Skoči na vsebino

Prigode v prometu

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano
pred 9 urami je Janez007 napisal:

Eden takih, kot si jih opisal, ti je prodal platišča. Si jih že zrihtal in prodal?

Nisem še. V bistvu malo študiram, kaj narediti z njimi. 🤔 Zaenkrat nimam še ideje... 

Napisano (urejeno)

Mi je kar malo polepšalo jutro, ko sem v nekaj zadnjih objavah zaznal, da so tukaj ljudje, ki prevzamejo odgovornost.
Ravno pred nekaj dnevi sem se malo sporekel z nekom, ki so ga ujeli pri prehitri vožnji. Kaj vse je bilo narobe? Od tega, kako ni pravi položaj policista za merjenje, do preverjanja certifikata merilnika, pa neumno izbrane točke ...
Pa jebemu sunce - si vozil prehitro, ali nisi? Prevzemi odgovornost. Imaš jajca in pozdravi človeka, ki te je ustavil in pošteno priznaj, da si bil pač prehiter. Ne pa iskati vsake možne drobnarije, da se boš izognil odgovornosti. Uf, kako sem takšne sovražil včasih, ko smo igrali košarko cele dneve. Ne, on pa ni udaril, on pa ni naredil koraka, on pa ni odrinil ... prave riti so nekateri. Pa potem boš istega človeka srečal v trgovini, ko se bo vrival v vrsti. Se spomnim na tisti štos iz Juge: Kod nas bi se i redu za streljanje neko progurao i rekao "samo, da nešto pitam".

Ali tole:
proxy-image?piurl=https%3A%2F%2Fpbs.twim

Popravljeno od kacnje
  • Všeč 8
  • Haha 2
  • 2 tedna kasneje...
Napisano

Da tema ne zamre se trudijo raznorazni bizgeci. Tale je v eni sekundi naredil vsaj 5 prekrškov in zna bit nov rekorder:

1. Zavijanje levo kljub tabli, ki kaže obvezno smer

2. Vožnja v nasprotni smeri enosmernega prometa

3. Izsiljevanje prednosti

4. neuporaba smerokaza

5. uporaba mobitela med vožnjo (na kameri se sicer to ne opazi, sem pa videl, ko se je peljal mimo)

Aja, pa da ne bo zdaj kdo tole preveč analiziran in iskal kaj vse sem sam naredil narobe v tej situaciji je tukaj kratka razlaga. Kadarkoli kot prvi štartam v križišče ob prižigu zelene luči, obvezno spremljam dogodke levo in desno, zaradi morebitnih padalcev skozi rdečo. Zato sem nekoliko pozno porajtal, kaj tale počenja in nisem ustavil prej, saj niti pod razno nisem pričakoval kaj takega. Tega avta pod nobeno logiko tam ne bi smelo biti.

• Všeč 2
  • Haha 1
  • Začuden 1
  • Jezen 1

33112_1.png

Napisano (urejeno)

Narobe seveda. Ampak ni pa posebej ogrožal prometa -  vozil je ob robu in previdno počasi -si ga lahko opazil in se mu izognil.

Meni so bolj nevarni tisti, ki take manevre izvajajo pri 100 km/h in te na polno presenetijo (recimo sem se ustavil pred čisto rdečo, nakar me po levi od zadaj prehiti model in v križišču zavije desno, na polno v rdečo.) 🙃

Ali pa je bil zastoj na avtocesti in je en model umaknil sredinsko verigo med pasovoma za izredne primere, folk pa kot ovce za njim polkrožno v drugo smer (nazaj) ... preko prehitevalnega pasu nasproti vozečih ... ruska ruleta. Takim bi pa doživljenjsko vzel izpit.

Doživel sem na tem odseku ... kasneje so verigo zamenjali z nekimi kladami ...

image.png

Popravljeno od Janez007
Napisano

Moral bi imeti nek tečaj - prevzeti odgovornost za svoja dejanja. Mislim, da bi bil tečaj vedno dobro obiskan, razen če noben ne bi želel prevzeti odgovornost za svoja dejanja ;)

Napisano
pred 2 urama je SpEkTr napisal:

Moral bi imeti nek tečaj - prevzeti odgovornost za svoja dejanja. Mislim, da bi bil tečaj vedno dobro obiskan, razen če noben ne bi želel prevzeti odgovornost za svoja dejanja ;)

Veš, to so meni rekli prijatelji, ko so mi čestitali za rojstvo šestega otroka:

- "Si pa zelo neodgovoren, da spraviš šest otrok na svet, v katerem edino teroristi prevzamejo odgovornost za svoja dejanja."

Po temtakem upam, da bi bil tečaj bolj slabo obiskan...

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

Napisano
pred 3 urami je Janez007 napisal:

Narobe seveda. Ampak ni pa posebej ogrožal prometa -  vozil je ob robu in previdno počasi -si ga lahko opazil in se mu izognil.

