Skoči na vsebino

Mazda 3 (2014)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kam mi priporo?ate za prvi servis? Sem razmi?ljal Selmar Celje (najbli?je) ali pa BTC city...vem da imate same dobre izku?nje v BTC-ju, a ima kdo izku?nje s Selmarjem? Nabavil sem si ?e original olje mazda ultra...koliko pa pride prvi servis? Ali zamenjate zra?ni filter (kabina) tudi ali ne?

Js hodim k Selmarju. Sem zadovoljna. So prijazni. 1. in 2. servis staneta priblizno enako, to je cca. 250?. 1. servis sem imela brezplacen zaradi tezav z dobavo avta kot je bilo dogovorjeno v pogodbi. 2. servis sem placala 185?. Dogovorili smo se za popust za olje. Na 1. servisu so zamenjali zracni filter za kabino, olje, oljni filter. Naslednji mesec me ze caka 3. servis.

Napisano

Je normalno ja, zato ker mora biti izpolnjenih nekaj pogojev da istop dela.

Res jeeee,,,,motor segret,na delovno temperaturo,privezan z varnostnim pasom,lu?i na avtom.itd...lp

Napisano

Js hodim k Selmarju. Sem zadovoljna. So prijazni. 1. in 2. servis staneta priblizno enako, to je cca. 250?. 1. servis sem imela brezplacen zaradi tezav z dobavo avta kot je bilo dogovorjeno v pogodbi. 2. servis sem placala 185?. Dogovorili smo se za popust za olje. Na 1. servisu so zamenjali zracni filter za kabino, olje, oljni filter. Naslednji mesec me ze caka 3. servis.

Ok hvala ti. ?e si zadovoljna, potem bom verjetno tudi jaz :)

Napisano

Samo 250? za servis je malo preve?. Probaj ?e zdilat za popust na olje, druga?e ga kupi sam in ga prinesi zraven. Seveda original od Mazde. Ostali smo za prvi servis dali cca 160?. 

Napisano

Pomoje je v 250 eur 100 eur samo olje...jaz ga tako ali tako ?e nekaj ?asa nabavljam sam, zdaj sem dal za 5 L cca. 28eur...a 160 eur je v BTC-ju? 250 eur je veliko ja, ?e za 508-ko sem deval skoraj pol manj, ko sem olje sam prinesel...

Napisano

Jaz sem ga vzel na mimovrste...5.6eur na liter

Napisano

Poklici malo po Sloveniji in povprasal koliko stanejo servisi. Robertos, kje pa nabavljas olje?

Sem na servisu vpra?al, ?e prinesem svoje olje, pa je reke,l da mi da raje popust na njihovo.. 

Napisano

Evo danes ko je de?evno vreme se mi je spet pojavil error za SCBS...to je ?e tretji? v roku 7 mesecev. Bom omenil na 1. servisu tam nekje januarja...drugo dela BP  :zvizga:

Napisano

Evo danes ko je de?evno vreme se mi je spet pojavil error za SCBS...to je ?e tretji? v roku 7 mesecev. Bom omenil na 1. servisu tam nekje januarja...drugo dela BP  :zvizga:

Pri meni se je pa sedaj umirilo :) vse ostalo pa dela ko ?us :D 

Napisano

?ez eno uro, ko sem spet ?el v avto pa ni bilo ve?...pomoje de?, vlaga to delajo,...

Napisano

Pri meni sem opazil vzorec. Zgodi se samo zgodaj zjutraj pod podogjem, da je avto ?ez no? zunaj in je relativno vla?no in hladno ter da na?timam gretje na ?ipo. Pomojm se takrat nabere kak kondenz  :ne vem:

Napisano

Sem mi enako dogaja pri ?estici (2014).

Tisti del s kamero in ostalimi senzorji bi morali narediti bolj odprt, da bi se la?je prezra?evalo in/ali dodati ?e malo elektri?nega ogrevanja senzorike.

