Skoči na vsebino

Razni zanimivi posnetki in članki

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano (urejeno)
pred 56 minutami je Slivka napisal:

A to imajo prav skladišče, da pošta ne bi prispela prehitro? 

Ker pred kakšnimi dvajsetimi leti je pošta načeloma prišla naslednji dan, največ v dveh dneh...

N1INFO.SI

Zakaj traja štiri dni, da pismo, oddano v nabiralnik, prispe k naslovniku?

Jaz sem pred leti dobil z Japonske v petih dneh...eno poceni Casio urco za mali cvenk....ta naša pošta pa...jaz bi kar zaprl podjetje,pa naj trg zregulira,k to ni več normalno....in nonstop dražijo...tud drobne posiljke (pisma ipd.)...

Popravljeno od skritikrt
Napisano

Jaz pa,iz Južne Koreje 25 dni dni, za Naniwa brusni kamed. Na Havajih je tracking nehal delat. 😅

So ga na naši carini odprli, jim ni bilo jasno kaj si neki cigl naročam.

Pa 35 dni, da so iz UK do mene dostavli Benchmade nož. Pa še ni bilo brexit-a. Zmes so ga na carino vozli v Severno Irsko, ker je tam poštno carinsko skladišče. Pa ne pozabit, da ga je naša pošta hotla še v Kozje dostavit.

Pošta je ena loterija.

Napisano

Hja, tudi jaz sem čakal paket iz Napolija (Italija). Pa pokličem tja in vprašam, kdaj bo prišel, gredo gledat sledenje in mi povedo, da je paket ravno na poti iz Bratislave v Ljubljano.

Zdaj jih pa razumi...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Evropa bi se morala izviti ven iz ameriške riti. Kot drugo pa, opraviti bi morala s fašizmom, ki se je marsikje zavihtel na oblast. To dvoje je najosnovnejši pogoj za preživetje.

SIOL.NET

Ameriški imperij propada, zato mora Evropa prevzeti odgovornost za ohranitev svobodnega in demokratičnega reda, je prepričan avstrijski novinar in pisatelj Hans Rauscher.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

Napisano

EU je sama sebi največji sovražnik. Potrebno bo prekiniti s to "babjo" politiko in poženščenimi užaljenimi deci. Predvsem si pa začet iskat kredibilne zaveznike ne pa ustvarjat sovražnike. Tole trenutna bruseljska falanga pač ne zna in nas vleče navzdol namesto, da da EU neko integriteto. Ampak še enkrat, vodstvo EU je treba zamenjat in to TAKOJ.

• Všeč 3
  • Ljubim 1

33112_1.png

Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

EU je sama sebi največji sovražnik. Potrebno bo prekiniti s to "babjo" politiko in poženščenimi užaljenimi deci. Predvsem si pa začet iskat kredibilne zaveznike ne pa ustvarjat sovražnike. Tole trenutna bruseljska falanga pač ne zna in nas vleče navzdol namesto, da da EU neko integriteto. Ampak še enkrat, vodstvo EU je treba zamenjat in to TAKOJ.

S prvim, drugim in zadnjim stavkom se popolnoma strinjam. 

Škoda samo, da se ne da za to zbrati podpisov za referendum in na referendumu potem zamenjati vodstvo EU. Ker čakati še tri leta do volitev - a bo sploh še kaj EU ostalo do takrat?

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Ne vidim problema v trenutnem evropskem vodstvu. Kar se tiče vodkarjev je politika zelo v redu, manj bi se res morali družiti z jenkiji, mogoče bi se morali bolj povezovati z južno Ameriko in Indijo. Ostalo je pa ok. Pa manj levih vlad bi bilo v Evropi  tudi zaželeno. Kjer so na oblasti je bolj švoh vse skupaj.

Napisano

Merklca (desničarka) in njena migrantska politika da bi kapitalisti dobil poecni delavno silo.

Potem tele babe, Kalas ki ne ve za kaj se gre v mednarosni politiki. Pa una SS Lajdra ki sploh ni bila nikol izvoljena. Pa ta je pa res podn. Tile švabi imajo en velik kompleks. Pač jim ni ratal iztrebit  židov ker so bili premalo pridni. Da zdaj židom v rit lezejo je njihova stvar, vsak ima svoje sentimente. Ampak to, da mislijo da moramo zaradi njihovih švabskih kompleksov tudi ostali židom v rit lezt. To je pa res podn. 

