Shrek Napisano 30. oktober, 2023 Prijavi Napisano 30. oktober, 2023 Ampak se vsi bojijo vozit po njem, ko ni kolesarjev gor... 2 Citiraj
Boss Napisano 30. oktober, 2023 Prijavi Napisano 30. oktober, 2023 Neznanje pač - tipično , ker ima lahko vsak houdre izpit. Da pa inštruktor tega ne ve in tako uči kandidata je pa za odvzem licence takoj. 2 Citiraj
Shrek Napisano 30. oktober, 2023 Prijavi Napisano 30. oktober, 2023 Davno nazaj bil kot starš prisoten pri učenju vožnje osnovnošolca s kolesom. Ko sem poslušal pametne učiteljice o razlaganju prometnih predpisov, mi je bilo slabo. Parkrat sem jo popravil, pol sem pa zgubu potrpljenja in utihnil, hčeri pa razložil kako in kaj. Že v startu so nekateri idioti, ki se delajo pametne. Inštruktorji in komisija so pa itak samo teoretiki. Kak lahko 23 let stara oseba uči vožnjo, če se še sama ne zna vozit... 3 Citiraj
Bini Napisano 30. oktober, 2023 Prijavi Napisano 30. oktober, 2023 Pri nas je bilo podobno, mi je tamala izjavila ne mi govorit učitlca je rekla drugače... Zdaj je pa sama učitlca upam, da prav uči.... 😊😂😉 2 Citiraj
Slivka Napisano 30. oktober, 2023 Prijavi Napisano 30. oktober, 2023 Tole je pa bilo presenečenje. Kot prvo, s kakšnimi pnevmatikami se prevažajo po cesti... Kot drugo pa varnostna razdalja: "Policisti so med petkovim poostrenim nadzorom na avtocesti A1 zaznali 27 kršitev vožnje na prekratki varnostni razdalji, 21 kršitev pri voznikih osebnih vozil in šest kršitev pri voznikih tovornih vozil." Pa sem pričakoval, da bo več tovornih vozil, ker velikokrat vozijo en za drugim skoraj kot vagoni pri vlaku... A je očitno še vedno več takih, ki se z osebnim nabije sprednjemu na rit... Citiraj Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Tilen5 Napisano 30. oktober, 2023 Prijavi Napisano 30. oktober, 2023 Boste mogli dodat črko "s" da vam bo link delal Citiraj Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.
Boss Napisano 30. oktober, 2023 Prijavi Napisano 30. oktober, 2023 Samo prekratka varnostna, ki jo kaznujejo je določena na dve sekundi. Fak, če maš reakcijski čas 2 sekundi nisi za na cesto ampak za v DSO. Tako dolgi čas so določili zato, da je lažje kasirat, ker pri 130km/h sploh kdo točno zna določit kolk je 72m, kolikor bi morala biti varnostna. sem popravil link. Citiraj
mazdaman Napisano 31. oktober, 2023 Prijavi Napisano 31. oktober, 2023 Tole te verjetno zanima? (2) Kolesarski pas na cestah v naselju, ki je od prometnega pasu ločen s prekinjeno vzdolžno označbo, je poleg prometu iz prejšnjega odstavka namenjen tudi prometu drugih vozil.Ja tukaj ni ravno določeno, da se moraš peljat po njem. Ali jaz čudno razmišljam?Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citiraj Za vse vaše ideje urejanja okolice www.gabioni.si
Shrek Napisano 31. oktober, 2023 Prijavi Napisano 31. oktober, 2023 Ne da moraš...kaj narediš, če se s kom srečaš tam...avtom ali avtobusom mislim, pa da ni nikjer kolesarja...? Citiraj
Boss Napisano 31. oktober, 2023 Prijavi Napisano 31. oktober, 2023 pred 4 urami je mazdaman napisal: Ja tukaj ni ravno določeno, da se moraš peljat po njem. Ali jaz čudno razmišljam? Sent from my iPhone using Tapatalk Daj razmišljaj malo - zakaj ni polna črta ampak prekinjena? Kolesarski pas ima namreč lahko tudi polno črto in takrat je res samo za kolesarje. Ko pa cesta ni dovolj široka, da bi imel kolesarski pas polno črto se pa izmuznejo z rešitvijo prekinjene črte za kolesarski pas in poleg tega še odstranijo sredinsko črto, da se ne vidi dejanske sredine ceste. Tak lep primer je Hradeckega cesta v LJ pod Golovcem (gl. Google maps in Street View), ki je prometno zelo obremenjena. Torej kako se