tommzy Napisano torek ob 16:44 Prijavi Napisano torek ob 16:44 pred 24 minutami je etcho napisal: Umm, kje to gledaš? Pod informacija, in podmeni nadzor stanja vozila. 3 Citiraj
Bini Napisano torek ob 17:44 Prijavi Napisano torek ob 17:44 pred 2 urama je g.Wankel napisal: Ej ti se pa kar precej obremenjuješ. A nimate na CX-30 uno neki, k lahko lopute za zrak zapreš? Same se zapirajo in odpirajo glede na temperaturo hladilne v kilerju... Po eni strani je pa to čist ok temperatura @tommzy 2 Citiraj
tommzy Napisano torek ob 18:21 Prijavi Napisano torek ob 18:21 Pol pa ok. Samo da ni prenizka. 🙃 2 Citiraj
NevLado Napisano torek ob 19:29 Prijavi Napisano torek ob 19:29 pred 5 urami je tommzy napisal: A še komu škripajo bremze pri parkiranju ali ustavljanju pa ko popuščaš bremzo? Meni ob vsakem pranju ali ko je mokro ps tudi sedaj ko je bilo suho nenormalno škripajo ko popuščam bremzo ali ob parkiranju... Že od novega. Imam pa ponovno vprašanje glede temperature olja. Danes sem spremljal in je bila zjutraj kljub 35km dolgi poti (in klancem) temperatura olja 70-75c. Zadnjih par km pa je poskočila na 80c. Do sedaj so vsi avtomobili dosegli vsaj 85c vedno. Po večini na 90c Ta pa ne in me skrbi da je kaj narobe... Prej si imel Astro? a si ziher, da si tam lahko spremljal temperaturo olja, in da ne mešaš tega s temperaturo vode (katerega kazalec je na armaturi) ? pa tudi v motorju si imel verjetno 5w40 olje, tukaj imaš pa 0w20 vodo ne obremenjujej se s tem, s tvojim motorjem ni popolnoma nič narobe.... sedaj sem ti to povedal že ene 3krat, lahko ti pa bolj v detajle po telefonu razložim, kako motorji v sodobnih premium vozilih delujejo...... 5 Citiraj
GregorV Napisano torek ob 19:45 Prijavi Napisano torek ob 19:45 pred 5 urami je tommzy napisal: A še komu škripajo bremze pri parkiranju ali ustavljanju pa ko popuščaš bremzo? Meni ob vsakem pranju ali ko je mokro ps tudi sedaj ko je bilo suho nenormalno škripajo ko popuščam bremzo ali ob parkiranju... Že od novega. Imam pa ponovno vprašanje glede temperature olja. Danes sem spremljal in je bila zjutraj kljub 35km dolgi poti (in klancem) temperatura olja 70-75c. Zadnjih par km pa je poskočila na 80c. Do sedaj so vsi avtomobili dosegli vsaj 85c vedno. Po večini na 90c Ta pa ne in me skrbi da je kaj narobe... Neobremenjen motor. Velika kubikaža, malo konjičkov in posledica je leden motor. 😅 Jaz se ne sekiram Morda bi pomagalo čipanje na recimo 190 KS. 😁 1 Citiraj
GregorV Napisano torek ob 19:50 Prijavi Napisano torek ob 19:50 pred 18 minutami je NevLado napisal: Prej si imel Astro? a si ziher, da si tam lahko spremljal temperaturo olja, in da ne mešaš tega s temperaturo vode (katerega kazalec je na armaturi) ? pa tudi v motorju si imel verjetno 5w40 olje, tukaj imaš pa 0w20 vodo ne obremenjujej se s tem, s tvojim motorjem ni popolnoma nič narobe.... sedaj sem ti to povedal že ene 3krat, lahko ti pa bolj v detajle po telefonu razložim, kako motorji v sodobnih premium vozilih delujejo...... Tudi jaz Astra K, dizel. V menijih se ni dalo pogledat temp olja. Samo kazalec za vodo. Citiraj
g.Wankel Napisano torek ob 19:51 Prijavi Napisano torek ob 19:51 pred 21 minutami je NevLado napisal: pa tudi v motorju si imel verjetno 5w40 olje, tukaj imaš pa 0w20 vodo Točno to Citiraj
