Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

Nismo samo slovenci... tudi drugje je isto... Tudi na nemskih forumih ponavadi porocajo o obvestilu glede nove verzije kaksen mesec po izidu...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

A so v tej verziji ?e popravili omejitve recimo pri biv?i cestninski Log in Torovo? Jaz namre? ?e nisem ni? updejtal.

33112_1.png

Napisano

A so v tej verziji ?e popravili omejitve recimo pri biv?i cestninski Log in Torovo? Jaz namre? ?e nisem ni? updejtal.

Ja... Log in Torovo je koncno OK... tista proti obali pri Kozini pa se nima popravljenih omejitev... Za te recimo vem...

lp

Thomas

image.png

Napisano

Jaz ?e ne vem, kaj storiti glede te navigacije, ali pustiti tako kot je, pa? ne bo vse pokazala prav, kupiti na e bayu za enkratno posodobitev ali kupiti tri letno posodobitev. Hm...

Napisano

Kupil triletni updejt v?eraj...

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

Kolko pa stane 3 letni update?

https://infotainment.mazdahandsfree.com/navigation-updatemymaps?language=sl-EU

Mazda_Connect_23F13D1E.png

Ce potrebujes pa spletne storitve (ki mimogrede v Sloveniji niso uporabne, ker se vedno ni nobenega ponudnika informacij o stanju na cestah - lahko edino preveris cene goriv in uporabis krajevno iskanje ter pogledas vremensko napoved) pa so cene sledece >> https://infotainment.mazdahandsfree.com/navigation-connectedservices?language=sl-EU

Mazda_Connect_23F13D97.png

lp

Thomas

image.png

Napisano

Hvala. Mi je potekla tudi meni naro?nina letos. Za to ceno pa je bolj ekonomi?no ponovno prek ebaya novo kartico naro?it.

Napisano

Hvala. Mi je potekla tudi meni naro?nina letos. Za to ceno pa je bolj ekonomi?no ponovno prek ebaya novo kartico naro?it.

Nevem, ce je bolj ekonomicno... Ker tiste ne mores posodabljati... in vprasanje, kaj bos dobil na kartici (ali bo res na njej cisto zadnje stanje ali bo recimo spomladanska posodobitev za 2019) ... Tako kartico iz eBaya lahko uproabis samo prvic, ko avto se ni imel vstavljene in registrirane navigacije... Potem je VIN zabelezen in ne mores kar tako kupit drugo kartico z drugo serisjko in jo aktivirat ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

?e je vse ok, se sigurno bolj spla?a. Za 25 eur!! Prej preveri, kaj to?no je na kartici (kateri update), pla?a? s paypalom ,da si za??iten ?e gre karkoli narobe. Ko izzide uradni update naro?i? kartico in je to to. 

Napisano

Kot ze napisano... jaz ne razumem tega, kako lahko za avto daste 20 jurjev, ali vec... potem pa iscete vec kot ocitno nelegalne ali napol legalne variante za to, da bi prisparali 100? ... Ampak OK... vsak bo zase vedel, kako in kaj  :rolleyes:  :zvizga: ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

A zakaj :) nekdo na forumu je enkrat rekel, da ?e ne bi na tak na?in to po?eli, pol si tut tazga avta ne bi mogl kupt :)

To je bzv debata. Nekdo ima prioritete pa? druga?ne. In ?e se ne pusti lupit, jbg. Itak nobenega direktno ni o?kodoval, kot recimo pri ?raufanju DPFjev dol iz avta :)

Napisano

Noja... kupis tisto, kar si lahko privoscis ane? Ce si ne mores privoscit najnovejsih nadgradenj, jih pac ne uporabljas... Niso namrec zivljenjskega pomena  :P ... in se da tudi brez tega prezivet ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

In spomladi bo izsla nova posodobitev... in bos spet moral dati 25? ... pa jeseni se ena... in bos spet dal 25? ... in ce to potem preracunas, si po dveh letih ze zapravil toliko, kot ce bi uradno kupil triletno nadgradnjo :) ... S tem, da pri uradni nimas problemov... pri neuradnih se pa zlahka zgodi, da dobis nekaj drugega in moras spet posiljat nazaj...

Eh... saj je brezveze... vsak naj naredi tako, kot se mu zdi, da je prav... :) ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Sej, ce mal drugac pogledas, 180EUR za 3 leta posodobitev, ali pa 240EUR (to je bilo oktobra 2018) za nadgradnjo na android auto, pa imas dozivljensko zemljevide (ali pa dokler google ne zaracuna)

Ko sem jaz kupu kartico, sem jo samo za to ker 40 napram 240 mi je blo bolj logicno, in tudi tistih parkrat ko rabim navigacijo mi je bilo to kul, ce bi mi pa takrat rekli na servisu da ker sem glih pri njih vzel avto, da mi pa dajo neki popust na nadgradnjo na android auto, bi pa verjetno takrat to vzel

Napisano

Kot ze napisano... jaz ne razumem tega, kako lahko za avto daste 20 jurjev, ali vec... potem pa iscete vec kot ocitno nelegalne ali napol legalne variante za to, da bi prisparali 100? ... Ampak OK... vsak bo zase vedel, kako in kaj  :rolleyes:  :zvizga: ... 

