Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)

Zanima me ali obstaka kaj način kako preveriti pred nakupom ali že pije olje oz v kakšnem stanju je.

Tisti, ki ste že sanirali ta motor kaj je potrebno vse menjati da potem več ne pije olja. 

Govora je o motorju 1,8, ki je v mazdah 6, MX-5, pa še mogoče kje. 

Popravljeno od mazdaman

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

• mazdaman je spremenil naslov v Mazdin 1,8 motor L8-DE / L8-VE
Napisano (urejeno)
dne 13. 6. 2025 ob 8:13 je mazdaman napisal:

Zanima me ali obstaka kaj način kako preveriti pred nakupom ali že pije olje oz v kakšnem stanju je.

Tisti, ki ste že sanirali ta motor kaj je potrebno vse menjati da potem več ne pije olja. 

Govora je o motorju 1,8, ki je v mazdah 6, MX-5, pa še mogoče kje. 

Meni je pred leti na mazdi 6 1.8 (gen 1) pelko menjal batne obrocke, teflone in tesnilo glave. Avto je sel na generalko pri 180.000 km in pri 340.000 km, ko sem ga prodal ni bilo nobenih problemov in ni bilo nikoli potrebno dolivati olje. Nivo olja je pri 340k km na en servisni interval (20.000km) padel malo nad min. Jest takrat nisem imel nobenih simptomom razen tega, da je "zrla" olje. V nekaterih primerih naj bi se lahko to opazilo glede na izpuh in sicer naj bi bil cist crn. Jaz ko sem delal generalko se nisem imel tako hude situacije z dolivanjem olja, ampak, ker sem zelel avto se nekaj casa imeti sem ga dal zrihtat.
Se pa prav spomnem Simonove besede, ko sem ga vprasal ali bo potem mir z oljem enkrat ko naredi generalko. Je rekel, da se mi bo prej avto razpadel preden bo potrebno narediti novo generalko. In tocno tako je bilo :lol:

Popravljeno od Scr3am
Napisano (urejeno)

moder dim pri bencincu ko ga "pohodiš" ali pa je hladen

Popravljeno od NevLado
Napisano
dne 18. 6. 2025 ob 16:20 je NevLado napisal:

moder dim pri bencincu ko ga "pohodiš" ali pa je hladen

Takrat se olje že z ajmarjem not zliva k to vidiš 😅 Drgač je pa simpl nardit generalko na teh mašinah, tud cenovno kar ugodno. 

Če rabiš pomoč piši zs

Napisano

Kot je Scream napisal, sam sem imel črne sajaste nastavke od izpuha.

Kot je NevLado povedal, so tisti, ki so vozili za menoj občasno videvali dim. Ni bilo pa to v smislu parne lokomotive. Si moral biti res pozoren, da si opazil.

V opisanih momentih sem dolival nekje 1l/500km 🙂

Podpis.png

Napisano
pred 9 minutami je g.Wankel napisal:

Kot je Scream napisal, sam sem imel črne sajaste nastavke od izpuha.

Kot je NevLado povedal, so tisti, ki so vozili za menoj občasno videvali dim. Ni bilo pa to v smislu parne lokomotive. Si moral biti res pozoren, da si opazil.

V opisanih momentih sem dolival nekje 1l/500km 🙂

20L na servisni interval..:)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

Ford za tanove trdi, da je normalno 1L na 1000km 😅

Napisano (urejeno)

Seveda. Tako se zavarujejo, da je to normalna poraba. Med njimi je tudi mazda.

image.png

Popravljeno od Scr3am

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Seveda. Tako se zavarujejo, da je to normalna poraba. Med njimi je tudi mazda.  
    • Ne strinjam se s takim sistemom, vendar trenutno je tak kot je.   Zakon o gospodarskih družbah (ZGD-1) (pojmi) (1) Po tem zakonu je gospodarska družba pravna oseba, ki na trgu samostojno opravlja pridobitno dejavnost kot svojo izključno dejavnost. (2) Pridobitna dejavnost po tem zakonu je vsaka dejavnost, ki se opravlja na trgu zaradi pridobivanja dobička.     Zakon o gospodarskih družbah (ZGD-1) (PISRS)
    • Teh znamk je kar nekaj.... 
    • @Janez007Za primer sem pogledal Honda Žibert, ki je na Gorenjskem že od kar spremljam in vozim avte eden od "bogatunov", torej, kako imajo lahko ob 3mio prometa samo 24k € dobička - razumem in poznam kreativno računovodstvo, tako da ne o tem...., pa vemo da se Hond na gorenjskem mogoče proda par 100 (če ne par 10) na leto pri čemer se vsi pri njih zaposleni (lastniki) vozijo bodisi z novimi CRV ki so po 50k€ + ali z CTR ki so enako ali še dražje :), heh....ko prideš pa na servis, pa ne smeš biti zraven, ne poznam logike glede da bi nosil svoj material, itd....pohvalim jih lahko za servisiranje kosilnice  , kjer mi na leto računajo 50€, to je pa to....da bi avto tja vozil ali kupoval (no ko ga bom resno bom šel po ponudbo da bom lahko primerjal z drugimi)....sicer pa nekako no-go, pa jim ni videti hudega, pa mislim, da je cela familija v tem biznisu (+mogoče en dodaten mehankar, verjento na malo več kot minimalcu....)..... null
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.