Skoči na vsebino

Mazda 3 (2014)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Tudi jaz imam vpra?anje za lastnike nove M3.

Tisti ki ste vzeli revolution opremo, me zanima kako vklopite oz. preverite delovanje sprednjih LED lu?i (avtomatika zasen?enja itd..).

?eprav pustima lu?i na AUTO in potisnem v pozicijo dolgih , ne zaznam spremebe ? 

Ampak kolikor jaz vem (in vozim) Revolution oprema nima avtomatskega sen?enja dolgih lu?i. A ni to v revolution Top opremi?

Napisano

Tudi jaz imam vpra?anje za lastnike nove M3.

Tisti ki ste vzeli revolution opremo, me zanima kako vklopite oz. preverite delovanje sprednjih LED lu?i (avtomatika zasen?enja itd..).

?eprav pustima lu?i na AUTO in potisnem v pozicijo dolgih , ne zaznam spremebe ? 

1. Ko se zaradi avtomatike pri?gejo kratke lu?i se ti na armaturki pri?ge zelena lu?ka za lu?i, obenem pa se zatemni osvetlitev kabine (?e nima? gumba za svetlost na armaturki danega na max).

2. Za uporabo avtomati?nih dolgih lu?i (?e jih ima? v opremi), mora? dati kratke lu?i na AUTO in pritisniti pal?ko naprej. Na armaturki se ti pri?ge zelena lu?ka za dolge lu?i s ?rko "A". Ko se potem lu?i dejansko vklopijo se zraven pri?ge ?e standardna modra lu?ka za dolge lu?i.

Napisano

Ampak kolikor jaz vem (in vozim) Revolution oprema nima avtomatskega sen?enja dolgih lu?i. A ni to v revolution Top opremi?

Kot kaze je res tako... avtomatske dolge luci (adaptivni zarometi (ALH)) so pri trojki na voljo samo v najvisjem paketu opreme Revolution Top

Mazda3.pdf-20171006-093656.jpg

https__www.mazda.si_assets_slovenia_salo

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Revolution ima LED ?aromete. Kaj to v praksi pomeni, daje razlika v SW ? Oz. ima TOP oprema druga?no verzijo LED lu?i kot REV oprema ?

Napisano

Revolution ima LED ?aromete. Kaj to v praksi pomeni, daje razlika v SW ? Oz. ima TOP oprema druga?no verzijo LED lu?i kot REV oprema ?

Eno so LED luci, drugo pa ALH LED ... Pomoje ni razlika samo SW... ampak imajo adaptivni zarometi se dodatno mehaniko za uravnavanje snopa ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

To bi bila logika..ok hvala.

Ne vem zakaj sem imel v glavi , da je tudi v revolution ta oprema.

Na koncu vseeno , da ni kakor da ne dela (vsaj pri novem)  :P

Napisano

i-stop delovanje:

A tudi koga drugega moti, da ugasne motor potem ko odpre? vrata in je bila M3 v i-stopu ??

Funkcija je na "de?eli" res malo nadle?na. Izklapljanje preko tipke vsaki? posebej tudi...

workaround ?

Lp :ne vem:

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Imam dve vpra?anji za novo M3.

Ali imajo plati??a vgrajene senzorje za nadzor tlaka ali sistem deluje po principu ABSa. Sem tik pred menjavo pnevmatik in plati??, pa se nebi ?elel ukvarjati ?e s kak?nimi lu?kami po menjavi.

Je kdo kdaj ra?unal ali kje prebral, koliko porabljenga goriva v prostem teku je enako zagnu motorja v funkciji i-stop. Se pravi vsaj koliko ?asa mora motor dejansko mirovati, da lahko govorimo o prihranku goriva?

Napisano

Za prvo ti lahko odgovorim da ima preko senzorja abs...za drugo pa ne vem...pomoje par deci na uro ali druga?e povedano zanemarljivo...js pustim da ugasne ?e se ravno rde?a pri?ge na semaforju,druga?e pa ne

Napisano

pri evropskih avtih na leru BC kaze trenutno porabo, in se ponavadi vrti okoli 0.5-0.7l/h

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

To ?e vem, kak?na je poraba v prostem teku. Zanima me, koliko ve? bencina (?e sploh) porabi ponovni zagon motorja (postopek zaganjanja).

Hvala za senzorje, Se mi je zdelo da je tako, ampak bi vulkanizer o?itno rad prodal ?e nekaj ve?. :)

Napisano

Zdej, ko sem ?e zamenjal letne gume z zimskimi in jih dal na nova lita plati??a, ki sem jih vzel za zimo, avto zgleda ful dobro...in ni mi ?al, da sem vzel titan barvo plati?? napram svetlim...je pa malo ve? gume kot na letnih :) . Bi bilo bolje, ?e bi temnej?im barvam originalno zraven dajali temnej?a, ala titan plati??a, svetlej?im pa srebrna

Napisano

Zdej, ko sem ?e zamenjal letne gume z zimskimi in jih dal na nova lita plati??a, ki sem jih vzel za zimo, avto zgleda ful dobro...in ni mi ?al, da sem vzel titan barvo plati?? napram svetlim...je pa malo ve? gume kot na letnih :) . Bi bilo bolje, ?e bi temnej?im barvam originalno zraven dajali temnej?a, ala titan plati??a, svetlej?im pa srebrna

Daj kaksno slikco napopaj :)

Napisano

To ?e vem, kak?na je poraba v prostem teku. Zanima me, koliko ve? bencina (?e sploh) porabi ponovni zagon motorja (postopek zaganjanja).

