Ali vas pogled na nesrečo kaj spametuje?
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Ja, bilo prevoženo v dveh delih po ca.600km z vmesnimi manjšimi postanki. In kot napisano večina hitrosti ca. 110km na AC. Sem ugotovil, da sem pri taki hitrosti po vožnji precej spočit in svež (vmes lahko pri radarskem tempomatu celo opazuješ lepo okolico, namesto cesto, ni v navodilih in za javnost😁), za razliko od višjih hitrosti, kjer si skozi napet in na koncu psihično zmučen. Razlika v času pa je mogoče pol ure ali kaj več. Ampak na dopustu se nam nekaterim tako ne mudi 🛶
-
S tem, da se na daljši poti vsakih 300-400 kilometrov ustaviš za 15 do 30 minut, ni prav nič narobe, kvečjemu priporočljivo je. Pa vsakih nekaj ur greš na WC, kaj popiješ in poješ, pretegneš noge ... Saj sem se z ICE tudi peljal po 1000 km v kosu, ampak tega res ne pogrešam. Sploh pa če se ne voziš sam, temveč z ženo in otroci (ali celo taščo), šoferju in potnikom postanki še kako priležejo. Domače polnjenje je pa itak "non-issue" - rabiš 2x 5 sekund za priklop in odklop ročke. In si dober naslednjih 300-400 km, ni treba se voziti do bencinske črpalke ... Suma sumarum je večina EV voznikov na letni ravni časovno celo na boljšem, ker porabijo manj časa za oskrbovanje svojih vozil s pogonskim energentom. Ampak to je že matematika, ki jo redki opravijo ...
-
Od Mraušk Mčk · Napisano
V ameriki, v južni še posebej, večja baraba si, bolj si cenjen. Si heroj če nekoga ogoljufaš. Isto je Balkan. Na žalost se ta južnjaška miselnost seli tudi k nam. Iz Grasuplga čez Savo. -
A zato, ker je goljufal? Potem se je pa še norca delal z izjavo o božji roki. Sej ne vem, mogoče narobe razmišljam, al pa sem tolk drugačen, da mi zmaga s prevaro pač ne daje zadoščenja, ampak me spravlja v slabšo voljo kot pa če bi izgubil. Ja tudi ko smo še igrali tarok sem se nekoč nekoliko spozabil in si prigoljufal zmago. Ja prav brezveze in prazno sem se počutil in od takrat mi ni, da bi goljufal in zato ne maram tudi, da drugi goljufajo za pridobivanje lastnih koristi.
-
U jaz pa ne... to mi je totalna muka, da bi moral nekje obvezno stat brez, da bi to bila moja želja. Zato sem skakal do stropa, ko je Petrol naredil app, kjer urediš vse na točilnem mestu in samo natankaš ter takoj odpelješ. Nobenega stanja in čakanja v vrsti pred blagajno pa kupovanje nepotrebnih pregrešno dragih artiklov, ki ti padejo v uči, ko tam stojiš. Ja sorry ampak men je res že 5 minut čisti maksimum, da čakam. Z aplikacijo sem namreč skozi prej kot v štirih minutah. Tako, da pri Ev-ju je res ena velika prednost, da lahko polniš doma, mora pa imet tako veliko baterijo, da z običajno tedensko porabo ni treba več kot 1x polnit. Pa ne da bi bil len, ampak to več ali manj zahtevam od vseh svojih baterijskih naprav. Edina izjema je telefon, ki se pač izprazni zaradi velike uporabe. Vse ostalo mi pa kar zdrži cel teden. Ja tud stari S23 zdaj, ko mi služi kot rezervni telefon ima en teden avtonomije.
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.