Ogrevanje & izolacija samostojne hiše
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Niti ne je pa najlažje merljiv in tudi najbolj udarno se sliši... problem je, če imaš svojo samostojno valuto, ki s tem izgublja vrednost. Če pa imaš enotno valuto pa to ne vpliva. Pomeni le, da se z inflacijo dvigujejo vse vrtste prihodki, ki imajo uzakonjeno, da se morajo dvigovat z inflacijo. Po domače povedano se potem zvišujejo ne samo taki dohodki ampak tudi ostali. Še enkrat, bistveno je da nimaš svoje valute, ker takrat vpliva na devalvacijo vrednosti in imaš dejansko lahko manj. Drug aspekt je pa recimo ta, da proscenti znajo zavajat. Recimo storitev, ki stane pri nas 1000€ in jo podražiš za 2.5% stane potem 1025€. Če pa recimo v drugi državi enaka storitev stane 1300€ pa jo podražiš za 2% je to potem 1326€. Se pravi kljub temu, da je podražitev v procentih manjša, je pa nominalno treba dat več denarja. In ker ne živimo od procentov ampak od nominalnih zneskov. Pa še tretji aspekt je ta, da inflacijo je potrebno gledat na daljše obdobje nekaj let, da se iznačijo letna nihanja, zraven upoštevat rast dohodkov in predvsem realno kupno moč. Tako, da inflacija, sploh kadar govorimo o desetinkah procentov, ni nek merodajni pokazatelj, še manj pa da bi jo lahko resno napovedovali za naprej.
-
Jaz sem zdaj na servisu omenil za pumpo in hladilno tekočino in mi je rekel, da delajo pri 240.000 km ponavadi. Ni pa do zdaj videti nikakršnih problemov. Moja G194 ima pa zdaj 207.000 km, od nabave sem jih naredil 23.000 km. Mikro jermen sem menjal takoj po nakupu rabljenega avta, se pravi pri okrog 185.000 km. Kaj je bilo prej, je samo ugibanje. Moram potrkati zaenkrat, če bi bilo kaj hujšega skritega, bi se verjetno v teh dveh letih že pokazalo. Drugo je bila potrošna roba in sem vedel, da me pri takšnem nakupu v prvih dveh letih čaka par stvari za urediti, ker prejšnji lastnik jih je pač pustil za naslednjega.
-
Pusti. Jaz menjal originalno pri 360000km na mazdi 6 2004 letniku, pa je spustila po 5000 km...
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.