Skoči na vsebino

Petrol Ultimax

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

V bistvu dajo notri divodikov monoksid (dihidrogen monoksid (DHMO)), da se kasneje manj opazi ... je pa to ena zelo nevarnih kemijskih substanc... :P

33112_1.png

• Odgovori 224
  • Ustvarjeno
  • Zadnji odgovor

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Najbolj aktivni uporabniki v tej temi

Naložene slike

Napisano

Vem da je offtopic.

Roko na srce ampak recimo novi C5 tourer, zgleda ?ist solidno. Pomoje prvi citroen k mi je vsaj mal v?e?. Samo volan je grav? :P

Napisano

Vem da je offtopic.

Roko na srce ampak recimo novi C5 tourer, zgleda ?ist solidno. Pomoje prvi citroen k mi je vsaj mal v?e?. Samo volan je grav? :P

Sej lepi so lepi, samo kaj ko za?ne pri ve?ini vse crkovati in ti potem ?ivci grejo. Lep ?e ne pomeni kvaliteten.

Isto kot pri ?enskah, kaj ti bo najve?ja lepotica sveta ?e je bukova :hohoho: , ok ?e si jo renta? za k?n vikend pol je drugo :hohoho:

Napisano

TO je jasno ja. Ampak pomoje ti novi toliko zani? spet ne morejo biti. Je pa res, da sem se kar za glavo dr?al, ko je kolega kazal, vse fi?erje...vse nekaj na motor?ke, senzorje...jao...

?e pri moji mazdi se mi zdi, da je kup elektronke, nekih motor?kov, itd..:)

BTW, da ne bo offtopic.

V?eraj tankaj Ultimax. Avto je v?gal s prve :bravo:

Napisano

To je vedno sve?a kost za glodat.... :aaaaa:

Pravila o tem kateri avto se kvari al pa ne ni.... recimo ?e izhajam iz lastnih izku?enj, nisem do zdej imel z nobenim avtom kak?nih ve?jih te?av...

Pa da naredim presek zadnjih treh:

Alfa Romeo 156 2.4 JTD: Kupil ko je imela 100kkm.... vozil sem jo dobrih 80kkm... v tem ?asu, razen rednih servisov NOBENE te?ave....

Mazda 3 1,6: Kupil novo, naredil 140kkm, in spet.... nobene te?ave, razen raznih ?ri?kov ki so jih seveda odpravili, ampak ni? resnega

Alfa Romeo 159 2,4 JTDm: Kupil pri 78kkm, trenutno jih imam 110kkm... spet nobene te?ave so far, narejen servis pred nakupom in na 100kkm velik servis... ostalega NI?.

Skratka.... ima? ponedeljove avte in ima? petkove avte... jaz o?itno imam sre?o in dobiva oziroma kupujem petkove avte... in ne opa?am razlike pri gorivu in pri nebuzah s DPF filtri in injektorji.

LP David

Feel free....

Napisano

Ja to je res, vendar zgleda da ima? res sre?o in kot ka?e tudi preveri? kaj kupi?. Lahko da se najve? prito?ujejo ljudje ki kupijo npr. najcene?o Alfo na netu, katera je bila ?e razbita, poplavljena, prevrtena, in nato pluvajo da vse crkuje, potem se ni za ?uditi. Npr. sestra ima Scenica dizla in tudi nobene te?ave nikoli, res pa da se vozi po?asi in lepo. Res pa da je kot je David napisal odvisno od tega kdo in kdaj je bil avto sestavljen, vsaj kot ka?e je tako,hehe.

Mi je pa en mehanik enkrat svetoval, kupi 3-4 leta star avto ko je ?e iz garancije oz. proti koncu, ker ?e je bilo kaj narobe se je v prvih letih to odkrilo, lastnik je vse popravil, nato mu je dopi****o in je avto prodal, tebi pa nato dela brez problema :bravo::hohoho:

Napisano

samo z tem ultimax- om se resni?no pozna na mo?i. ?zmeden?

zdej,al mi prej ni kaj prav delalo al pa je ta nafta res toliko bolj?a.To ni,da bi se malenkost poznalo.

