Skoči na vsebino

Priporočeno sporočilo

Napisano
MYELECTRICSPARKS.COM

The future of mobility will prioritize performance, and environment-friendly solutions as BMW hydrogen engines will change the world.

Napisano
pred 2 urama je godlike napisal:

A bejž, si imel mogoče kako Alfo?

8.0 povprečna poraba 80.000km.

Kadar je v rdečem.... 👍

To je pa pri meni dostikrat bila, ker alfa je za uživanjeeeee..... 😉

Napisano

Haha, kaj so gasilci odklopili? Akumulator? Ja seveda so. 🤣

33112_1.png

Napisano

Pri Motor1 so testirali doseg 11 vozil v realnih pogojih... Skupaj so vozili od 100% do 5% baterije po isti cesti (obroc okoli Rima) in na kocnu primerjali rezultate... Sicer je clanek in video v nemscini (v YT si lahko vklopite samodejno strojno preveden podnapise)... se pa da po tabelah lepo videti, koliko je odstopanja pri realni uporabi od podatkov po WLTP pri posameznih avtomobilih ... 

INSIDEEVS.DE

Die Messungen von Effizienz und Kosten der Modelle wurden rund um Rom im realen Verkehr durchgeführt. Hier sind alle Ergebnisse ...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano (urejeno)

Priporočam ogled...tudi EV zanesenjakom.

Neverjetni posnetki,k jih ne vidiš nikjer-veliko o izparevanjih in eksplozijah teh par.

Popravljeno od skritikrt
Napisano
SIOL.NET

Teslo model 3 z večjo baterijo, več kot 500 konji in štirikolesnim pogonom smo preizkusili v ostri zimi in ugotovili, kako je pozimi sobivati z električnim avtomobilom in kako se...

lp

Thomas

image.png

Napisano

Še en zelo zanimiv video,z strokovnjakom ki ima res orng. pojma o elektrotehniki,el. motorjih itd...veliko razlaga na "preprosti način",da bi bilo bolj razumljivo normalnim smrtnikom...veliko o vrstah elektromotorjev,tudi o nesmiselnosti kolesnih (v kolo vgrajenih) motorjih,o motorjih na aksialni fluks itd.

Zna koga postaviti na realna tla ob navalu novic o "revolucionarnih motorjih in odkritjih",ki so največkrat v bistvu le marketing...kot npr. "tehnično revolucionaren in zares poseben" motor v Teslah,ki se v bistvu v ničemer ne razlikuje od motorjev ostalih proizvajalcev😂.

Ni anti-EV video.. kvečjemu nasprotno...je pa zelo streznitven.

Na žalost za marsikoga nerazumljivi nemščini...pač pomagaj si z avtomatskim prevodom v angleščino-je bolje kot nič...in če imaš vsaj malo pojma o elektriki,elektromotorjih tudi ne škodi...

Zares zelooo zanimivo tudi za laike.

Napisano

Par dni nazaj sem prvič v lajfu videl Mazdo na kablu in sicer MX-30, ki se je polnila na Kotnikovi ulici, v centru Ljubljane.

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano
pred 2 urama je g.Wankel napisal:

Mene najbolj zanima zakaj ima model Y + 298,75 % skok na trgu?

Zaradi skoraj dumpinških popustov.

• Všeč 1
  • Haha 2

33112_1.png

Napisano

🤔

WWW.AUTOEVOLUTION.COM

According to Tesla's Cast Front Under Body Repair Guidelines, welding damage of more than 50 millimeters...

N7rRRL1.jpg

Napisano

• Haha 1
  • Začuden 1

lp

Thomas

image.png

Napisano

Zanimiv prispevek o pozarih na EV ... komentira gasilec in v prispevku tudi omenja nekatere odmevne clanke, za katere se izkaze, da sploh ne gre za EV oz. da baterije niso tako problematicne za gasilce, kot se to zeli prikazati ... Prispevek je v nemscini ... 

• Všeč 1
  • Haha 1

lp

Thomas

image.png

Napisano

@g.Wankel pravi, da tem belim moškim v srednjih letih, ki rolajo YT videje ne verjame nič. Tko, da please hočem video s kakšno seksi bejbo z dolgimi nogami. Hvala. Sej ne zahtevam preveč, a na? 😜

33112_1.png

Napisano

Ta, ki je naslovni sliki, je gasilec v vlogi gosta v videu... 

Avtor je tale :), ki je drugace res tudi na vecini svojih prispevkov na naslovnici :P In kanal kot kaze ni "EV only" :) 

image.png

lp

Thomas

image.png

Napisano

Bom doma pogledal v miru, da vidim kako je na stvari.

Jaz imam sodelavca, ki je prostovoljni gasilec in pravi, da baterije, ko zagorijo niso hec in da je cela jeba. Sej lahko, da mi naklada in je res tole neomembe vredno, ampak vseeno mi ni jasno zakaj gasilska društva kopujejo velike mobilne zabojnike za vodo - dvomim, da jih bodo za pool party-je gasilcev uporabljala... ali pač.:nevem:

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Zadnja sporočila

• Emmm, ni mi jasno. Berem in berem, ampak mi kljub temu ni jasno.   Pa kdo so Američani, da bodo "vrgli" predsednika neke države? Niti ne sosednje države. Sem jaz kaj zamudil? Mislim, glejte, Goloba in Musarjevo prav nič ne občudijem. Ampak kljub temu bi se jima postavil v bran, če bi recimo Nemci prišli, da ju "vržejo". Če ju bomo vrgli, ju bomo sami, ne pa da se drugi vmešavajo. Ja, vem, komunisti so trdovratna nadloga in se jih je težko znebiti. Ampak notranje stvari določene države ne more urejat druga država. Če so Venezuelci želeli "vreč" svojega predsednika - kaj se Trap tja meša. In če je že poslal enoto, da aretirajo človeka, ki je povezan z mamili - svoje so dobili, Venezuela naj se zdaj sama rihta. Ne more Amerika kar razglasit, da je Venezuela zdaj pod njihovo oblastjo in da jo bodo oni upravljali. Pa saj to je okupacija in edino pravilno bi bilo, da zavezniki Venezuele stopijo skupaj in Ameriki pojasnijo, kako in kaj. Samo kaj, ko je svet zadnje čase precej "egoističen" - vsak se briga zase in za druge jih ne briga. Če bi bilo kaj odločnih, ne bi Putin že štiri leta ropotal po Ukrajini in ne bi Trump "urejal" po Venezueli.   Da se včasih človeku kar stoži po hladni vojni, ko so vsi nadzirali vsak korak vseh in je vsak prej dobro premislil, preden je poskusil narediti kakšno neumnost...
    • Mislim, da smo to že razpucali....  Dobro, zelo dobro moraš vedet zakaj bi imel ravno dizla.... 🤔
    • No, sigurno ni tako hudo, da bi moral bežat od dizla, saj je na forumu kar nekaj uporabnikov, ki že leta vozijo dizle. Naj mu tisti dajo kakšen nasvet, na kar mora biti pozoren...
    • Bejži od dizla..... 
    • A imamo sploh koga na forumu z dizelsko mazdo3 nove generacije?   Jaz bi ti svetoval da bodi previden pri teh avtih iz uvoza (naj bo servisna knjižica poštempljana z vsemi žigi) če kupuješ dizla, ker so bolj občutljivi motorji. Tudi servisni interval 20kkm za dizla je predolg.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.