Skoči na vsebino

DPF filter

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

S svojo M6 CD129 se po?asi bli?am 40k km, avto star dobro leto in pol. Zaenkrat nisem imel ?e nobenih problemov z DPF, tudi nivo olja ni nikoli nara??al (parkrat sem ga moral celo doliti).

Opa?am pa, da so regeneracije v zadnjem ?asu pogostej?e (tam na 300-500 km; prej 700-800 km). ?e posebej se mi zdi, da je to takrat, ko tankam na OMV, z MOL-ovo ali Agip-ovo nafto so malenkost manj pogoste. Je mo?no, da kvaliteta goriva vpliva na pogostost regeneracij?

Pa tudi sicer, kaj bi bil lahko vzrok pogostej?ih regeneracij? Ker vo?nje imam ves ?as stalno iste, to je v 95% AC, po 130 km v slu?bo in enako nazaj (plus seveda tistih 2x, 3x na leto na morje) vozim dinami?no, motor tudi dostikrat zavrtim prek 3.000 obratov, poraba malo pod 6 litrov... Je pa res, da vozim 1x do najve? 2x tedensko, v?asih tudi kak teden ni? (ve? se nas namre? vozi skupaj). Bi bil mogo?e to razlog, da avto ni vsak dan v pogonu? :ne vem:

12360_1.png
Napisano

To ga bom tudi jaz :-). Vprasanje ce se v teh 45 minutah res tako pregreje...pol se tudi pri obicni regeneraciji?

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Evo tudi jaz sem spro?il zadnji? ro?no regeneracijo. ?e se je prej s Petrolovo nafto regeneracija izvajala na cca 170-180km, se sedaj na 210. Me pa zanima kaj bo , ko bom tankal spet hoferjev, s to se je ?e prej izvajala na cca 210km. Torej, nek napredek je :-)

• 3 tedne kasneje...
  • 7 mesecev kasneje...
Napisano

js ti lahko pogledam kolk trdih delcev ima?, oziroma temperaturo-tlak le teh, ?e je to to.

Kolega švaba mi je zadnjič rekel, ko sva se malo zapeljala z MPS.

"Life is too short, to drive slow-shitty cars."

Napisano

Ti je Pelko pomagal ali si sam re?il zadevo? :D

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Spet regenerira sama :D

meni je za?elo na avtocesti hecat podobno kot tebi, ni regeneriral ve? sam, oz. se mi je pri?gala lu?ka, ?ele potem je ?el v regeneracijo, po 20km. Po mestu mi je delal normalno.
  • 4 meseci kasneje...
Napisano

Mazda 3 letnik 2004 bencin 1.6 motor

V?asih, ko peljem pribli?no  kak?nih 5 do 6 km se ob?asno za?ne, da mi motor malo cukne, mo? se mu zmanj?a, lu?ka engine utripa kak?nih 5 ali 6 krat se pri?ge nato takoj ugasne, motor dobi nazaj mo? in te?e kot da se ni ni? zgodilo.

To se mi jezgodilo v ?asu treh mesecev ze 2x. Na servisu so ga dali na tester ta pa ni? ne poka?e.

Ima mogo?e kdo kak?no idejo kaj bi naj to bilo?

Napisano

Mazda 3 letnik 2004 bencin 1.6 motor

V?asih, ko peljem pribli?no  kak?nih 5 do 6 km se ob?asno za?ne, da mi motor malo cukne, mo? se mu zmanj?a, lu?ka engine utripa kak?nih 5 ali 6 krat se pri?ge nato takoj ugasne, motor dobi nazaj mo? in te?e kot da se ni ni? zgodilo.

To se mi jezgodilo v ?asu treh mesecev ze 2x. Na servisu so ga dali na tester ta pa ni? ne poka?e.

Ima mogo?e kdo kak?no idejo kaj bi naj to bilo?

Obstaja velika verjetnost, da bi to te?avo odpravil aditiv za bencin Metabond megalene (starej?i), ali pa varianta + (novej?i).

Nikoli ne bom imel toliko znanja, da se tudi od tebe ne bi nekaj nau?il.

• 1 mesec kasneje...
Napisano

pozdravljeni ima kdo kake izkusnje z odstranitvijo dpf filtra na mazdi 6 letnik 2010 motor 2.2 185 konjev in kako ugodno restvijo naj me poklice 040430341 hvala za odg. lp

Napisano

Odvisno kaj je zate ugodno? 400?, 300?. Vpra?aj forumskega mehanika Dr. Pelka.

Sicer pa je zelo verjetno da bo? ?ez 2 leti nazaj montiral dpf  :policaj:

Napisano

Saj odstranitev se mora vedno ( ?e se dela kot se zagre) narediti v kompletu,  se pravi hardware plus software. ?e ?koduje? ?e je narejeno pravilno, potem ne. Prej bi rekel da obratno. :)

• 3 leta kasneje...
Napisano

Bom kar to temo obudil.

Ker je zadnje case ves guzve na AC, se mi ocitno filter ni dobro spucal. Med voznjo domov se je prizgala DPF lucka (in svetila). Cca 5km sem vozil nad 2k RPM in lucka je ugasnila. Sedaj grem na malo daljso voznjo (Ziri -> Kranj) pa bom vozil malo bolj v obratih in upam da se spuca do konca.

Ker pa ima avto 295.000 km vem da bo DPF pocasi za na odpad. Ali ste ga vsi odstrani ali se je kdo odlocil za kako drugo opcijo:

1. Ciscenje obstojecega

2. Menjavo za original

3. Menjavo za nov tipski filter

4. Menjavo za kak sporten filter (to kar ima strajnar)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.