Skoči na vsebino

Mazda CX-30

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 2 urama je Alesio72 napisal:

Kaj bi pa narobe delalo? Meni se ne zdi ravno pretirano, saj vsak normalen diesel z takšnimi konji požre približno enako po mestu... Na relaciji je občutno manj...

Ampak, ker se avto uporablja večinoma v mestu je poraba takšna kakršna pač je... Avto uporablja žena, če bi ga jaz, bi bilo še kašen liter zraven....

Mislim, da veliko brez zveze na premzi stojita.... :whatever:

Pa brez zamere bi rekli pri nas..... :nevem:

Napisano
pred 11 urami je Bini napisal:

Bi lahko organizirali srečanje voznikov cx-30 .. 

Glede na to, da sem bil bolj med prvimi kupci tukaj, bi ga lahko. A glede na to koliko jih pride na obično Mazda srečanje bi bila verjetno bolj slaba udeležba.... 

Sem pa vedno za tako možnost, če bi bil interes. Mogoče ste pa novi Mazdaši s CX-30 kaj bolj družabni od povprečja..... :whatever:

Jaz sem za 😃

1568864.png

Napisano
pred 2 urama je Alesio72 napisal:

Kaj bi pa narobe delalo? Meni se ne zdi ravno pretirano, saj vsak normalen diesel z takšnimi konji požre približno enako po mestu... Na relaciji je občutno manj...

Ampak, ker se avto uporablja večinoma v mestu je poraba takšna kakršna pač je... Avto uporablja žena, če bi ga jaz, bi bilo še kašen liter zraven....

Ti, oziroma tvoja žena vozi avto kot na really-ju. Verjetno ne spusti pod 5000.obratov.😊😊

Resda je avtomatik, do goda kaka dvai litra, ampak vseeno, ta vaša poraba ni normalna. Če bi vozil kakega amg-ja potem ja. 😉

Napisano (urejeno)

Še moj prispevek k porabi mazde cx-30 z motorjem x-186 in ročnim menjalnikom.

Moje vožnje so predvsem relacijske, po mestih se z avtom ne vozim veliko. Večinoma vozim po omejitvah, včasih malo čez 😁, predvidljivo, tudi z namenom, da je poraba manjša -- Helmuth ima nekaj dobrih nasvetov za takšno vožnjo.

V letu pa pol, odkar imam mazdo cx-30, sem prevozil 21.500 km in izračunana poraba v tem času znaša 5,75 l/100 km, po računalniku 5,5 l/100 km. Z zimskimi gumami je poraba 0,3 l/100 km višja kot s poletnimi gumami. Če bi se več vozil po mestih in na kratkih poteh, bi poraba gotovo bila višja. 

Zadnja daljša relacija je bila v Nemčijo in nazaj čez tursko avtocesto. Bile je tekoče, brez zastojev, v Avstriji in Sloveniji sem vozil po omejitvah oziroma nekaj čez, v Nemčiji, kjer ni bilo omejitev na AC, sem vozil okoli 130 km/h. Mestne vožnje ni bilo veliko, nekaj malega po klancih. Gor sem se peljal sam, nazaj polno naložen. Izračunana poraba za 950 km je bila 5,86 l/100 km.

Za bencinski motor se mi zdi takšna poraba zelo dobra in se ne morem pritoževati 😄

Popravljeno od Justus

1568864.png

Napisano

Glede na to, da se minimalno 1/3 časa stoji pri semaforjih...če teoretično porabo zmanjšamo za 1/3 pa smo tam na 6l... V mestu in na kratkih razdaljah ni pričakovati čudežev...

Napisano
pred 50 minutami je Alesio72 napisal:

Glede na to, da se minimalno 1/3 časa stoji pri semaforjih...če teoretično porabo zmanjšamo za 1/3 pa smo tam na 6l... V mestu in na kratkih razdaljah ni pričakovati čudežev...

Ampak vseeno, pri vožnji po mestu 50/ uro je poraba  okoli 4 l/100. Govorim za ročni menjalnik. Na semaforjih imaš itak start stop. Tako, da tudi če upoštevamo vse zastoje in čakanja, več kot 6,5/7 na 100 ne sme bit. 😉

Kot sem že napisal, štirje odrasli +poln prtljažnik kufrov in opreme, prevoženih okoli  1650 km, pri nas avtocesta od 140+----/uro, Avstrija po omejitvah (tam vsi vozimo po omejitvah 😄), Nemčija od 140-205 km /uro. Italija nekje 140km/ uro. Ostalo nekaj nad omejitvami. Skupna poraba 6,1/100. V Avstriji in Italiji sem tankal Esso benzin. Ali je boljši kot Shell, ne vem. V glavnem, poraba nekje enaka kot na dizelci. Mogoče kake tri dcl višja. 

Vse klance prevozil. 😊

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Em, od gradu Ludvika Bavarskega (Neuschwanstein) do naše garaže je 580 km dolga pot. In kje na tej poti sem bil 50 km od vaše garaže?   Sicer pa - škoda, da nisem prej vedel. Zdaj sem itak že doma...   Je pa očitno "prava luna" za skoraj-srečat... Tudi jaz sem skoraj srečal @YavarYe X6V6. On je bil pri meni, mene pa ni bilo pri meni...
    • Bil si potem cca 50km od naše garaže. 
    • Ampak vseeno, pri vožnji po mestu 50/ uro je poraba  okoli 4 l/100. Govorim za ročni menjalnik. Na semaforjih imaš itak start stop. Tako, da tudi če upoštevamo vse zastoje in čakanja, več kot 6,5/7 na 100 ne sme bit. 😉 Kot sem že napisal, štirje odrasli +poln prtljažnik kufrov in opreme, prevoženih okoli  1650 km, pri nas avtocesta od 140+----/uro, Avstrija po omejitvah (tam vsi vozimo po omejitvah 😄), Nemčija od 140-205 km /uro. Italija nekje 140km/ uro. Ostalo nekaj nad omejitvami. Skupna poraba 6,1/100. V Avstriji in Italiji sem tankal Esso benzin. Ali je boljši kot Shell, ne vem. V glavnem, poraba nekje enaka kot na dizelci. Mogoče kake tri dcl višja.  Vse klance prevozil. 😊
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.