Skoči na vsebino

Chat is back ...

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Nihče ni ''relaxed'', ko vidi postavko za servisno uro na toyoti 😄

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Se je že kopal to "sezono" kdo v Velenjcu, je že primerno za kopanje? :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 22 minutami je Bini napisal:

Zakaj pa ne.... 🤔🤗😊

Če ima domače morje 24C, potem pomoje v tem času, tut Velenjc glih ne zmrzuje, hehe

Napisano (urejeno)

Eno vprašanje za vse majstre prodajanja rabljenih/zanič avtov tuki gor.

Torej, kot že omenjeno, imam doma trenutno neizpravno Mazdo 6  Sport 2.2 CD129 TE (2010), ki ima za zamenjat zadnji most, zadnje amortizerje, prednja zgloba vilic in motne sprednje luči. Prevoženih 340.000 km.

Kako se izpogajat za najboljšo možno ceno pri človeku, ki mu je posel odkupovanja vozil biznis? Ali je 1000 eur za tak avto upravičena cena?🫣

Hvala.

Popravljeno od pob
Napisano
pred 45 minutami je pob napisal:

Torej, kot že omenjeno, imam doma trenutno neizpravno Mazdo 6  Sport 2.2 CD129 TE (2010), ki ima za zamenjat zadnji most, zadnje amortizerje, prednja zgloba vilic in motne sprednje luči. Prevoženih 340.000 km.

Kako se izpogajat za najboljšo možno ceno pri človeku, ki mu je posel odkupovanja vozil biznis? Ali je 1000 eur za tak avto upravičena cena?🫣

Hvala.

Moja ocena je, da bi mu moral  za ta denar prodati že včeraj. 

Napisano
pred 2 urama je pob napisal:

Mazdo 6  Sport 2.2 CD129 TE (2010), ki ima za zamenjat zadnji most, zadnje amortizerje, prednja zgloba vilic in motne sprednje luči. Prevoženih 340.000 km.

Ko tole berem. Leto starejši renold, tudi čez 300Kkm. Ga bomo kar obdržalo kot 3. vozilo pri hiši. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano (urejeno)

Odvisno kaj želiš, realnost je pač taka da če se takega avta želiš znebiti je vsak eur ki ga dobiš veliko, žal je to kruta realnost....jaz bi mu avto za 1000 eur še opral🤣

Popravljeno od sportman333
Napisano
pred 40 minutami je Bini napisal:

Če ti je napoti ga prodaj drugače bo pa tako hrana za črve.... 😁😉

Prej za rjo. Ta ima rada stare Mazde. 

Napisano
pred 23 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Tudi mlade. Ampak to je bilo že pred leti. 

Zdaj je nekaj bolje, pred petimi leti mazd sedaj ne napade. 😉

Napisano
pred 5 urami je pob napisal:

Hvala.

Če je vozilo nevozno in še v napoto, potem imaš silno slabe karte v rokah in temu primerno slabo pogajalsko izhodišče. Jaz bi verjetno kar izkoristil dano ponudbo, preden si premisli. :)

Napisano

Pravzaprav ne vem kako naj verjamem serviserjem. V mojem DSG menjalniku je predpisana menjava olja na 60Kkm - predpis proizvajalca. Seveda sem to kot vesten lastnik avta na pooblaščenem servisu zanesljivo počel. Ker je šel avto proti 200Kkm sem si omislil raje vaški servis v neposredni bližini. Olje v menjalniku  mi je serviser zamenjal z besedami - ker že vztrajaš, ampak tega ljudje ne počnejo. Potem mi je prihranil staro olje in in mi ga pokazal z besedami, češ, a ti vidiš da bi bilo z njim karkoli narobe. Tudi meni se je zdelo da bi se dalo olje ponucat za na solato. Pa ne kot bučno.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano
pred 2 urama je jures napisal:

Da je predpisana menjava na 60k ceprav ne bi bilo treba......

Tako kot pri meni zavorna dve leti ALI 30.000km.....pa menjajo vsako leto....dot zavorna nima probleme s kilometri bolj s časom ker vlece vlago nase skozi leta in rata redka.

Ne bi bilo nic narobe da mi jo menjajo samo na 2 leti, kljub temu da bi to pomenilo 60.000km....zivimo v svetu predpisov in papirne odgovornosti

Dsg menjalniki so🥴jeba, če ne menjaš olja kot je predpisano, ker že tako ali tako ne špilajo kot bi morali.... :nevem:

Napisano
pred 9 minutami je jures napisal:

Od kje ti to si ga mel? Jaz sem imel 2.....boljsega avtomatika ni.

Uh...in to napišeš  na mazda forumu, kjer je njihov avtomatski menjalnik oh in sploh  najboljši. 😉

Napisano
Pravkar je jures napisal:

A napisem na citroenovega? :)

Tam komot. 😊

Napisano
pred 1 uro je jures napisal:

Od kje ti to si ga mel? Jaz sem imel 2.....boljsega avtomatika ni.

Dokler dela.... 🤗

Poznam mehanika, ki šraufa 30 let Audi & Vw, da kdor ne menja olja se lahko poslovi od menjalnika pri 200kkm🥴

Napisano
pred 14 urami je Mraušk Mčk napisal:

Pravzaprav ne vem kako naj verjamem serviserjem. V mojem DSG menjalniku je predpisana menjava olja na 60Kkm - predpis proizvajalca. Seveda sem to kot vesten lastnik avta na pooblaščenem servisu zanesljivo počel. Ker je šel avto proti 200Kkm sem si omislil raje vaški servis v neposredni bližini. Olje v menjalniku  mi je serviser zamenjal z besedami - ker že vztrajaš, ampak tega ljudje ne počnejo. Potem mi je prihranil staro olje in in mi ga pokazal z besedami, češ, a ti vidiš da bi bilo z njim karkoli narobe. Tudi meni se je zdelo da bi se dalo olje ponucat za na solato. Pa ne kot bučno.

No, nekateri DSG-ji so imeli težave z nekimi čipi, verjamem da ni toliko poanta v olju, kot v tem, da opraviš menjavo - zna bit, da računalnik to zazna, in potem drugače funcionira?

pred 6 urami je jures napisal:

Da je predpisana menjava na 60k ceprav ne bi bilo treba......

Tako kot pri meni zavorna dve leti ALI 30.000km.....pa menjajo vsako leto....dot zavorna nima probleme s kilometri bolj s časom ker vlece vlago nase skozi leta in rata redka.

Ne bi bilo nic narobe da mi jo menjajo samo na 2 leti, kljub temu da bi to pomenilo 60.000km....zivimo v svetu predpisov in papirne odgovornosti

Zavorno tekočino menjavajo samo zato, da ti lahko računajo cvenk... na aliexpresu kupi tester zavorne tekočine, ki pokaže, koliko % je vlage v tekočini... če jo boš danes zamenjal in testno zapru čep (da se na njo ne bo vezala vlaga), garantiram da prevoziš 150kkm in 10 let, pa ne bo težava v % vode :) 

Sem tester porival v take šalce, ki so bile že vse zelene, res ni imela več barve - pa še vedno ni tester pokazal potrebe po menjavi

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.