg/1kWh, rabiš jih pa vsaj 1200kWh v kamionu, da narediš 6-8 urni šiht z enim polnjenjem. Pol pa za 12 ur na ultrahitro polnilnico, ki ti opili 35 centov na kW ali  420€ na polnjenje.

33112_1.png

Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Boss napisal:

Hint: enak efekt naredi drug mobilec, tako da se fiksne res lahko odpoveš.

Mam zjeban fiksni telefonski aparat in še vedno aktiven priključek, ki je del paketa interneta in TV pa se mi zdi brezveze kupit drug aparat, ker dejansko razen bebastih anketarjev tega priključka nihče ne uporablja več.

Jaz imam enako v paketu...pa je telefon tud zjeban,k je na brezžično slušalko...

A imam še enega res vrhunskega Panasonic-a...z spominom za ne vem koliko številk...rabi celo 3xAA baterije...in ga bom najbrž aktiviral zgolj z razloga,k ti "brezžični za fiksno telefonijo" baje od vseh stvari v stanovanju najbolj sevajo...celo dobiš nekaj časa že nove modele,k imajo posebaj majhno sevanje...sam pač stane cvenk...in če itak skor nikol ne uporabljaš...🙄...mogoče kdaj za kake sumljive firme in prodajalce klicat,da ti ne morejo reklam rinit...

Pa dajmo še en zanimiv video o Quantumscape...ziher bodo kmalu solid state batetije za EVje...ne.

Popravljeno od skritikrt
Napisano (urejeno)

Pa dajmo še en zanimiv video od resnega EV fana,kateri ima v lasti Ionic-a,in je v enem od prej objavljenih videov govoril o razsvetljavi in lučeh pri EVjih.

Tokrat torej nobeno "kontra-EV-prbijanje",ampak v smislu "naredimo EVje boljše",ker gre za temo,kjer bi proizvajalci z lahkoto in praktično brez steoškov električni avto naredili tak,kot bi moral biti...pa so se odločili v tem pogledu "prepustiti volan" reklamnim oddelkom oz. ustvarjanju imidža.

Sprva se zdi,da video ne spada v to temo,pa temu ni tako-je zelo prijeten kanal,v glavnem namenjen retro tehniki (glej npr. moj post v temi bele tehnike),a včasih govori tudi o aktualnih tehničnih stvareh in problemih...želim prijeten ogled😃👍 

Popravljeno od skritikrt
Napisano

Harmonikaš na desni je pa izrezan Will Ferrell 🤣

slika.png

• Haha 2
  • Ljubim 1

33112_1.png

Napisano

Končno iskreno javno opravičilo Cadogana tesli in vsem EV navdušencem,ker je Cybertruck po krivem imenoval "kibernetski pisoar"....tega si ta tovornjak res ni zaslužil...

Zaslužil si je en drugi naziv🧐...pa se zaleti z njim,če imaš jajca.

Napisano

Verjetno je menjava baterij edini način da EV postane malo bolj zanimiv.

Plus bi bil tudi pri tem da ni take obremenitve omrežja, ker zadevo napolni "pumpa", in imajo oni lahko pri sebi mini elektrarne ki niso priključene v omrežje.

• Všeč 2
  • Ljubim 1
Napisano (urejeno)

Po moje je edino smiselno, da bi imeli vsi proizvajalci EV vozil in to "globalno" že serijsko, brez izjeme in to čimprej, ker je že sedaj skoraj prepozno za to.... :whatever:

Samo kdo bo dal za kaj takega pobudo oziroma zahteve.... . 🤔

Popravljeno od Bini
Napisano

Edino smiselno je izobraževanje ljudi. In pa zamenjava vrste kemije v baterijah za nekaj manj eksplozivnega. To je vse, kar EV svet rabi.

Elektriko "pridelujemo" sami, čemu bi financirali Arafate, Amere in ostale, če lahko ta denar ostane doma in gre v razvoj Slovenije?! Nafta naj ostane samo tam, kjer je elektrika še ne more "elegantno" nadomestiti, to je pa tudi vse.

Napisano

Elektriko drago prodamo. Golob majstore to zna dobro unovčiti. 

Vsaki vasi eno mini jedrsko pa bi šlo mogoče.

N7rRRL1.jpg

Napisano
pred 1 uro je dvorjan napisal:

Edino smiselno je izobraževanje ljudi. In pa zamenjava vrste kemije v baterijah za nekaj manj eksplozivnega. To je vse, kar EV svet rabi.

Elektriko "pridelujemo" sami, čemu bi financirali Arafate, Amere in ostale, če lahko ta denar ostane doma in gre v razvoj Slovenije?! Nafta naj ostane samo tam, kjer je elektrika še ne more "elegantno" nadomestiti, to je pa tudi vse.

In še cenovno ugodno.... 😉👍

Napisano
Pred eno uro je FuManchu napisal:

Elektriko drago prodamo. Golob majstore to zna dobro unovčiti. 

Vsaki vasi eno mini jedrsko pa bi šlo mogoče.

A bi potem tudi vsaka vas posebej hranila jederske odpadke? 🙂

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Emmm, ni mi jasno. Berem in berem, ampak mi kljub temu ni jasno.   Pa kdo so Američani, da bodo "vrgli" predsednika neke države? Niti ne sosednje države. Sem jaz kaj zamudil? Mislim, glejte, Goloba in Musarjevo prav nič ne občudijem. Ampak kljub temu bi se jima postavil v bran, če bi recimo Nemci prišli, da ju "vržejo". Če ju bomo vrgli, ju bomo sami, ne pa da se drugi vmešavajo. Ja, vem, komunisti so trdovratna nadloga in se jih je težko znebiti. Ampak notranje stvari določene države ne more urejat druga država. Če so Venezuelci želeli "vreč" svojega predsednika - kaj se Trap tja meša. In če je že poslal enoto, da aretirajo človeka, ki je povezan z mamili - svoje so dobili, Venezuela naj se zdaj sama rihta. Ne more Amerika kar razglasit, da je Venezuela zdaj pod njihovo oblastjo in da jo bodo oni upravljali. Pa saj to je okupacija in edino pravilno bi bilo, da zavezniki Venezuele stopijo skupaj in Ameriki pojasnijo, kako in kaj. Samo kaj, ko je svet zadnje čase precej "egoističen" - vsak se briga zase in za druge jih ne briga. Če bi bilo kaj odločnih, ne bi Putin že štiri leta ropotal po Ukrajini in ne bi Trump "urejal" po Venezueli.   Da se včasih človeku kar stoži po hladni vojni, ko so vsi nadzirali vsak korak vseh in je vsak prej dobro premislil, preden je poskusil narediti kakšno neumnost...
    • Mislim, da smo to že razpucali....  Dobro, zelo dobro moraš vedet zakaj bi imel ravno dizla.... 🤔
    • No, sigurno ni tako hudo, da bi moral bežat od dizla, saj je na forumu kar nekaj uporabnikov, ki že leta vozijo dizle. Naj mu tisti dajo kakšen nasvet, na kar mora biti pozoren...
    • Bejži od dizla..... 
    • A imamo sploh koga na forumu z dizelsko mazdo3 nove generacije?   Jaz bi ti svetoval da bodi previden pri teh avtih iz uvoza (naj bo servisna knjižica poštempljana z vsemi žigi) če kupuješ dizla, ker so bolj občutljivi motorji. Tudi servisni interval 20kkm za dizla je predolg.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.