Skoči na vsebino

Chat is back ...

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kitajci so najvišji most na svetu začeli delati v začetku leta 2022, po dobrih treh letih pa je že otvoritev ... Dolžina mostu je slabe 3 kilometre... narejen pa je na višini 625 metrov nad kanjonom   Strošek gradnje pa naj bil okoli 250 mio. €... 

WWW.RTVSLO.SI

Kitajska je v nedeljo za promet odprla najvišji most na svetu. Viseči most nad sotesko Hvadžjang v provinci Gujdžou na jugu države se dviga kar 625 metrov visoko nad dnom doline.

WWW.24UR.COM

Kitajci so po dobrih treh letih gradnje na jugu države za promet slavnostno odprli najvišji most na svetu, ki povezuje skoraj kilometer in pol oddaljeni točki kanjona. Čas potovanja se bo z dveh ur skrajšal na...

SIOL.NET

Kitajska je v nedeljo za promet odprla najvišji most na svetu. Viseči most nad sotesko Huajiang v provinci Guidžov na jugu države se dviga kar 625 metrov visoko nad dnom doline, poročanje kitajskih državnih...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Kitajci so pa itak upiljeni: polni denarja, Evropa jim je šenkala vse znanje, imajo vso proizvodnjo zase in za 2/3 sveta, imajo rudna bogastva, nimajo pedrov in lezbijk, nimajo Grete in podobnih, nimaš pravice niti prdnit, če ti Partija ne dovoli, ... ... ... 

Se sploh ne čudim njihovim projektom. So sposobni narediti v enem letu to, kar pri nas nismo sposobni v dveh letih samo sprojektirat...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Kitajci delajo mostove na kitajskem 2x dražje kot drugod. Tako so firme polne denarja (prikrita državna pomoč) in z lahkoto žgejo dumping ter tako uničujejo trg izven kitajske.

• Všeč 2
  • Ljubim 1
Napisano

Kitajci niso prav nič krivi če so jim zahodni kapitalisti dali vse na izvoli. Poševnookci so samo izkoristili, kar jim je bilo podarjeno. In neumni bi bili, če tega nebi naredili. Ne razumem zakaj bi se jih gledalo grdo zaradi tega:blink:.

In vse skupaj samo zato, da je imel nek zahodni kapitalist par metrov daljšo jahto:vskalo:. Bilo i prošlo. V svetu kamor so ga ti požrešneži pripeljali, sin od tega kapitalista zagotovo ne bo mogel imeti daljše. Razen če si sposodi od Kitajcev. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Mogoče je pa vzrok v temu, da kitajci vse preveč izgledajo kot bi bili azijski židje. Zato pač je tud tak odpor proti njim, sploh zato, ker ne enim ne drugim ni pod častjo nekoga nategnit oziroma okrasti... še celo več, oboji nateg tujca smatrajo kot zelo herojsko dejanje. No s takim načinom pač nekih simpatij ostalih glih ne moreš požeti.

33112_1.png

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Danes v službi odkril, da obstajajo tudi matice z LED lučko, ki začne svetit, če je preobremenjeno...

202510220828.JPG

serviser.gif

Napisano
pred 23 minutami je jures napisal:

In od kje drzava dobi denar? Vir je lahko samo 1.....

Kitajci že leta umetno znižujejo vrednost svoje valute, da so lahko "bolj" konkurenčni.

Tudi mi smo na isti način banke hranli. Od kod pa je tam denar prišel?

Samo pri nas je EU zakonodaja in so se prodat mogle. Tak pa ni EU zakonodaje nas kitajsko.

Napisano

Kdo pa je rekel da ni?

Ampak kot velesila ima tolko denarja, da lahko določenim naložbam krije negativo.

Saj to dobi noter od redkih kovin, do cot iz Temuja.

In takšno poslovanje oz. vmešanje držav je v EU prepovedano. Tam pa to gre skozi.

Napisano
pred 10 urami je Mraušk Mčk napisal:

Pejd ti v kakšno Harolds v Londonu, k je že julija vse božično. :vskalo:

Pojdi ti v "božičkovo deželo" imajo 365 dni tako, razen ko je prestopno leto.... :blink: 😉

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Bolš kot prej je definitivno.

image.png

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah ter voznik premium kolesa na premium pnevmatikah.

