Skoči na vsebino

Aktualni dogodki!

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

6 tke, CX5, MX5 so delane na japonskem, za 3 in in CX3 so ?e napisali, za 2 pa ne vem od kod so sedanje.

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

?e je prva ?rka VINa "J" naj se ti smeji, ?e pa "3" pa  malo manj :D

Kolikor vem, v prometni kar to?no pi?e dr?ava proizvajalka. Za Nissana mi pi?e Velika Britanija, za Yamaho pa Italija.

Napisano

Vse 6-ke za Europo so narejene na Japonskem. Trojke delajo Japonci in Mehi?ani. V usa so Japonske dra?je za 500$.Verjetno ne zastonj. Kolikor imam izku?enj z kitarami Fender, so te, ki so izdelane v Mexico res povr?no in nekvalitetno izdelane.

Upam, da pri Mazdah ne bo tako.

Napisano

Kolikor vem, v prometni kar to?no pi?e dr?ava proizvajalka. Za Nissana mi pi?e Velika Britanija, za Yamaho pa Italija.

Tudi meni pi?e v prometni da je dr?ava proizvajalka Japonska ampak v resnici ni,to je to!

Napisano

Sej ?lovek sploh ne ve ve? kaj bi rekel - zdaj, k je prodaja dizlov padla so pa spet ratal ekolo?ki, celo bolj kot bencinarji. ?lovek res ve? ne ve kdo ma koga za norca.

https://www.zurnal24.si/avto/dizli-in-skodljivost-za-zdravje-obrat-za-180-stopinj-324035

Sem vedel, da je v ozadju neka mu?ka glede dizel motorjev. V bistvu so euro 6 v ve?ini primerov bolj ?isti kot benzinarji, manj pijejo,imajo bolj?i navor, skratka so popolni.Edino zvok imajo benzinarji bolj?i. :)

Napisano

Sem vedel, da je v ozadju neka mu?ka glede dizel motorjev. V bistvu so euro 6 v ve?ini primerov bolj ?isti kot benzinarji, manj pijejo,imajo bolj?i navor, skratka so popolni.Edino zvok imajo benzinarji bolj?i. :)

Res je samo na 'saje'si pozabo. Lp

Napisano

Saje proizvajajo tudi nekateri mlin?ki benzinarji, tudi tam ?e vgrajujejo filtre. Papir res prenese vse, ?eprav potem se ?lovek vpra?a, v katero smer sedaj? V prid gonji proti dizlom, ali sedaj obratno???

Napisano

Skyactiv bencinarji ne rabijo filtra, saj imajo v izpuhu zelo malo PM delcev. https://www.mazda-press.com/de/news/2018/mazda-stellt-modellpalette-auf-euro-6d-temp-um/

Drugo pa so prisilno polnjeni mlin?ki, tam je od 2018 pri ve?ini proizvajalcev filter vgrajen, brez tega ne bi dosegli EUR6temp norme.

?e vedno je povsem enostavno: za relacije 30+ km v eno smer dizel, prav tako za vleko te?ke prikolice. Za vse ostalo bencinar.

Napisano

Ali na kratko - vsi dizlasi imajo turbino, vsi imajo dpf. Turbo bencinarji imajo dpf...

Torej? Razlika je izjemno majhna, fizika pac dela svoje, verjetno se ze ob predelavi nafte v benz veliko skuri v ozracje. Enako velja za porabo, vecja = vec co2

Kakorkoli se lahko kregamo to je, neglede na avto, motor. Tudi ce je elektrika

A si siguren da ze imajo? Ker za novo prodana vozila bo obvezen sele letos septembra.

Napisano

Trivaljni turbomlin?ek od renolda je proizvedel ?tevilo trdih delcev toliko kot dizl l 96.

Vsa gonja proti dizlom v imenu ?istej?ega okolja je smo produkt kapitala, povsem enako kot so to tudi elektri?ni avti. Kapitalist si izra?una, potem najame politike da la?ejo zanj. Simpl.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

Nastanek NOx je povezan z vi?jo temperaturo, ki je posledica uporabe izpu?nih plinov/turbine. Bencinarji s turbino (in vi?jim kompresijskim razmerjem) postajajo vse bolj podobni dizela?om. Posledi?no tudi nastanek NOx in potreba po filtrih.

Kolikor gledam podatke Mazdini atmosfeci nimajo problemov z doseganjem NOx norme brez GFP, glede drugih telcev pa nisem gledal.

Napisano

Nastanek NOx je povezan z vi?jo temperaturo, ki je posledica uporabe izpu?nih plinov/turbine. Bencinarji s turbino (in vi?jim kompresijskim razmerjem) postajajo vse bolj podobni dizela?om. Posledi?no tudi nastanek NOx in potreba po filtrih.

Kolikor gledam podatke Mazdini atmosfeci nimajo problemov z doseganjem NOx norme brez GFP, glede drugih telcev pa nisem gledal.

