Skoči na vsebino

Prigode v prometu

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Va?no je samo to, da nisem  predvidel, da lahko padalci padajo od vsepovsod na cesto

Razumljivo... Saj bom tudi sam za?el snemati ker je preve? zabavnih prigod. Npr oster odcep na ulico z glavne ceste, tako da je sama ulica skrita za zidom hi?e. 1cm manjkalo, da bi nagazil na tipa, ki je imel avto po ?rek ?ez obe strani ulice (pojma nimam zakaj) in buljil v zemljevid. 

Napisano

Gledam tele posnete film?ke v tej temi in me ima, da bi tudi sam za?el snemat po cesti. Veliko sem na cesti in skoraj ne mine dan brez kak?ne cvetke...

Glede na to, da smo leta 2016, bi reku, da te kamere niso ve? pregre?no drage. :D

Sent from my D5803 using Tapatalk

Napisano

Gledam tele posnete film?ke v tej temi in me ima, da bi tudi sam za?el snemat po cesti. Veliko sem na cesti in skoraj ne mine dan brez kak?ne cvetke...

Glede na to, da smo leta 2016, bi reku, da te kamere niso ve? pregre?no drage. :D

Sent from my D5803 using Tapatalk

Tukaj je dokaj obsezna tema o teh kamericah >> http://www.mazda-si.net/topic/13685-avto-kamera-dashcam-blackbox/

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Glih sem nabavil eno za cca < 30EUR :)

Ma? kak link do te kamere, da mal pregledam specifikacije? Hvala. :)
Napisano

Ej....lp tudi mene malo zanima ta kamera ....lahko mali ve? inf..hvala lp

Napisano

Kreteni... ?al nimam drugih besed za take, ki jih boli k...c za vse okoli sebe, samo da bi za??itili svoj pleh  :vskalo:  :ph34r: in se ustavljajo sredi avtoceste pod podvozi ...

http://www.24ur.com/novice/slovenija/video-poglejte-kaj-pocnejo-vozniki-na-cestah-ko-pada-toca.html

https://www.facebook.com/24urcom/videos/10154380448794144/

lp

Thomas

image.png

Napisano

pustmo vzrok - ampak, da te po?koduje ali ubije ograja je pa nesprejemljivo

So pa imeli v ZDA ?e tak primer, kjer je sla po profitu premagala varnost in naredila ?rtve in pohabljene.

33112_1.png

Napisano

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

kaj pa je tuki problem tocno?

sej ni crasha :)

ni crasha samo zato, ker sem bil pazljiv, pa sem jo (?ensko za volanom) opazil ?e prej, in sem predvideval, da ne zna, kaj pomeni utripajo?a rumena lu?... zaviral sem na polno, po kameri se to sicer ne vidi, je bilo pa blizu.. :)

potem pa mi je gospa ?e mahala iz svojega vozila, ?e?, kaj si mislim... ampak... je bil verjetno vpliv polne lune :P

malo ljudi ve, kako se voziti, ko semafori ne delajo... pa da so v kri?i??u za take primere tudi prometni znaki... 

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

?e bolj ?alostno pa je da eni ne vedo da ima semafor prednost pred znaki na njem, ki so tam zgolj v primeru, ko semaforji ne delujejo. Sem recimo v Litiji ?e do?ivel, da grem na ravnost pri zeleni, model pa lepo zavije levo pred mane, da komaj oba ustaviva. Bumbar se pa nato za?ne pizdit in mi ka?e na znak, ki ka?e potek prednostne ceste. Najhuj? pri vsem temu je, da je bil prepri?an, da ima prav dokler ne bo prvi? po?ilo in to se bo ziher zgodilo.

njegov pogled na kri?i??e

https://www.google.si/maps/@46.0580347,14.8279655,3a,75y,335.94h,76.65t/data=!3m6!1e1!3m4!1sMwifNCQsLNvQJiO_gfXhqg!2e0!7i13312!8i6656?hl=sl

moj pogled na kri?i??e

https://www.google.si/maps/@46.0583653,14.8276141,3a,75y,145.16h,73.39t/data=!3m6!1e1!3m4!1svRvF8xXfvostpvm9UV2eFA!2e0!7i13312!8i6656?hl=sl

33112_1.png

Napisano

V albaniji pa: hummer,escalade, range rover, X5, Q7, potem nic nekje na koncu policaj :-)

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Brez varnostne razdalje ... :)

lp

Thomas

image.png

Napisano

Kakor vzame?; ali pa ?erif na prehitevalnem pasu. ?e zdavnaj bi se lahko umaknil na vozni pas + nima kaj zavirat

Tako kot je Jures napisal... Kot kaze tisti spredaj spremlja promet okoli sebe (kar za tega "ritopika" tezko recemo :) ) in je ocitno videl, da se nekdo vkljucuje iz desne in je zato se malo dlje ostal na levem pasu...