Hvala za senzorje, Se mi je zdelo da je tako, ampak bi vulkanizer o?itno rad prodal ?e nekaj ve?. :)

Ni? ve? bencina ne porabi za zagon. Mazda je razvila sistem, ki motor ustavi z bati v taki poziciji, da ga potem za?ene le z iskro...

LIFE, IN ORDER OF IMPORTANCE: FOOD, SHELTER, AND A PAIR OF VERY LOUD SPEAKERS.

Napisano

Ali imajo plati??a vgrajene senzorje za nadzor tlaka ali sistem deluje po principu ABSa. Sem tik pred menjavo pnevmatik in plati??, pa se nebi ?elel ukvarjati ?e s kak?nimi lu?kami po menjavi.

Je kdo kdaj ra?unal ali kje prebral, koliko porabljenga goriva v prostem teku je enako zagnu motorja v funkciji i-stop. Se pravi vsaj koliko ?asa mora motor dejansko mirovati, da lahko govorimo o prihranku goriva?

Nekaj nazaj, v neki oddaji o avtomobilih, je predstavnik Peugeota povedal, da je vse nad 3 sekunde ?e prihranek. Torej - za zagon motorja se porabi pribli?no toliko goriva, kot za 3 sekunde prostega teka.

Verjetno je pri ostalih proizvajalcih podobno, pri Mazdinih bencinskih motorjih pa verjetno ?e ugodnej?e, ker je motor v polo?aju, ko ?aka samo ?e iskro (ne potrebuje zaganjalnika)

Slovenec sem. Ne jamram. Vozim Mazdo.

Napisano

Ni? ve? bencina ne porabi za zagon. Mazda je razvila sistem, ki motor ustavi z bati v taki poziciji, da ga potem za?ene le z iskro...

no vseeno rabi iskra v?gati nekaj malega bencina, a ne spet toliko kot za cel cikel.

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Ker imam avto predelan na plin, sem se ?el pred predelavo pozanimati koliko bencina vzame 1zagon... 1dcl. Tudi moje preracunavanje je tako pokazalo.

Napisano

Ker imam avto predelan na plin, sem se ?el pred predelavo pozanimati koliko bencina vzame 1zagon... 1dcl. Tudi moje preracunavanje je tako pokazalo.

Hm, 1 dcl??? ?e 10x v?ge? auto je to 1L bencina.

Poslano z mojega SM-A520F z uporabo Tapatalk

Napisano

Hm, 1 dcl??? ?e 10x v?ge? auto je to 1L bencina.

Jp,tako sem zasledil po raziskavah in tako sem tudi sam nara?unal.

Dopuscam pa mo?nost da je pri stop&start avtih druga?e...

Napisano

Pri plinu ti skuri 1dcl, ker je treba motor ogreti, ?ele nato ti preklopi na plin.

Ne potrebuje? 1dcl samo za to, da v?ge? motor.

Slovenec sem. Ne jamram. Vozim Mazdo.

Napisano

Pri plinu ti skuri 1dcl, ker je treba motor ogreti, ?ele nato ti preklopi na plin.

Ne potrebuje? 1dcl samo za to, da v?ge? motor.

Na plin mi preklopi po cca 1km. ?e je hladen motor seveda. In tudi ko je topel motor, v?ge na bencin seveda. In za to govorim o tem decilitru...

Nasplo?no pa tankam cca na 4000km 10l bencina. To je cca 0,25l na 100km. Glede na ?tevilo vzigov na moji trasi,sem pa? pri?el do izra?una tistega dcl na vzig

Napisano

Daj kaksno slikco napopaj :)

Evo je...20171021174107.jpg

Napisano

Evo je...20171021174107.jpg

Pou leta ne opere? auta in ma? antracit feltne ;-)

Druga?e pa tudi meni zgledajo dosti lep?e ku original srebrne!

Napisano

?e bi bile 18 bi bile zakon...sem ?e razmi?lju da bi original prodal pa meu te,pa gume so cenej,sam ko 18 bolj?e pridejo na avtu

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Sem mal chat got spraševal, pa ni kaj disti našel o težavah s 3.3 dizli 
    • Če/ko bo naslednjič menjal, predlagam kar skupinski nakup. Edina šansa da si zagotoviš tisto najboljše.
    • Kar se Janezek nauči, to Janezek zna. 😉 V 6-ki (v obeh, ki sem jih imel do sedaj) imam Bose ozvočenje. To je najbolj precenjeno ozvočenje, kar jih vgrajujejo v avtomobile (poceni komponente z papirnatimi zvočniki). Tako, da lahko primerjam direktno oba. Bose nima equilazerja, tole v cx30 pa ja. Z njim si zelo pomagaš, če le obvladaš osnove zvoka. Etcho je vse skupaj nadgradil  še z aktivnim subwooferjem, tako, da je sedaj vrhunsko. Oba se z avto hi-fi jem ubadava že trideset in več let in mislim, da oba obvladava, kaj  je dober in kaj ni dober zvok. 😉
    • Samo res, meni je čisto ok ozvočenje v cx-30 pa nimam Bose kot je bilo v M3ki....
    • Jaz berem tole takole:  Ker moja nima Bose to pomeni, da je zvok osnovnega radia z pravimi nastavitvami boljši kot Bose ozvočenje.  Posebej za mojo cx30 je ozvočenje naredil in prilagodil Pioneer. Jaz sem zamenjal samo tweeterje v stebričkih in je zvok bomba. Dobro, če bi bil še subwoofer v prtljažniku bi bilo še boljše.    @Alex in glih tvoja varianta CX-30 je v vsem objektivno najboljša? Ma ne nas zaje.... 😀      
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.