Pohvalite se,...
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Ma jaz mislim, da greš lahko normalno na AC, samo ne pretiravat z obrati. Saj to velja tudi za rabljen avto, ko je motor še hladen. Pa čestitke za nakup
-
Od Freedom988 · Napisano
Lep pozdrav vsem skupaj, minilo je nekaj mesecev od moje zadnje objave na tem forumu, kjer ste mi ja moja vprašanja vedno prijazno in realno odgovorili. Javljam, da sem kupila Mazdo CX30 2.5 mhev 140KM v Homura izvedbi. Jutri je dan D, ko avto prevzamem v AH Kržišnik. Zaenkrat sem z izkužnjo nakupa in tudi komunikacije s prodajalcem zelo zadovoljna. Kakšne so vaše izkušnje s servisi pri njih, če jih kdo ima? Sama sem namreč iz Obale, ampak glede na to, da Avtoplus v Kopru na tem forumu nima dobrega slovesa, sem se odločila, da grem na drug konec Slovenije kupit avto in ga nameravam tam tudi redno servisirati. Imam pa še nekaj vprašanj: 1. Ali je bolje, da se jutri peljem z novim avtom nazaj na Obalo po stari cesti in ne po AC glede na to, da je motor nov in visoki obrati niso zaželjeni prvih 1000 ali 1500km? Kako dolgo moram dejansko paziti glede tega? 2. Prodajalec mi je ob nakupu rekel, da mi po enem mesecu oziroma 1000km pripada brezplačen pregled vozila, kjer menjajo tudi olje (to se plača) zaradi morebitnih kovinskih delcev, ki bi se lahko pojavili. Ni pa menjava nujna oziroma obvezna. Kaj pravite vi? Ali je smiselno se po enem mesecu spet vozit tja in menjati olje ali ne bo nič narobe, če menjam olje, takrat, ko bo čas za to, torej v roku enega leta oz. 15000km? Na leto povprečno prevozim nekje 13000km, najvec je izvenmestnih voženj po 20km v eno smer (služba). 3. Malo se igram s Chat GPTjem in slednji pravi, da je pametno gledati nivo olja pri tem avtu 1x mesecno (to sem počela tudi sicer, ko sem imela Toyoto Yaris in je vedno bilo vse v mejah normale med servisi), ker baje ti avti pijejo olje in je to normalno, GPT pravi, da nekje od 0.3 do 0.5l na 1000 ali 1500km. Je to res? Do sedaj sem vozila Toyoto (1.5 bencinar 4 valjni motor) in mi nikoli ni bilo treba dolivati ničesar. Kakšne so vaše izkusnje? Je to res? Iskrena hvala za vaše odgovore že vnaprej in se oproščam za daljši zapis. Lep vikend želim vsem. Moj bo jutri Zoom Zoom :-) -
Od Gregor Muc-Up · Napisano
Kilometri se vrtijo (1.5k km v 4 mesecih), bil je čas za servis. Mazda 5, 1.6D, l. 2011, 385.839km Menjano: - filter olja; - filter goriva (po 50k km); - filter kabine; - spihan in očiščen zračni K&N filter; - prešprican zadnji most s Krown oljem (rja ji ne da miru); V planu: - sprati sistem za hlajanje - spucati EGR, sem prišel do njega ampak ga nisem mogel dobiti ven - menjava 2 x gibke cevi na intercoolerju. Nazadnje sem jih spucal, zdaj pa se vidi kje puščajo (125 EUR par na ebayu) - spomladansko čiščenje in poliranje -
Trpeli smo pa v malih občinah. 4x bi moral peljat sem in tja, da bi avto gret začel. Staršeh iz sosednje občine nisem videl par mescev.... No z družino je pa blo fajn doma, tudi delat od doma.
-
Od sportman333 · Napisano
Dvomim da to g.Brodnjak razume......(oz. bolj pravilno želi razumeti.....)
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.