Slivka Napisano petek ob 13:27 Prijavi Napisano petek ob 13:27 Hja, vsak po svoje. Jaz sem najbolj zadovoljen, če grem lahko 5x na teden z motorjem v službo. Še da bi bil dizelaš, bi bilo pa že pravljično... Kakorkoli, dobro razmisli. Če je Mazda CX-30 itak zrela za menjavo, ja, prav. Če bi pa menjal samo zato, ker misliš, da boš z drugim prišel ceneje skozi, pa dobro preračunaj: - že sama menjava bo strošek - staro za novo ti ponavadi ocenijo malo slabše, da potem z dobičkom prodajo naprej - kako hitro električni zgublja vrednost - imaš dovolj močne varovalke ali bo treba "dvigniti" varovalke, kar pomeni večjo priključno moč in večjo omrežnino - kasko zavarovanje - ... ... ... ... ... Tak račun nikakor ni enostaven, zato si je treba kar čas vzet... Citiraj
ignacij Napisano petek ob 14:31 Prijavi Napisano petek ob 14:31 Tako kot je napisal @Slivka. Močno dvomim, da boš tukaj na koncu v zaželjenem profitu. Verjetno bi nekaj prišparal ko bi potegnil črto čez 5-10 let, samo dvomim, da bo to takšen znesek, da se je smiselno s tem sploh ukvarjat, predvsem pa sedaj ko tale EV prihodnost ni jasna. Citiraj
Bossek Napisano petek ob 19:00 Prijavi Napisano petek ob 19:00 @Slivka ma nisem lih nek motorist da bi to izvajal. Vsec se mi je kdaj peljat (ceprav zdaj pri bajti ni motorja) toj pa to. Pa saj ni sam ta "letna razlika" neki. CX30 je se 1 leto v garanciji, mogoce je se nekaj vredn in bi bil cas za menjavo. Sploh ce po tem 1 letu kaj crkne me bo glava konkretno pekla. Zdaj nekako jaz bi mojo dal na a.net za 22,5k in recmo, da bi se sprijaznil z 21k. Staro za novo bi verjetno ponudili pod 20k. Kone impression z tavelko baterijo so cca. 40k (nekatere malo pod) in pa 6,5k subvencije. Optimisticno je to 15k doplacila. Kasko imam ze sedaj tle ne bi blo neki razlike. Varovalke so 3*25A tko da to b blo pomoje ok, samo bi bil pa verjetno dodaten strosek 1,5k (napeljava + naprava). Ma sej najraje bi mel to se naslednjih 10 let Citiraj
Boss Napisano petek ob 19:43 Prijavi Napisano petek ob 19:43 Zdaj je takole, denar za subvencije fizičnih oseb počasi gre h koncu. Za naprej se ne ve a bo še kaj na novo na voljo, sigurno pa ne v taki višini. Torej, moraš ukrepat kr hitro, če si se odločil. Citiraj
Slivka Napisano petek ob 19:58 Prijavi Napisano petek ob 19:58 pred 56 minutami je Bossek napisal: ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Ma sej najraje bi mel to se naslednjih 10 let Mogoče bi bilo to še najugodnejše... 1 Citiraj
ignacij Napisano petek ob 20:09 Prijavi Napisano petek ob 20:09 Pred eno uro je Bossek napisal: Sploh ce po tem 1 letu kaj crkne me bo glava konkretno pekla. Kaj pa naj bi crknilo? Ni to dizel, tako 2.0, kot X motor so očitno več kot zanesljivi, tako da samo gasa. Citiraj
jures Napisano sobota ob 09:30 Prijavi Napisano sobota ob 09:30 (urejeno) dne 15. 5. 2025 ob 20:21 je Bossek napisal: Malo se spogledujem, da bi mojo premium CX30 menjal za polno elektricno Kono (in pol lih en review napise). 95% mojih vozenj predstavlja Ziri <-> Ljubljana (50km v eno smer). Predvidevam da tavelka baterija (64kWh) bi to zdelala brez problema. Zjutraj je vecinoma na AC dokaj guzva kar pomeni pocasna voznja s 60, nazaj pa tudi ni nekaj. Imamo seveda se family car (Citroen C4 SpaceTourer), kjer udobno sedi 5 oseb. Je pa mal vprasanje kaksna bi bila ponudba stara za novo. Koliko bi mi ponudili za moj avto in koliko bi bila cena kone. Verjetno bi bilo cist prevec doplacila in lahko to misel kar opustim Da bi pa za drug avto imel premium malcka pa ne? 10k, razlike, ostane ti se denar za ves bencin do konca tvojega terminskega plana.....pa se hibrid je. To je totalna zmaga ce mene vprasas.... https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=18635491&display=Mazda Mazda2 Popravljeno sobota ob 09:31 od jures Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
