Skoči na vsebino

Chat is back ...

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Če boš samo čakal, ne bo nič. Daj malo pobude. Vsaj malo zadriftaj po parkirišču tam pred njo in jo potem vprašaj, če gresta na kozarček...

Napisano
pred 1 uro je Slivka napisal:

Tudi ti ne priznaš, ampak cena ni tako hudo različna. Mi smo šli do Ancone in smo plačali 38€ za cestnino. Tast je šel v Slano (nekje pri Dubrovniku) in je plačal 30€ za cestnine... Razdalja v obeh primerih je bila okoli 600 km...

Če greš pa na jug Italije, recimo do Palerma na Siciliji, te pa pride cestnina 90€. Ampak do tja je 1700 km, če se obrneš po Jadranu, prideš že do Aten...

Je pa res, da če se odpraviš do Aten, da ne boš dal 90€ za cestnine. Sploh Črnogorske so poceni, pa tudi Albanske niso pretirano drage...

Kje je pa bil v Slanem? 

Če ni skrivnost🤔

Napisano
pred 2 urama je jures napisal:

Jaz vlecem prikolico vsako leto na jug Apulije in hrvasko (predsezonsko)

Nobene panike nikoli. Oboje dosegljivo v enem samem dnevu. Se posebej zdaj s podaljsanim rangeom in stroskom 0.06€ na 100km 😜

Noben ne prizna ampak samo pot do juga italije in nazaj te pride toliko kot pol tedna na hrvaskem. Mam racune v dokaz.

Ampak ne gre se za denar na takih potovanjih

Raje dam enkrat več za pot na jug Italije. 

Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Pa ga prodaj in s tem denarjem greš lahko na res prave, bajne dopuste. 

Ma nočem, za penzijo bo pa prav prišel, pa otrokoma tudi.

Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

Če boš samo čakal, ne bo nič. Daj malo pobude. Vsaj malo zadriftaj po parkirišču tam pred njo in jo potem vprašaj, če gresta na kozarček...

Ne morem, sem z vlakom v službi 😅

Podpis.png

Napisano

Cestnina 0€. Vozim se po lokalnih cestah... Sem na dopustu in se mi ne mudi. 

Napisano

Tu je razlika v urah, ne v dnevih... 

Drugače pa 40+ dni je cist ok. 

Napisano
pred 1 uro je g.Wankel napisal:

Ne morem, sem z vlakom v službi 😅

ampak, da bi pa vlak zadriftal.... ufff to pa bi blo neki in bi se še dolgo govorilo o tem. Drugač pa, ko te takale vklene jo samo pogledaš pa rečeš:" opa a take igrice se bova šla"

33112_1.png

Napisano

Dragomer; danes premierno po novem odseku in potem na AC. :)))

Screenshot_2025-07-25-11-54-57-935_com.google.android.apps.maps.jpg

Screenshot_2025-07-25-11-55-10-074_com.google.android.apps.maps.jpg

Screenshot_2025-07-25-11-55-16-393_com.google.android.apps.maps.jpg

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 20 urami je Slivka napisal:

Tudi ti ne priznaš, ampak cena ni tako hudo različna. Mi smo šli do Ancone in smo plačali 38€ za cestnino. Tast je šel v Slano (nekje pri Dubrovniku) in je plačal 30€ za cestnine... Razdalja v obeh primerih je bila okoli 600 km...

Če greš pa na jug Italije, recimo do Palerma na Siciliji, te pa pride cestnina 90€. Ampak do tja je 1700 km, če se obrneš po Jadranu, prideš že do Aten...

Je pa res, da če se odpraviš do Aten, da ne boš dal 90€ za cestnine. Sploh Črnogorske so poceni, pa tudi Albanske niso pretirano drage...

Kot sem rekel, ni razlike....tu se uporablja Hrvasko kot nek bav bav. Do Istre je 2 urci, samo pravi dan je treba iti. 10 dni v kampu Polari junija je bilo 480€ za dva s psom.

