Skoči na vsebino

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Ni? :D sam mal sem jo peljal v hribe :P

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah ter voznik premium kolesa na premium pnevmatikah.

Napisano

Testiral sosedov stre?ni kov?ek. A mi zna kdo napisat, kateri model je ta kov?ek? Nikjer ni nobene oznake pa tudi sosed se ne spomni, kaj je kupil (nekaj let nazaj je bil nekaj ?ez 300? kao malo podrsan)...

Pribli?ne dimenzije 195x80x35 cm.

post-5804-0-84510800-1523216657_thumb.jpg

post-5804-0-09915000-1523216667_thumb.jpg

post-5804-0-54979800-1523216672_thumb.jpg

Napisano

Jaz sem jo dvakrat pogledal ?ez balkon kako po?iva ..lp

Napisano

No, ne danes, ampak vceraj sem namestil letne 18ke, zimske 17ke pa primerno ocistil in pospravil :). Zamenjal sem tudi gumi tepihe s tekstilnimi... pa se malo sem ga posesal na hitro :).

attachicon.gifIMG_20180322_221045_447.jpg

attachicon.gifIMG_20180404_134715.jpg

attachicon.gifIMG_20180404_125100.jpg

Heh, vidim  da imava enake felge za zimo in za poletje. Edino zimske mam prebarvane, no zdaj za letne 18tke mam tud v planu jih prebarvat.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

• 3 tedne kasneje...
Napisano

Evo kon?no sem si vzel malo ve? ?asa za Mazdico, letne felge sem prebarval prej?nji vikend, danes pa je pri?la na vrsto monta?a. Ob tem sem ?e zamenjal sprednje diske in plo??ice in skalibriral ?obe.

post-5522-0-40915100-1524763474_thumb.jpg

post-5522-0-04843900-1524763528_thumb.jpg

post-5522-0-84789800-1524763633_thumb.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Napisano

Heh, vidim  da imava enake felge za zimo in za poletje. Edino zimske mam prebarvane, no zdaj za letne 18tke mam tud v planu jih prebarvat.

Hehe letne so original GTA. Lepo si jih pobarval :prstgor:

Napisano

Verjeli ali pa ne.... pred nekaj dnevi dal zmontirat parksenzorje (spredaj+zadaj) na MX5 :jezicek::cheers:

in USB SD port v predalu....

Napisano

Ja madona kaj ti bojo pa senzorji pri mx5 in to se spredaj :P

Hahaha saj sem vedel kak?na bo reakcija :ph34r::harhar: v?asih v gara?o pod blokom bolj na tesno pridem.... apa ceneje so kot odbija?  :lol: 

Napisano

Prebrusil in pobarval roke brisalcev B) 

N7rRRL1.jpg

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Danes naredil na mazdi CX5 benzin. 3.redni servis na Avto plus Mazda servis.kp.zadovoljen z servisom cena 175 ? za delo plus materjal...po novem naredijo tudi abdejt prve kamere senzorjev in led lu?i..super to je baje novo pri mazdi...lp

Ps.dobil sem opozorilo da ne nabavljat NE ORIGINALNEGA olja

Dexelia..po spletu in itd...baje je bilo zaradi tega cela jeba...lp

Napisano

Evo spoliral en blatnik testno, da smo vidli ?e bo medium cut in finish cut polish dovolj za se spravit celotnega polirat (odstranjevanje hologramov).. in vse ka?e na uspeh tko da v nabavo po paste potem pa akcija

Danes naredil na mazdi CX5 benzin. 3.redni servis na Avto plus Mazda servis.kp.zadovoljen z servisom cena 175 ? za delo plus materjal...po novem naredijo tudi abdejt prve kamere senzorjev in led lu?i..super to je baje novo pri mazdi...lp
Ps.dobil sem opozorilo da ne nabavljat NE ORIGINALNEGA olja
Dexelia..po spletu in itd...baje je bilo zaradi tega cela jeba...lp

175? ? :o Meni so v LJ nabili ceno servisa kao z nekimi dobrimi popusti na 400?,.. :D seveda nisem tam potem delal

Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah ter voznik premium kolesa na premium pnevmatikah.

Napisano

Haha valda da je tisto originalno mazda olje (20?) na uradnemu sevisu drugacno od original mazda na mimovrstah (5?). Razlika je samo v ceni :D. Motornaolja.com imajo vse original in imajo tudi certifikate... za mimovrste sem pa tudi preprican.  Verjemi, da ce bi neoriginalna olja prodajali, da bi po hitrem postopku zaprli :). Ce pa olje kupujes od nekega svercerja pa notri lahko dobis tudi olivno olje iz hoferja.

