Skoči na vsebino

Sprememba cene goriv

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 3 urami je Janez007 napisal:

Kakorkoli, naj ..li smo vozniki, kmetje, prevozniki, ker Petrol v svojih polnih cisternah čaka na podražitev, ker je to za Petrol super poteza (nekaj kar je kupil pred tedni za X evrov in ima na zalogi raje proda za X + 0,12 evra, za večji dobiček). Na tem primeru vidimo, zakaj so pred 80-timi leti podobne firme podržavili. Bila je neka logika v prid ljudi. Se je seveda pa tudi zlorabila in ni bila poštena, sploh ne v vseh primerih.

Točno, tako je, kot si napisal. Petrol zdaj za goriva, ki jih je plačal že pred meseci in trenutno prodaja zaračunava 30 centov po litru več, kot jih je takrat kupil. Se pravi se bo poleg uradne marže odrezal, še teh 30 centov in zato čaka in ne dovoli distribucije pred torkom.

To pač počnejo prasci, ki jim ni nič sveto in če zraven škodujejo koaliciji na volilni dan, še toliko bolje. Petrolu je namreč v interesu, da bi deregulirali ceno goriv in to jim jo JJ potrdil, da bodo, če zmagajo. 

Petrol je s tem povozil vse pravilnike in predpise, saj je dobil koncesijo za prodajo goriv in bi moral zagotavljati nemoteno preskrbo. SI kdo predstavlja, da bi isto delali trgovci s hrano, da bi elektrodistributer mal elektriko za dva dni izklopil, ker se obeta podražitev... itd. Verjetno, da si nihče tega ne predstavlja, da je možno, Petrol pa to naredi.... svašta. Bo pa proti njim sprožen pravni postopek in ja lahko se celo zgodi, da zaradi tega dogodka Petrol celo podržavimo, ker distribucija goriv je ključna za delovanje države in tukaj nekih parcialnih interesov ne bi smelo biti.

33112_1.png

Napisano
pred 20 minutami je Boss napisal:

Pa cenejša je bistveno ... tud pri gorivu je dejal Alex. Tako, da zdej mam občutek, da sem jaz kmet iz hribov, ker mi ni nič jasno... :nevem:

To je dolga štorija, zakaj hodi na hrvaško. Mi drugi ne hodimo. 

Napisano
pred 7 minutami je Alex napisal:

To je dolga štorija, zakaj hodi na hrvaško. Mi drugi ne hodimo. 

A OK, pol ni šel samo tankat, ker je ceneje? Ker mi je bilo res čudno, da mu nisi svetoval Italije.

33112_1.png

Napisano
pred 36 minutami je Boss napisal:

Točno, tako je, kot si napisal. Petrol zdaj za goriva, ki jih je plačal že pred meseci in trenutno prodaja zaračunava 30 centov po litru več, kot jih je takrat kupil. Se pravi se bo poleg uradne marže odrezal, še teh 30 centov in zato čaka in ne dovoli distribucije pred torkom.

To pač počnejo prasci, ki jim ni nič sveto in če zraven škodujejo koaliciji na volilni dan, še toliko bolje. Petrolu je namreč v interesu, da bi deregulirali ceno goriv in to jim jo JJ potrdil, da bodo, če zmagajo. 

Petrol je s tem povozil vse pravilnike in predpise, saj je dobil koncesijo za prodajo goriv in bi moral zagotavljati nemoteno preskrbo. SI kdo predstavlja, da bi isto delali trgovci s hrano, da bi elektrodistributer mal elektriko za dva dni izklopil, ker se obeta podražitev... itd. Verjetno, da si nihče tega ne predstavlja, da je možno, Petrol pa to naredi.... svašta. Bo pa proti njim sprožen pravni postopek in ja lahko se celo zgodi, da zaradi tega dogodka Petrol celo podržavimo, ker distribucija goriv je ključna za delovanje države in tukaj nekih parcialnih interesov ne bi smelo biti.

Ne pozabit kako so v petrolu jokali, da bo imel mol prevec bencinskih, ko so kupovali omw.

