Skoči na vsebino

Mobilna telefonija

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Zanimiv video...ni vse čist takko kot pravi...pač tudi stvar pogleda posameznika na zadevo ali osebne potrwbe...vseeno-zanimivo.

Napisano (urejeno)

Tudi en dober...že star več kot 5 let...ko sem lih vzel prvega Xiaomija Mi Note 10...nooor telefon,se mi še sedaj joče za njim...še zmeraj dela itd.....sam k izgubi podporo posodobitev,začne pesati baterija in "jebi se"...

Res stroooj😃....ajd,pa ga je tudi čas povozil..vseeno zanimiv video.

Popravljeno od skritikrt
Napisano

Ah men je za te posodobitve ravno do tokia. To je itq najvecja manipulacijo in meni osebno je v vecini primerov to krneki. Ce bi se dalo bi izklopil te posodbitve pa je.

Napisano

Predvsem moraš vedet kaj potrebuješ, da ne mečeš denarja proč! Moj POCO je bil takrat na vse druge telefone v tem razredu TOP 👍

Čez pol leta te konkurenca dohiti a za mene je važno le to, da je zanesljiv in da tekoče in dolgo deluje..... :bravo:

Napisano
dne 20. 4. 2025 ob 14:50 je Alex napisal:

Počasi bo potrebno nabaviti nov telefon. Sedaj imam  telefon Oneplus five. 

V ožji izbor sem dal pixel 9 pro in

Oneplus 13. Samsung odpade, jabolka sploh ne gledam. Važno mi je  predvsem, da dela super fotografije in super  video. Ali ima kdo izkušnje z katerim od teh dveh?

Sam uporabljam OnePlus 13. Ga moram res pohvalit, najbolj me zaenkrat navdušuje baterija, ki mi zdrži več kot 2 dni pri 5-6 ur uporabe telefona.

Nisem pa sedaj nek "heavy user" - klici, smsji, viber in podobno. Facebooka, Youtuba in teh zadev na telefonu ne uporabljam...

it's better to let someone think you're an idiot then to open your mouth and prove it

32888_1.png

• 3 meseci kasneje...
Napisano (urejeno)
pred 3 minutami je g.Wankel napisal:

@Alex, @Tilen5, vidva sta gledala Pixel 9 PRO. Sta ga potem vzela? Kakšen je?

To pa tud mene zanima.

Se glih odlocam med pixlom in iphone 16e

Popravljeno od Matick
Napisano

Mene navdušuje, ker je manj navlake kot na trenutnem S21 FE (ob posodobitvi na 15, je kar začel štekati). Pa kamera je boljša.

Podpis.png

Napisano

Kamera je boljša na tvoj model ja. Drugače noben presežek. Mene je odvrnilo to, da gre baterija relativno hitro v maloro že po 2-3 letih. Pa neke težave so zdej po updejtu.

jajcadizlska.jpg

Napisano

Jaz na koncu nisem vzel nič. Bi ga pa vzel, če bi bilo nujno. Sem se premislil. 

Napisano

Jaz sem se z 8 Pro opekel, težave z wireless Android Auto. Na srečo sem ga uspel takoj prodat. Tako, da sem čez Pixle naredil križ.

Napisano
pred 5 urami je g.Wankel napisal:

Mene navdušuje, ker je manj navlake kot na trenutnem S21 FE (ob posodobitvi na 15, je kar začel štekati). Pa kamera je boljša.

S21 še leti kot urca. Vseeno je malenkost močnejši kot FE.

Napisano

Pixel kadarkoli pred Samsungom. Sploh podpora za najrazličnejše ROM-e je na drugem nivoju, lahko telefon prilagodiš svojemu okusu do potankosti.

Napisano
pred 2 urama je dvorjan napisal:

Pixel kadarkoli pred Samsungom. Sploh podpora za najrazličnejše ROM-e je na drugem nivoju, lahko telefon prilagodiš svojemu okusu do potankosti.

Ma to je pol sam navlaka, vseen glih če na Samsungu ostanem 😀

pred 16 urami je Tilen5 napisal:

Kamera je boljša na tvoj model ja. Drugače noben presežek. Mene je odvrnilo to, da gre baterija relativno hitro v maloro že po 2-3 letih. Pa neke težave so zdej po updejtu.

Kako 2-3 leta, če je zunaj 1 leto?

pred 12 urami je godlike napisal:

S21 še leti kot urca. Vseeno je malenkost močnejši kot FE.