?V bistvu proizvajalci samo i??ejo in prestavljajo idealno me?anico, predv?ig, temperaturo in potem korigirajo s katalizatorji, filtri trdih delcev itd.. Slu?ajno sem enkrat naletel na te podatke, ko sem rabil na?tudirati in nastaviti AFR za svoj avto

mGuZD.jpg

Zanimivo, ?tajerci pa so zelo ponosni na njegovo dejanje - ker je vse priznal je heroj...wtf.

?aki?aki, si pozabil, da ima poleg priznanja ?e olaj?evalne okoli??ine, alkohol?  :rolleyes: Mu pa verjamem, da so pa? dolo?ene frustracije privrele na plano in se je pa? zgodilo kar se je. V bistvu ja, tudi jaz mu ne zamerim tega razgrajanja toliko, kot bi kakemu politiku, da je nabasan vozil ali pa naprimer zapravil preve? denarja za brezvezno maketo.  :lol: 

Napisano

Kar se tice Flisarja... ja, res je; je clovek in clovesko je , da ti butnejo stvari ven in bla bla blabla.... ampak..to je samo ?e 1pokazatelj, kako mocno je na?a druzba zasicena z alkoholom na faking VSAKEM koraku. Mislim, a je res treba pretiravati in se ga nalivati na VSAKEM koraku?

Ok,jaz pa? ne pijem alkota (ampak,to sem pac jaz) ,ampak dokler sem spil tistih 10pirov na leto,sem tudi pod vplivom alkota, mirno nekje obsedel in nekoga nafehtal,da me pelje domov.

Brez razgrajanja, razbijana,scen... pa nisem ravno hladnokrvna oseba

Malo pa pozabljamo , da je SPORTNIK (oziroma zame zgolj ?e oseba, ki se ukvarja s sportom...) na oceh javnosti (in to si je sam izbral in to mu prinasa tudi kar nekaj bonitet), ki je hoces noces zgled mladim in manj mladim (oziroma naj bi bil)... in resno... kaksno sporocilo posilja v druzbo s tem.

In potem kao skrusen prizna krivdo... s soncnimi spegli na frisu...

Tip si zasluzi ornk lekcijo.

Ce pije alko (kot to pocne vecina) najm ali brzda custva, ali pa naj se ga naliva tako, da ga ne bodo videli.

Do nekaterih stvari bo pac treba imeti nicelno toleranco.

Kot tisti divjaski mulci (stajerski fuzbalerji), ki so dirkali z meganom , ce se ne motim sta 2umrla..

Potem pa preziveli cel skrusen in bolj papeski od papeza... naiven folk pa ploska in zbira denar in nevemkaj ?e vse...

Napisano

Ne vem ce se on naliva na vsakem koraku? Za sportnike ki abstinirajo celo sezono je dokaj normalno da butne enkrat ven.

Raikkonen je legenda, tudi zaradi svojih 'pricakovanih' dejanj. Najboljsi je bil na prireditvi zadnjic....:)

Ja,ok naj butne ven... Ampak a je isto a "butne ven" ali pa "Dajmo razbit pano in ?ajbo na Marici"?. Naj gre boxat,laufat,peezda nevem no... Meni tudi butne ven... Pa ne na tak na?in.. sj pa nismo v srednji ?oli ...

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Večina tega komada ne pozna-zaden na albumu...jaz pa sem ga v mladosti preposlušal....ma "teilijaužentkrat"😄.   In spet ga "podoživljam"...BluRay v Atmosu-"adijo pamet"😲👌...kot narejen za ta format.    
    • Sicer pokanje vzmeti ni pogosta hiba Mazd, tko da pač se zgodi in boš moral menjat kar obe.    Kolk je pa aku star? Če je starejši od štirih let je velika verjetnost, da je kriv za iStop lučko in nedelovanje.
    • Tako kot pravi @Bini Octavia je čist preveč plastična, izdelava niti približno ne dosega Superba, ki je čisto v neki drugi ligi.    Sem gledal tudi Octavio, ker bi mi celo bolj ustrezala, ker ni tako velik avto, ampak izdelava... ajojmene pa to bi bil dejansko korak nazaj od Mazde 6 v kvaliteti. Ja celo od 7 let stare Mazde.    Med Octavio in Superbom pri pribiližno enakih specifikacijah je cca 8k€ razlike v končni ceni, proizvodnji stroški in količina materiala in tehnike pa nikakor ne prinesejo te razlike. Se pravi sta avta skoraj enako draga za izdelavo, če bi uporabili enako dobre materiale. Edina rešitev je torej bila, da so za Octavio pač izbrali cenejše materiale, da so lahko naredi ta cenovno razliko in umestili oba modela vsakega v svojo kategorijo.    
    • To je že višji razred od M.6tke..... Octavio pa si notri dobro oglej, plastik fantastik!Česar se dotakneš(cca 80%) je vse trdo razen sedeži..... 
    • Ja če je pol leta utripal, lahko pa še naprej. Nasvet forumskih šerifov: Ne kompliciraj, to sam vozi dalje. 🤠
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.