Napisano

Sem premišljeval, kam bi dal tole sliko, na katero sem naletel med komentarji, ko sem nekaj iskal.

Najprej sem jo mislil dati pod "To je pa kr smeh", ampak zadeva niti malo ni smešna... Mogoče še najbolj paše sem...

Zajeta slika.JPG

serviser.gif

Napisano
pred 3 urami je Tilen5 napisal:

Big Boobs GIF

A seveda ti si še na mleku.... :cheers:

pred 4 urami je Mraušk Mčk napisal:

Vsem tukaj na forumu ob prazniku vse najboljše.

🍷🍷

Kontra... 🍾🍷

Napisano

Možakarji, jaz sem ga pa zaj€#@l, pa me zanima, kako hudo sem ga zaj....

Po pomoti in ker nisem bil pozoren, sem namesto Vitrexa kupil antifriz in ga tudi nalil v FuksWagna in BTjca. Kako se bo to obnašalo, ko bo prišlo na šipo? Bo šipa mastna al bo vseeno čistilo umazanijo dol?

serviser.gif

Napisano
pred 6 urami je Slivka napisal:

Možakarji, jaz sem ga pa zaj€#@l, pa me zanima, kako hudo sem ga zaj....

Po pomoti in ker nisem bil pozoren, sem namesto Vitrexa kupil antifriz in ga tudi nalil v FuksWagna in BTjca. Kako se bo to obnašalo, ko bo prišlo na šipo? Bo šipa mastna al bo vseeno čistilo umazanijo dol?

Mastno bo, če si veliko dolil! 

Napisano

Jaz bi zlil ven... :nevem: Tole bo mastilo šipo, če boš uporabljal.

Moj predlog, da ne razdiraš. Vzemi gumjasto cevko, napolni z vodo, en konec v posodo do konca dol, drugega pa pod spodnji nivo te posode pa bo na natego spraznilo posodo. Spet napolni posodo in ponovi postopek praznenja. Potem pa vitrex notri pa bo vse cool.

33112_1.png

Napisano

Sprednja guma dol. Odstranis kolotek in ven potegnes motorcek in se bo cel "vitrex" zlil ven. Motorcek je notri samo preko tesnila.

Napisano

Pa to je 10x tolk dela kot s cevko. 

Razen, če si mora kazen naložit za napako pa mora kot pokoro nekoliko dodatno trpet. Če ja, pol pa ta ideja... držiš, špricanje na šipo da sprazni vse, pa še eno rundo s čisto vodo. Upaš, da ne pregreješ motorček, ker če crkne je to dodatna finančna pokora. Pol oreng še šipe spucaš z alkoholom, da se razmastijo. Daš notri vitrex in si ready to go.

33112_1.png

Napisano

A je#@t ga, bom pa to ven scuzal. 

Je bilo tam na pultu na MOLu naloženo eno zraven drugega tri vrste Vitrexa in očitno en antifriz zraven in ni hudič jaz pograbim ravno antifriz. Čeprav zna biti, da niti tisti prodajalec tam ni vedel, ker na računu je "sredstvo za pranje vetrobranskega stekla"...

In zdaj moram štiri posode praznit in na novo polnit...