Slovenec sem. Ne jamram. Vozim Mazdo.

Napisano

Tudi pri meni !

LP

Napisano

Meni se je zdaj dve jutri zgodilo na poti v slu?bo skoraj do metra na istem mestu. Avto pono?i zunaj na de?ju, zjutraj gretje ?ipe. O?itno nek kondenz ali kaj podobnega.

Napisano

Se je meni tudi nekajkrat v zadnjem tednu zgodilo. Verjetno je problem, ker je senzor med ?ipo in ohi?jem ogledala, ki je nalepljeno (naslonjeno) na ?ipo. V takem primeru tudi gretje (odro?evanje) prednje ?ipe ne pomaga, saj zrak ne pride med senzor in ?ipo.

Najbolj me moti, da nato avtomatske dolge lu?i ne delujejo. Me pa presene?a, kako zaznava ?rte ob zelo slabi vidljivosti, ko ?e sam komaj vidim ?rte.

Pa ?e vpra?anje... Se je ?e komu zgodilo, da je kamera prebrala omejitev s prikolice tovornjaka? Meni se je to do sedaj zgodilo dvakrat na avtocesti.

ZOOM ZOOM - ?ivljenje je prekratko za dolgo?asne avtomobile :punk:

Napisano

Pa ?e vpra?anje... Se je ?e komu zgodilo, da je kamera prebrala omejitev s prikolice tovornjaka? Meni se je to do sedaj zgodilo dvakrat na avtocesti.

Ko sem imel na testu Toyoto Prius... je imela tudi to funckijo branja znakov... In je sistem zaznal tablo 80, ki je bila pritrjena ene 10 metrov visoko na mlaju :) pa niti ni bil taprav promteni znak... ampak doma narejeno na leseni deski narisana osemdesetica  ... in to na ulici v naselju, kjer je celo 50 km/h prehitro :) ... Drug primer je bil recimo znak 40 km/h, ki velja na izvozu iz AC ...  :P

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

A prebere samo znake za hitrost ali je mo?no z novej?im softwerom tudi stop in prednostna cesta...to bi bilo smiselno...

Napisano

Na take stvari kot je branje prometnih znakov in podobno se ni preve? za zana?at... Na splo?no je Mazda mene malo razo?arala glede tega, Fordov sistem je dosti bolj zanesljiv iz mojih izku?enj.

Poslano z mojega SM-A520F z uporabo Tapatalk

Napisano

Saj to je samo prikaz na HUD-u ali zaslonu med stevci... ne vpliva nic na tempomat ali karkoli drugega... vsaj pri vecini je tako... oz. tistih, ki sem jih probal...

Tisti sistemi, ki imajo pa recimo avtonomno voznjo (kot recimo Tesla) pa itak pomoje uproabljajo se navigacijo za te zadeve ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

pa saj vsako dejanje treba potrditi a ni tako preden se aktivira? Spra?ujem ker bom novope?eni uporabnike tega.

Mal ?rnega humorja, ?e pa je (ali pa bo) to avtomatsko pa pred bajto da? znak 20 pa je mir :):)

Kot je napisau spodaj, to samo ka?e omejitev na zaslonu, ni da Mazda potem vozi s to hitrostjo.

Mam pa to v mo?nost v S-Maxu, deluje kot omejevalnik hitrosti, ne kot tempomat. Nisem pa kaj dosti rabiu ker mi niti ni prakticno. Raj?i vozim s tempomatom in nastavljam hitrost. Tudi radarskega tempomata sploh ne pogre?am.

Bolj govorim nasplo?no o teh sistemih, v Mazdi me enostavno ne lih prepri?ajo. Enkrat dela drugi? ne. Enkrat je kriv de? drugi? kondenz in umazana ?ipa. V?eraj mi ni kazalo omejitev hitrosti ko sem ?el s slu?be domou, danes spet dela... Kaj pa vem...