Res je. Sej ni spet ogromen problem, moti me edino, ko recimo kaj fotkam je 3-5s telefon zmrznjen. Pa sem in tja kakšne malenkosti.

Podpis.png

Napisano

Tole ste pa lepo debato začeli. Sam imam Samsungov Galaxy S21 FE od njegove pojavitve. Načeloma čisto spodoben telefon, največji minusi po mojem okusu pa so:
1. V zadnjem času imam težave s polnjenjem. Različni kabli, konektor očiščen ... pa vseeno nima volje po polnjenju. Mogoče je konektor v notranjosti poškodovan. 
2. Fingerprint - to me jezi xx krat na dan. Res slaba rešitev. Prej sem imel fizični senzor za fingerprint in tisto je prava poezija. Sedaj so te reči pač pod zaslonom in je to slabše, še posebej, če zadeva ni rešena z ultrasonic fingerprintom. In pri mojem telefonu ni, to je res noro moteča zadeva. 
3. Baterija nikoli ni posebej blestela. Imam veliko porabo in posledično je telefon skoraj stalno na nekem polnjenju, kar pa se potem vtakne v točko 1. 
4. V hitrosti ravno ne blesti. 
5. Samsungov bloatware sem delno odstranil, ampak s kakšno posodobitvijo se spet pojavi, potem pa nimam več volje. Ne uporabljam pa pravzaprav ničesar njihovega. 
6. Fotoaparat je povprečen. 

Sedaj sem se tudi ozrl proti Pixlu. Načeloma Pixel 9 Pro mogoče pa velja počakati na Pixel 10 Pro (ali pač takrat vzeti 9 Pro). Zato zbiram informacije uporabnikov Pixel 9. Predvsem so zanimive stvari, ki ljudi motijo. 
Včasih sem nameščal različne ROMe na svoje telefone, sedaj nimam časa za ubadanje s tem, pa tudi vse več stvari imamo na telefonih, ki so varnostno pomembne. Zato rajši izberem telefon, ki bo nekaj let služil. Sodelavec ima Xiaomi 15 in v večini stvari deluje prav impresivno. Je pa spet nek izdelek, ki ima ogromno bloatware in manj zanesljivo posodabljanje. 
Znalci Mazdinega foruma vabljeni k predlogom. 

Napisano

Sva v povsem isti situaciji.

Se mi zdi, da fingerprint je sedaj po posodobitvi na Android 15 še bolj začel hecat.

Naj pa Pixel 10 pro ne bi bil tak preskok s trenutnega modela, zato se ogrevam za 9ko.

Podpis.png

Napisano

Jah, daleč najmanj "bloatware" med vsemi serijskimi velikokategorniki ima ravno Pixel. Znatno manj kot Xiaomi, Samsung, Huawei, Honor in ostali.

Napisano
Pred eno uro je g.Wankel napisal:

Kako 2-3 leta, če je zunaj 1 leto?

Pol sm zamenju z kakim drugim od pixla, ne spomnim se več točno pogovora, k sva ga mela s sošolcem iz faksa, glede pixla(ima izkušnje) in baterije. je bilo že nekaj časa nazaj.

jajcadizlska.jpg

Napisano

Tisti, ki imate izkušnje s Pixli, mogoče še tole vprašanje. 
Pred kratkim sem bral nekaj minusov Pixlov in tam so bile omenjene "drobnarije", ki pa lahko veliko spremenijo. Da pač čisti Android nima toliko nastavitev in potem (ker Android to na srečo omogoča) nameščaš kup enih programčkov za tweakanje. Recimo dvoklik na zaslonu za odklep/zaklep, pa nastavljanje glasnosti telefona za posamezne aplikacije, pa fotoaparat na dvoklik na gumbu za power ... in podobne zadeve. Veliko takih nastavitev imajo "bogatejši" ROMi. Se bojim, da bi na Pixlu res moral nameščati kup nekih programov. Ima Pixel kaj teh nastavitev? Mogoče celo obstaja kak app, ki je takim rečem namenjen?

Napisano (urejeno)

Jaz sem šel prejle iskat v Telekom Pixel 9 pro. Jih imajo zelo malo na zalogi (ena prodajalka je rekla, da zaradi nezanimanja je morala vrniti zaloge) in jih verjetno ne bodo naročali več ker pride novi model.

@kacnje dvoklik na power odpre fotoaparat. Dvoklik na zaklenjenem zaslonu samo prebudi ekran.

Popravljeno od g.Wankel

Podpis.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.