• Všeč 1
  • Haha 1
  • Začuden 1
  • Žalosten 1
  • Ni všeč 1

serviser.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Kje je proizvodnja bolj ekoloska je stvar debate... Oboji niso ravno ekoloski  ... Ampak je to samo v prozivodni fazi... Kaj pa v fazi rabe? Je tam tudi ICE bolj ekoloski od EV?   
    • Pa vina bo letos tudi manj. Pomanjkanje vode postavlja pod vprašaj samooskrbnost z le tem.  
    • Vode imamo bistveno več kot arafati, Afrika in večina drugih delov sveta. Zaradi vode ne bomo vzeli konca ...
    • Pa ljudje božji, potegnite že enkrat glavo iz riti. Pojdite v salone, poglejte in zapeljite nove električne avtomobile iz Kitajske.   Če kdo zna narediti dobre EV, so to danes Kitajci! A Xpenga z VW značko boš pa koval v zvezde, ali pa Changana z Mazda značko?   Potem pa pojdite v salone EU proizvajalcev in poglejte, kako žalost dobite za primerljiv denar ...
    • Seveda boš našel kako tako študijo. Ampak če boš odprl oči, boš na eno tako našel sto takih, ki ugotavljajo drugače. Ker lahko AI prečeše splet hitreje od naju, je tu povzetek:   Velika večina znanstvenih študij življenjskega cikla (LCA) ugotavlja, da so baterijska električna vozila (BEV) na dolgi rok (celotni življenjski cikel) bolj ugodna glede emisij toplogrednih plinov (GHG) kot primerljiva vozila z motorjem z notranjim zgorevanjem (ICEV). Obratne ugotovitve so redke in omejene na specifične pogoje. Konsenz glede GHG emisij Pregledi literature, meta-analize in velike primerjalne študije (ICCT, IEA, Argonne National Laboratory, Nature-publikacije in druge) dosledno kažejo prednost BEV: V večini regij sveta imajo današnji BEV približno 40–73 % nižje življenjske GHG emisije kot primerljivi bencinski/dizelski avtomobili (odvisno od regije, velikosti vozila, mešanice električne energije in predpostavk o življenjski dobi/kilometrih). Primeri: ICCT (2025, EU): BEV približno 73 % nižje emisije kot bencinski ICEV (do 78 % z obnovljivo elektriko). Dodatne emisije iz proizvodnje baterije se povrnejo po približno 17.000 km (1–2 leti). ICCT (globalne primerjave 2021 in posodobitve): že za vozila iz leta 2021 prednost 60–69 % v Evropi/ZDA, 37–45 % na Kitajskem, 19–34 % v Indiji; prednost se z dekarbonizacijo omrežij še povečuje. IEA (Global EV Outlook): globalno približno polovične življenjske emisije glede na ICEV (ali še boljše v scenarijih hitrejše dekarbonizacije). Študije za ZDA (vključno s tržno širokimi analizami 2023–2025 modelov): BEV nižje emisije v skoraj vseh scenarijih in v vseh okrožjih celinske ZDA; prednost pogosto 60–70+ %. V eni od podrobnejših pregledov literature (znotraj-študijske primerjave) je 23 študij našlo nižji globalni potencial segrevanja (GWP) za BEV glede na ICEV, medtem ko je le 5 študij našlo obratno (predvsem v scenarijih z zelo umazanimi omrežji, močno odvisnimi od premoga, npr. deli Indije, Kitajske ali Litve). Knobloch in sodelavci (analiza 59 regij): v 53 regijah, ki predstavljajo 95 % globalnega transportnega povpraševanja, BEV znižajo življenjske emisije glede na ICEV. Prednost narašča z: čistejšim električnim omrežjem, daljšo življenjsko dobo / več prevoženih kilometrov, izboljšavami v proizvodnji baterij in recikliranju. Break-even točka (ko BEV postane boljši od ICEV) je danes tipično med 15.000 in 50.000–120.000 km, odvisno od regije (hitreje v Evropi/ZDA, počasneje na Kitajskem pri zelo umazanem omrežju). Kdaj študije ugotovijo obratno ali mešane rezultate? Študije, ki najdejo višje ali primerljive emisije BEV, so redke in skoraj vedno omejene na: zelo umazana električna omrežja (visok delež premoga) + kratka življenjska doba vozila, starejše podatke o proizvodnji baterij (emisije iz proizvodnje baterij so se medtem znižale), ali fokus na ne-GHG vplive (npr. poraba vode, rudarjenje mineralov, toksičnost, vplivi na dihala v nekaterih lokalnih kontekstih). Nekatere študije poudarjajo, da BEV niso nujno boljši pri vseh okoljskih kategorijah hkrati (npr. višji vplivi iz rudarjenja litija, niklja, kobalta), medtem ko so pri lokalnem onesnaženju zraka (NOₓ, PM) in GHG skoraj vedno boljši. Hibridna vozila (HEV) so boljša od klasičnih ICEV, a občutno slabša od čistih BEV.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.