Skoči na vsebino

Dopust tako ali drugače

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 29 minutami je Alex napisal:

(nas iz  Slovenije imajo ne vem zakaj zelo, zelo radi)

Pomoje zato, ker jih veliko pride zelo žejnih :P ... 

• Všeč 1
  • Haha 2

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Res je. Na Irskem moraš posebej naročiti "blond" pivo, drugače ti postrežejo ali rdeče ali temno pivo. 😊

Pravkar smo ob kosilu ruknili enega temnega Kilkenny ali skrajšano "Jenny", kot mu pravijo domačini v mestu Kilkenny. Aja, vsepovsod ti postrežejo pivoIMG_20230808_125023.jpg v Guiness kozarcih. 😊

Evo,še stara zaloga in spomin na Irsko......🤗😉

Uživaj.....👍

IMG_20230808_143302.jpg

Napisano (urejeno)

Zaključujem dopust v Gradežu. Tak na hitro sem našel nekaj ugodnega.

Pot dol, prejšnjo soboto, je bila norost:

Dom->Slovenska Bistrica->Poljčanje->Podčetrtek->Kozje->Krško->avtocesta proti LJ in meji.

Za otroke smo šli še v Miramare, ladjica z Gradeža na Barbano, Oglej in Lipica.

Slike naložim doma.

Odlična napoletana.

20230806_121257.jpg

Italijansko parkiranje

20230806_102324.jpg

20230809_144026.jpg

Popravljeno od godlike
Napisano
pred 7 urami je Slivka napisal:

Vse se da, če se hoče!

IMG-20230819-WA0000.jpg

Ja, Italijan. Zakaj sprašujete?

Ampak tole bi pa rad videl kako je izvedel postopek nalaganja motorja na streho. Po drugi strani bi pa morali policaji take evidentne kršitelje varnosti izločat iz prometa, ker gre za preobremenitev strehe in porušenje stabilnosti vozila in verjetno tudi prevelike skupne mase zavedene v homologaciji vozila.

Če bi tole izvajali na naših cestah si upam rečt, da četrtino turistov v tem času takoj izločijo iz prometa.

33112_1.png

Napisano
pred 8 urami je Shrek napisal:

Dela po navodilih Alexa. Sta prijatelja... 

Šrek?....

Napisano

Upam, da to ne bo zvenelo preveč politično, a na Hrvaškem so zelo desno usmerjeni...

IMG_20230824_122330832.jpg

• Všeč 2
  • Haha 3

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano (urejeno)

Nekaj s potepanja po Gorenski, Gozd Martuljek, KG, Višarje,… 😊

IMG_3170.jpeg
IMG_3167.jpeg
IMG_3169.jpeg
IMG_3162.jpeg
IMG_3158.jpeg
IMG_3159.jpeg
IMG_3154.jpeg

Popravljeno od MazdaBoy
  • Všeč 4
  • Ljubim 3

Napisano

Črpalka tipa IKEA: en 'vodnjak', poln surove nafte, pa si zajemi, destiliraj in natankaj...

IMG_20230825_114907765.jpg

serviser.gif

Napisano

Tale se je pa danes pripravljal in pripravljal in pripravljal, ampak jaz nisem dočakal, da bi se končno pripravil. Nimam pojma, kaj mu ni štimalo...

IMG_20230824_122403473.jpg

Vseeno ga je bilo zanimivo gledat...

serviser.gif

Napisano

Današnji vroč dan smo izkoristili za potepanje.

Saaba natočil do roba in direkt v Zooland in potem od tam še na Roglo. 

Dan izkoriščen na polno:bravo:

IMG_20230826_134606.jpg

IMG_20230826_134611.jpg

IMG_20230826_145410.jpg

IMG_20230826_150115.jpg

IMG_20230826_150836.jpg

IMG_20230826_150844.jpg

• Všeč 1
  • Haha 1

N7rRRL1.jpg

• 3 tedne kasneje...
Napisano
pred 2 urama je Shrek napisal:

Včeraj Tuzla... IMG_20230912_191955.jpg

Danes Niš... IMG_20230913_174229.jpg

Ugodno in odlično...

Kdor zna zna.... 😊😉👍

Napisano
pred 13 urami je Shrek napisal:

Včeraj Tuzla... IMG_20230912_191955.jpg

Danes Niš... IMG_20230913_174229.jpg

Ugodno in odlično...

To pa verjamem, da je blo odlično :prstgor:

• 4 tedne kasneje...
Napisano

Si šel po kolenih na Križevec.... 🤔😉

Za tja gor je super vreme, ko ni tako vroče👍Jaz sem bil pred leti 15.8,ko je bilo 35....🥵🫣

Napisano

Ne...normalno sem šel. Obut... 

