Skoči na vsebino

Pizza

Ustvari kratki URL


Priporočeno sporočilo

Napisano

Testo se zamesi, pokrije in ga postavi v hladilnik za vsaj 24 ur. Pred pečenjem pa za kakšni dve uri ven. Takšno testo je lahko za prebavo in ne napihuje.

Napisano
pred 9 urami je tomzel napisal:

Testo se zamesi, pokrije in ga postavi v hladilnik za vsaj 24 ur. Pred pečenjem pa za kakšni dve uri ven. Takšno testo je lahko za prebavo in ne napihuje.

Nekateri priporočajo celo 2 ali 3 dneve.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 49 minutami je Z M A J napisal:

Nekateri priporočajo celo 2 ali 3 dneve.

..... ali celo tedne, ampa to je v resnici zafrkavanje samega sebe... :nevem:

Je pa res, da v restavraviji bi pa radi jedli točno tako pizzo za 5€,to pa žaw ne gre... :blink:

Napisano (urejeno)

Nevem zakaj je zafrkavanje, če ti je užitek in nrdiš profi testo ven,.. jst delam dvo-dnevno fermentacijo s poolish-om. Na začetku je bilo res malo zafrkavanja ampak zdej to tako na hitro use naredim.

Popravljeno od Tilen5

 

jans2.jpg

 

Napisano
pred 14 urami je Bini napisal:

Kolk komplicirate s temi parimi minutami,meni je pomembna sestava in okus......🤗🍕

 

Jah tu pri picah trčita zdej dva svetova, ne silim nikomur nič, sam pač če hočeš napoletano mora bit tako visoka temperatura in takšna priprava...eni imajo radi, eni ne, a ni super da je možnost izbire :)

 

Pa z veseljem pojem tudi klasično obloženo pico...če naročim dostavo kdaj doma, itak nimam izbire...plus to da za dostavo napoletane itak niso najbolj primerne, to je treba "takoj" zaužit..

  • Všeč 1
  • Ljubim 2
  • Hvala 1
Napisano
pred 48 minutami je Tilen5 napisal:

Nevem zakaj je zafrkavanje, če ti je užitek in nrdiš profi testo ven,.. jst delam dvo-dnevno fermentacijo s poolish-om. Na začetku je bilo res malo zafrkavanja ampak zdej to tako na hitro use naredim.

Sem poskusil delat,pečt in jest eno in drugo a v primerjavi z vsem skupaj moraš biti res fen,da delaš to testo,čakaš par dni in imaš čas kurit Webra v "mojem primeru ",kot pa enostavno spečt navadno v eni uri,ko se ti jo zdajle zalušta in jo šmljak na 1,2,3 poješ.....🍕🤗😉

Včasih se pa tudi jaz malo poigram sploh za vikend poleti,ko nas je več doma,gre peka kot po tekočem traku....🤓💪

Napisano

Življenje je prekratko, da bi s preveč z picami ukvarjal. Kr se mene tiče:bravo:

  • Všeč 2
  • Haha 1

N7rRRL1.jpg

Napisano (urejeno)

Eni se preveč si picami ukvarjamo, drugi s porabo... vsak ma neki 🤣

Popravljeno od Tilen5
  • Všeč 2
  • Haha 1

 

jans2.jpg

 

Napisano
pred 2 urama je FuManchu napisal:

Življenje je prekratko, da bi s preveč z picami ukvarjal. Kr se mene tiče:bravo:

Enako. Če si včasih (to pa ni prepogosto) zaželimo dobre napolitanske pizze, gremo enostavno na Šared nad Izolo in tam jo tudi dobimo- vrhunsko pizzo. Res pa je, da ima vsak svoje veselje. Bolje, da pečete pizze doma, kot pa da bi cele dneve kvačkali ali delali goblene. 

 

 

 

Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Sem poskusil delat,pečt in jest eno in drugo a v primerjavi z vsem skupaj moraš biti res fen,da delaš to testo,čakaš par dni in imaš čas kurit Webra v "mojem primeru ",kot pa enostavno spečt navadno v eni uri,ko se ti jo zdajle zalušta in jo šmljak na 1,2,3 poješ.....🍕🤗😉

Včasih se pa tudi jaz malo poigram sploh za vikend poleti,ko nas je več doma,gre peka kot po tekočem traku....🤓💪


 

Saj ni take panike… Na zscetku se res malo lovis… Sedaj zena pripravi malo vec testa in da zmrznit porcije… Potem pa samo en dan prej ali isti dan zjutraj, da ven iz skrinje in je tiktak narejeno… Tacas ko se kamen segreje v pecici, jih naredi in potem samo za 6 - 7 minut v pecico pri 270 stopinjah in je pripravljena… ;) 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

 

Napisano
pred 4 urami je SeekK napisal:
WWW.HAD.SI

Po precej mlačni izkušnji v pizzeriji Casa della Pizza v Izoli sem dobil namig, da naj se zapeljem v Šared nad Izolo in preizkusim pizze v pizzeriji

 a to je ta picerija?

