Skoči na vsebino

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kaj ima pa karma s tem, da Mazdim pooblaščeni serviser ne opravi dela, za katerega sem ga plačal?

In kaj ima karma s tem, da je prijatelj kupil novi avto? In kaj ima karma s tem, da novi avti nimajo rezervne gume? In kaj ima karma s tem, da so naše ceste razsute in je mož treščil v eno jamo in scepil gumo?

J##e me pa, ja, ampak mislim, da me j##e sistem, ne pa karma. Ker se sistem obrača tako, da molze čim več denarja za čim manj storitve. Naj##em pa potem jaz...

• Všeč 2
  • Zmeden 1

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano

Ali ma tale Karma kaj pri vsem tem? :) 🤪

image.png

• Všeč 3
  • Haha 3
  • Ljubim 1
  • Ni všeč 1

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano
pred 5 urami je g.Wankel napisal:

Verjetno ni mel asistence.

Verjetno tudi ni gledal na cesto.

No sedaj je pa vse jasno,

nima karme

nima asistence

nima pogleda na cesto,ima pa Karmen (CARMA)...😊😉

• Všeč 2
  • Haha 2
Napisano
pred 5 urami je g.Wankel napisal:

Verjetno ni mel asistence.

Verjetno tudi ni gledal na cesto.

Kam je gledal, ne vem. 

Kar se pa asistence tiče, pa mislim, da sva hitreje dočakala njegovo ženo z drugo gumo. Ker če bi klical asistenco, kaj bi pa bilo? Nekdo bi prišel, ugotovil, da se gume ne da napumpat (to sva ugotovila že sama), bi jo pobral in odpeljal. Kje bi dobil vulkanizerja ob 18:30, ne vem, vsekakor se mi zdi, da bi kar lep čas čakala, da se možakar vrne z drugo gumo. 

Ni mi jasno, zakaj moramo imeti v avtu garnituro rezervnih žarnic (in to zdaj, ko imajo avtomobili LEDice in ko itak pri veliko modelih sam ne moreš menjati žarnic v žarometih), nima pa rezervne gume. Tistega, ki je prvi prišel na to idejo, bi bilo treba kastrirat, da se taka inteligenca ne množi dalje...

• Všeč 2
  • Haha 2

serviser.gif

Napisano
pred 4 urami je Bini napisal:

No sedaj je pa vse jasno,

nima karme

nima asistence

nima pogleda na cesto,ima pa Karmen (CARMA)...😊😉

Tale brez teh tatoojev bi bila prava mačka, s temi packarijami pa ... (nisem ljubitelj tovrstne umetnosti, heh)

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 1 uro je Z M A J napisal:

Tale brez teh tatoojev bi bila prava mačka, s temi packarijami pa ... (nisem ljubitelj tovrstne umetnosti, heh)

Zelo zelo podobno besedilo (zgolj dve besedi drugače pa oklepajev ni bilo) sem imel že napisano, pa sem pobrisal, da ne bi vsi rekli, da na te stvari gledam kot kakšen kmet, ki je s hribov doma...

• Všeč 2
  • Hvala 1

serviser.gif

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Presneti DHL.

Pričakujem paket v sredo. Piše v dostavi. Potem pade v ni dostavljeno, poskusimo naslednji možni termin.

Ok si mislil, ded je pač šiht zaključil.

In danes preverim status. Pošiljka na čakanju.

In kličem. Kurir ni našel hiše in ker ni telefonske je na čakanju. Pa kak. Res da je dovoz iz ulice in so na cesto samo vrata. Ampak vsi kurirji prej ko slej najdejo, sploh če ni telefona, si dajo google maps, pa kera hiša je. 🤬

In je deklica dopisala telefonsko in bo jutri še enkrat poskusil.

• Haha 1
  • Žalosten 2
  • Jezen 1
Napisano

Kako znano... vsi bedaki me najdejo, dostava je pa vedno zmedena in jih moraš usmerjat kot, da si Garmin navigacija - zavite levo... ma levo sem reku, pa dobr frajer a ti veš kaj je levo?