Vreme nebeško. Sonce in ne vroče. Zvečer je še jopica pasala...

Napisano

Vreme imamo res čudovito. Mogoče se bo pri kurjavi kej poznalo💶

N7rRRL1.jpg

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Končno prišli...Nubert nuBox WS-103...rabljeni na eBayu za 185€ z ptt vred😃 Pri desnem na sliki je malenkost poškodba levo spodaj...res minimalno-na pol metra že težko opaziš...in malo vdrta zaščitna mrežica visokotonca...za funkcijo nima veze,tako,da bo OK. Sledi gumastih nogic oz. lepila le teh,so pa šle z krpo in izopropanolom lepo dol.👌 Sem seveda takoj "odprl",razmontiral visokotonec od nosilne plošče z mrežico...Knipex Cobra,in samo zasukaš z priključnicami vred,k je "na bajonet",nakar je mrežica šla komot stran od plošče. Sem čisto enostavno eno kuhinjsko krpo večkrat prepognil na cca 2cm za podlago,in od zadaj mrežico z pomočjo ročaja izvijača vdrtino "zmasiral" navzven v prvotno stanje. Je šlo presenetljivo natančno🧐-ni razlike oz. sledi vdrtosti...čeprav je mrežica iz dokaj trde mrežaste pločevine...mi je kar odleglo.😅 Danes pa priključil in testiral...najprej sweep 20Hz-20kHz vsak kanal posebaj,nato pa gaaas....kar nekaj z youtube...glede na bruto-volumen 3,47L igrajo res presenetljivo...Nubert pač. sem dal zelo na meji obremenljivosti,in tudi v bassu igrajo kar spoštljivo. Glede na to,da bodo zmeraj rezani že pri 200Hz,ker bodo za Dolby Atmos stropne kanale,"polna kapa"😃👌 In še za tiste,ki jih to zanima-slike. Na žalost pa nisem mogel zajeti slike kretnice,ker je znotraj privijačena v ohišju (ni na terminalu),in ne želim razcufati izolacije,ker jo pol težko zrineš nazaj kot je bilo...je pa sigurno "adijo pamet"...in kot pri Nubertu tradicija-ima seveda varovalke za kretnico,za visokotonca in tudi za nizko/srednjetonca. Na terminalu pa stikala za bass (montirano na zidu ali prostostoječe) in visoke (neutral oz.linearno ali briliantno). Zanimiv je bassovec-za to klaso absolutno nenormalen,masiven in težek z košem iz tlačne ALU-litine,popolnoma ventiliran centrirni "pajek",ventiliranje pogonske tuljave (se vidijo luknje),magnetni sistem tudi absolutno nenormalen za to velikostno klaso zvočnikov...vse narejeno za velike hode. Še nekaj podatkov:   Obremenljivost-80/120W Impedanca 4Ohm Občutljivost 83dB (1W/1m) oz. 86dB (2,83V/1m) Frekvenčni potek- montirano na zidu: 95–27.000Hz  ±3dB                                                                 80–30.000Hz  -6dB                                         -prostostoječi: 119–27.000Hz  ±3dB                                                                   94–30.000Hz  -6dB Mere: 23x14x10,8/12,3cm  Teža:2,9kg   Dost klobase 😅 VID_20251129_115729.mp4
    • To že, ampak vsak hrib ima potem spust v dolino. Pa ta cesta ni ravno pretirano ridasta, da bi bila konstantna speljevanja in bremzanja. Razen.... je razen, če si Schumacher.   Ampak ravno to potem lahko razloži tiste anomalije pri prikazu, ker BC preračunava porabo in domete glede na zadnjih nekaj 10km vožnje. Jaz osebno bi šel na en lep ravninsk izlet recimo po AC do Lj in do Maribora pa bi tankal polno na ravnini. Potem pa se spremlja kako se poraba, domet in kazalec za gorivo obnašajo.
    • Moja 6-ka je tudi danes zjutraj, po tednu dni še kar mrzlih noči kresnila takoj. Brez niti malo jamranja. Akumulator ima 4 leta.
    • Kakšne tri vergle? WTF. Moj dizel stoji zunaj pod milim nebom. Edino kar je drugače je, da ogrevalne svečke rabijo dve sekundi da se ogrejejo namesto poletnih pol sekunde od pritiska na gumb. Ko štarter obrne je  pa takoj v trenutku motor vžgan- štarter deluje manj kot pol sekunde.    Aja pa akumulator je še originalen torej več kot 6 let star. 
    • Ma ja. To vsi pokljukajo.   Tudi jaz sem na Alfi, čeprav sem kupcu povedal za točo in da je spredal bil menjal odbijač, luč in blatnik.
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.