Skoči na vsebino

Ogrevanje & izolacija samostojne hiše

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdravljeni, da obudim tole temo. Ju3 mi pridejo rezat cisterno kurilnega olja (takrat v neopremljeno hišo je šla precej na knapp, zdaj ven, ni teorije jo dobit brez rezanja), potem pa v nekaj dneh sledi montaža toplotne; Mitsubishi Zubadan 14kw.

Vprašanje se glasi; kaj biti pozoren v fazi odstranjevanja obstoječega ogrevalnega sistema in ob montaži TČ?

Sem prepričan, da vi bolj izkušeni "črpalkarji" imate vse trike in podrobnosti pogruntane, jaz pa nimam želje po kakšni napačni izvedbi ter iskanjem potem mojstrov v odbobju kurilne sezone.

Torej, gre za menjavo obstoječega ogrevanja na KO, radiatorski sistem, talnega gretja nimam. V nadaljevanju naj bi se vgradilo zrak-voda Zubazubazubadana :) 

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Pride rezat profesionalna ekipa, ki se prav s tem ukvarja, tako da glede tega sem povsem miren :) 

Napisano

Koliko pa ti profesionalci računajo? Malo igrice, pa to sam razrežeš... Sam pravo orodje treba met... 

Napisano

Za 300 cekinov smo se dogovorili.

Napisano

A za montažo toplotne pa nimaš profesionalcev? Meni je montiral lani lokalni mojster, ki mi je že pred leti montiral peč na pelete… In sem prezadovoljen z rešitvijo… Sicer mi je on ponujal toplotno Weisshaupt pa smo se potem odločili za Kronotermovo Adapt… OŠ in sem po dobrem letu zelo zadovoljen z delovanjem… Pa imam podobno situacijo kot ti… brez talnega  gretja … stari radiatorji… 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 8 minutami je Jest napisal:

A za montažo toplotne pa nimaš profesionalcev? Meni je montiral lani lokalni mojster, ki mi je že pred leti montiral peč na pelete… In sem prezadovoljen z rešitvijo… Sicer mi je on ponujal toplotno Weisshaupt pa smo se potem odločili za Kronotermovo Adapt… OŠ in sem po dobrem letu zelo zadovoljen z delovanjem… Pa imam podobno situacijo kot ti… brez talnega  gretja … stari radiatorji… 

In rezultati porabe za celo sezono.... 🤔 

Napisano
Pred eno uro je Z M A J napisal:

Za 300 cekinov smo se dogovorili.

Če bi sam delal, bi jih prišparal... Pa še staro železo bi prodal... Vsak euro šteje. 

Vbodna žagica, pa gasa... 

Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:

In rezultati porabe za celo sezono.... 🤔 

Poračun elektrike je bil okoli 250€ doplačila  za leto 2025 … 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 21 urami je Z M A J napisal:

Pozdravljeni, da obudim tole temo. Ju3 mi pridejo rezat cisterno kurilnega olja (takrat v neopremljeno hišo je šla precej na knapp, zdaj ven, ni teorije jo dobit brez rezanja), potem pa v nekaj dneh sledi montaža toplotne; Mitsubishi Zubadan 14kw.

Vprašanje se glasi; kaj biti pozoren v fazi odstranjevanja obstoječega ogrevalnega sistema in ob montaži TČ?

Sem prepričan, da vi bolj izkušeni "črpalkarji" imate vse trike in podrobnosti pogruntane, jaz pa nimam želje po kakšni napačni izvedbi ter iskanjem potem mojstrov v odbobju kurilne sezone.

Torej, gre za menjavo obstoječega ogrevanja na KO, radiatorski sistem, talnega gretja nimam. V nadaljevanju naj bi se vgradilo zrak-voda Zubazubazubadana :) 

Jaz pred 14 dnevi reševal isti problem; rešili smo tako, da smo poštemali v plato gor in prekucnili cisterno, pa dobili celo ven do vrat, potem pa hiab in gas.

Pomembno je, da ko režete star dovod, da cevi ki jih obdržiš lepo zaščitiš. Da ne dobiš v sistem opilkov. Po moji logiki bodo odrezali 4 cevi pri tebi (dovod in izvod vode iz oljne peči) in 2 cevi za olje (dovod in izvod iz cisterne).

NAJBOLJ POMEMBNO PA JE, DA POSLIKAŠ ZA EKOSKLAD TRENUTNO KONFIGURACIJO, VKLJUČNO TAKO, DA SE VIDI KURILNICA. POTEM SLIKO CISTERNE IN OLJNE PEČI NA PRIKOLICI ZA ODVOD V RECIKLAŽNI CENTER, IN SLIKO PRAZNE KURILNICE PRED MONTAŽO TČ. 

Napisano
Pred eno uro je Jest napisal:

Poračun elektrike je bil okoli 250€ doplačila  za leto 2025 … 

Mislil sem kw na sezono.... :nevem:

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.