33112_1.png

Napisano

Zato pa jaz vztrajam (in če je treba, doplačam), da gre paket po navadni pošti. Ker pride hitreje, kot če gre po hitri pošti tipa DHL, GLS, DPD, ..., ..., ..., 

serviser.gif

• 4 tedne kasneje...
Napisano

Tale vreme bo mene počasi do konca iznerviru, ker ga mam dejansko powno pizdo, ko mi res uspešno izjebe vse zunanje aktivnosti.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
dne 23. 5. 2023 ob 18:35 je Slivka napisal:

Prosim prijatelja, da me pelje po hčerkin avto na servis. Prideva na najbolj odročen kraj na tej trasi in on ugotovi, da ima prazno gumo. Rezerve pa novi avti nimajo... Zdaj taboriva v avtu ob cesti sredi ničesar in čakava njegovo ženo, da nama pripelje dizalco, ključ in zimsko gumo. Po avto bova šla pa spet jutri. 

Pa taka zanesljivost sodobne tehnike...

In...kaj si misliš o rezervi v avtu....se je kar razvila debata tukaj...

Eni so za,drugi ne...jaz zase vem,da ne grem od doma z avtom brez rezerve.

Je lih par mescev nazaj sin z svojim Focus-om v enem mescu dve gume "cviknil"-ti ne pomaga nič drugega kot rezerva ali pa "šlepanje".

Mi je lih takrat dalo za misliti o nakupu močnejšega udarnega,ko stari Metabo udarni ni mogel odvijačiti,in sva oba z križnim "pulila in vlekla",da sva dobila kolo dol...na odstavnem na AC...avti pa z 130 na uro mimo😬

dne 24. 5. 2023 ob 19:29 je Z M A J napisal:

Poglej celo,da bo jasno za ka...."bolj nevarna kot opica z žiletko"😬

Napisano

Sej v SLO lahko na prehitevalnem pasu menjaš gumo 😂

Na 08 in 09 letniku imam pravo gumo not, na 13 letniku pa ne gre not, imam pa asistenco. 

• Všeč 1
  • Haha 1
Napisano
pred 1 uro je sportman333 napisal:

Zakaj so že zavarovalnice?!?....in zakaj jih eni plačujete?!?

Tudi, če bi imel rezervno gumo v avtu, a bi si jo kdo upal zamenjati na naši avtocesti, kjer te lahko mimogrede "pobere" kak tovornjakar? 🤔

• Všeč 2
  • Haha 1

Napisano
Pred eno uro je Shrek napisal:

Zakaj tovornjakar? 

Ker vsi ostali vozijo po prehitevalnem pasu ;)

• Všeč 3
  • Haha 1

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 4 urami je Alex napisal:

Tudi, če bi imel rezervno gumo v avtu, a bi si jo kdo upal zamenjati na naši avtocesti, kjer te lahko mimogrede "pobere" kak tovornjakar? 🤔

točno to.....za to plačujem (preveč, ampak sem se s tem sprijaznil) zavarovalnico, in če (upam, da ne) bi imel kakšno težavo na katerikoli cesti, kličem asistenco in naj me pridejo iskat kamorkoli, kadarkoli.....in odpeljat domov :), v takih primerih se samo odstraniš od avta in to je to.....

Napisano

Aha, ja, seveda. In vsi živimo in se vozimo zgolj po avtocestah...

Ko se odpeljem v službo, so območja, kjer v dolžini kakšnega kilometra sploh ni signala za mobitel, da bi poklical asistenco. In tudi, ko bi jih priklical, bi možakarju težko razložil, kje sem (lahko bi poskusil z, na primer,: pri 12.836 smreki na levi strani... Ali pa: pri lipi desno, pri drugi bukvi levo, mimo bora, mimo lisičjega brloga in pri jesenu spet levo...). In preden bi me avtovleka našla bi bil že čas večerje, ne pa da grem v službo...