NevLado Napisano včeraj ob 13:06 Prijavi Napisano včeraj ob 13:06 dne 15. 5. 2025 ob 20:21 je Bossek napisal: Malo se spogledujem, da bi mojo premium CX30 menjal za polno elektricno Kono (in pol lih en review napise). 95% mojih vozenj predstavlja Ziri <-> Ljubljana (50km v eno smer). Predvidevam da tavelka baterija (64kWh) bi to zdelala brez problema. Zjutraj je vecinoma na AC dokaj guzva kar pomeni pocasna voznja s 60, nazaj pa tudi ni nekaj. Imamo seveda se family car (Citroen C4 SpaceTourer), kjer udobno sedi 5 oseb. Je pa mal vprasanje kaksna bi bila ponudba stara za novo. Koliko bi mi ponudili za moj avto in koliko bi bila cena kone. Verjetno bi bilo cist prevec doplacila in lahko to misel kar opustim VZAMEM TVOJO CX30 (če zrihtaš do takrat jermen dne 17. 5. 2025 ob 11:30 je jures napisal: Da bi pa za drug avto imel premium malcka pa ne? 10k, razlike, ostane ti se denar za ves bencin do konca tvojega terminskega plana.....pa se hibrid je. To je totalna zmaga ce mene vprasas.... https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=18635491&display=Mazda Mazda2 Raje kr direkt Yarisa, Toyota ga ma že v malem prstu, Mazdini servisi pa šele "na novo" Citiraj
GoB Napisano pred 13 urami Prijavi Napisano pred 13 urami pred 20 urami je NevLado napisal: Raje kr direkt Yarisa, Toyota ga ma že v malem prstu, Mazdini servisi pa šele "na novo" V tem primeru bi tudi jaz kupil original Toyota Yaris, pa če sem še ne vem kaki Mazda "fan". Ne razumem "point" avtov kot je Mazda 2 hybrid, če je praktično Toyota Yaris. Razumem, da bi bil skupen motor, vse ostalo kot oblika, podvozje... pa original Mazda. Enako opažam pri drugih proizvajalcih, očitno folk to kupuje? Pa upam, da bo Mazda razvila svoj original novi model 2, ali pa naj ta mix ukine, škoda za znamko... 1 1 Citiraj
dvorjan Napisano pred 10 urami Prijavi Napisano pred 10 urami dne 15. 5. 2025 ob 20:21 je Bossek napisal: Malo se spogledujem, da bi mojo premium CX30 menjal za polno elektricno Kono (in pol lih en review napise). 95% mojih vozenj predstavlja Ziri <-> Ljubljana (50km v eno smer). Predvidevam da tavelka baterija (64kWh) bi to zdelala brez problema. Zjutraj je vecinoma na AC dokaj guzva kar pomeni pocasna voznja s 60, nazaj pa tudi ni nekaj. Imamo seveda se family car (Citroen C4 SpaceTourer), kjer udobno sedi 5 oseb. Je pa mal vprasanje kaksna bi bila ponudba stara za novo. Koliko bi mi ponudili za moj avto in koliko bi bila cena kone. Verjetno bi bilo cist prevec doplacila in lahko to misel kar opustim Ma to ti danes naredi vsak EV. 100 km pa res ni neka razdalja. Sicer pa imaš v rangu do 30.000 evrov precej dobrih avtov, ne le Kone. Meni je ta hip najbolj všeč Lynk & Co. 02 - tehnologija Geely/Volvo pa najbolj dodelan avto na njihovi platformi. Zadnji pogon, 6 sekund do stotice, 66 kWh baterija, hitro polnjenje ... oprema pa itak "ni da ni". 1 Citiraj
mazdaman Napisano pred 9 urami Prijavi Napisano pred 9 urami dne 16. 5. 2025 ob 21:00 je Bossek napisal: @Slivka ma nisem lih nek motorist da bi to izvajal. Vsec se mi je kdaj peljat (ceprav zdaj pri bajti ni motorja) toj pa to. Pa saj ni sam ta "letna razlika" neki. CX30 je se 1 leto v garanciji, mogoce je se nekaj vredn in bi bil cas za menjavo. Sploh ce po tem 1 letu kaj crkne me bo glava konkretno pekla. Zdaj nekako jaz bi mojo dal na a.net za 22,5k in recmo, da bi se sprijaznil z 21k. Staro za novo bi verjetno ponudili pod 20k. Kone impression z tavelko baterijo so cca. 40k (nekatere malo pod) in pa 6,5k subvencije. Optimisticno je to 15k doplacila. Kasko imam ze sedaj tle ne bi blo neki razlike. Varovalke so 3*25A tko da to b blo pomoje ok, samo bi bil pa verjetno dodaten strosek 1,5k (napeljava + naprava). Ma sej najraje bi mel to se naslednjih 10 let Za tak denar boš dobil že Mazdo 6e, ki pa je avto proti Koni. 1 Citiraj Za vse vaše ideje urejanja okolice www.gabioni.si
