etcho Napisano 27. februar Prijavi Napisano 27. februar dne 27. 2. 2025 ob 6:26 je Janez007 napisal: Mazda cenik 2015: Razširi Primerjaš cene z razliko 10 let. On jo je kupil 3 leta nazaj. Jaz 1 leto nazaj in je bila nekaj manj kot 30.000 €. Druga oprema z vrha. 1 Citiraj
GregorV Napisano 27. februar Prijavi Napisano 27. februar dne 26. 2. 2025 ob 14:48 je MazdaBoy napisal: Sam Takumi avtomatik pride pa kar 37k z metalic barvo kukr vidim, kr lepo, ni kej 😄 Razširi G140/AT/Takumi - 34.290 - 3000 = 31.290 + 800 = 32.090 EUR X186/AT/Takumi - 36.190 - 3000 = 33.190 + 800 = 33.990 EUR Morda še kakšen popust od prodajalca. Še vedno preveč, ampak malo bolje kot 37K 😉 Za mene bi že Exclusive line oprema bila vrh glave. Bolj racionalno Center + Desi. Če se ne motim, so v Takumi glavna zadeva usnjeni elek. sedeži. Sicer jih imam v sedanjem avtu, ampak jih ne bi pogrešal... LP 2 Citiraj
ignacij Napisano 27. februar Prijavi Napisano 27. februar Ma pretiravajo s cenami vsepovsod. Za moj najljubši sok iz otroštva Pingo sem 2 leti nazaj v lokalni trgovini placeval 37 centov, no danes je cena 71 centov. Toliko o 3% letnih inflacijah. 1 Citiraj
etcho Napisano 27. februar Prijavi Napisano 27. februar Predlagam, da tako kot Hrvati bojkotiramo prodajalce. Ne trgovine z živili ampak avtohiše. Vsak teden eno znamko. 😁 6 1 Citiraj
GregorV Napisano 27. februar Prijavi Napisano 27. februar Ali je to normalno, da avto hiša ne odgovori na email povpraševanje? Konkretno govorim o AH Ferk MB. Sem jim pisal v petek in nato včeraj dal opomnik. Vse tiho je bilo. Ostale AH katerim sem pisal, so hitro, prijazno odgovorile. LP 1 1 Citiraj
Janez007 Napisano 27. februar Prijavi Napisano 27. februar (urejeno) dne 27. 2. 2025 ob 6:41 je etcho napisal: Primerjaš cene z razliko 10 let. On jo je kupil 3 leta nazaj. Jaz 1 leto nazaj in je bila nekaj manj kot 30.000 €. Druga oprema z vrha. Razširi Potem pa nisem bil dovolj jasen - da nominalne cene v velikem časovnem koraku niso primerljive. To je bila poanta. Konkretno, če Alex danes pravi, da ne da za CX-30 več kot 30.000, zakaj je dal 3 leta nazaj, ko je bilo takratnih 30.000 vrednih enako, kot danes 32.000? 😄 Popravljeno 27. februar od Janez007 1 Citiraj
Alex Napisano 27. februar Prijavi Napisano 27. februar dne 27. 2. 2025 ob 11:08 je Janez007 napisal: Potem pa nisem bil dovolj jasen - da nominalne cene v velikem časovnem koraku niso primerljive. To je bila poanta. Konkretno, če Alex danes pravi, da ne da za CX-30 več kot 30.000, zakaj je dal 3 leta nazaj, ko je bilo takratnih 30.000 vrednih enako, kot danes 32.000? 😄 Razširi Še vedno ne bi dal. Bi kupil kaj drugega, če bi bila cena takšna, kot je danes. 1 Citiraj
Jest Napisano 27. februar Prijavi Napisano 27. februar dne 27. 2. 2025 ob 18:50 je Alex napisal: Še vedno ne bi dal. Bi kupil kaj drugega, če bi bila cena takšna, kot je danes. Razširi Saj je tudi tisto drugo danes dražje… 3 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Alex Napisano 27. februar Prijavi Napisano 27. februar Fak, vsakič, ko se vsedem iz 6-ke v cx30 bolj pogrešam turbino ali dve in navor. 🙄 Nekako se ne morem navadit, da atmosferec ne vleče tako, kot dizelca. 2 1 1 Citiraj
etcho Napisano 27. februar Prijavi Napisano 27. februar Gledano matematično, dokler natipkaš odgovor v forum, je cena že višja za nekaj €. Citiraj
dvorjan Napisano 27. februar Prijavi Napisano 27. februar dne 27. 2. 2025 ob 18:53 je Alex napisal: Fak, vsakič, ko se vsedem iz 6-ke v cx30 bolj pogrešam turbino ali dve in navor. 🙄 Nekako se ne morem navadit, da atmosferec ne vleče tako, kot dizelca. Razširi Ja, bo treba na štrom. Potem bo šele hudič karkoli drugega peljati. 😁 2 1 Citiraj
Alex Napisano 28. februar Prijavi Napisano 28. februar dne 27. 2. 2025 ob 19:21 je dvorjan napisal: Ja, bo treba na štrom. Potem bo šele hudič karkoli drugega peljati. 😁 Razširi Kar se tiče same vožnje, verjamem. 1 Citiraj
Janez007 Napisano 1. marec Prijavi Napisano 1. marec (urejeno) Gledam tole premijsko CX-30 ... a prav vidim, da je kolotek iz umetnega filca??? Ga ne bo štrajfiks raztrgal? Dinozaver je pa dobro zakamufliran s poceni plastiko ... 🙃 Niti srebrnega emblema niso privoščili njegovemu pokrovu. Šofer je sicer nad avtom navdušen, njegovo kompaktnostjo, nad hitrostjo info sistema, itd. Popravljeno 1. marec od Janez007 2 1 Citiraj