Ne vem zakaj so karte oziroma posodobitve tako drage!  ?e kupi? Garmin navigacijo s kartami je vse skupaj z aparatom cca 100?  :ne vem:  :ne vem:  :ne vem:

Napisano

?e updejta? 1x na leto, je pomoje ?ez glavo. Itak pa, s tako brzino kot se spreminja cestna infrastruktura (kro?i??a) bo vedno kak izpadel, tudi ?e bo? imel zadnji update :)

Napisano

Ne vem zakaj so karte oziroma posodobitve tako drage!  ?e kupi? Garmin navigacijo s kartami je vse skupaj z aparatom cca 100?  :ne vem:  :ne vem:  :ne vem:

Samo s tem, ko uproabljas Googlovo navigacijo, Google s tvojimi podatki sluzi na drug nacin :) ... Dovolit jim moras namrec kar cel kup zadev, da ti navigacija deluje ... :) Pac imajo drugacen poslovni model... in sluzijo z obdelavo podatkov ... to, kar ti dobis uporabnik in mislis, da je brezplacno, pa je samo "bonboncek" :D ... Mogoce je navidez zate res brezplacno, ker ni treba direktno kupit oz. placevat storitve ... vendar pa brez uporabnikov tudi storitev ne bi mogli nudit... recimo podatek o pretocnosti prometa dobijo s tem, da pac preverijo, koliko mobilnikov se hkrati giblje na enem mestu... in s kaksno hitrostjo...

Tukaj je recimo en neadevn primer, ko je nekdo na tak nacin naredil virtualni zastoj, ker je v vozicek dal 99 mobilnikov, ki so bili aktivni in se s tem vozikom sprehajal po ulicah :D ...

https://www.vecer.com/kaj-ima-skupnega-99-mobilnih-telefonov-s-prometnim-zamaskom-10124646

https://siol.net/digisvet/novice/99-balonov-pardon-telefonov-zmede-googlove-zemljevide-517909

https://www.dnevnik.si/1042921352

https://www.wired.com/story/99-phones-fake-google-maps-traffic-jam/

6da6e7cbd26fa511e7cd-simon-weckert-googl

99_balonov__oprostite__telefonov_zmede_G

lp

Thomas

image.png

Napisano

Jaz mislim, da je enkrat na leto dovolj za posodobitev in si nekako pomaga? v redu z njo. Se pravi, da? 25?,drugo leto spet in tretje ?e enkrat. In si zapravil 75? in se bo? dokaj posodobljeno vozil okrog. Nisem siguren, ampak kako leto je na voljo samo ena posodobitev. Edino kar je, je to, da se malo zafrkava? z in?taliranjem.

Napisano

Vedno sta vsaj dve posodobitvi na leto... tako tudi pise... Lani so bile recimo tri... ena januarja... ena februarja in ena decembra...

Januar 2019>> http://www.mazda-si.net/topic/14962-navigacija-v-mazdah-infotainment-mzd-connect/?p=405827

Februar 2019 >> http://www.mazda-si.net/topic/14962-navigacija-v-mazdah-infotainment-mzd-connect/?p=406332

December 2019 >> http://www.mazda-si.net/topic/14962-navigacija-v-mazdah-infotainment-mzd-connect/?p=425065

lp

Thomas

image.png

Napisano

?udno, kakor jaz vem sem jo samo enkrat posodobil. Se pravi, da lahko pre?ivim tudi z eno posodobitvijo na leto in pridem povsod, kamor ?elim. :)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• A veš, da sem to že sam opažal. Prehitim po skrajno levem, ker nekdo vozi po srednjem. Nato se umaknem skrajno desno. In tistemu ne 'potegne', da bi pravzaprav lahko tudi on vozil po skrajno desnem. Sem se že spraševal, če mi hoče s tem kaj sporočit, ker vozi po 'sredincu'...
    • A ti še vedno z isto foro? Žuti bo zavzel Grenlandijo, cel kup folka bo pa še vedno nebuloze trosilo, da se ni nič zgodilo in še hvalili bodo tako potezo. LaLaLand.
    • Ja, tole bo ena velika lekcija, ki se jo bo moralo naučit 95% vseh voznikov, ko bodo razširili AC na tretji pas. Cel kup folka misli, da je ta pas rezerviran za kamione ali da je celo sramotilni pas.   Sam sem skoraj ogrožena vrsta avtomobilistov, ki striktno uporabljam skrajni desni pas (vrhniški al pa višnjegorski klanec recimo), če je le možno in to pri 130km/h. Sam mam problem, ko na srednjem vedno naletim na opravilnega invalide, ki se fura s 100-tko in mu na kraj pametni ne pade, da bi šel na desni pas. Tko moram pač menjat dva pasa, čeprav ne bi blo nič narobe, če bi samo pičil po desnem. Ta sigurno ne bi pod nobenim pogojem zavil tja, da bi prišlo do trka. No pač, to se ne dela in potem dva pasa na levo in ko sem mimo spet dva pasa nazaj na desno, da zgleda malo glupo. Ampak mentalnemu podhranjencu še vedno ni jasno, da on dela nekaj narobe.
    • Skritikrt, toplo priporočam ogled tega filma ... 😁    
    • Bencinar s ta starim 2.0 dinotom 145KM pol mamo pa take.     
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.