Napisano

Jaz zmeraj vzamem na motornaolja.com

Napisano

danes sm sou na selmarja na hitri pregled in avto je brez napak , mazda 6 cd140

sm ze bil vesel potem pa uprasam kuk pride mali servis (menjava olja,filtrov,klima filter ... uglaunem vse kar spada zram )

pa mi rece okol 300 eurov !!!! to se mi zdi pa absurb

Napisano

Ce bos rabil ti lahko jest narocim vse zgoraj nasteto za male pare. Vsi filtri mahle olje pa vzames tukaj na mimovrste ali pa na motornaolja.com pa potem opravis servis pri njih s svojim materialom  in placas 120? za delo ali pa pri nepoobla??enemu serviserju :). Za ta denar pa raje pelji boljso polovico na leps :)

Napisano

120? je ?e vedno veliko za delo po pravici povedano

Napisano

za prejsn avto sm nabavu vse potrebno pa 8l olja liquidmoly al kaj je pac top olje pa sm dau za ves material 75 euro pa 20 euro za delo da mi je zamenju vse

Napisano

120? je ?e vedno veliko za delo po pravici povedano

Tocno tako zato sem pa napisal sarkasticno

Napisano

Zapeljal Mazdo do mehanika, da zamenja sklopko.

N7rRRL1.jpg

Napisano

Namontiral Thulov Wingbar in sem navkljub ?e ?tirim spremembam polo?aja palic ?e vedno pri prvi fazi sheme ... :vskalo:post-9520-0-45449400-1526490811_thumb.jpg

... zelo so glasne, ?vi?gajo, kot Kekec na poti do Mojce ...

Je komu od vas z original mazdinimi ali omenjenimi wingbari, kar je isto, uspelo ugotoviti najbolje nepiskajo?o pozicijo?

