Pozdravljeni,
Na mazdi 6, 2013, G145 se mi pri prvem speljevanju, ko je avto mrzel dogaja, da avto "buta", ko pohodim sklopko in jo ponovno spustim, težava izgine in avto spelje normalno. Dogaja se bolj pogosto, ko so zunanje temperature nižje. Kot bi bilo nekaj narobe s sklopko ali menjalnikom. Včasih se mi pri vožnji tudi zatika v 4. prestavo ( bom menjal olje v menjalniku na naslednjem servisu). Ko je avto ugasnjen, se sliši škripanje, ko se pohodi sklopko.
Je imel kdo podobne težave? Avto ima 122k km, se mi zdi malo prezgodaj za menjavo sklopke. Bolj sumim na potisni ležaj in košaro, vendar če bo potrebno bom menjal komplet.
Lp Ale
Sem pozabil pripisati...
Tranzienti-to je tisto,za kaj so močnostni kondenzatorji v napajalnem delu ojačevalnika...ko trafotu zmanjka,za pokritje zahtev končne stopnje (za tisti drobcen trenutek,ko je nenadni impulz)...da lahko končna tisti trenutek črpa še iz kondenzatorja...in za to je važen podatek max.amperaže kondenzatorja.
Seveda pa enkrat zmanjka...za to ni nikoli premočna končna in njeno napajanje.
In ko zmanjka nastopi t.i.clipping,kar pa je dejansko enosmerni tok doveden kretnici zvočnika...in,ker je enosmerni,nima frekvence,na osnovi katere bi lahjo kretnica "vedela",kam mora "poslati" signal. In ce je kretnica bolj tako-tako,hitro faše visokotonec...beri Janezov prispevek.
Torej-zvočnik boš veliko prej "poslal rakom žvižgati" z presibkim,kot pa z premočnim ojačevalcem.
Temu se je v 80'ih reklo silwesterparty-sindrom😄
Alex se po mojem ne rabi tega bati,če ima Rotela🧐
Je pred kakimi dvemi leti prijatelj na moj nasvet kupil predojacevalec Rotrl RC-1572MK-II...je gonil novega-hudega Technics-vinilkota,preko mojega equalizerja Sony SEQ-711,in ene hude Harman Kardon PA-2200 (komplet restavrirana) na Nubert nuLine-34 zvočnikih...
In lih pred kratkim je tudi na moj nasvet kupil Rotel RB-1582 MKII...ker-samo 1x se živi🥺
To je pa že tako hudo,da zmore Nuberte spraviti na mejo zmogljivosti...seveda,k ima Rotel več sinusne moči,kot Nuberti končne obremenljivosti😲💪
Aja...equalizerja tudi ne potrebuje več😅
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.