• Všeč 2
  • Žalosten 1

Napisano

Lajdra je bila itak v Merkličini vladi in zdaj ji v zahvalo EU nagrade tala. Merklca pa dobro delo!?!?!?!?!?! Če ta EU ni greznica pa ne samo greznica - Nemčija jo je ugrabila za tako željeni četrti rajh samo mi bebci se sprenevedamo, da ni tako. Vodstvo EU tako al tako špila po notah Švabov.

In to ne od zdaj, to se je dogajalo tako v trgovini s Kitajsko, ki je bila pgojevana v preteklosti z gospodarsko izmenjavo s Kitajsko. Da so lahko švabi svoje avtomobile izvažali na Kitajsko smo morali ostali dopustiti, da so čajnizi uničil celotno industrijo evrope od tekstilne naprej, tako da smo kupovali šit pocensko kitajsko robo.

Potem je bila največja zasluga ravno Švabov, da smo se spravili v vojno stanje z Vodkarji. To je tako prefinjen način, kako so folk prepričali, da je treba sovražit Slovane še posebej pa Vodkarje, ker pač germanska rasa je v srcih švabov še vedno "über alles" če že ne na svetu pa vsaj v Evropi.

• Všeč 1
  • Haha 1

33112_1.png

Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Lajdra je bila itak v Merkličini vladi in zdaj ji v zahvalo EU nagrade tala. Merklca pa dobro delo!?!?!?!?!?! Če ta EU ni greznica pa ne samo greznica - Nemčija jo je ugrabila za tako željeni četrti rajh samo mi bebci se sprenevedamo, da ni tako. Vodstvo EU tako al tako špila po notah Švabov.

In to ne od zdaj, to se je dogajalo tako v trgovini s Kitajsko, ki je bila pgojevana v preteklosti z gospodarsko izmenjavo s Kitajsko. Da so lahko švabi svoje avtomobile izvažali na Kitajsko smo morali ostali dopustiti, da so čajnizi uničil celotno industrijo evrope od tekstilne naprej, tako da smo kupovali šit pocensko kitajsko robo.

Potem je bila največja zasluga ravno Švabov, da smo se spravili v vojno stanje z Vodkarji. To je tako prefinjen način, kako so folk prepričali, da je treba sovražit Slovane še posebej pa Vodkarje, ker pač germanska rasa je v srcih švabov še vedno "über alles" če že ne na svetu pa vsaj v Evropi.

Švabi držijo gor naše gospodarstvo. 

Koliko firm dela za njihovo avto industrijo in ostalo. Brez njih smo opleli. Tako,da se jih moramo kar lepo držati, saj so še vedno velesila.

Tudi drugače Evropa dobro funkcionira. ( sankcije za agresorje, skupna zunanja politika, enoten trg)

Sedaj so tudi Madžari spregledali in so se pridružili Evropi. Upam,da se bodo tudi Slovaki in Špancii  spametovali na naslednjih volitvah. Mi smo se tudi rešili levakov, tako ,da bomo funkcionirali normalno v naslednjih štitih letih.

Napisano (urejeno)

Nemčija ni ravno za vzgled :) -> For the past five years, Germany’s economy has been stagnant, growing by just 0.1 percent since 2019. Over the same period, the US economy has grown by 12 percent and the euro area as a whole by 4 percent. The forecast does not look any brighter. (vir: 

WWW.IMF.ORG

in How Germany Became the World’s Worst-Performing Economy; Since 2017, GDP has grown by just 1.6 percent, compared to 9.5 percent in the rest of the eurozone. By 2023, it had ranked as the world’s worst-performing major economy, shrinking by 0.3 percent and 0.2 percent in two consecutive years — the first contraction since the early 2000s — and continued to slide under the new current government, with GDP falling by 0.3 percent in Q2 2025.   (vir:)

THEDAILYECONOMY.ORG

Once Europe’s economic engine, Germany now faces stagnation, soaring labor costs, and a crushing welfare burden of one pensioner for every two workers.

Popravljeno od sportman333
Napisano

@Alex Haha, kolk si ti naiven. Švabe zanimajo samo oni sami, mi smo za njih le poceni delovna sila. Sicer pa tole z avtoindustrijo gre itak navzdol in je samo vprašanje časa kdo od velikih plejerjev bo odpovedal prvi. 

Drugače pa je tako, da glavni izvozni artikel Slovenije še zdaleč ni biti podizvajalec za neko nemško avtoindustrijo. Zgolj za info, Slovenija izvaža kemične izdelke in zdravila, ki držijo slabih 50% vsega Slo izvoza.