Normalno ješ tudi zunaj ceneje kot v Sloveniji in to v Rovinju ki je no1 destinacija v krokariji pred Dubrovnikom. Ce gres nekam kar na pamet te lahko opalijo, to velja povsod...pol pa dajejo v cajtnge ker sami ne znajo niti cenika odpret.

Apulija mnogo cenejsi kamp, vendar je s potjo skupaj prislo 2x vec.

Slivka do Dubrovnika mas hitro staro cesto, pojdi na jug Italija po regionalkah...

Skratka razlike na koncu ni, gre bolj za občutke.

Ko smo pri cenah (se ena tema ki je zaplavala :) )

Ravno iz švice....to pa je masaker...normalen obrok hrane ni pod 50e, pivo 8-10e skratka vse je faktor x3,x4...

Ampak vse polno, tako v Svici kot Italiji kot Hrvaski...dokler bo povprasevanje ne glede na destinacijo, je se poceni vse zgleda.

Dubrovnik samo da se povzpnes na obzidje 40e....cakalna vrsta tudi do 1h

• Všeč 1
  • Haha 1

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano
pred 8 urami je jures napisal:

Kot sem rekel, ni razlike....tu se uporablja Hrvasko kot nek bav bav. Do Istre je 2 urci, samo pravi dan je treba iti. 10 dni v kampu Polari junija je bilo 480€ za dva s psom.

Normalno ješ tudi zunaj ceneje kot v Sloveniji in to v Rovinju ki je no1 destinacija v krokariji pred Dubrovnikom. Ce gres nekam kar na pamet te lahko opalijo, to velja povsod...pol pa dajejo v cajtnge ker sami ne znajo niti cenika odpret.

Apulija mnogo cenejsi kamp, vendar je s potjo skupaj prislo 2x vec.

Slivka do Dubrovnika mas hitro staro cesto, pojdi na jug Italija po regionalkah...

Skratka razlike na koncu ni, gre bolj za občutke.

Ko smo pri cenah (se ena tema ki je zaplavala :) )

Ravno iz švice....to pa je masaker...normalen obrok hrane ni pod 50e, pivo 8-10e skratka vse je faktor x3,x4...

Ampak vse polno, tako v Svici kot Italiji kot Hrvaski...dokler bo povprasevanje ne glede na destinacijo, je se poceni vse zgleda.

Dubrovnik samo da se povzpnes na obzidje 40e....cakalna vrsta tudi do 1h

E, to je to.. Dokler je folka dost udri ga naši.... 🤗

Dolgoročno pa to ne gre. Vsak je svojega denarja gospodar in greš kamor ti paše ali pa ne in potem jamraš kakšne so kje cene! 

Pri nas je npr. pivo od 2.5 do 5€,na hrvaškem cca isto na Norveškem si pa vesel če ga dobiš za 10€,tak ti je to.... :nevem:

Pri hrani in nastanitvah je pa približno isto. 

Napisano
Pred eno uro je Bini napisal:

Dolgoročno pa to ne gre. Vsak je svojega denarja gospodar in greš kamor ti paše ali pa ne in potem jamraš kakšne so kje cene! 

Pri nas je npr. pivo od 2.5 do 5€,na hrvaškem cca isto na Norveškem si pa vesel če ga dobiš za 10€,tak ti je to.... :nevem:

Mocno se motis...ker ta dolgorocna rast traja ze 20 let in se bo

Pred eno uro je Bini napisal:

Norvezani krozijo denar. Ljudje ga dobijo a ga tudi dajo. Sistem deluje

Nasi gostje iz amerike vsak dan zapravijo cca 300-500 in to je normalno za njih na dopustu. Svtem da za turo dajo 6-8k

1500 tur na leto po vsem svetu, 250 vodicev na motorjih....pa je treba se ljudi na cakalno dajat.

