Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano

bolj problematicni so diski pri mazdi kakor ploscice...

kot sem napisal sem probal bolj ali manj vse...in v vsakem primeru so diski najslabsa komponenta (sprednji)

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

To?no tako....ko enkrat gredo no way back....zato samo v premislek koliko se ti spla?a investirati....

?e ima slu?ajno tvoja M6 spredaj 290mm diske imam jaz zate ene na podstrehi ?portne za mazdo s cca 5.000km, dam za najprej probat potem se lahko odlo?i?, vrne? tud ?e je treba.

Sej pravim, trenutno je mir, ampak ?ele 1000 km po stru?enju. hvala za odgovore, seveda me zanimajo diski, bom premeril obseg in javim. Ktera firma diskov pa je?

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Napisano

Izmeril.... 282 mm :angry: torej nimam kaj delat z 290mm. Sploh pa so verjetno hudo dragi, k so ?portni pa vse.

torej lahko zaklju?imo, da je krivo premalo hlajenja med zaviranjem? Zanimivo.... ?eprav spodnji link ka?e, da so ?eljusti na golfu VI tudi spredaj. Nisem sicer ?e veliko avtomobilov gledal, vendar se mi zdi, da je ve?ina ?eljusti montirana spredaj in ne zadaj...

http://www.golfmkv.com/forums/showthread.php?t=72570

A Klokateer...

• 4 meseci kasneje...
Napisano

cao

da se malo sposodim temo,...

imam vprasanje glede prvih diskov pri mazdi 6, in sicer je disk na prvi levi strani malo lisast (razne crne crte, lise), na desni strani je pa vredu, brez kakor koli vidnih sledi lis.

zavore primejo oz delujejo kot morajo, mesa na ploscicah je se veliko.

zanima me ce je kaj narobe da ne pusca kako olje in mi zaradi tega maze disk, ali bi bila potrebna menjava diskov, ploscic,... nebi rad se bolj poskodoval diske in si s tem naredil dodatne stroske.

pomoc bi mi prisla prav.

lp dejan

ps lohka slikam ter prilepim gor

!!! Adrenalin is our food, speed is our drug, DOWNHILL is our life,... =) !!!

Napisano

?e lise niso fizi?ne, to pomeni, ?e niso to globinske raze, se jaz nebi sekiral, nekajkrat dobr pohodi zavoro pa bo. ?e je p ato v globino, je bil pa morda kak kamen vmes. Va?no je, da ne tresejo, kar se pri Mazdah rado zgodi.

A Klokateer...

Napisano

?e lise niso fizi?ne, to pomeni, ?e niso to globinske raze, se jaz nebi sekiral, nekajkrat dobr pohodi zavoro pa bo. ?e je p ato v globino, je bil pa morda kak kamen vmes. Va?no je, da ne tresejo, kar se pri Mazdah rado zgodi.

no globinskih rez ni niti dobenga tresenja ali da bi kar koli overalo zaviranje, so samo madezi, no zavoro sem tudi malo veckrat pohodu heh pa do zdaj ni bilo dobenih razlik.

naj omenim se to da ste bile obe zavori lisasti, vendar ocitno se je desna prej zbrusila do cistega kot pa leva, kar mi pa sicer ni jasno, saj se bi mogle obe enakomerno obrablat ali ne??

lp

Napisano

evo prilagam slike da se vidi za kaj se gre (so malo slabse kakovosti, so slikane z mobitelom)

ta slika je prednje desno kolo

Objavljena slika

ta slika pa je prednje levo kolo

Objavljena slika

upam, da se vidi za kaj se gre

lp

Napisano

cao

da se malo sposodim temo,...

imam vprasanje glede prvih diskov pri mazdi 6, in sicer je disk na prvi levi strani malo lisast (razne crne crte, lise), na desni strani je pa vredu, brez kakor koli vidnih sledi lis.

zavore primejo oz delujejo kot morajo, mesa na ploscicah je se veliko.

zanima me ce je kaj narobe da ne pusca kako olje in mi zaradi tega maze disk, ali bi bila potrebna menjava diskov, ploscic,... nebi rad se bolj poskodoval diske in si s tem naredil dodatne stroske.

pomoc bi mi prisla prav.