vozimo po cestah, ki nimajo sredinske razmejitvene črte, da se ne zaletimo v nasprotivozečega? Držimo se desno pol metra od roba ceste in s tem smo avtomatsko na kolesarskem pasu kar je popolnoma pravilno. Tako se izognemo vsem točkam možnega karambola z nasprotivozečimi istočasno pa je celo možno (pri dovolj širokih cestah) obvoziti kolesarja brez, da bi se čakalo na prosto iz nasprotne strani (če se je seveda nasproti vozeči vozil z desnima kolesoma po kolesarskem pasu), kar je načeloma potrebno kjer kolesarski pas ni označen. Še 1x, kolesarski pas je namenjen temu, da tako kolesarja omejuje pri vožnji na tam pasu in mu zapoveduje koliko prostora si sme vzeti, kot seveda vozniku, koliko prostora pri prehitevanju kolesarja mora voznik pustiti kolesarju za normalno vožnjo in da ga ne zbije. Žal pa je tako, da je zadeva silno nejasna, ko se začne spraševati stroko, kjer vsak od tistih, ki bi najbolje morali vedeti zadevo razlaga po svoje in dokazuje kaka nevednost vlada tako pri stroki kot pri ministrstvih za infrastrukturo in konec koncev tudi pri AMZS. Tako da je najbolje vzeti logiko v prvi plan in jo uveljaviti znotraj obstoječih pravil. Gremo nazaj na Hradeckega cesto ki je omejena na hitrost 40km/h. 1. razlaga - avtomobili morajo voziti po sredini ceste in ne po kolesarskem pasu ter se nanjga umikajo le ob srečanju z nasproti vozečimi vozili. a) prednosti - edina prednost je v primeru silno majhnega prometa motornih vozil in prisotnosti veliko kolesarjev. Se pravi načeloma velja le na cestah z zelo malo prometa. b) slabosti - avtomobili si vozijo nasproti s hitrostjo 80km/h ali z dobrimi 22m/s. Reakcija umikanja morajo biti bistveno hitrejše in bolj nervozne. Človek bi skoraj lahko rekel, da se greš "igro" chicken. - čeprav se na prvi pogled zdi, da je to boljše za kolesarje bi rekel, da je slabše. Zakaj? Ravno zaradi napačne ocene hitrosti do nasproti vozečih lahko pride do nepravilne vožnje mimo kolesarja in umikanje na kolesarski pas, ko je kolesar še lahko vzporedno. - če pride do situacije kolesarjev iz obeh strani je potrebno pazit, da se zmanjša hitrost vozil na hitrost kolesarja in se postavi zanj. Pri tem pa moraš biti še previden saj je lahko od zadaj pripeljal hitrejši kolesar in ga stisneš ob robnik. - zadeva zgleda nekako tako kot pri tistih voznikih na AC-ju, ki so stalno na prehitevalnem pasu. 2. razlaga - avtomobili morajo vozit ob svojem desnem robu in se umikajo na sredino pri prehitevanju kolesarja ter vračajo nazaj na ob desni rob, ko so mimo kolesarja. a) prednosti - pri omejitvi 40km/h in recimo pri povprečni hitrosti kolesarja 20km/h je razlika v hitrosti med njima le 20km/h ali 5 metrov in pol na sekundo. Se pravi zaradi tako majhne razlike v hitrosti ne bi smelo prihajati do problemov. - kolesarski pas je novost, prej, ko pa kolesarskih pasov še ni bilo pa smo bili navajeni vozit točno tako in nam je tak način vožnje veliko bolj blizu kot tisti v prvi točki. - taka vožnja je bolj tekoča in manj stresna saj tudi v primeru, da ne moreš mimo kolesarja se vsaj vseeno premikaš s hitrostjo 20km/h, kar povztoča manj nervoze kot pa konstantna vožnja levo desno po cesti. - tudi v primeru različno hitrih kolesarjev in gneče je bolje, da avto pelje za kolesarjem po kolesarski in s tem prepreči, da bi hitrejši kolesar prehiteval po desni ali od zadaj vozil v mrtvem kotu, ki bi ga šofer lahko spregledal pri umikanju na kolesarski pas. - zadeva celo dokaj dobro deluje tudi v primeru, če samo en od nasprotivozečih uporablja ta način b) slabosti - zaradi nepoznavanja in kršenja pravil s strani kolesarjev le ti uletavajo iz stranskih cest, uvoz, pločnikov direktno na