To so pa pozabil da ima petrol se enkrat vec bencinskih kot sta jih takrat imela mol in omw skupaj

Napisano
pred 3 urami je Boss napisal:

Pa cenejša je bistveno ... tud pri gorivu je dejal Alex. Tako, da zdej mam občutek, da sem jaz kmet iz hribov, ker mi ni nič jasno... :nevem:

Eee, tebi do kmeta s hribov manjka še ogromno. Za začetek brki, gojzarji, lopata in pa hiša bi morala stati kakšnih 650 metrov višje, kot stoji sedaj...

Ampak, ker je to off-topic, ti tega ne bom očital...

• Haha 1
  • Ljubim 1

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 14 urami je Boss napisal:

Se spomnim, ko si bil zelo lojalen PETROLU, zdaj pa tole napišeš.... :blink:

• Žalosten 1
  • Ljubim 1
Napisano (urejeno)

Tudi jaz sem bil.

Pač so pri njemu prestopili mejo in se ima pravico obrnit drugam. Tudi jaz sem se.

Popravljeno od godlike
Napisano

Kako je zdaj to? A ni to nesramno, da boste nosili od sedaj naprej tujcem svoje dinarčke? Je potrebno podpirati domače , pa četudi boste hodili peš. To se nanaša na Boss-a. 

Napisano (urejeno)
pred 4 urami je Bini napisal:

Se spomnim, ko si bil zelo lojalen PETROLU, zdaj pa tole napišeš.... :blink:

A ni edino prav, da človek ob novih dejstvih spremeni stališče? 

Popravljeno od Janez007
Napisano
pred 38 minutami je Janez007 napisal:

Prav je. A je potrebno biti načelen do konca, če že druge omenjaš. Ker potem si enak kot drugi.

Napisano (urejeno)
pred 18 minutami je Alex napisal:

Prav je. A je potrebno biti načelen do konca, če že druge omenjaš. Ker potem si enak kot drugi.

Eni so bili nekoč zagrizeni komu..sti. po padcu sistema so postali zagrizeni antikom...... in danes grdo govorijo čez vse stare komun.... (razen čez sebe). Verjetno si mislil na take.

Popravljeno od Janez007
  • Haha 1
  • Ljubim 1
Napisano
Pred eno uro je Janez007 napisal:

Jp, seveda je prav... 👍

Napisano
pred 38 minutami je Janez007 napisal:

Eni so bili nekoč zagrizeni komu..sti. po padcu sistema so postali zagrizeni antikom...... in danes grdo govorijo čez vse stare komun.... (razen čez sebe). Verjetno si mislil na take.

Pusti ti to, tu ie govora o nasem boss-u.

Napisano
pred 3 minutami je Alex napisal:

Pusti ti to, tu ie govora o nasem boss-u.

Ej... komunist pa nisem bil. Ja eni pa so še vedno vsaj v glavah čeprav se trudijo, da da jih drugi ne bi prepozanli.

Petrol sam po sebi je čist OK distributer, ki omogoča kar nekaj invoacij in eden prvih se je potrudil razreševat covifd omejitve, da smo lahko vsaj tankali brez vrtanja po nosu,.

Problem Petrola so pa prasci, ki ga vodijo in ki iščejo lastne interese za povečovanje dobičkov in pozabljajo, da je pred tem še interes države in seveda državljanov, ki potrebujemo normalnega distributerja. Žal se vodstvo tega ne zaveda in tukaj bi bilo potrebno pač razrešiti upravo in nastavit novo.

33112_1.png

Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

To pravi tisti, ki je za CX-30 napisal, kako je grda… cel kup plastike… sedaj jo pa ne more prehvalit ;) … 

• Haha 3
  • Začuden 1

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Boss napisal:

Ej... komunist pa nisem bil. Ja eni pa so še vedno vsaj v glavah čeprav se trudijo, da da jih drugi ne bi prepozanli.

Petrol sam po sebi je čist OK distributer, ki omogoča kar nekaj invoacij in eden prvih se je potrudil razreševat covifd omejitve, da smo lahko vsaj tankali brez vrtanja po nosu,.

Problem Petrola so pa prasci, ki ga vodijo in ki iščejo lastne interese za povečovanje dobičkov in pozabljajo, da je pred tem še interes države in seveda državljanov, ki potrebujemo normalnega distributerja. Žal se vodstvo tega ne zaveda in tukaj bi bilo potrebno pač razrešiti upravo in nastavit novo.

Saj tudi naši prodajalci hrane so čisto ok. Samo kaj, ko iščejo lastne interese in povečanje dobička na račun raje.😉

P.s Dežurni advokat ta levih se zopet oglaša.