V Fordu nisem vajen tega in vse dela neglede na vreme in ostale dejavnike.

Mazda bo mogla te stvari ?e precej izpilit in tudi odpravit hro??e v softwarju.

Napisano

Ima kdo kaj izku?enj s SBCS sistemom in samodejnim zaviranjem? Je ?e komu avto ?lajfau ali ustaviu?

Js sm teu malo testirat in sem danes zjutro izkoristu priliko ko mi je eden izsiliu prednost pri uklju?evanju na glavno cesto. Sm se mu prilepu na rit brez ?lajfat do zadnjega momenta, vse kar se je zgodilo je bil pisk in obvestilo na HUD-u "brake". Obvestilo se je v?galo na relativno dolgi oddaljenost (tako mam tudi nastavljeno), samo nisem ?e ?lajfau in auto tudi ne, ?e prav bi po moje lahko.

Napisano

Ima kdo kaj izku?enj s SBCS sistemom in samodejnim zaviranjem? Je ?e komu avto ?lajfau ali ustaviu?

Js sm teu malo testirat in sem danes zjutro izkoristu priliko ko mi je eden izsiliu prednost pri uklju?evanju na glavno cesto. Sm se mu prilepu na rit brez ?lajfat do zadnjega momenta, vse kar se je zgodilo je bil pisk in obvestilo na HUD-u "brake". Obvestilo se je v?galo na relativno dolgi oddaljenost (tako mam tudi nastavljeno), samo nisem ?e ?lajfau in auto tudi ne, ?e prav bi po moje lahko.

Poslano z mojega SM-A520F z uporabo Tapatal

Mene je ta sistem 1x re?u trka, ker je en pacient pred mano kar za?lajfo na polno pred prehodom, v tistem trenutku sem za del?ek sekunde vstran pogledu in je avto sam zabremzo na polno in se je ispisalo na HUB z rde?im SBCS oz neki tazga. Tako da meni o?itno dela brez problema:)

Y.O.L.O. 

Napisano

Pri meni tudi ni bilo nobenih te?av (imam pa SBS poleg SCBS). Nobenih napak tudi pri zaro?enem steklu ne, prav tako se mi je ?e parkrat vklopila predpriprava na zaviranje (SBS se spro?i mal prej in pri vi?jih hitrostih kot SCBS).

Edino enkrat se je radarski tempomat ugasnil ker je bilo na njem debela plast zalepljenega snega.

