Skoči na vsebino

Jamralnik v2

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

In ko smo že pri teh kaznih - zasebno parkirišče postavi lastna pravila in tudi kazen. V tem primeru pač 50€ na dan.

Ampak, kako bodo pa to izterjali, če folk ne bo plačeval? Bodo res šli na sodišče za vsak prekršek? In se bodo sodišča ukvarjala s tem?

Da se meni to zgodi, majkemi, da jim ne bi plačal in bi počakal, da vidim, kaj sledi.

• Všeč 1
  • Začuden 1
Napisano
pred 13 minutami je dvorjan napisal:

In ko smo že pri teh kaznih - zasebno parkirišče postavi lastna pravila in tudi kazen. V tem primeru pač 50€ na dan.

Ampak, kako bodo pa to izterjali, če folk ne bo plačeval? Bodo res šli na sodišče za vsak prekršek? In se bodo sodišča ukvarjala s tem?

Da se meni to zgodi, majkemi, da jim ne bi plačal in bi počakal, da vidim, kaj sledi.

Si prevzel strategijo Bakrenih? :)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Ne, nisem prevzel take strategije, dobim vsakih nekaj let kako kazen za parkiranje, posebej v okolici centra LJ, pa čeprav za par minut prekoračitve, ampak odkar je EasyPark pa res nimam težav.

A za tak primer, kot ga obravnavamo (polnjenje EV pri Lidlu malo čez 90 minut), bi tudi sodniku pojasnil, kako in kaj, pa da vidim, kaka bo razsodba.

Sicer pa dvomim, da bi sploh do sodnika prišlo zaradi 50€.

Napisano (urejeno)

Če skrajšamo, na Lidl parkiriščih pač moraš obrnit avto na vsako uro petindvajset.

Popravljeno od etcho
Napisano
pred 47 minutami je dvorjan napisal:

... ... ... ... ...

A za tak primer, kot ga obravnavamo (polnjenje EV pri Lidlu malo čez 90 minut), bi tudi sodniku pojasnil, kako in kaj, pa da vidim, kaka bo razsodba.

... ... ... ... ...

Kaka bo razsodba? Da moraš plačati tistih 50€ in še sodne stroške poleg.

Prometna signalizacija je jasna: do 90 minut zastonj, drugače plačuješ toliko na uro. Briga sodnika, a si prekoračil, ker si v Lidlu obstal na pokvarjenih tekočih stopnicah in so te morali gasilci reševati, a si polnil električno vozilo, al so te pa na poti v Lidl ugrabili vesoljci in do Lidla sploh prišel nisi. Tam si bil več kot 90 minut, zato moraš plačat. 

Udarec s kladivom.

Naslednji.

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Vprašanje je, če se splača igrat. To bodo izterjali pooblaščeni odvetniki, ki jim je to način zaslužka. Hrvati to delajo že kar nekaj časa in take kazni prihajajo v Slovenijo po tekočem traku in v zneskih nekaj sto evrov, kjer so vključene še vse odvetniške storitve.

Ker je Slovenija tako kot Hrvaška v EU in so države obvezane delit podatke to niti ni nikakršen problem izdajati in kasirati kazni... ja celo do izvršbe gre vse skupaj. Verjemi pa da ko enkrat pride do tam, se pa znajde v izvršbi še dodatna odvetniška storitev in tudi banka si vzame nekaj deset evrov za sprocesiranje vseh podatkov, ki so del izvršbe.

Znesek, ki je danes 50€ bo kar dobro narastel, če pride do tega in bo šel v 200-300€. 

34910_1.png

Napisano (urejeno)
pred 8 urami je Slivka napisal:

Sm kmet an s hribu doma, pei ne zastopm lih tanartabl...

Možakar nikoli ne hodi v tisto trgovino, a parkira pa na parkirišče od trgovine, se pravi na tuje parkirišče, ne na parkirišče tistega, kamor je namenjen. In potem se še usaja, ko se lastnik parkirišča ne strinja s tem.