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

In ne glede na to da so placali potovanje se vsi na koncu zahvalijo z bogato napitnino. To je njihov sistem

Napisano
pred 1 uro je jures napisal:

In ne glede na to da so placali potovanje se vsi na koncu zahvalijo z bogato napitnino. To je njihov sistem

Pošlji nam strukturo udeležencev v % glede na države od kje prihajajo ti udeleženci, da vidimo o čem se pogovarjamo.....

pred 2 urama je jures napisal:

Mocno se motis...ker ta dolgorocna rast traja ze 20 let in se bo

Norvezani krozijo denar. Ljudje ga dobijo a ga tudi dajo. Sistem deluje

Nasi gostje iz amerike vsak dan zapravijo cca 300-500 in to je normalno za njih na dopustu. Svtem da za turo dajo 6-8k

1500 tur na leto po vsem svetu, 250 vodicev na motorjih....pa je treba se ljudi na cakalno dajat.

svet, kultura in na splošno civilizacija je odšla iz normalnih okvirov delovanja, smo že ali pa se hitro bližamo stanju, ko so mi pred točno 20 leti nazaj razlagali v Moskvi.....(10% ljudi tam obvladuje 90% kapitala, srednje sloga ni, vsi ostali samo še reveži, ki imajo še za preživetje, naslednja stopnja klošarji....teh 10% pa ni da ni....)....p.s. si ne predstavljam kako v SLO nekod ki ima minimalno plačo preživi (z rednim delom težko), zato se pa ciganom, romom in albanosom ne da delati in na polno izkoriščajo državo :) polne preživnine, subvencije pri vrtcu, šoli, delo na črno....na koncu pa so kralji....nekdo ki pa ima normalno službo pa za vrtec 500€ + in podobno je v šoli....

Napisano

Kako zanimivo. Na finskem je že deset dni temperatura nad 30°C,pri nas na obali pa ne gre čez 24. Pa še stalno nekaj dežuje. Narobe svet. 😊 Kmalu ne bo več skandinavcev dol. Baje, da tudi poljaki se že kopajo gor v njihovem morju in zato jih je vse manj poleti. 

Meni je kar prav tako. 😊

Napisano (urejeno)
dne 25. 7. 2025 ob 13:16 je Bini napisal:

Kje je pa bil v Slanem? 

Če ni skrivnost🤔

Ne vem točno, kje.

Popravljeno od Slivka
Napisano
pred 4 minutami je Alex napisal:

Kako zanimivo. Na finskem je že deset dni temperatura nad 30°C,pri nas na obali pa ne gre čez 24. Pa še stalno nekaj dežuje. Narobe svet. 😊 Kmalu ne bo več skandinavcev dol. Baje, da tudi poljaki se že kopajo gor v njihovem morju in zato jih je vse manj poleti. 

Meni je kar prav tako. 😊

Baje norvežani uvajajo turistočni takso. je niso imeli, ker je bilo vrdno premalo turistov, sedaj pa s sodobnim podnebjem, jih je vedno več.

Napisano
dne 25. 7. 2025 ob 19:25 je Z M A J napisal:

Dragomer; danes premierno po novem odseku in potem na AC. :)))

Sem se gor vozil z biciklom ene 14 dni nazaj, ko še ni bil odprt za promet. Zgleda OK, ampak za moje pojme je čisti overkill. Ampak OK, važno je da bo služil namenu in tole bo res bistveno zmanjšalo gnečo.

33112_1.png

Napisano
pred 47 minutami je Boss napisal:

Sem se gor vozil z biciklom ene 14 dni nazaj, ko še ni bil odprt za promet. Zgleda OK, ampak za moje pojme je čisti overkill. Ampak OK, važno je da bo služil namenu in tole bo res bistveno zmanjšalo gnečo.

Tudi jaz, 14.7. :) Nisem te vidu :D 

Podpis.png

Napisano
pred 44 minutami je g.Wankel napisal:

Tudi jaz, 14.7. :) Nisem te vidu :D 

A ni noro, k maš celo frišno cesto sam zase. Še na Touru nimajo tolk prostora.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.