Izgleda mi,kot da bi imel enih 10 konjev ve? in da je avto 200 kg la?ji. :whatever:

Bo ?e izgledalo,kot da sem na Petrolovem marketingu zaposlen. :P:aaaaa:

Napisano

V bistvu dajo notri divodikov monoksid (dihidrogen monoksid (DHMO)), da se kasneje manj opazi ... je pa to ena zelo nevarnih kemijskih substanc... :P

V USA so na ulici pobirali podpise, da bi to kemikalijo prepovedali in so bili vsi za ker takih kemikalij res ne bi smeli uporabljati nikjer v dr?avi. :rispekt: No drugo ime ima tudi dihidrogen monoksid pa seveda vsi vemo, da je monoksid strupen plin, ?e ima pa zraven ?e dva vodika je pa sploh stupena kemikalija. :P
Napisano

Ja to je res, vendar zgleda da ima? res sre?o in kot ka?e tudi preveri? kaj kupi?. Lahko da se najve? prito?ujejo ljudje ki kupijo npr. najcene?o Alfo na netu, katera je bila ?e razbita, poplavljena, prevrtena, in nato pluvajo da vse crkuje, potem se ni za ?uditi. Npr. sestra ima Scenica dizla in tudi nobene te?ave nikoli, res pa da se vozi po?asi in lepo. Res pa da je kot je David napisal odvisno od tega kdo in kdaj je bil avto sestavljen, vsaj kot ka?e je tako,hehe.

Mi je pa en mehanik enkrat svetoval, kupi 3-4 leta star avto ko je ?e iz garancije oz. proti koncu, ker ?e je bilo kaj narobe se je v prvih letih to odkrilo, lastnik je vse popravil, nato mu je dopi****o in je avto prodal, tebi pa nato dela brez problema :bravo::hohoho:

jst sm kupi 3 leta starga, se pravi 40.000 na let (?e to ni realno, nevem, men se zdi da je, ker da bi mazdo kupil, pa da bo delu 80k/let, to bi bla pa ?e prava redkost <_< )

kokrkol, injektorji so na?eloma slabi, pravim, kar pomen, da ko jih je narazen vzel, je vidu po?kodbe na notranjih kovinskih elementih; sicer pa je prelivala samo ena od njih. Da ne bo pomote, avto je ?el B.P., samo rahlo se je sli?alo pri dolo?enih obratih verjento ravno to defektno ?obo, mogo?e je kdo drug sploh nebi, jst sm pa bl picajzlast, kar se zvoka ti?e :P

V ITA je ?e ve?ja loterija oz. razpon kakovosti goriva kot pri nas, je pa res, da imajo dolo?ene pumpe tud ?ist dobr goriv.

BTW, serviser je omenu, da so zanje ?ase na?eloma goriva / diesel presuha za sodobne visokotla?ne injektorske sisteme in da s?asoma prej ali slej pride do po?kodb, kako pa jih zaznati, to je pa druga stvar.

Mogo?e ima polovica od vas, ?lanov, ?e po?kodbe na injektorjih /pumpi, pa se tega ne zaveda, ker simptomov ?e ni zaznati (elektronsko, ali kakorkoli druga?e). Samo v razmislek...

lp,

D

Lp,

D

Napisano

jst sm kupi 3 leta starga, se pravi 40.000 na let (?e to ni realno, nevem, men se zdi da je, ker da bi mazdo kupil, pa da bo delu 80k/let, to bi bla pa ?e prava redkost <_< )

kokrkol, injektorji so na?eloma slabi, pravim, kar pomen, da ko jih je narazen vzel, je vidu po?kodbe na notranjih kovinskih elementih; sicer pa je prelivala samo ena od njih. Da ne bo pomote, avto je ?el B.P., samo rahlo se je sli?alo pri dolo?enih obratih verjento ravno to defektno ?obo, mogo?e je kdo drug sploh nebi, jst sm pa bl picajzlast, kar se zvoka ti?e :P

V ITA je ?e ve?ja loterija oz. razpon kakovosti goriva kot pri nas, je pa res, da imajo dolo?ene pumpe tud ?ist dobr goriv.