lp dejan

ps lohka slikam ter prilepim gor

Predvidevam da se ve?inoma vozi? sam, in zato je sprednji levi disk bolj obremenjen, ?e pa so noter ?rne ali pa modre lise pa je disk obrabljen- pretenak, lahko pa da ti ?teka zavorni cilinder, kar je ?e najbolj verjetno.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Predvidevam da se ve?inoma vozi? sam, in zato je sprednji levi disk bolj obremenjen, ?e pa so noter ?rne ali pa modre lise pa je disk obrabljen- pretenak, lahko pa da ti ?teka zavorni cilinder, kar je ?e najbolj verjetno.

res je, se veckrat sam vozim, disk se mi zdi oz. vem da ni pretenak zato ker skoraj nima roba, glede celindra pa res nebi vedel ce mi steka, vrjetno bom moral malo pogledat kaj je narobe.

lp

Napisano

Malo preveri tudi zrak (odzra?i) in dolij, da ni na eni strani ve? 'lufta'

se opravicujem ce nimam znanja, sam a ni tko da ce bi ploscice fino drsale ob disk (sej drsijo kokr je meni znano, sam bolj minimalno) da bi se bolj segreval s tem bi spremenil obliko in barvo, sam na dotik sta oba po temperaturi ista, sam izgled je drugi :P

lp

Napisano

jaz sem mislil da lahko ena stran bolj prime kot druga zarad mehur?kov v teko?ini DOT (zavorni) - sicer bi luft moral ?utiti na pedalu tudi...(dalj?i hod kot ponavadi)

Pri teb je lahko marsikaj...:)

ja sej pravim v prvem postu sem napisal, da se na padalu ne cuti da bi bilo kar koli narobe z oljem, hod je normalen, in tudi ko zaviram ni prav posebnih obcutkov da bi npr volan sel v drugo stran (se mi je dogajalo pri starejsem avtu, da je ena celjust bolj prijela kot druga in je potem volan krenilo) ali da bi avto kar koli treslo,... jah veliko je teh stvari, zame cela znanost.

lp

Napisano

a si ti pisal da ti tudi poka nekaj?

ja to sem jaz, ja sej ce gre nekaj k vragu gre potem vse

Napisano

ja to je tudi moj namen sam sem vseeno malo poprasal tukaj po forumu da vidim usaj pri cemu sem, bi mi priporocili kakega dobrega mojstra/servis.

lp

Napisano

ja to je tudi moj namen sam sem vseeno malo poprasal tukaj po forumu da vidim usaj pri cemu sem, bi mi priporocili kakega dobrega mojstra/servis.

lp

Avto pelko v Senici pri medvodah.

• 2 meseca kasneje...
Napisano

Cao

No bom kar tukaj opisal kako sem zadevo resil s zavorami,...

Zavore sva s stricem skupaj pregledala, vodila in vse druge zadeve so delovale kot se more torej niso bila nic zarustana in fino namazana, bilo pa je potrebno menjati ploscice, prve in zadnje.

No jaz sem se odlocil da nabavim komplet torej stiri diske in 4pare ploscic, zadevo sem nabavil od Lucas TRW neka nemska firma (se mi zdi) in mi je prislo dosti ugodno, zadevo sva zmontirala in moram reci da delujejo zelo dobro.

Torej stare diske sem obdrzal so videti bolj bogi predvsem zadnji vendar jih je stric pregledal (ima le nekaj vec oz kar precej vec izkusenj kot jaz), diski niso zviti imajo le malo roba stari so cirka 7let torej so se prvi original, kar je pac ocitno jih je nacela rja so le za spucati in za postruziti, torej ce pridejo kaksnemu Mazdasu prav naj me konktaktira.

Prilagam se nekaj slik, novih in starih

Novi diski

Objavljena slika

Stari diski (letnik 2004 fino rjavi in malo v slabsem stanju)

Sprednji

Objavljena slika

Objavljena slika

Zadnji

Objavljena slika

Objavljena slika

Vsi stirje

Objavljena slika

LP Dejan

PS upam da ne krsim kaksnega pravila foruma ce pa ze se opravicujem

• 1 mesec kasneje...
Napisano

Bom pa ?e jaz pristavil lon?ek... :) Kljub temu, da pri meni tokrat najbr? ?e ne bo treba zamenjati diskov, bom nadaljeval kar v tej temi. Upam, da ne bo kdo zameril.

Na moji M3 2004 bodo za zamenjati vse 4 zavorne plo??ice. ?elel bi si, da je zadeva vsaj na tem nivoju, kot do sedaj (t.j. original) ali pa seveda bolj?a.

Kaj svetujete? Se spla?a dati malo ve? denarja? Je potem zares tudi kaj ve? muzike?