S celotno avto industrijo Slovenija naredi "le" 8% od tega veliko večino Revoz, ki pa dela za Francoskega naročnika. Tako, da za Nemške avtoproizvajalce je to le par procentov celotnega izvoza.

Ne dviguj in ne malikuj Švabov ker niso vredni tega.

EU pa trenutno ne funkcionira dobro pa ne glede kako si to potvarjaš v glavi. Počakaj še malo in teli "agresorski" vodkarji bodo kmalu postali najboljši prijatelji. 

• Všeč 2
  • Haha 1

33112_1.png

Napisano
pred 4 urami je Boss napisal:

Pred nekaj leti. Takrat ko je ravno nemška industrija še konkurirala svetu po zaslugi poceni ruskih energentov, smo imeli z nemškimi poslovnimi partnerji večerjo. Debata se je zavlekla v pozne ure, debate so bile zelo pestre. 

Sodelavec je v pogovoru izjavil, da občuduje nemški narod ki je moral imeti kar težko nalogo, da je opravil s svojo preteklostjo. Eden od Nemcev je na to takoj odgovoril: kdo pa pravi, da je nemški narod opravil s svojo preteklostjo. Samo dajte nam novo priložnost pa boste videli kako smo opravili s preteklostjo.

Napisano
pred 5 urami je Boss napisal:

Boss, zopet zavajaš.😉

Nemčija je daleč najpomembnejši trg za slovenski izvoz — in posebej za avtomobilsko industrijo.

Ključne številke:

• Nemčija predstavlja približno 18–20 % celotnega slovenskega izvoza. 

• Pri slovenski avtomobilski industriji je odvisnost še precej večja:

• približno 33 % izvoza slovenskega avtomobilskega sektorja gre v Nemčijo. 

• avtomobilska industrija sama predstavlja okoli 20 % vsega slovenskega izvoza in približno 10 % BDP. 

• Slovenija ima več kot 100 Tier-1 in Tier-2 dobaviteljev za evropske proizvajalce avtomobilov. 

• Skoraj vsi večji slovenski avtomobilski dobavitelji delajo neposredno ali posredno za:

• Volkswagen

• BMW

• Mercedes-Benz

• Audi

• Porsche

• ter njihove dobaviteljske verige.

Po ocenah industrije je neposredno ali posredno na nemško avtomobilsko industrijo vezanih približno:

• 40.000 delovnih mest v Sloveniji,

• in velik del industrije v Savinjski, Koroški, Dolenjski ter Štajerski regiji. 

Napisano

Kaj zavajam, pismo k bi Janšo poslušal, kako obrne stavke... dej poglej kaj ti je tvoja UI napisala in o čem si ti pisal v prejšnjem postu. Dal si poudarek na nemško avtomobilsko industrijo in da smo brez nemcev opleli in na to sem ti odgovoril.

8% Slo izvoza je v avto industriji in to v Nemčijo, Francijo in v vse ostale države kamor izvažamo produkte avto industrije. Kje je tukaj zavajanje ne vem. A si ziher, da tale UI daje pravilne podatke, ker vem, že dolgo na pamet, da to ni 18-20%

Če gre 33% od teh 8% v Nemčijo to pomeni par procentov skupnega izvoza. 

In ker vidim, da je tukaj ratal trend pomoči z UI sem še sam dal v Copilota, ki je samo potrdil moje navedbe.

📊 Glavne izvozne panoge Slovenije (delež v %)

Panoga / skupina izdelkov Delež izvoza
💊 Farmacevtski izdelki (zdravila) ~40,8 %
Električna oprema in elektronika ~8,6 %
🚗 Vozila in avtomobilska industrija ~8,0 %
🛠️ Stroji (vključno z računalniki) ~7,2 %
Mineralna goriva (nafta, energenti) ~4,7 %
🧴 Plastika in izdelki iz plastike ~2,9 %
🔩 Aluminij ~2,5 %
🏗️ Železo in jeklo ~2,2 %
🌲 Les in lesni izdelki ~1,6 %
🔬 Optična in medicinska oprema ~1,6 %
Ostalo (manjše kategorije skupaj) ~20 %

Enake podatke mi je vrgel tudi Google AI assistent

Celotni avtomobilski sektor v Sloveniji šteje okoli 40.000 delovnih mest in če izberemo tretjino za dobavitelje nemčije je to le kakih dobrih 13.000 delovnih mest.