godlike Napisano pred 9 urami Prijavi Napisano pred 9 urami +1 za Kono. Vse ostalo kar je @dvorjan naštel so kitajci. Citiraj
Bini Napisano pred 9 urami Prijavi Napisano pred 9 urami Vseeno je al je Korejc al pa Kitajc.... 1 Citiraj
dvorjan Napisano pred 8 urami Prijavi Napisano pred 8 urami pred 1 uro je godlike napisal: Vse ostalo kar je @dvorjan naštel so kitajci. Ja in? Kje je tu problem, razen v glavah? Kdo zna danes delati dobre električne avte? Kitajci! Iskreno povedano bom prej kupil kitajski EV kot pa VW ali kak njegov derivat. Ali pa karkoli od Stellantisa. Edino za Renault in BMW je še nekaj upanja od evropskih proizvajalcev, ko beseda nanese na elektrifikacijo ... 2 Citiraj
Bini Napisano pred 7 urami Prijavi Napisano pred 7 urami Mi smo min. 10 let za Kitajci kar se tiče e. avtomobilov.... 🥴 Samo dizajn še malo popeglajo in je to to... 1 Citiraj
etcho Napisano pred 7 urami Prijavi Napisano pred 7 urami Predvsem naj se navadijo, kakšna velikost koles paše na avto, da ne zgleda kot kotalke. 2 Citiraj
Slivka Napisano pred 7 urami Prijavi Napisano pred 7 urami pred 15 minutami je etcho napisal: Predvsem naj se navadijo, kakšna velikost koles paše na avto, da ne zgleda kot kotalke. To se bere kot da si ti delal vozniški izpit na 22,5" gumah in kot da še vedno voziš kaj takega vsakodnevno za v službo in trgovino... Citiraj
godlike Napisano pred 6 urami Prijavi Napisano pred 6 urami pred 1 uro je dvorjan napisal: Kdo zna danes delati dobre električne avte? Kitajci! Kaj pa korejcem fali? Ioniq 5 N je v vseh pogledih stroj, vozniško in motorno (od polnjenja, do baterije ....) Pa se razpiši prosim, čakam. Citiraj
etcho Napisano pred 6 urami Prijavi Napisano pred 6 urami pred 54 minutami je Slivka napisal: To se bere kot da si ti delal vozniški izpit na 22,5" gumah in kot da še vedno voziš kaj takega vsakodnevno za v službo in trgovino... Lahko ti bereš kot ti paše, ampak pri večini njihovih avtov so kolesa premajhna glede na karoserijo in izpadejo smešno. Izpit sem delal na Zastavi 750 in tam so bila kolesa začuda primerne velikosti glede na karoserijo. 😁 4 Citiraj
jures Napisano pred 5 urami Prijavi Napisano pred 5 urami Ne vem zakaj vedno dvomi .. matr smo negativen narod 4 Citiraj Live your dreams, don't dream your life! Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
dvorjan Napisano pred 5 urami Prijavi Napisano pred 5 urami Pred eno uro je godlike napisal: Kaj pa korejcem fali? Ioniq 5 N je v vseh pogledih stroj, vozniško in motorno (od polnjenja, do baterije ....) Pa se razpiši prosim, čakam. Nič ne oporekam, da Ioniq 5 N ni dober avto. Ampak za 77 jurjev znajo Kitajci narediti raketo, ne samo avto. Raje mi povej, kaj zna Evropa narediti za 15-20 jurjev, kar so zneski, ki jih danes povprečna slovenska družina odšteje za prevozno sredstvo. Citiraj
godlike Napisano pred 3 urami Prijavi Napisano pred 3 urami Nič pametnega. Ker se revežem ukinja pravico do avtomobila. Hmmm ioniq 5n je bil prvi električar, ki je zmogel več kot 1 krog na Nordschleife brez da je baterijo pregrel. Saj nima veze. Samo hotel sem reči, če mu je Kona všeč, nič ni narobe z njo. 1 Citiraj
Mraušk Mčk Napisano pred 3 urami Prijavi Napisano pred 3 urami pred 2 minutama je godlike napisal: Nič pametnega. Ker se revežem ukinja pravico do avtomobila. Točno to je zeleni prehod. To je kako spraznit ceste da bodo takozvane elite lahko na "ful ekološko" sintetiko žgale s ferariji in lamboti 1 1 Citiraj The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.