Ampak, a po tvoje ne bi bilo bolj smiselno, da bi dal vzvratno, vklopil štiri žmigavce in se odpeljal počasi vzvratno 20 metrov nazaj ter nadaljeval nato naravnost? :nevem:

Pri takih sem prepričan, da če bi prišlo do trka, da bi na vse pretege trdili, da on ni kriv in da sem sigurno jaz divjal.

• Všeč 1
  • Haha 1

33112_1.png

• 2 tedna kasneje...
Napisano

Nekdo ima še malo težav pri speljevanju ... :) ... pa še na koncu posnetka se veter malo poigra z obcestno signalizacijo ... 

Pa še jaz sem se malo poigral z brezplačnim programom za videomontažo >> CapCut ... ki ga mimogrede priporočam, če kdo ni prav vešč takih opravil ... :) ... Je dokaj enostaven... hiter... in brezplačen ... :P  ... 

• Všeč 2
  • Začuden 1

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Ja ta L lahko pomeni tudi Luzer. Pa ne moreš spravt na cesto v promet človeka, ki ne zna speljat. :whatever:

33112_1.png

Napisano
pred 8 urami je Jest napisal:

Nekdo ima še malo težav pri speljevanju ... :) ...

To bodo elegantno rešili z avtomatikom 😊

Napisano

Hm, a se samo meni zdi da so tam iz Galjevice vsi zavijali v rdečo na Dolenjsko?

• Všeč 1
  • Zmeden 1
Napisano

Pomoje samo uni, ki je bil pred mano…. Ker je tam zelena tako kratka, da ce normalno speljejo, prideta cez dva ali mogoce trije… Jaz sem sel cez zeleno… samo po napacnem pasu, ker smo ze tako tri ali celo stiri intervale cakali, ker unemu spredaj ni uspelo speljati ;)

lp

Thomas

image.png

Napisano
pred 50 minutami je Jest napisal:

Pomoje samo uni, ki je bil pred mano…. Ker je tam zelena tako kratka, da ce normalno speljejo, prideta cez dva ali mogoce trije… Jaz sem sel cez zeleno… samo po napacnem pasu, ker smo ze tako tri ali celo stiri intervale cakali, ker unemu spredaj ni uspelo speljati ;)

Ne,sem mislil na tistem križišču kjer se je prevrnila tabla. Pa sem videl zdaj da je zgleda samo tako izpadlo zaradi pospešenega posnetka. 

Napisano
pred 12 urami je Jest napisal:

Pa še jaz sem se malo poigral z brezplačnim programom za videomontažo >> CapCut ... ki ga mimogrede priporočam, če kdo ni prav vešč takih opravil ... :) ... Je dokaj enostaven... hiter... in brezplačen ... :P  ... 

Sem probal... luštno :jupiii: zapopadeš v parih minutah...

33112_1.png

Napisano

Ane… jaz sem prej delal s Final Cut Pro… ali pa iMovie… iMovie je orevec osnovni in je za kaksne zadeve ze kar problem narediti… Recimo tisti del, kjer sem nalepil cez posnetek iz telefona poleg posnetka iz drona… je v iMovie pomoje skoraj nemogoce narediti… tukaj pa zelo enostavno… Final Cut Pro pa je ze prevec profesionalen… in zahteva precej vec casa za ucenje… Tale CapCup pa izgleda zelo podobno kot FCP… samo se mimzdi precej bolj enostaven…

lp

Thomas

image.png

Napisano

Ma jaz sem kot dinozaver delal z movie makerjem, ker je pač bil glih gor na winsih. Tko, da vsaka taka stvar je zame nadgradnja.sramezljiv

Sem mislil se mal začet ukvarjat s Power Directorjem ampak sem ugotovil, da je overkill tole, dokler skup pacaš zgolj za zabavo.

33112_1.png

Napisano

Movie maker je pa se bolj basic oz. storast kot iMovie na MAC OS :D ... 

Danes se ene par pacientov ... V sentviskem predoru je bil levi pas zaprt (kar je bilo na tablah nad AC oznaceno ze precej prej) ... a to nekaterih ne moti kaj dosti... potem se pa tik preden se zaletijo v vzdrzevalce, tlacijo na desni pas ... Poleg teh dveh, ki jih je ujela kamera... je bil za tem drugim se vsaj eden ... :( 

lp

Thomas

image.png

Napisano (urejeno)
pred 22 urami je Jest napisal:

Nekdo ima še malo težav pri speljevanju ... :) ... pa še na koncu posnetka se veter malo poigra z obcestno signalizacijo ... 

Mogoče je pa bral Mazdin forum, pa je hotel narediti screenshot?

https://www.mazda-si.net/topic/847-tole-je-pa-kr-smeh/?do=findComment&comment=506283

Popravljeno od Slivka

Od kar imam Forda, sem postal pešec...

serviser.gif

• 3 tedne kasneje...
Napisano
pred 16 minutami je Janez007 napisal:

A ima še kdo tako pospravljeno armaturo kot tale avto, ki sem ga srečal v Ljubljani? Motor je bil še topel .. 😂

image.png

image.png

mogoč je pa reklamo delu :) 

Napisano

Uporabnost odlagalnih površin na vrhuncu 😂

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.