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Kaj zavajam, pismo k bi Janšo poslušal, kako obrne stavke... dej poglej kaj ti je tvoja UI napisala in o čem si ti pisal v prejšnjem postu. Dal si poudarek na nemško avtomobilsko industrijo in da smo brez nemcev opleli in na to sem ti odgovoril.   8% Slo izvoza je v avto industriji in to v Nemčijo, Francijo in v vse ostale države kamor izvažamo produkte avto industrije. Kje je tukaj zavajanje ne vem. A si ziher, da tale UI daje pravilne podatke, ker vem, že dolgo na pamet, da to ni 18-20% Če gre 33% od teh 8% v Nemčijo to pomeni par procentov skupnega izvoza.    In ker vidim, da je tukaj ratal trend pomoči z UI sem še sam dal v Copilota, ki je samo potrdil moje navedbe.   📊 Glavne izvozne panoge Slovenije (delež v %) Panoga / skupina izdelkov Delež izvoza 💊 Farmacevtski izdelki (zdravila) ~40,8 % ⚡ Električna oprema in elektronika ~8,6 % 🚗 Vozila in avtomobilska industrija ~8,0 % 🛠️ Stroji (vključno z računalniki) ~7,2 % ⛽ Mineralna goriva (nafta, energenti) ~4,7 % 🧴 Plastika in izdelki iz plastike ~2,9 % 🔩 Aluminij ~2,5 % 🏗️ Železo in jeklo ~2,2 % 🌲 Les in lesni izdelki ~1,6 % 🔬 Optična in medicinska oprema ~1,6 % Ostalo (manjše kategorije skupaj) ~20 %   Enake podatke mi je vrgel tudi Google AI assistent   Celotni avtomobilski sektor v Sloveniji šteje okoli 40.000 delovnih mest in če izberemo tretjino za dobavitelje nemčije je to le kakih dobrih 13.000 delovnih mest.
    • Boss, zopet zavajaš.😉 Nemčija je daleč najpomembnejši trg za slovenski izvoz — in posebej za avtomobilsko industrijo. Ključne številke: Nemčija predstavlja približno 18–20 % celotnega slovenskega izvoza.  Pri slovenski avtomobilski industriji je odvisnost še precej večja: približno 33 % izvoza slovenskega avtomobilskega sektorja gre v Nemčijo.  avtomobilska industrija sama predstavlja okoli 20 % vsega slovenskega izvoza in približno 10 % BDP.  Slovenija ima več kot 100 Tier-1 in Tier-2 dobaviteljev za evropske proizvajalce avtomobilov.  Skoraj vsi večji slovenski avtomobilski dobavitelji delajo neposredno ali posredno za: Volkswagen BMW Mercedes-Benz Audi Porsche ter njihove dobaviteljske verige. Po ocenah industrije je neposredno ali posredno na nemško avtomobilsko industrijo vezanih približno: 40.000 delovnih mest v Sloveniji, in velik del industrije v Savinjski, Koroški, Dolenjski ter Štajerski regiji. 
    • Pred nekaj leti. Takrat ko je ravno nemška industrija še konkurirala svetu po zaslugi poceni ruskih energentov, smo imeli z nemškimi poslovnimi partnerji večerjo. Debata se je zavlekla v pozne ure, debate so bile zelo pestre.  Sodelavec je v pogovoru izjavil, da občuduje nemški narod ki je moral imeti kar težko nalogo, da je opravil s svojo preteklostjo. Eden od Nemcev je na to takoj odgovoril: kdo pa pravi, da je nemški narod opravil s svojo preteklostjo. Samo dajte nam novo priložnost pa boste videli kako smo opravili s preteklostjo.
    • Focus je star 7 let. Prvi ventilčki v obeh kompletih. Prve baterije.   Potem tudi pametnega ključa ne rabimo. Saj se lahko na ključavnico odklene in tudi prižge. 2008 smo imeli pametne ventilčke 2010 pa ABS. Tudi i20 imajo vse ABS, samo i20n ima pametne ventilčke.   Ventilček ti poveč točno vrednost. ABS pa je polovičarska rešitev. Tolko glih če je guma krepko prazna. To prej že dober šofer ugotovi.   Za mene je ravno ventilčke uporaben, ABS podatek pa kr nekaj. Na VW-ju je gorela lučka za prazno pnevmatiko, samo ko je vbrizgalna šoba šla. Ni mi jasno kaj ima to veze.
    • Praktično vse. Baterija, strošek 200€ na 5 let. K sreči mam ABS sistem. Če bi imel pa takoj prek računalnika trajno ugasnem
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.