Valh Napisano včeraj ob 08:49 Prijavi Napisano včeraj ob 08:49 (urejeno) Ufff kaj sem naredil z omembo teh senzorjev. 🙂 Zdaj pa kup negative in cele liste kaj vse je narobe. Upam da koga ki to bere in se odloča, ne odvrne od nakupa avtomobila, ki je dejansko nekaj najboljšega za ta denar. Kar se tiče radarskega tempomata, moj deluje brezhibno in gladko. Včasih se zmoti in ne pospeši, ko nekdo pred tabo zavija gre na levi pas, mazda pa za nekaj sekund misli, da je bremza pred tabo, ampak to je bolj izjema kot pravilo. In pri drugih znamkah ni nič drugače. Glede avdio sistema. Imam Bose in je odličen. Nisem si mislil, da bom kdaj to rekel za to znamko, katera mi je od vseh avdiofilskih od nekdaj najbolj mimo. Ampak dejansko špila uredu. Še posebej dober je za moderno pop in tehno muziko z bogatimi basi, katere moraš obvezno znižat za vse ostale zvrsti, sicer zveni res res porazno. Pioneer je pa prava stvar za stare rokerje. Tudi odličen. Ne vem kaj ste prej vozili, ampak pri meni je avto svetlobna leta daleč od vsega kar sem vozil do zdaj. Z izjemo senzorjev seveda 🙂 Popravljeno včeraj ob 08:51 od Valh 9 Citiraj
Bini Napisano včeraj ob 08:59 Prijavi Napisano včeraj ob 08:59 Končno nekdo, ki je zadovoljen kot jaz... 🤗 4 Citiraj
ignacij Napisano včeraj ob 09:07 Prijavi Napisano včeraj ob 09:07 Tudi jaz sem extra zadovoljen, avto je top. 4 Citiraj
zeki Napisano včeraj ob 09:12 Prijavi Napisano včeraj ob 09:12 Zimske gume so montirane. Odločil sem se poskusiti Bridgestone Blizzak 6 Enliten 215/65 R16 102H XL. Prvi vtisi so dobri. Meni se zdi guma dokaj udobna glede na to, da je extra load varianta. Naročil sem jih pri Grošu preko spleta. Edina slabost je bila, da me sicer prijazen in ustrežljiv voznik DPD ni prej poklical ko je prišel oz. nisem dobil sms-a o predvideni dostavi. Tudi številke za sledenje nisem prejel. Citiraj
Alex Napisano včeraj ob 09:25 Prijavi Napisano včeraj ob 09:25 pred 35 minutami je Valh napisal: Ufff kaj sem naredil z omembo teh senzorjev. 🙂 Zdaj pa kup negative in cele liste kaj vse je narobe. Upam da koga ki to bere in se odloča, ne odvrne od nakupa avtomobila, ki je dejansko nekaj najboljšega za ta denar. Kar se tiče radarskega tempomata, moj deluje brezhibno in gladko. Včasih se zmoti in ne pospeši, ko nekdo pred tabo zavija gre na levi pas, mazda pa za nekaj sekund misli, da je bremza pred tabo, ampak to je bolj izjema kot pravilo. In pri drugih znamkah ni nič drugače. Glede avdio sistema. Imam Bose in je odličen. Nisem si mislil, da bom kdaj to rekel za to znamko, katera mi je od vseh avdiofilskih od nekdaj najbolj mimo. Ampak dejansko špila uredu. Še posebej dober je za moderno pop in tehno muziko z bogatimi basi, katere moraš obvezno znižat za vse ostale zvrsti, sicer zveni res res porazno. Pioneer je pa prava stvar za stare rokerje. Tudi odličen. Ne vem kaj ste prej vozili, ampak pri meni je avto svetlobna leta daleč od vsega kar sem vozil do zdaj. Z izjemo senzorjev seveda 🙂 Lepo napisano. Nekateri bi radi za ta denar imeli isto opremo, kot jo omajo avti za trikratno ceno cx 30. Ja, ima napake, nima najboljših motorjev na svtu, a je zelo dober avto katerega za razliko od drugih suvov, lahko voziš tudi bolj športno. Kdor ga ima namen kupit, da bo kupil, drugi bodo vedno iskali dlako v jajcu. pred 18 minutami je ignacij napisal: Tudi jaz sem extra zadovoljen, avto je top. Ko smo mi ostali to isto pisali, so se nekateri tu gor smejali. In to ponavadi taki, ki niso niti sedeli v CX-30, kamoli, da bi naredili en sam krog. Meni je boljša vožnja na splošno kot v 6-ki. Edino motor je boljši v 6-ki. 3 1 Citiraj