Kaj je najbolj?a varianta price/performance (kaj nabaviti in kje)?

Trenutno sem dobil eno ponudbo za plo??ice Zimmerman (Germany) - komplet spredaj in zadaj je 92 EUR.

Je to OK ponudba? So te plo??ice sploh zakaj?

Visit Travel Photo Blogging - The place to discover your next vacation destination

Napisano

Bom pa ?e jaz pristavil lon?ek... :) Kljub temu, da pri meni tokrat najbr? ?e ne bo treba zamenjati diskov, bom nadaljeval kar v tej temi. Upam, da ne bo kdo zameril.

Na moji M3 2004 bodo za zamenjati vse 4 zavorne plo??ice. ?elel bi si, da je zadeva vsaj na tem nivoju, kot do sedaj (t.j. original) ali pa seveda bolj?a.

Kaj svetujete? Se spla?a dati malo ve? denarja? Je potem zares tudi kaj ve? muzike?

Trenutno sem dobil eno ponudbo za plo??ice Zimmerman (Germany) - komplet spredaj in zadaj je 92 EUR.

pred 2kkm menjal vse plo??ica -vtaknil TSW biv?i lucas in za 1x sem zadovoljen! Diske sem ?e za 1x obdr?al ker so ?e v mejah tolerance! cena 90?

lp

20% mladih vidi svojo prihodnost zelo ro?nato-ostalih 80% pa nima denarja za nakup droge!!

attachmentzbg1.gif
FWD je za ?enske, RWD je za mo?ke, 4WD pa je za invalide

Napisano

pred 2kkm menjal vse plo??ica -vtaknil TSW biv?i lucas in za 1x sem zadovoljen! Diske sem ?e za 1x obdr?al ker so ?e v mejah tolerance! cena 90?

lp

?e enkrat TRW :jupiii:

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

trw lucas sem mel....zivi shit

sej verjetno pise tukaj na zacetnih straneh...

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Js sem se prej?nji teden "malo" pozanimal za moje ?ajbice in se mi je zdela ok cena cca 200?/kos :blush: + 200? komplet plo??ice. To je za spredaj, zadaj sem jih pa ?e zamenjal je pa komplet plo??ic cca 60?. :danzoman:

Napisano

Jaz sem dal gor od Ferodo in so bomba.Diske sem obdr?al stare,ker so ?e kot novi.

Napisano

Hvala za dosedanje predloge in komentarje.

Kako so pa te variante (Ferodo, TSW, ...) primerljive z originalnimi - cenovno in performa?no? Katere plo??ice so sploh original gor?

Zaenkrat imam le z original zavorami izku?nje in bom tud le s temi lahko primerjal...

S firmo Zimmerman pa o?itno nima ?e noben izku?enj?

Visit Travel Photo Blogging - The place to discover your next vacation destination

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Evo se je par dni nazaj pr -15 sodelovc pripelu v sluzbo isto 20km relacija z insignioD in je tud jokal da mu števc noče na 90 pa da mu začne padat ko se ustav.   Zgleda sezona odpovedi dihtunge na glavi.
    • Ste kaj pretreseni?   Na Goriškem ni bilo hudega...
    • Če bi bil udarec kamenčka potem sigurno ne. Zdaj pa ker praviš, da je tako nizko, da kamenček ne bi mogel tam udarit pa je vseeno počila šipa, jim lepo povej, da je to konstrukcijska napaka, če šipa poči sama od sebe pa ne glede, da imaš gretje priklopljeno. Za primer povej, da gre očitno za serijsko napako, ker se je sodelavcu zgodilo enako. Možnost za naključje je v takem primeru skoraj nemogoča.   Drugače, ma pa Ford kar veliko težav pri šipah na vseh modelih po svetu. Očitno šparajo na polno pa izdelava ni na nivoju, ker jim šipe konstantno pokajo. Lahko, da je napaka ali v sami izdelavi stekla ali pa v lepilu, ki drži steklo v okvirju. Je pa večino vezano na nizke temperature, kjer bi lahko bil vzrok otrdelosti lepila, ki preprečuje, da bi steklo "dihalo" pri spremembi temperature. Lahko pa da se celo odtrga od trdega lepila in začne rahlo vibrirati , kar tudi povzroči pokanje.   V glavnem... vstrajaj pri garanciji.
    • Tako kot si napisal, dej zaračunaj tistih par 100eur več ne mi šparat na neumnostih.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.