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Rekreiranje s kavo😝
    • Mojo CX-30 v prime line izvedbi si sedaj lastim malenkost več kot 6 mesecev. Glede na razvoj teme, sem se odločil, da še jaz povem za svtari, ki so mi na avtu všeč in stvari, ki mi niso najbolj. Avto ima sedaj nekaj več kot 5000km. Proti drugim forumašem je to malo, vendar hodim v službo peš.   Kaj mi je všeč (razen izgleda): - ergonomija in izgled notranjosti - avto je zelo tih v večini situacij - vozne lastnosti so dobre, avto se minimalno nagiba v ovinkih pri višjih hitrostih - všeč mi je upravljanje ekrana s koleščkom. - avto dobro pospešuje in ni bojazni za prehitevanje. - fizični gumbi za izklop piskanja in start/stop sistema - "teža" volana in njegova preciznost - Drago plastične obrobe - gretje(ročna klima). Ko začne gret greje na polno. Gumb za mešanje zraka imam sedaj pozimi nastavljeno na sredino, drugače je prevroče.   Stvari, ki mi niso všeč oz. bi se dale izboljšati z minimalnim vložkom: - zakaj je pri menjavi radijskih postaj na volanu 1-2s zamik s tem tečnim glasovnim opozorilom. Ali ne bi bilo bolje, če bi lahko šel hitro skozi postaje. - v vozilu pri notranjem kroženjem zraka (pre)hitro postane zatohlo, prav čutiš vlago v kabini. Sama klima je ok(navadna ročna). Ko nastavim moč pihanja, ter mešanja zraka za dane razmere, dela kot vsaka druga (ročna) klima - včasih traja predolgo preden prekliče zadnjo omejitev( piskanje vedno izklopim) - lane assist je moteč, ko se hočem čemu izognit in ne dam smerokaza - položaj stranskih ogledal oz. ogledalo na sovoznikovi strani. Preveč nazaj za moj okus, kar povzroča težave z nastavitvijo maksimalne vidljivosti. - ni slovenskega vodenja v navigaciji. Resno Mazda(in uvoznik), celotni vmesnik je preveden in niste mogli copy pastat enega fajla za slovenščino - pokrov prtljažnega dna(brez smart cargo). Tu so pa res šparali. En navaden "popndekl" oblečen v blago. Ko bi dali vsaj en pokrovček, ki gre v luknjo, kjer je kit za popravilo pnevmatik. Tako pa moraš paziti, da težjih predmetov ne daš gor preko luknje, ker se piga. Pozicionirat pa so jo morali ravno na mestu, kjer človek odloži večino stvar. Kasneje  sem kupil aftermarket gumi korito in je bolje. Ker občasno vozim plinske jeklenke, moram pazit, da gleda na obeh straneh preko luknje. Za primerjavo je moj Clio IV Expression za takratnih 9910€ s popustom imel pokrov iz umetne mase, spodaj pa nalepljen neke vrste recikliran filc debeline okrog 20mm. - škoda, da sam prtljažnik ni bolj štirioglat, da bi vsaj gume pri menjavi lažje šle not.   Če povzamem, sem z nakupom zelo zadovoljen in bi vozilo priporočil tudi drugim. So pa določene stvari, ko človek lahko samo reče "resno". Raje bi videl, da bi na kupca prevalili dodatnih 100-200€, kot pa šparanje na brezveznig stvareh.
    • Sicer se omenja, da bo 100kW dizel samo v kombinaciji z samodejnim menjalnikom, kar mi ni všeč, ampak, če dodajo zraven še štirikolesni pogon, bi tudi to pogoltnil.   Upam samo, da motor ne bo kak nafriziran litrski trivaljnik...
    • Mogoče prihaja nekaj, kar bi zate bilo zanimivo za zamenjavo Fukswagna   ...    Prihaja Fiatov novinec, ki ga bodo najbolj vzljubile družine AVTO-MAGAZIN.METROPOLITAN.SI Na avtomobilskem salonu v Bruslju je Fiat predstavil velikoprostrosko zasnovani Qubo L, ki bo imel do 7 sedežev ter dizelske, bencinske in električne motorje.  
    • Baje, da bodo začeli Forde serijsko opremljati s 'šibedahom'.   Zato, da bodo tisti vosli, ko ga bodo kupili, imeli kam dat ušesa...       Pravkar mi sodelavec razlaga, kako mu je na Ford Courierju počila sprednja šipa. In stopi do našega FucksWagna, da mi pokaže in reče: - "Ja, prav tako kot tebi." Pogledam malo bolje in res, razpoka je vzporedno s spodnjim robom šipe, kakšna dva centimetra nad spodnjim robom. Iz kabine se sploh ne vidi, on je opazil, ko je ročno pral tisto koreto. Jaz pa šele, ko mi je on pokazal. Da bi kakšen kamenček tako nizko udaril, je že skoraj nemogoče, ker je v "zavetju" pokrova motorja in zaščiten z brisalci. Prej bi rekel, da prihaja do kakšnih napetosti, ko na šipo piha topel zrak, ker so zračniki narejeni tako, da piha na sredino šipe. In v tem mrazu je rob okoli mrzel, sredina pa vroča... Najbrž je utopično pričakovati, da bodo to upoštevali kot garancijo...   Ma, jebo ga da ga jebo stokrat da ga jebo pa FucksWagen...
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.