BTW, serviser je omenu, da so zanje ?ase na?eloma goriva / diesel presuha za sodobne visokotla?ne injektorske sisteme in da s?asoma prej ali slej pride do po?kodb, kako pa jih zaznati, to je pa druga stvar.

Mogo?e ima polovica od vas, ?lanov, ?e po?kodbe na injektorjih /pumpi, pa se tega ne zaveda, ker simptomov ?e ni zaznati (elektronsko, ali kakorkoli druga?e). Samo v razmislek...

lp,

D

Po mojem so to res realni kilometri.

Moja je imela 52000 km in je bila stara 1,5 leta.Preverjeno v Avstriji in so bili kilometri 100% realni.

Ker druga?e ne bi mogel uveljavljati garancije pri nas. ;)

Napisano

In kako si ti sli?al tisto 'defektno' ?obo?

Nisem imel sploh defektne ?obe,do sedaj. :P

garancijo sem uveljavljal zaradi drugih stvari-xenonk in to.

Napisano

Tud jaz sem danes nato?il v svojo dizelco to ?udo od petrola, po 200 km niti nisem opazil kak?ne presenetljive razlike, ker itak imam pod ritjo 160+ konjev :P

Napisano

Na relacij "de?ela refo?ka"---"de?ela cvi?ka" z novo Petrolovo nafto-po PC-ju povpre?na poraba 5,8l/100. ?zmeden?

Hitrost po avtocesti-dinami?na.Realno pitje bom ugotovil ob ponovnem tankanju.

Napisano

Men z ultimax-om saker dela isto

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Trenutno sem na drugem tanku ultimaxidizla; zaenkrat lahko potrdim Bossova opa?anja. Ob?utno manj pokadi ko pospe?im, zdi se mi mi bolj miren/tih tek motorja. Poraba enaka oz. nemogo?e realno testirat, enako mo?. Kar se mene ti?e, tole ni samo marketing :)

Lahko pa da je placebo efekt :huh: . V vsakem primeru pa dobra poslovna poteza Petrola :bravo:

Napisano

tud jest ne.... edin barva pa vonj sta drugacna.... to je to.

nasploh poglejte filter nafte na servisu. Moja izkusnja:

- Petrol - filter crn

- MOL - filter kot nov.

zal mi je mol prevec s poti.

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Napisano

Evo prvi tank z Ultimaxom. Kaj pa vem, kake hude spremembe ni.

Mogo?e mal ni?ja poraba, ampak po enem tanku je te?ko re?t. Vsaj ?e ene par jih bo treba pokurit, da bo zadeva malo bolj korektna. Zadnji tank je bila poraba 6.36 kar se mi zdi ok. Pri OMV-ju je po desetih tankih povpre?na poraba 6.70l, bomo videli kako bo pri petrolu.

Sicer pa kakega pove?anja mo?i ni ?utiti..?e tko trga:P. Mogo?e je manj tresenja oz. podrhtavanja tam okoli 1000-1200 obratov..

Napisano

jaz sem dal cez drugi tank, se mi pa zdi, da je poraba res nizja...bom se testiral

zadnji tank je bil 7.8l/100km povprecna hitrost 133km/h (po gpsu), kar pomeni da sem vecinoma peljal okoli 170km/h po stevcu

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

ti si pa kr hiter stric :)

Have a nice and productive day!

Your future depends on it.

Your LIFE… depends on it.

A Klokateer...

Napisano

....., kar pomeni da sem vecinoma peljal okoli 170km/h po stevcu

doj?land uber alles

Za vse vaše ideje urejanja okolice   www.gabioni.si

post-24-0-89526200-1520847770_thumb.png

34419_1.png  33631_1.png 34319_1.png

Napisano

V?eraj natankal prvi tank ultimaxa pa da vidimi, ker z omv 100 je bila poraba res visoko, v soboto sem ga res ornk ti??al 180-220 - 140-150kilometrov :bravo::bravo::blush: in poraba 9,6 l/100km :unsure::whatever:

Napisano

Spet mi avto pocukava, ko je hladen pri konstantni vo?nji z istimi obrati :(

Imam pa notri MOL ?zmeden? tako, da mi ni ?ist ni? ve? jasno. Bom naslednji tank dal spet Petrol notri. :huh:

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.