Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Še eno vprašanje. Koliko pred regeneracijo naj zaženem to aplikacijo? Ali snema(zajema) podatke lahko več časa? 🤔

Napisano

Ja, to imaš pa res nežno nogo. Meni z lepo vožnjo kdaj uspe okoli 250 km, sicer pa sem bolj na 160-200 km intervalu med regeneracijami ...

Napisano

Upam, da bo (približno tako) ostalo še nekaj časa.
Sicer imam verjetno najtežjo nogo na forumu 😁, ampak nežna pri vožnji pa je.

Še tole ponovim, kar sem zjutraj vprašal: ali je v aplikaciji Torque možno prikazovati podatke Battery SOC, EOP (Engine Oil Pressure) ... in ostale zanimive, ki jih nekateri imate v Forscanu?

Napisano (urejeno)

Hmh, sem malo bral servisno dokumentacijo glede DPF in regeneracij, sicer je od Mazde 5 z 2.0MZR-CD motorjem, ampak verjetno se Mazdina logika pri SkyactiveD ni dosti spremenila. 

Po tej dokumentaciji je glavni krivec za sprožanje regeneracij senzor pritiska v DPFu. 

Nikjer pa ne najdem kaj več podatkov glede posameznih DPF PIDov in njihovo povezavo z ostalimi senzorji. 🤔

Screenshot_20210916_131743_com.google.android.apps.docs.jpg

Screenshot_20210916_131802_com.google.android.apps.docs.jpg

Screenshot_20210916_131827_com.google.android.apps.docs.jpg

Screenshot_20210916_131836_com.google.android.apps.docs.jpg

Popravljeno od Aless

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano

Ja, to je še od 2.0 mašine ja. najbrž so imeli kake posodobitve glede tega, ker vmesna RF je imela sigurno drugačo logiko, ker se je izvajala na cca slabih 500km, razen čeje bilfilter toliko večji. Čeprav je bilo isto okoli 6 g/l prožilec. Tko da zanimivo :)

Napisano

Evo danes sem spremljal, pade mi pm_acc_dsd na 0.38 ko se konča regeneracija, nato začne spet naraščati.

Eh, bo že :)

Napisano
pred 4 urami je SpEkTr napisal:

Koliko imaš pa prevoženih?

@Hixxy, to pomeni, da je DPF zelo verjetno OK. Kakšna pa sta oba parametra malo pred začetkom regeneracije, PM_ACC_DSD in PM_GEN in koliko km je takrat od konca zadnje regeneracije?

Napisano

Okoli 6 vedno.

Okoli 120 - 150 km, bom pogledal za drugič za gvišno.

Napisano

Hja, malo se že pozna najbrž na DPFju, ampak to ni nič kritičnega. DPF ima pač tudi neko življenjsko dobo, na katero pa spet vpliva cel kup reči.

Napisano

Jao, sem pozabil vklopit aplikacijo pa pravkar poteka regeneracija. 😬Nič, bo treba počakati na naslednjo. 

Napisano
pred 2 minutama je 50keda napisal:

In ga je kej spucal?

Glede na to, da je akor 40min drzal obrate na mal manj kot 2krpm bi moglo kej. U glavnem napaka je zginla 🙂

Napisano

Hmh, kaj si imel dost prekinjenih regeneracij?? 

Se mi zdi da je ta tvoja M6 imela malo težje življenje do zdaj🤔

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano
dne 21. 9. 2021 ob 11:42 je 50keda napisal:

A si kej spremlu prej, na kolk ti je PM_GEN padu po regenaraciji? Pa na kolk ti pade zdej?

tega se pa nisem am jemal

Napisano (urejeno)
dne 21. 9. 2021 ob 12:00 je Aless napisal:

Hmh, kaj si imel dost prekinjenih regeneracij?? 

Se mi zdi da je ta tvoja M6 imela malo težje življenje do zdaj🤔

Lih kratke vožnje niso ble, v Avgustu zadnjih 14 dni se je kr delalo kilometre (tut med 300 in 400km dolge poti), razen pol cijazenja po večjih mestih. Naredlo se je okrog 3000km. Tak da lih dost prekinjenih regeneracij ni moglo bit. V tem mesecu pa pač vožnja v službo pa nazaj, 22km v eno smer od tega 20km avtoceste.

Popravljeno od Deeyan
Napisano (urejeno)

@Deeyanhmh, nvm no če si imel večino daljše relacije in avtoceste se DPF ne bi smel zabasat. 🤔

Daj probaj spremljat regeneracijo z OBDjem in poglej na koliko ti padejo vrednosti DPF_PM_DSD in DPF_PM_GEN. 

Meni npr. ta teden ko imam samo vožnje po avtocesti MS-LJ-MS (tempomat) vpliva zelo ugodno na interval regeneracij, so se izvajale med 220-280km, kar se mi zdi top za avto z 300kkm in prvim DPFom. Danes se še ni začela, je pa tik pred tem. 268,6km od zadnje regeneracije. 

IMG_20210923_143827.jpg

Popravljeno od Aless

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.