Ja. 👍

 

 

  • 1 leto kasneje...
Napisano

Imamo podobno peč...pice treba obračat not...ne na glavo, ampak v smeri urinega kazalca... 

Napisano
pred 8 urami je Shrek napisal:

Imamo podobno peč...pice treba obračat not...ne na glavo, ampak v smeri urinega kazalca... 

 

Kaj se pa zgodi, če greš v nasprotni smeri?

33112_1.png

Napisano
pred 39 minutami je Tilen5 napisal:

Ko daš v usta ne gre dol.

Kaj? 

 

 

Napisano
pred 9 urami je Shrek napisal:

Imamo podobno peč...pice treba obračat not...ne na glavo, ampak v smeri urinega kazalca... 

Wtf to samo pove da pec ne dela enakomerno ampak sam pri ognju

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano
pred 7 minutami je Alex napisal:

Kaj? 

Bossov stavek

pred 4 minutami je jures napisal:

Wtf to samo pove da pec ne dela enakomerno ampak sam pri ognju

? Tudi v krušni peči jih morjo obrniti

 

jans2.jpg

 

Napisano
Pred eno uro je Tilen5 napisal:

Bossov stavek

? Tudi v krušni peči jih morjo obrniti

Ja vem, sam sem bolj mislil na to da je tole vec ali manj zasnovano za eno pico na sredini, bi pricakoval da je enakomernejsa peka

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Ne žal pri vseh teh pečeh al na drva al na plin jo morš parkrat zasukat v tisti minutki ko se peče.

 

jans2.jpg

 

Napisano

OK, zdaj smo ugotovili, da jo moraš sukat... na kolk pa, na 33 al na 45 obratih, ker na 78 predvidevam, da je preveč in bodo sestavine dol frčale.

33112_1.png

Napisano
pred 13 minutami je Boss napisal:

OK, zdaj smo ugotovili, da jo moraš sukat... na kolk pa, na 33 al na 45 obratih, ker na 78 predvidevam, da je preveč in bodo sestavine dol frčale.

Po domače povedano v minuti en krog ali 60 sek, kakor ti je prav.... 😂

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

  • Zadnja sporočila

    • Te gume so že v osnovi dimenzijsko zgrešene za tega Forda....  Dal bi pa na njega vsekakor XL gume kot pravi Boss, jih bo vsekakor manj pobiralo po robovih, ker imajo ojačane bočnice. 👍
    • Seveda se uničuje, tudi z dodatno obrabo. To je posebej vidno zadnje obdobje, ko so se predvsem SUV-i zredili, zraven pa še dobili baterije. Uporabniki, ki natikajo gume, ki niso namenjene takim masam, jih pobira redno prej kot prevoženih 20kkm.   Sej to je znan info, še posebej, ko se našteva negativne lastnosti povečanja mas. Zato pa imamo XL gume, ki se jih natika recimo tudi na dostavnike in podobno. Nosilnost je zelo pomembna informacija, ker če uporabljaš preveliko, bodo gume neudobne in grob. Če pa perenizko, bo pa obraba visoka vključno z možnostjo fizičnih poškodb.   Če to ne bi nič pomenilo, bi dali najvišji nosilnostni index za vsa vozila in bi bil problem rešen.
    • Index nosilnosti nima veze z obrabo profila.   Če obtežitev presega nosilnost, se guma strukturno uničuje. Torej lahko se poseda, zvija, bulasta postaja, pregreva,....   To nima veze z obrabo naležne površine. Mogoče pregrevanje edino pride blizu. Pa še to bi gumo po robih bolj segrelo in bi robe pobralo.   92 je 630kg na gumo. To je 2520kg. A kdaj prideš blizu te teže?
    • Molygen New Generation 5W-30 LIQUI MOLY WWW.LIQUI-MOLY.COM Low-viscosity high-tech low-friction motor oil with high shear stability. Combined with innovative additive technology and the special...  
    • API SP?? a to prav vidim?    ja tole je pa verjetno rekordno najnovejše olje ulito na forumu   za skyactive je SN več kot dovolj  
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

    • Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.