• Všeč 2
  • Zmeden 1

serviser.gif

Napisano (urejeno)

Avtovleka dobro pozna lokacije. Tudi sam sem ostal bogu za hrbtom nekje okrog Cerkna, pa je točno vedel kje.

Druga stvar pa, poveš mu koordinate. Sej vse aplikacije isti sistem uporabljajo.

Največji problem, kot si rekel je signal, pa še to v Sloveniji ni spet tak problem.

Popravljeno od g.Wankel

Napisano

To je res, v Sloveniji signal ni tak problem. Kakšnih 25 km od meje me lepo pozdravi Italijansko omrežje in zraven dobim še SMS, da v primeru težav imam konzularno predstavništvo v Rimu. Teh SMSov dobim na dan nedelje, ko sploh ne grem v dolino, kakšnih 10. Če grem pa v dolino, se pa človeku scufa od teh SMSov, ker se meji približam na manj kot 25 km - po razgibanem terenu, pa zato ves čas preklaplja...

Kak oboževalec Italijanov bi bil gotovo navdušen, jaz pa nastavim 'ročno izbiro omrežja', pa sem potem pol poti brez signala...

Avtovleka pozna lokacije. Koliko časa pa rabi, da pride pome? Če imam gumo v avtu, se deset minut po gumi-defektu peljem dalje. Če je nimam, rabim deset minut, da preklopim na mobitelu, pokličem v Slovenijo (iz Italijanskega omrežja), razložim, kje sem, še trikrat ponovim (ker je slab signal), in se 'udobno namestim' - kot včasih, ko smo na računalnike nalagali Windowse. Potem pa čakam in čakam...

serviser.gif

Napisano

In to se dogaja dnevno? Sicer vem, da se ti vozis bolj po "brezpotjih" in "vukojebinah" ... Vecina se nas pa vozi po "normalnih" cestah ... in verjetno nisem eden izmed redkih, ki ne pomni, kdaj se je nazadnje zgodilo, da bi potreboval rezervno gumo ... :) ...

lp

Thomas

image.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Večina tega komada ne pozna-zaden na albumu...jaz pa sem ga v mladosti preposlušal....ma "teilijaužentkrat"😄.   In spet ga "podoživljam"...BluRay v Atmosu-"adijo pamet"😲👌...kot narejen za ta format.    
    • Sicer pokanje vzmeti ni pogosta hiba Mazd, tko da pač se zgodi in boš moral menjat kar obe.    Kolk je pa aku star? Če je starejši od štirih let je velika verjetnost, da je kriv za iStop lučko in nedelovanje.
    • Tako kot pravi @Bini Octavia je čist preveč plastična, izdelava niti približno ne dosega Superba, ki je čisto v neki drugi ligi.    Sem gledal tudi Octavio, ker bi mi celo bolj ustrezala, ker ni tako velik avto, ampak izdelava... ajojmene pa to bi bil dejansko korak nazaj od Mazde 6 v kvaliteti. Ja celo od 7 let stare Mazde.    Med Octavio in Superbom pri pribiližno enakih specifikacijah je cca 8k€ razlike v končni ceni, proizvodnji stroški in količina materiala in tehnike pa nikakor ne prinesejo te razlike. Se pravi sta avta skoraj enako draga za izdelavo, če bi uporabili enako dobre materiale. Edina rešitev je torej bila, da so za Octavio pač izbrali cenejše materiale, da so lahko naredi ta cenovno razliko in umestili oba modela vsakega v svojo kategorijo.    
    • To je že višji razred od M.6tke..... Octavio pa si notri dobro oglej, plastik fantastik!Česar se dotakneš(cca 80%) je vse trdo razen sedeži..... 
    • Ja če je pol leta utripal, lahko pa še naprej. Nasvet forumskih šerifov: Ne kompliciraj, to sam vozi dalje. 🤠
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.