ta kolesarski pas brez gledanja in zaradi takih kršitev je nevarnost trka večja kot v prvem primeru. Ampak ker vsako kršenje pravil povzroča enak efekt to ni glih dober argument za slabost. - vozniki, ki bolj cincajo delujejo še bolj neodločno in si za prehitevanje kolesarja vzamejo več časa, kot če bi vozili po sredini. Možno, da s temlahko nastane slabša pretočnost v primerih če je večina motornega prometa samo v eni smeri. V glavnem, da zaključim tale ekspoze. Vsak naj zase naredi zaključek in naj se vpraša kateri način mu bolj ustreza. Je pa seveda vse odvisno tudi od širine ceste na kateri so kolesarski pasovi in se ne da metat vse v isti koš. Če je dovolj široka, da je dvosmerni promet nemoten je tudi način vožnje v prvi razlagi dober, a bolj ko cesta ratuje ožja bolj je logika na strani druge razlage. Še en link z interneta Kolesarski pas na vozišču – kako pravilno voziti? · Mestna občina Kranj WWW.KRANJ.SI 1 Citiraj
Jest Napisano 9. november, 2023 Avtor Prijavi Napisano 9. november, 2023 It's OK, it's OK ... agowqW6_460sv.mp4 1 3 1 1 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Nejc1986 Napisano 9. november, 2023 Prijavi Napisano 9. november, 2023 pred 53 minutami je Jest napisal: It's OK, it's OK ... agowqW6_460sv.mp4 8.36 MB · 0 prenosov Drive in 2 Citiraj
Bini Napisano 9. november, 2023 Prijavi Napisano 9. november, 2023 pred 13 minutami je Boss napisal: Preklet idiot. To je pa Amerika... 😂🤣😉 1 Citiraj
MazdaBoy Napisano 10. november, 2023 Prijavi Napisano 10. november, 2023 dne 9. 11. 2023 ob 13:19 je Jest napisal: It's OK, it's OK ... agowqW6_460sv.mp4 8.36 MB · 0 prenosov Kje si pa to najdu? 😆 1 Citiraj
Jest Napisano 10. november, 2023 Avtor Prijavi Napisano 10. november, 2023 pred 2 minutama je MazdaBoy napisal: Kje si pa to najdu? 😆 Nevem... na FB... ali pa na kaksnem drugem forumu ... 1 Citiraj lp Thomas mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Slivka Napisano 13. november, 2023 Prijavi Napisano 13. november, 2023 In potem mene čudno gledajo, kaj počnem z BTjko... 2 Citiraj Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Tilen5 Napisano 19. november, 2023 Prijavi Napisano 19. november, 2023 Italijani, fajn vozniki pa to... 50-letnik v predoru povzročil nesrečo in poskušal pobegniti peš WWW.GOOGLE.COM V predoru Kastelec je po predrzni vožnji trčilo več vozil. Nesrečo je povzročil 50-letni Italijan. 2 Citiraj Voznik premium vozila, na premium pnevmatikah.
Shrek Napisano 19. november, 2023 Prijavi Napisano 19. november, 2023 Verjetno se pozna s kom na tem forumu... 3 Citiraj
Boss Napisano 19. november, 2023 Prijavi Napisano 19. november, 2023 ... a z njihovim odvetnikom? 3 Citiraj
mazdaman Napisano 23. november, 2023 Prijavi Napisano 23. november, 2023 Bil Septembra v Italiji in sem začel dobivato pozdrave. Kar preko gmaila pošiljajo kazni. prekoračitev za 2,2 km/h in kazen 66€ 5 3 1 Citiraj Za vse vaše ideje urejanja okolice www.gabioni.si
Matick Napisano 23. november, 2023 Prijavi Napisano 23. november, 2023 kako so te preko gmaila najdl? 1 Citiraj
g.Wankel Napisano 23. november, 2023 Prijavi Napisano 23. november, 2023 (urejeno) Hvala lepa, ampak razen, če imaš gmail registriran kot varen elektronski predal, to ni tvoj uradni elektronski naslov za predajo elektronskih dokumentov. Mater tej Italijani se niti ene stvari ne znajo lotit ne-šlampasto. Popravljeno 23. november, 2023 od g.Wankel 1 2 Citiraj
mazdaman Napisano 23. november, 2023 Prijavi Napisano 23. november, 2023 Ker je službeni avto je prišel mail na službeni info mail 1 Citiraj Za vse vaše ideje urejanja okolice www.gabioni.si
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.