Kot da bi prišel nekdo k meni na dvorišče in tam parkiral avto ter šel k sosedu na obisk.

Po moji kmečki logiki je to motenje posesti in po zakonu lahko pokličem policijo. Ali pa poiščem kakšnega odvetnika in od njega direktno zahtevam 50€ odškodnine...

In zdaj je tri strani foruma nerganja, kakšen je lastnik zemljišča, ki nekomu ne pusti kar tako parkirati tam gor...

Saj pravim, kmet an s hribu doma, pei ne zastopm... Spomnim se, da je bila nekoč tu neka država, v kateri je bilo vse naše. Ma ti časi so minili. Nekateri tega očitno tega še ne vedo. Bog si ga vedi, kje so bili takrat, ko se je to spreminjalo... In imajo zdaj težave, ker lastnik parkirišča dovoli, da pri njemu parkirajo samo tisti, ki pridejo k lastniku in ne kar vsi od kraja...

Ali pa imajo določeni samo BMW-kompleks: drugi naj se držijo norm in pravil, jaz sem pa nekaj več pa lahko delam, kar hočem in naj bodo drugi veseli, da jim sploh dovolim biti blizu, ko se nekje nahajam...

Ni glih tako. To so smradi, ki bi služili na zahrbten način. Takih primerov , ko dobijo pošteni ljudje odvetniško dobrodošlico v višino 50€  je na stotine na internetu. Če ne kar na tisoče primerov. V glavnem, nobena trgovina nima tako zahrbtnega in  barbarskega  načina za pobiranje denarja. Zato pa ne hodi veliko ljudi  v takle žgabucin od trgovine.

Popravljeno od Alex

Napisano
pred 3 urami je dvorjan napisal:

Se ne splača ukvarjati z takimi pacienti. Pač se izogibaš njihovega diskonta in njihovih parkirišč in poveš še drugim ljudem, da se izogibajo njihovih diskontov. Oziroma skladišč. Ta diskont je bil ustvarjen v Nemčij za priseljence in delavce iz drugih držav. Tukaj pri nas se pa nekaj repenčijo. 

Napisano
pred 43 minutami je Alex napisal:

nobena trgovina nima tako zahrbtnega in  barbarskega  načina za pobiranje denarja.

A si res prepričan, ali pa samo trosiš jezo?

WWW.BETTERPARK.DE

Leistungsfähigster Parkraumservice ab 0 € pro Monat. Zufriedene Kunden und...

Zgoraj si poglej kolkim teogovinam po EU nudijo to storitev.

Napisano
pred 23 minutami je godlike napisal:

A si res prepričan, ali pa samo trosiš jezo?

WWW.BETTERPARK.DE

Leistungsfähigster Parkraumservice ab 0 € pro Monat. Zufriedene Kunden und...

Zgoraj si poglej kolkim teogovinam po EU nudijo to storitev.

Chat:  "Da, te sisteme v glavnem uvajajo predvsem diskontne trgovine.
Zakaj prav diskontne trgovine (Lidl, Hofer/Aldi, Eurospin ...)?

Tega nihče pravzaprav ne ve."

Niti jaz ne.

Napisano

Kako je fajn pizdit, ko dobis kazen, ker si izkoriscal privatno parkirisce... pa se celo priznal si, da sploh nisi bil v tisti trgovini :P ...  Ce bi jo dobil kdo rdug, bi pa bilo mnenje verjetno drugacno ...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 10 minutami je Alex napisal:

Chat:  "Da, te sisteme v glavnem uvajajo predvsem diskontne trgovine.
Zakaj prav diskontne trgovine (Lidl, Hofer/Aldi, Eurospin ...)?

Tega nihče pravzaprav ne ve."

Niti jaz ne.

Jaz vem, jaz vem... 👋

34910_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.