Alex Napisano 1. marec Prijavi Napisano 1. marec dne 1. 3. 2025 ob 17:35 je Janez007 napisal: Gledam tole premijsko CX-30 ... a prav vidim, da je kolotek iz umetnega filca??? Ga ne bo štrajfiks raztrgal? Dinozaver je pa dobro zakamufliran s poceni plastiko ... 🙃 Niti srebrnega emblema pokrovu niso privoščili. Šofer pa je sicer nad avtom navdušen, njegovo kompaktnostjo, nad hitrostjo info sistema, itd. Razširi Ne bo sigurno. Edino, če bo voznik vozil prehitro je možno, da. se mu zavije okoli kolesa in bo padel. 2 1 Citiraj
Janez007 Napisano 1. marec Prijavi Napisano 1. marec (urejeno) dne 1. 3. 2025 ob 17:56 je Alex napisal: Ne bo sigurno. Edino, če bo voznik vozil prehitro je možno, da. se mu zavije okoli kolesa in bo padel. Razširi Potem kolotekov Alex na premijski CX-30 že dolgo nimaš več? Se mi zdi zanimivo tudi to, da je lakiranje cca 20 mikronov tanjše od nekaj let stare 6-ke, le okrog 70 mikrometrov. Popravljeno 1. marec od Janez007 Citiraj
Alex Napisano 1. marec Prijavi Napisano 1. marec dne 1. 3. 2025 ob 18:09 je Janez007 napisal: Potem kolotekov Alex na premijski CX-30 že dolgo nimaš več? Se mi zdi zanimivo tudi to, da je lakiranje cca 20 mikronov tanjše od nekaj let stare 6-ke, le okrog 70 mikrometrov. Razširi Tudi na 6-ki so mere od 70-120 Mikrometrov. Nikoli ni debelina povsod enaka. Vse Mazde imajo švoh debelimi laka in s tem si podvržen pikicam na havbi in drugod. 1 Citiraj
GoB Napisano 1. marec Prijavi Napisano 1. marec dne 27. 2. 2025 ob 9:43 je GregorV napisal: Ali je to normalno, da avto hiša ne odgovori na email povpraševanje? Konkretno govorim o AH Ferk MB. Sem jim pisal v petek in nato včeraj dal opomnik. Vse tiho je bilo. Ostale AH katerim sem pisal, so hitro, prijazno odgovorile. LP Razširi Z AH Ferk imam že več let dobre izkušnje, vedno so bili korektni in pošteni. Glede maila pa ali je pravi. Drugače pa cene, če je mišljeno novo vozilo, bodo tako vsi dali enake, po konfiguratorju in ceniku Mazda, ki velja za Slo, ne vem zakaj bi jim pošiljal na mail. Najbolje je najprej iti do prodajalca v salon, da vidiš ali ti trgovec sploh odgovarja in se potem dogovoriš konkretno. Pa računaj da je za nove Mazde, če niso na zalogi, dobavni rok (iz Japonske) nekje 5 mesecev. 1 Citiraj
NevLado Napisano 3. marec Prijavi Napisano 3. marec dne 1. 3. 2025 ob 17:35 je Janez007 napisal: Gledam tole premijsko CX-30 ... a prav vidim, da je kolotek iz umetnega filca??? Ga ne bo štrajfiks raztrgal? Dinozaver je pa dobro zakamufliran s poceni plastiko ... 🙃 Niti srebrnega emblema niso privoščili njegovemu pokrovu. Šofer je sicer nad avtom navdušen, njegovo kompaktnostjo, nad hitrostjo info sistema, itd. Razširi A ni palčka za olje mal pod kotom? Pri meni je direkt pravokotno Citiraj
Janez007 Napisano 3. marec Prijavi Napisano 3. marec dne 3. 3. 2025 ob 8:57 je NevLado napisal: A ni palčka za olje mal pod kotom? Pri meni je direkt pravokotno Razširi Odvisno od smeri kamere - je po mojem kar OK. Citiraj
GregorV Napisano 3. marec Prijavi Napisano 3. marec Kdaj pride nova generacija CX-30? Oz. ali pride CX-3 in bo CX-30 model ukinjen? Gledam po spletu, pa je kar konfuzno vse skupaj... Hvala 1 Citiraj
GoB Napisano 3. marec Prijavi Napisano 3. marec dne 3. 3. 2025 ob 10:05 je GregorV napisal: Kdaj pride nova generacija CX-30? Oz. ali pride CX-3 in bo CX-30 model ukinjen? Gledam po spletu, pa je kar konfuzno vse skupaj... Hvala Razširi Mazda kolikor vem ne daje veliko prej uradnih podatkov o novih modelih oz. je do njih težko priti. Po moje bo zdajšnji model CX-30 bi rekel vsaj do nekje 2027, najprej pride novi CX-5 verjetno v 2026 ali konec tega leta. To kar gledaš na raznih straneh, you tubih in podobno, o bodočih modelih, pa so večinoma fake strani 😁. 4 Citiraj
GregorV Napisano 3. marec Prijavi Napisano 3. marec Na YT je malo morje videov ustvarjenih z AI, kako bodo izgledali novi oz. prenovljeni modeli. Seveda nimajo nič z realnostjo. Citiraj
SpEkTr Napisano 4. marec Prijavi Napisano 4. marec A je kdo imel pri 2.0 motorju kako težavo s puščanjem hladilne recimo? Sem zadnijč gledal pri sestrini cx30 , nivo hladilne pod minimumom, vse nekaj mastno spodaj pod hladilnikom, tako da bo treba na servis. Citiraj
Janez007 Napisano 4. marec Prijavi Napisano 4. marec Vem, da so imele CX-3 pogosto take težave, puščanje hladilnikov. Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.