50keda Napisano včeraj ob 09:44 Prijavi Napisano včeraj ob 09:44 Saga o zaklepanju zaključena. V nastavitvah je bilo nastavljeno samodejno zaklepanje ob speljevanju, samodejno odklepanje je bilo izklopljeno. Imam sedaj tudi to vklopljeno in dela kot mora, ko zaustaviš motor se vrata odklenejo 7 Citiraj
GregorV Napisano včeraj ob 11:01 Prijavi Napisano včeraj ob 11:01 Jaz sem tudi zelo zadovoljen z avtom. Ima nekaj pomankljivosti, ampak generalno gledano, odlično vse skupaj. 2 Citiraj
Janez007 Napisano včeraj ob 12:00 Prijavi Napisano včeraj ob 12:00 pred 58 minutami je GregorV napisal: Jaz sem tudi zelo zadovoljen z avtom. Ima nekaj pomankljivosti, ampak generalno gledano, odlično vse skupaj. Po mojem je praktično nemogoče narediti avto, ki bi 100% vsem ustrezal, pa še EU predpisom. 3 Citiraj
GregorV Napisano pred 19 urami Prijavi Napisano pred 19 urami Ni CX-30, je pa G140: Vsi žarki iz dežele vzhajajočega sonca WWW.AVTOMANIJA.COM Med tem ko med Evropo in vulkanskim otočjem na daljnem vzhodu raste nova največja... 😀 Citiraj
godlike Napisano pred 17 urami Prijavi Napisano pred 17 urami dne 28. 10. 2025 ob 20:29 je NevLado napisal: Prej si imel Astro? a si ziher, da si tam lahko spremljal temperaturo olja, in da ne mešaš tega s temperaturo vode (katerega kazalec je na armaturi) ? pa tudi v motorju si imel verjetno 5w40 olje, tukaj imaš pa 0w20 vodo Ow20 ima tudi i20n, pa je olje po 35km na 89-91, če bi ga teral pa višje. dne 28. 10. 2025 ob 17:44 je tommzy napisal: Pod informacija, in podmeni nadzor stanja vozila. Dobro si našel. Na Focusu je te podatek samo preko testerja. Citiraj
Bini Napisano pred 9 urami Prijavi Napisano pred 9 urami To, da je motor z tem oljem na 80 je pravzaprav dober rezultat, se manj pregreva in tako lahko zdrži daljši interval menjave, teoretično.... 3 Citiraj
godlike Napisano pred 7 urami Prijavi Napisano pred 7 urami (urejeno) Google je moj prijatelj🤔 Za VAG piše takole: Z drugega vidika, če upoštevamo normalno delovno temperaturno območje Volkswagnovega motornega olja, je običajno 70-90 stopinj Celzija. Ko vozimo pri visokih hitrostih ali na intenziven način, se bo temperatura olja zagotovo dvignila in dosegla približno 100-120 stopinj. Tak da ne bi več paničaril glede temperature olja. Popravljeno pred 4 urami od godlike 2 1 Citiraj
Bini Napisano pred 5 urami Prijavi Napisano pred 5 urami Res je to za vw, sicer disel motor v mojem primeru in se giblje med 85 do 105 stopinj običajno... 👍 Citiraj
goB Napisano pred 5 urami Prijavi Napisano pred 5 urami No, da še malo hvalimo, tudi jaz sem do sedaj zelo zadovoljen s CX-30 2 Citiraj
Gelipter Napisano pred 5 urami Prijavi Napisano pred 5 urami dne 29. 10. 2025 ob 10:07 je ignacij napisal: Tudi jaz sem extra zadovoljen, avto je top. Ena tudi jaz 👍👍👍😉😁 3 Citiraj
g.Wankel Napisano pred 4 urami Prijavi Napisano pred 4 urami Pred eno uro je Bini napisal: Res je to za vw, sicer disel motor v mojem primeru in se giblje med 85 do 105 stopinj običajno... 👍 V mojem pa 110 - 120 😀 Citiraj
Alex Napisano pred 4 urami Prijavi Napisano pred 4 urami pred 46 minutami je goB napisal: No, da še malo hvalimo, tudi jaz sem do sedaj zelo zadovoljen s CX-30 Enako. Za ra denar daleč najboljša izbira. 👍 2 Citiraj
Bini Napisano pred 2 urama Prijavi Napisano pred 2 urama Ravno zato jih pa je vedno več na cesti... 2 Citiraj
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.