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• F-150 XLT. 298 kW. 556 Nm. 5 litrski osemvaljni motor.   Skoraj vse so napisali. Česar niso, ti napišem pa jaz: Prazen v idealnih pogojih porabi 13 litrov 95 oktanca na 100 kilometrov. V mestu poraba naraste kar tja proti 16 litrov na 100 km. Če ga pa obremeniš, je pa poraba preko 20 litrov na 100 km, nekateri omenjajo celo preko 25 litrov na 100 km.   Naslednja stvar, ki je niso napisali: največja nosilnost tega kolosa je 800 kg. Za primerjavo: 16 let stara Mazda BT-50 z 2,5 litrskim turbo dizlom in 105 kW ima nosilnost 1.030 kg. Edino pri vleki prikolice je malo "močnejši": medtem, ko BTjc lahko vleče 3.000 kg težko prikolico, lahko on vleče 3.500 kg težko prikolico. Ja, v skupnem seštevku lahko pelje 300 kg več tovora - ob 10 litrov večji porabi...   Cena servisa? Ta motor "pogoltne" 8 litrov motornega olja 5W20. Samo olje je tja proti 150€... Na vsakih 100.000 km pa se menja še olje v avtomatskem menjalniku. Ker ima 10 prestav, je najbrž jasno, da gre notri malo več olja. Koliko točno ne vem, vem pa, da 10 litrov ni zadosti... Ja, pa takrat se menja še olje v obeh diferencialih (4 litre).   Je pa s svojimi 5,9 metri dolžine in 2,4 metri širine (skupaj z ogledali) in višine skoraj 2 metra prav fascinanten za videti. In res bi si želel videti nekoga, ki bi to poskušal bočno parkirati nekje v mestu ali pa normalno parkirati kje pred nakupovalnim centrom. Še raje pa bi videl mojstra, ki bi to reč parkiral v kakšno parkirno hišo, recimo v parkirno hišo na Trdinovi. To bi bilo vredno časa in tekanja za njim, samo da bi si lahko ogledal eno tako parkiravanje... Tudi niso napisali, da je obračalni krog primerljiv s tankerjem: 16 metrov. Za primerjavo: en karavan, recimo Honda Accord, ima krog obračanja 11 metrov. No, pa tudi na gozdnih vlakah bi ga bilo fascinantno videti. Še posebej tisto, kar bi nato od njega ostalo. Samo kaj, ko nihče, ki bo zanj dal najmanj 75.000€, ga ne bo peljal po teh naših vlakah...   @sportman333, praviš, da zdaj pa bo izbira? Česa? Oziroma kdo bo lahko izbiral? Kvečjemu kakšni prepotentneži, da se bodo pederisal naokoli. Tisti, ki potrebujejo poceni, trpežen, robusten in zanesljiv delovni stroj (kar naj bi "pick-up" bili), so pa še naprej "bosi"... In na koncu pridejo bolje skozi, če kupijo enega karavana, kot je, na primer že prej omenjena Honda, le da v dizel izvedbi, pa dobijo 450 kg nosilnosti in še 1.700 kg prikolico lahko pripnejo zadaj. Sicer morajo peljati dvakrat, da prepeljejo to, kar F-150 XLT enkrat, ampak porabijo pa 3 krat manj goriva kot F-150. Pa ko je treba zamenjat pnevmatike in opravit servis, ni treba prodati jetra in ledvica in še ritno luknjo nastavit, ker gume za Hondo (205/55R16) so okoli 300€. Za F-150 (265/70R17) pa okoli 600€. Cene servisa pa lahko na grobo zračunaš, saj sem že zgoraj omenil. A pogledamo še strošek cestne takse in zavarovanja? Mah, pustmo stat, itak ne ti ne jaz nimava denarja, da ga kupiva, torej se je brez veze še s tem ukvarjat - in ravno to je problem: to je zlato kladivo. Je orodje, ampak tako drago in tako občutljivo, da si ga tisti, ki delajo, ne morejo privoščiti. Tisti, ki si ga pa lahko, ga pa ne kupijo za delo ampak za prestiž... Torej, na koncu pridemo do tega, da ni izbire...
    • Ni nujno čisto tako. Poenostavljeno rečeno mogoče. Drugače so pa naračunane izgube maksimalne in jih v realnosti skoraj ni, ker je upoštevana projektna temperatura zunaj, ki je (odvisno od lokacije) dosti nižja od povprečne čez zimo.   Sicer je odvisno od naprave same in tipa TČ (zrak-voda, zemlja-voda, voda-voda) ampak lahko super zvoziš s šibkejšo in imaš za špice v TČ električne grelce, ki se vklopijo v primeru izredno nizkih temperatur. Ali pa kamin in pomagaš dogrevati, ko je res mrzlo. Oboje - grelci in kamin pridejo prav, če na TČ kaj odpove, da nisi brez ogrevanja.
    • Lahko, da se ti je zamašila cev, na katero je pritrjen ta senzor. To se dogaja, najlažje pa ugotoviš ali je res temu tako na način, da spremljaš tlak izpušnih plinov, ko dodaš gas (kako hitro naraščajo in padajo vrednosti). Nekateri očistijo to cevko tako, da jo močno segrejejo (z gorilnikom do žareče) in nato prepihajo s kompresorjem. 
    • Če je zračna vlaga visoka, potem pri višjih temperaturah švic ne hlapi dobro iz kože in izgubiš funkcijo hlajenja s fazno spremembo medija, ker je okoliški zrak že toliko nasičen z vlago. Zato je vročina v tropskih krajih nevzdržna, v puščavi pa ne tako.     Dobro no, to je osnova. O tem se sploh ne bi pogovarjal. Se pa strinjam, da ljudje to neradi slišijo, ker potegne za sabo malo več dela, kot pa samo šminko nalepiti na fasado, kot jih večina naredi.   Drug problem je, da je napake tu izredno težko kasneje popravljati, pa delo samo sploh ni zahtevno, če ga pravilno opraviš, ko je čas za to. Brat je živel v bloku v pritličnem stanovanju, kjer so med gradnjo zavozili hidroizolacijo. Nikoli niso morali pravilno popraviti. Potem je stanovanje prodal in se preselil, tako da ne vem kaj se bo v prihodnosti dogajalo. Verjetno nič, ker tiste od prvega štuka naprej ne briga za tiste v pritličju čisto nič.   Ne vidim, kje si omenil hidroizolacijo pod zidovi, ki prekine kapilarni vlek vlage v stene? Tista na stenah je že ok, samo če ni horizontalne hidroizolacije, ki je pravilno spojena z vertikalno, potem je vse skupaj bolj slabo.
    • Moč toplotne črpalke mora ustrezati toplotnim izgubam hiše pri najnižji zunanji projektni temperaturi in se ne izbira npr. po kvadraturi hiše ali kako drugače na pamet, ker drugače ne bo v redu ... Se pravi ti mora najprej projektant izračunati kakšne imaš dejansko toplotne izgube hiše in šele potem izbereš ustrezno moč črpalke.  Se pravi, če imaš npr. izračunane toplotne izgube hiše 8 kW, izbereš toplotno črpalko moči 8 kW ali 9 kW.    
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.