Prigode_v_prometu-20160822-085748.jpg

Definitvno je najvecji kreten ta, ki se je limal unemu za rit ... in seveda ni mogel normalno reagirati v dani situaciji ... Na sreco ni potegnil s seboj nikogar od ostalih udelezencev, ki ni bil nic kriv ... 

lp

Thomas

image.png

Napisano

Sam se najraje, ?e sem ?e vzporedno s kamioni, ?e malo pospe?im, nato se, takoj ko je mogo?e, umaknem. Po mo?nosti dam ?e nogo iz plina, da je hitreje mimo.

Se znajdem v obeh vlogah. Ampak ve?krat se mi zgodi, da se mi ?erif pred menoj ne ?eli umakniti, kot da bi se mi na zadek nalepil kreten.

Ponavadi se lepljenje na zadek (kar je zelo nevarno), blendanje in nakazovanje prehitevanja za?ne ?ele, ko nepozorni voznik (ali ?erif) zamudi ?e tretjo ali ?etrto prilo?nost za umik.

V noben primeru ni? od na?tetega ne upravi?uje zaviranja na prehitevalnem pasu.

Definitvno je najvecji kreten ta, ki se je limal unemu za rit ... in seveda ni mogel normalno reagirati v dani situaciji ... Na sreco ni potegnil s seboj nikogar od ostalih udelezencev, ki ni bil nic kriv ... 

Ne vem no.

?erif na prehitevalnem pasu se ni umaknil, tudi ko je prehitel vozilo, ki se je vklju?evalo. Ne. raje je dal "lekcijo" vozniku za sabo.

Nisem prepri?an o zmagovalcu tega tekmovanja za "najve?jega kretena".

Slovenec sem. Ne jamram. Vozim Mazdo.

Napisano

Sicer se ne vidi dobro... ampak glede na to, da se uni pelje naprej ... je samo stopil na pedal zavore, da mu posvetijo lucke ravno zaradi tega, ker se mu je zdelo, da je uni zadaj prevec naliman na rit ... Uni zadaj pa je panicno reagiral, ker za kaksen normalen manever itak nima prostora :) ... in se je zgodilo, kar se je zgodilo ... 

Jaz v tej zgodbi vseeno najbolj krivim tega, ki se lima na rit ... 

Sicer je pa tudi tako... da zakoni niso povsod enaki... in ni nujno, da je uzakonjeno, da je prehitevalni pas namenjen prehitevanju... ampak se lahko tretira kot enakovredni vozni pas... 

Tako kot pri nas recimo nekdo pelje po desnem pasu in ce je kolona na levem, prehitevalnem pasu pocasnejsa, bi moral zmanjsati hitrost, da ne bi zacel prehitevati po desni... Ker ce bi policist videl, bi po vsej verjetnosti kaznoval tistega, ki po desnem pasu pelje hitreje (kao prehiteva po desni) in ne tistih, ki "kampirajo" na prehitevalnem pasu ;)

lp

Thomas

image.png

Napisano

hja, ?e se nebi tuki vsaki? kazala super mentaliteta nekaterih voznikov, ki se obna?ajo kot bi zakupl lev pas... ve?krat sem ?e opazu kako folk cijaz 100 v koloni po prehitevalnem pasu, vozni je pa napol frej. In ?e se jst vozm 120-130 v tem primeru po voznem pasu, to zame ni prekr?ek z moje strani. Kar se pa ti?e posnetka, bi pa reku, da gre za deljeno krivdo... En ne upo?teva varnostne razdalje, drugi pa bremza tam kjer nima kaj bremzat, ?e? da bo ''zajebu'' unga uzad, ki se mu je na rit nalimu. In kaj, valda je zletu s ceste, ta je svoje dokazu ane, on je car, njemu se noben ne bo na rit limu... Temu pacientu bi dal kazen za ogro?anje, plus pobeg s kraja nezgode, ker je nekak soudele?en s tem svojim manevriranjem...

Napisano

Uf, leto?nji dopust si bom pa zapomnil za cel lajf. NIkoli nisem bil tako vesel, da sem pri?el domov. Dol sem na prikolici menjal gume, ..dolga zgodba...no domov sem pri?el z 1 novo gumo, z rezervo, ter na vsaki strani po 3 ?raufe od ?tirih.... :blink:  -_-  -_-  -_-

Napisano

Tako kot pri nas recimo nekdo pelje po desnem pasu in ce je kolona na levem, prehitevalnem pasu pocasnejsa, bi moral zmanjsati hitrost, da ne bi zacel prehitevati po desni... Ker ce bi policist videl, bi po vsej verjetnosti kaznoval tistega, ki po desnem pasu pelje hitreje (kao prehiteva po desni) in ne tistih, ki "kampirajo" na prehitevalnem pasu ;)

Kako pa gre v tem primeru tisto, da hitrej?a vo?nja kolone vozil po enem voznem pasu od vo?nje kolone vozil po drugem voznem pasu ne ?teje za prehitevanje? Se mi mota po glavi, da sem enkrat nekje zasledil nekaj takega, samo ne vem, a to velja samo na mestnih dvopasovnicah ali na vseh?

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.