Popravljeno od Alex

Napisano
pred 5 minutami je Alex napisal:

Saj tudi naši prodajalci hrane so čisto ok. Samo kaj, ko iščejo lastne interese in povečanje dobička na račun raje.😉

Pa sej to ti razlagam... same firme so OK, dokler... ne začnejo parcialni osebn interesi prevladovat in dajat prednost dobičkom in ne etiki poslovanja. Ja pol se pa spremenijo v vampirje in to je pač to. Ampak to je rak rana kapitalizma in vedno bo.

33112_1.png

Napisano
pred 23 minutami je Boss napisal:

Pa sej to ti razlagam... same firme so OK, dokler... ne začnejo parcialni osebn interesi prevladovat in dajat prednost dobičkom in ne etiki poslovanja. Ja pol se pa spremenijo v vampirje in to je pač to. Ampak to je rak rana kapitalizma in vedno bo.

In potem je problem, ko grem jaz po cenejši hrano k sosedom. Tudi oni so vampirji, a izgleda, da so manjši kot naši. So le "vampirčki".

Napisano

Ni problem.

Samo hodi. Tusi jaz hodim k avstrijcem. Tu marsikaj naročim iz Avstrije, Nemčije, Francije ....

Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

3. člen
(pojmi)

(1) Po tem zakonu je gospodarska družba pravna oseba, ki na trgu samostojno opravlja pridobitno dejavnost kot svojo izključno dejavnost.

(2) Pridobitna dejavnost po tem zakonu je vsaka dejavnost, ki se opravlja na trgu zaradi pridobivanja dobička.

(3) Gospodarske družbe (v nadaljnjem besedilu: družba) iz prvega odstavka tega člena se organizirajo v eni izmed oblik:

....

Napisano

Hja, veš, eno je "pridobivanje" dobička, drugo je pa "izžemanje" dobička...

En kilogram koruznega zdroba pri slovenskem kmetu je okoli 0,30€.

En kilogram koruznega zdroba v trgovini je pa 1,50€. 

Mlekarna kmetom plačuje po 0,46€ za liter mleka.

En liter mleka v trgovini je 1,25€.

Za 20 kg težkega prašiča, zaklanega, očiščenega in razsekanega na dve polovici je treba kmetu plačati 95€.

Za 20 kg težkega prašiča, zaklanega, očiščenega in razsekanega na dve polovici je treba Kvibotu plačati 170€.

Vam je jasno al moram biti bolj natančen? 

• Všeč 2
  • Ljubim 1

serviser.gif

Napisano

Od polnoči dalje bo goriva spet dovoljj:

https://www.gov.si/novice/2026-03-23-od-jutri-visje-cena-bencina-dizla-in-kurilnega-olja/

serviser.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Meni so pred leti na Generalli-ju ponujali kasko z 0% odbitno. Ni bilo odkupa prve škode in ne kombinacij.   Ko sem želel enačiti polico, torej 0.5% odbitne in kombinacije + odkup prve škode, na enkrat niso bili več poceni.   Je pa vse odvisno kako dobre izredne popuste imaš, kjer koli si že.
    • Od polnoči dalje bo goriva spet dovoljj:   https://www.gov.si/novice/2026-03-23-od-jutri-visje-cena-bencina-dizla-in-kurilnega-olja/
    • OK, hvala.   Morda pa je 680€ samo za kasko, torej ne za celotno zavarovalno polico?
    • Hja, veš, eno je "pridobivanje" dobička, drugo je pa "izžemanje" dobička...   En kilogram koruznega zdroba pri slovenskem kmetu je okoli 0,30€. En kilogram koruznega zdroba v trgovini je pa 1,50€.    Mlekarna kmetom plačuje po 0,46€ za liter mleka. En liter mleka v trgovini je 1,25€.   Za 20 kg težkega prašiča, zaklanega, očiščenega in razsekanega na dve polovici je treba kmetu plačati 95€. Za 20 kg težkega prašiča, zaklanega, očiščenega in razsekanega na dve polovici je treba Kvibotu plačati 170€.     Vam je jasno al moram biti bolj natančen? 
    • Rayban robček za čiščenje očal, ki ga dobiš zraven v etuiu... ni boljšega! nobenega čistila... mal toplega daha in briši. 👌
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.